Dagverslag zaterdag 31 augustus

Door: Arie Verveer

Zaterdag stonden er weer behoorlijk wat wedstrijden op het programma. De hoofdmacht speelde al weer de 2e competitiewedstrijd, maar ook RVVH O23-1 en RVVH O23-2 maakten hun start van de competitie. Verder was ook het bekervoetbal voor veel teams begonnen en werd er ook aardig wat oefenwedstrijden afgewerkt.

RVVH 1:

Zaterdag trok de Blauwwitte Brigade naar Waardenburg voor de 2e competitiewedstrijd tegen WNC. RVVH had al drie dikverdiende punten in de knip door de 2-1 thuisoverwinning in Ridderkerk op Sc Feijenoord. Of de boys de goede lijn verder konden doortrekken was nog even  de vraag. Trainer Jan v/d Lugt had in elk geval weer beschikking over de vorige zaterdag geschorste Romano Niamut, hij begon in de basis en de geschorste Jessie Proost nam plaats op de reservebank. Ook keerde Brandon Nooitmeer weer terug van een blessure.

Na het startsein van arbiter Teun van Pelt kreeg RVVH al binnen twee minuten een beste kans toen Philip Dragon vanaf de achterlijn een strakke voorzet kon geven maar helaas was er niemand van RVVH die de bal het doel in kon werken. Kort voor het half uur probeerde Jesse Eggers vanaf zo’n 25 meter afstand de bal uit een vrije trap het doel in te werken, maar keeper Melvin van Gestel zag de inzet van Eggers ruim over het doel gaan. Een minuut of drie later was RVVH weer dicht bij een openingstreffer. Patrick Lopes Martins da Veiga gaf een voorzet  goed af op Maurice Lopes die pikte goed op en haalde meteen uit, keeper van Gestel  werkte met moeite de bal over zijn doel. Beide teams gingen met een ongewijzigde stand de kleedkamer in voor de rust.

In de 2e helft verliep het voor RVVH wel wat beter dan voor rust. Na 57 minuten werd het verschil gemaakt. Patrick Lopes Martins da Veiga zag Maurice Lopes geheel vrij staan voor de zestien, hij kreeg de bal en schoot de 0-1 hard binnen. De nodige wissels werden weer aangebracht en RVVH probeerde de score verder uit te bouwen maar slaagden er nog niet in. Aan de andere zijde was het natuurlijk oppassen voor de gelijkmaker. In de 64e minuut moest keeper Kristian Nikolic vlak voor de lijn redden.

WNC wilde in de blessuretijd alles op alles zetten om nog een punt binnen te slepen. Zelfs de keeper Melvin van Gestel ging nog mee naar voren. Gelukkig hield Kristian Nikolic zijn doel keurig schoon met een aantal formidabele reddingen. Brandon Nooitmeer stuitte na vijf minuten blessuretijd in een 1 op 1 situatie nog op de keeper. Een minuut later blies de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde en kon RVVH weer drie punten bijschrijven. De boys staan door de 2e overwinning nu op een mooie 3e plek van de ranglijst.

Aanstaande zaterdag treft RVVH weer een uitwedstrijd. Op Sportpark ’t Loo in Voorburg speelt RVVH om 3 uur tegen Forum Sport. Uitslagen van de overige wedstrijden zijn: Poortugaal-Xerxes DZB 2-1, Zwaluwen-Heerjansdam 4-1, Capelle-LRC 1-1, Sc Feijenoord-Forum Sport 1-3, Westlandia-Achilles Veen 0-2, Halsteren-Unitas 1-1, HBS-RKAVV 2-1.

Opstelling RVVH 1: Nikolic, Dijkgraaf, Dragon(64 Alberto), Eggers, Niamut, Rahli(46 dos Santos), de Witte, El Mahjoubi(64 Merencia), Pires Tavares(73 Baldeh Baldeh), P.Lopes Martins da Veiga(85 Nooitmeer), M.Lopes.

RVVH 2:

RVVH startte na enkele oefenwedstrijden gespeeld te hebben nu voor de beker. De boys waren ingedeeld in een poule van vier met Spirit 2, Barendrecht 2 en Slikkerveer 2. Zaterdag begon RVVH op eigen terrein tegen Barendrecht 2.

Al na vijf minuten spelen zette RVVH in scorebord in werking. Jeremy Moreno tikte de bal goed door naar Kevin de Graaf die daarna hard binnen schoot.1-0. Tien minuten later tekende Kevin de Graaf ook voor de 2-0. Bradley Geldorp maakte in het vijfmeter gebied zijn actie en stelde Kevin in werking.

