De bal is weer gaan rollen

Op de zaterdagochtend stonden er eerst nog twee trainingen gepland. Om 10 uur begon trainer Brendon Tholenaars aan zijn 1e training met RVVH O23-1. Voor het nieuwe seizoen in de 2e divisie had de trainer maar liefst 12 nieuwe versterkingen erbij gekregen. Op de training was de selectie nog verre van volledig. De trainer had ongeveer 13 spelers tot zijn beschikking, waar er ook nog twee bij waren van het 1e. Oualid Tarifit en Laurens de Witte waren net terug gekeerd van vakantie en sloten daarom aan voor een 1e training.

Een uurtje later nam ook trainer Marlo Bruma van RVVH 3 weer de 1e training voor zijn rekening. Bruma leverde slechts drie spelers in: Joshua Capelle(Dvv Delft), Joris Vugt(Slikkerveer) en Levi Hoogendoorn gaat over naar RVVH 2. Voor het nieuwe seizoen heeft de trainer weer de beschikking over een uitgebreide vernieuwde selectie. Toch was dit op de training nog niet te zien, met een nog gehalveerde groep werd er zaterdag gestart.

Op het middagprogramma waren allen ogen gericht op de 1e oefenwedstrijd van RVVH 1. Door verschillende redenen kon nieuwe trainer Jan v/d Lugt nog niet over zijn volledige selectie beschikken. Afwezig waren Khalid Rahli, Merijn Wolters, Oualid Tarifit, Suently Alberto, Jessie Proost, Papito Merencia, Laurens de Witte, Guytano dos Santos en Everton Pires Tavares.

Gelukkig waren er nog wel 15 spelers over waar de trainer wel over kon beschikken voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen promovendus en competitiegenoot Xerxes DZB.

Xerxes DZB is voor RVVH geen onbekende. In het verleden zijn er al aardig wat wedstrijden afgewerkt voor de competitie, vriendschappelijk en voor de beker. Xerxes DZB heeft voor het nieuwe seizoen ook weer een aantal nieuwe versterkingen binnen gekregen, maar zag ook weer de nodige vertrekken.

Om half drie in de middag werden de uiteindelijk de degens gekruist. Beide teams waren in het 1e kwartier in een aftastende fase. Toch moest keeper Kristian Nikolic na 11 minuten al alles uit de kast halen om een tegentreffer te voorkomen. Een aantal minuten later scoorde Xerxes DZB dan toch de 0-1.

RVVH maakte daarna de jacht op de gelijkmaker. Patrick Lopes Martins da Veiga werd diverse malen bediend om vanaf de zijkant het nodige gevaar te stichten. Halverwege de 1e helft bereikte hij Jeremy Moreno binnen de zestien, hij draaide weg maar kon uiteindelijk niet zijn doel bereiken. Na een half uur spelen weer een mooie aanval van Patrick Lopes Martins da Veiga die nu goed uitkwam bij Jeremy Moreno. De scherpte ontbrak en het schot van Moreno ging over het doel. Later in de wedstrijd had Luis Baldeh Baldeh het vizier ook niet op scherp, hij kopte over. Tegen de rust werd een enorme kans voor Philip Dragon ook nog om zeep geholpen. Zo gingen de boys met een 0-1 achterstand de rust in.

Met vier nieuwe spelers startte RVVH na de pauze wel wat feller, maar doelpunten bleven nog altijd uit. Sven Dijkgraaf haalde na een klein uur de trekker over van afstand, maar zag de pegel net naast het doel verdwijnen. Enkele minuten later zag Maurice Lopes zijn schot gekeerd worden door de keeper van Xerxes DZB.  Trainer v/d Lugt bleef door wisselen maar dit leverde ook geen succes meer op in de wedstrijd. RVVH ontsnapte enkele minuten voor tijd nog wel aan de 0-2 toen de bal voor het doel langs ging van keeper Kristian Nikolic. Net voor tijd kwam een misser van Jesse Eggers duur te staan, Xerxes DZB profiteerde daarvan en besliste dan ook de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor de bezoekers.

Op 14 september komt Xerxes DZB weer op bezoek aan de Sportlaan maar dan gaat het weer om de punten in competitieverband. Na de wedstrijd werd er in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat over de wedstrijd wat er goed was en over de verbeterpunten. Komende week kan daar door het team weer aan gewerkt worden. Maandag, dinsdag en donderdagavond word er weer getraind. Zaterdag 3 augustus volgt er dan weer een oefenwedstrijd thuis om half drie tegen Spijkenisse. Dinsdagavond 6 augustus oefent RVVH om 8 uur tegen TOGB. Dit betreft een uitwedstrijd.

Basisteam RVVH 1:Nikolic, Dragon, Eggers, Dijkgraaf, Niamut, T.Blaak, M.Lopes, El Mahjoubi, P.Lopes Martins da Veiga, Baldeh Baldeh, Moreno.

Wisselspelers: Brandon Nooitmeer, Joshua Darson, Youri Volkman, Allesandro Mastenbroek.