Domper voor RVVH in slotseconde

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH liep thuis in de vierde competitiewedstrijd tegen een geweldige domper aan. In werkelijk de laatste seconde graaide XerxesDZB de drie punten binnen in een wedstrijd die met 1-1 geen winnaar verdiende maar wel kreeg.

Voor de rust waren de gasten de iets meer bovenliggende partij. Maar Harold Vrolijk en Myron Bostdorp (knappe redding Tim Elkhuizen) wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant een gevaarlijke vrije trap net buiten de zestien van Guytano dos Santos, maar daar redde de Rotterdamse keeper Ferry Hagendijk knap. Tegen de rust stond het ineens 0-1 voor de gasten. Vrolijk kon geheel vrijstaand binnenkoppen. In de slotminuut voor de thee kwam RVVH na een snelle omschakeling van XerxesDZB goed weg. Bostdorp raakte dankzij een RVVH been slechts de paal waar het anders zeker een doelpunt was geweest. Ruststand 0-1.

Na de rust een iets ander beeld met een sterker RVVH. Khalid Rahli en de ingevallen Brandon Nooitmeer kregen kansjes maar een doelpunt bleef uit. Aan de kant moest Elkhuizen zich strekken om een geplaatste bal van Bostdorp uit de kruising te tikken. Een kwartier voor tijd kwam RVVH verdiend langszij. Nadat Hagendijk een venijnig schot van Dos Santos tot corner had verwerkt, werd uit die corner van rechts de bal binnen gekopt door de mee naar het front gegane Sven Dijkgraaf, 1-1. In de spannende slotfase gingen beide ploegen voor de winst en kwamen er ook kansen aan beide zijden maar de ingevallen Bradley Geldorp, Nooitmeer en Everton Pires Tavares wisten namens de thuisploeg niet te scoren. Bij de gasten probeerde Nick Slotboom het maar was weer Elkhuizen de zaak meester. Een buitenspelgoal van Vrolijk werd afgekeurd nadat de inzet van Slotboom van paal naar paal was gerold. Ook de ingevallen Max de Winkel schoot naast en over. De te kwistig met kaarten (11!) strooiende scheidsrechter O. Khalifa had al enkele malen op zijn klokje gekeken toen XerxesDZB na vijf minuten blessuretijd alsnog scoorde. Een klutssituatie in de RVVH defensie waarbij de Ridderkerkers de bal maar niet weg kregen, deed de bal belanden voor de voeten van de ingevallen Wouter Rieken, die het bovenhoekje vond achter Elkhuizen voor de niet meer verwachte 1-2. Terwijl de gasten feest vierden, blies de scheidsrechter af en liet een gedesillusioneerd RVVH achter op het veld.

RVVH – XerxesDZB 1-2 (0-1)

39. Vrolijk 0-1

75. Dijkgraaf 1-1

90+5. Rieken 1-2

Scheidsrechter O. Khalifa

Gele kaarten: Eggers, Rahli, Niamut, Elkhuizen en De Haan (verzorger, allen RVVH).

De Blok, Fens, De Bos, Van Veen, Hughes en Knol (allen XerxesDZB).