Kort daarna gaf Bradley Geldorp zelf zijn visitekaartje af, hij kwam 1 op 1 met de keeper te staan en rondde uitstekend af.3-0. RVVH leek af te stevenen op een ruime overwinning want in de 25e minuut kreeg Barendrecht ook de 4-0 te verwerken. Na een vrije trap van Tayfun Karaca kon Jeremy Moreno de bal in de volley oppikken en binnen schieten. RVVH nam hierna wat gas terug. Kevin de Graaf had nog wel de 5-0 kunnen scoren maar stuitte in een 1 op 1 situatie op de keeper. Barendrecht kwam er nauwelijks aan te pas. Met een  ruime 4-0 voorsprong zocht RVVH de kleedkamer op voor rust.

In de 2e helft speelde RVVH een tempo lager. Na 56 minuten gooide Tayfun Karaca de wedstrijd in het slot. Met een slimme boogbal wist hij vanaf zo,n 30 meter de keeper te verrassen met de 5-0. Later in de wedstrijd hadden enkele spelers het vizier niet meer op scherp. Hoogendoorn, Spijkerman, Mpongo en Geldorp misten de bal. Zo bleef de teller op 5-0 staan. Door de winst staat RVVH 2e in de bekerpoule. Koploper is Spirit 2, ze wonnen van Slikkerveer met 0-7. Aanstaande zaterdag spelen de boys uit om half 1 tegen koploper Spirit 2.

Opstelling RVVH 2:van Staaijeren, Spijkerman, Swarttouw, B.de Graaf, Tarifit(70 Boogert), Terlouw, Vries(46 Mpongo), Karaca, K.de Graaf(35 Mars), Moreno(65 Hoogendoorn), Geldorp.

RVVH 3:

Zaterdag startte RVVH ook voor de beker. In de poule van vier met Zestienhoven 2, CVC Reeuwijk 2 en Jodan Boys 2 begonnen de boys hun wedstrijd in Gouda tegen Jodan Boys 2. Vanaf de start kreeg RVVH al twee kansen via Jordi Mosmans en Mike Kooiman. Mosmans schoot over en Kooiman zag zijn poging gered door de keeper. Jodan Boys kon even later wel via de spits wel de 1-0 scoren. Gelukkig kon RVVH de stand weer snel in evenwicht brengen. Rick Resoort kon na een vrije trap van Bob Krens de bal via de keeper en de paal binnen koppen.1-1.

RVVH nam daarna de leiding, Habib Oreagba passeerde de keeper en tikte de 1-2 binnen. In de 20e minuut kwam Habib weer 1 op 1 met de verdediger maar ditmaal kon Habib niet scoren. Sidney Batenburg moest daarna enkele keren redding brengen na een actie van Jodan Boys. Met een 1-2 voorsprong ging RVVH de rust in.

Na de pauze kon Jodan Boys uit een strafschop weer op gelijke hoogte komen. In de 52e minuut tekende Bob Krens voor de 2-3 bekerwinst. Een vrije trap over zo,n 20 meter werd door Bob Krens in de bovenhoek gewerkt. In blessuretijd kwam Jaden Gravenbeek nog 1 op 1 te staan met de doelman maar hij kon de 2-4 voorkomen. Door de winst is RVVH 2e geworden in de poule. Koploper is Zestienhoven 2, zij wonnen met 5-0 van CVC Reeuwijk 2. Aanstaande zaterdag speelt RVVH op eigen terrein om half drie tegen Zestienhoven 2 voor de beker.

Opstelling RVVH 3:Batenburg, Groeneveld, Monteiro, R.Resoort, Malipaard, Mosmans, Krens, de Vries(60 D.Arnold), Terwisscha(60 Gravenbeek), Kooiman(81 Kouwen), Oreagba.

RVVH 4:

RVVH begon voor de beker tegen DVV’09 3 in een poule van vier met Fc Binnenmaas 4 en Barendrecht 7. De boys kwamen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tim Wittekoek, maar moesten nog voor rust de gelijkmaker incasseren.

In de 2e helft werkte Wesley Arbouw een 2-1 achterstand weg naar 2-2. Daarna won RVVH de wedstrijd met 2-4 door treffers van Thomas Huisman en Dylan Ho a Hing. RVVH is nu koploper in de poule. Aanstaande zaterdag treft RVVH op eigen terrein Fc Binnenmaas 4 voor de beker.

RVVH 6:

In een poule van vier met onder andere Hillegersberg 4, Xerxes DZB 11 en Neptunus/Schiebroek 6 startte RVVH zaterdag uit tegen Xerxes DZB 11. De boys kwamen dramatisch uit de startblokken en kregen in een kwartier tijd al drie doelpunten tegen. Tien minuten later was het weer raak.4-0. Voor rust zorgde Roy de Lepper weer voor aansluiting.4-1.

Na de pauze probeerde RVVH resultaat te halen. Robert Kooiman nam een vrije trap die werd door een spelers van Xerxes DZB in het eigen doel gewerkt. 4-2. Twee minuten later lag de 4-3 al in het doel, maar deze treffer ging niet door wegens buitenspel(helaas kon de VAR de beelden niet terug kijken). RVVH liet het er niet bij zitten en krulde toch de 4-3 binnen via Niels Nugteren. Ondanks enkele kansen zat de gelijkmaker er helaas niet meer in. De wedstrijd ging met 4-3 verloren. De boys staan nu 3e in de poule. Aanstaande zaterdag staat om 1 uur de thuiswedstrijd tegen Neptunus/Schiebroek 6 op het programma.

RVVH O23-1:

In het openingsduel van de 2e divisie heeft RVVH een droomstart gemaakt voor de competitie. Op eigen terrein waren ze Sparta AV O23-1 goed de baas. Na 7 minuten had Amin Latakwal de score al kunnen openen, maar in een 1 op 1 situatie stuitte hij op de doelman van Sparta. Tien minuten later ging een goeie actie van Juandro Souisa ook verloren en in de rebound ging het daarna weer mis.

Halverwege de 1e helft moest keeper Brian Melissen alles uit de kast halen om redding te brengen bij een afstandsschot van Sparta. In de 31e minuut volgde een mooie actie van Maxwell Sam Sin, hij schoot hard op het doel en de keeper liet los  maar uiteindelijk kon hij hem in 2e instantie wel pakken. Vlak voor rust tekende Sparta enigszins tegen de verhouding in voor de 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust sloeg RVVH toe. In de 49e minuut was het raak. Amin Latakwal haalde van zo,n 25 meter verwoestend uit voor de 1-1. In het slot van de wedstrijd liep de spanning verder op. Maxwell Sam Sin schoot van afstand op de paal. Uiteindelijk tekende nieuwkomer Rudjelo Nivilac voor de 2-1 winst. RVVH staat na de winst op een 3e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie een uitwedstrijd tegen BVCB O23-1.

Basisopstelling RVVH O23-1: Melissen, Bergraaf, Nuis, v/d Wel, Darson, J.Arnold, A.Latakwal, Cuvalay, El Ouardi, Souisa, Sam Sin.

RVVH O23-2:

De boys gingen zaterdag voor de competitie op bezoek bij Papendrecht O23-1. RVVH startte slordig en speelde voorzichtig. Papendrecht kreeg dan ook een aantal kansen maar keeper Suhacan Ayaz hield RVVH met mooie reddingen in de race. RVVH opende de score via Alejandro Dullemond, met een mooie solo-actie vanaf de middellijn schoot hij de 0-1 binnen. De boys zaten niet goed in de wedstrijd en door in dekkingsfout maakte Papendrecht er van afstand 1-1 van. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft stond het bij RVVH beter. Door treffers van Jarmo de Bode en Sam Vaessen was het ineens 1-3. Kort daarna zorgde Papendrecht al weer voor de aansluiting.2-3. RVVH drukte hierna het gaspedaal in en liep uit naar een 2-6 voorsprong. Kelvin Komduur en Jarmo de Bode waren goed voor de 2-4 en 2-5. De 2-6 was een beauty van Enzo Brederode. In  de slotfase speelde RVVH het niet gecontroleerd uit waardoor het nog 4-6 werd. De drie punten voor de beker zaten in de knip!! Door de winst staat RVVH 2e op de ranglijst. Komende zaterdag speelt RVVH om half twee een uitwedstrijd tegen Oranje Wit O23-2.

RVVH O19-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen TOGB O19-4.

Onder leiding van scheidsrechter Mourad Mellah werd de wedstrijd in gang gezet. Veel kansen waren er nog niet te melden. Later in de wedstrijd zette TOGB meer druk en met een 0-1 achterstand ging RVVH dan de rust in.

Na de pauze verliep de wedstrijd beter van RVVH. Met wat korte combinaties kwam uiteindelijk toch de gelijkmaker tot stand. Pascal Valieva stuurde met een mooie diepe bal Ruben v/d Elst op pad, hij passeerde de keeper met een mooie lob. RVVH voerde de druk op en nam na 52 minuten de leiding, Lucas Lu kon na een combinatie met Mike Hoogendoorn goed 1 op1 afmaken voor de 2-1.

De scherpte viel hierna wat weg waardoor TOGB dan ook vlot profiteerde met de 2-2. Uiteindelijk nam TOGB hierna de overhand en werd er nog met 2-3 gewonnen. Zaterdag 7 september start RVVH om half drie met een uitwedstrijd voor de 1e fase van de Zwaluwen Jeugdbeker tegen Pernis O19-2.

RVVH O17-1:

RVVH speelde zaterdag een laatste oefenwedstrijd op eigen terrein tegen Hermes DVS O17-1. Een overtuigend RVVH bevond zich bijna de gehele 1e helft op de helft van de tegenpartij. De 1-0 voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Topscoorder Ali Can tekende voor een 1-0 ruststand.

In  de 2e helft ging het gelijk op. Na een verdedigingsfout kwam Hermes DVS met de 1-1. Daarna bleef RVVH scherp en werd de wedstrijd met 4-1 gewonnen. Na doelpunten van Shuve Bartholomeus en Justin Lam was het slotakkoord weer voor topscoorder Ali Can.

Aanstaande zaterdag 7 september start RVVH om 1 uur met een uitwedstrijd voor de competitie tegen BZC/Zuiderpark O17-1.

RVVH O16-1:

RVVH oefende zaterdag op eigen terrein tegen Die Haghe O16-1.

In de 1e helft was de wedstrijd aardig in evenwicht, toch ging Die Haghe met een 0-2 voorsprong de rust in. Na 27 minuten viel de 0-1 binnen, daarna viel uit een strafschop de 0-2.

Na rust zocht RVVH snel de aansluiting met een goal van Daniël Usa. Hierna ging de wedstrijd met 1-3 verloren.Dinsdagavond 3 september speelt RVVH een oefenwedstrijd uit tegen SHO O16-1. Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur op eigen terrein voor de competitie tegen CWO O16-1.

RVVH O15-1:

RVVH speelde zaterdag een oefenwedstrijd op eigen terrein tegen NSVV O15-1.

De boys hadden  te maken met een goed voetballende tegenstander maar kwamen desondanks toch op een 1-0 voorsprong. Uit een cornerbal kon Che van Toorn uit de kluts de bal langs de keeper schieten. RVVH hield zich goed staande en nam de voorsprong mee de rust in.

In de 2e helft ontbrak de scherpte bij RVVH, NSVV kon snel uitlopen naar een 1-4 voorsprong. Hierna werden de mouwen opgestroopt bij RVVH. Daniël Pogosjan bracht RVVH met de 2-4 weer terug in de wedstrijd. Een minuut later werkte Amin Mssyeh de 3-4 binnen. RVVH maakte nog jacht op de gelijkmaker maar NSVV brak uit en zette de 3-5 eindstand op het scorebord.Komende zaterdag gaat RVVH ook van start met de Zwaluwen jeugdbeker, in de 1e fase speelt RVVH om 10 uur een thuiswedstrijd tegen Cvv Zwervers O15-1.

RVVH O14-1:

RVVH speelde voorafgaand aan de competitiestart nog een oefenwedstrijd thuis tegen Sc Victoria’04 O14-1.

In de 1e helft waren beide teams aan elkaar  gewaagd. Victoria’04 opende de score. Enkele minuten later trok RVVH de stand weer gelijk, door een treffer van Jahlil Dorn werd het een 1-1 ruststand.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Door een geweldig afstandsschot van Silven Dentro won RVVH de wedstrijd met 2-1. Aanstaande zaterdag gaat het echte werk voor RVVH beginnen, dan spelen de boys voor de competitie om 10 uur thuis tegen Hellevoetsluis O14-1 JM.

RVVH  O13-1:

RVVH oefende zaterdag uit tegen Nieuwenhoorn O13-3.

In de 1e helft werd er een 1-1 stand behaald. Na de rust ging de wedstrijd met 3-2 verloren. Doelpunten van RVVH kwamen van Shuan Holder en Roel v/d Greijn. Aanstaande zaterdag speelt RVVH voor het eggie op eigen terrein om half negen tegen Barendrecht O13-4.

RVVH O12-1:

RVVH startte zaterdag rommelig aan een 1e oefenwedstrijd uit tegen Spirit O12-1. Met drie nieuwe gezichten in het team liet RVVH toch wel positieve dingen zien. Een 1-0 achterstand werd door Finn Ipskamp weggewerkt naar 1-1. Daarna nam Spirit het initiatief en scoorde tweemaal. Met een 4-2 achterstand ging RVVH de kleedkamer in voor rust. Ezekiel Manana Adames scoorde de 3-2.

In de 2e helft knokte RVVH zich terug. Gabriël Garcia Bellas schoot tweemaal raak en met de 4-4 werd het weer behoorlijk spannend. Uiteindelijk won Spirit  de wedstrijd met 5-4.

Komende zaterdag gaat het serieuze werk weer beginnen. Om kwart over tien gaat RVVH de strijd aan met Victoria’04 O12-1.