Herinrichting Sportpark 2020

Maandag 4 mei 2020 is de gemeente Ridderkerk gestart met de herinrichtingswerkzaamheden op het Sportpark. Deze werkzaamheden zijn in het vierde kwartaal 2020 afgerond. Gelijktijdig met deze herinrichting van paden, velden etc. zijn er de afgelopen maanden ook door een aantal vrijwilligers enorm veel werkzaamheden voor RVVH uitgevoerd. Zo is er een volledig nieuw communicatienetwerk voor internet, email en video aangelegd in het clubhuis, de vrijstaande jeugdcommissie ruimte, de toekomstige buitenkantine en de nieuwe tribune.  

Ook is de houten trap naar de kantine vervangen door stalen treden en tevens is een traplift geinstalleerd. Alle houten raam- en deurkozijnen etc. op de begane grond en verdieping zijn voorzien van een nieuwe verflaag. Verder is een groot deel van de verlichting op de begane grond vervangen door LED verlichting, de CV installatie is vervangen, de warmwatervoorziening heeft groot onderhoud gehad. Dat geldt ook voor de CV installatie in de jeugdruimte. De mechanische ventilatie heeft groot onderhoud gehad waarbij de ventilator op het dak is vervangen, de ventilatiekanalen in de kleedkamers en aansluitende ruimten hebben inwendig en uitwendig een grote schoonmaakbeurt gehad. De afwasmachine in de keuken is vervangen en daarnaast zijn er nog heel veel grotere en kleinere klussen binnen en buiten uitgevoerd.

De zeecontainers, die worden gebruikt als kleedkamer c.q. voor de berging van materialen etc. moeten, na de verplaatsing ook nog een verfbeurt krijgen aan de buitenzijde. Dat gebeurt in de loop van 2021. Naast de nieuwe tribune is een nieuwe kassa unit geplaatst. Ook die wordt in de loop van 2021 nog geschilderd.

De nieuwe zittribune is voorzien van een speakerruimte waar vanuit de geluidsinstallatie en het scorebord kan worden bediend. Op de tribune is een camerasysteem geïnstalleerd zodat wedstrijden, die op het hoofdveld worden gespeeld, door trainers kunnen worden geëvalueerd. Ook zijn de beelden eventueel live te streamen.

Het is niet gelukt om een nieuwe buitenkantine bij het nieuwe hoofdveld te plaatsen.  De Coronacrisis heeft roet in het eten gegooid. De financiele draagkracht van de vereniging is dermate gereduceerd dat plaatsing van een buitenkantine uitgesteld moet worden. De fundering met elektra, riolering en internet is al wel voorbereid.

Eind december 2020 zijn de vele plantvakken en taluds voorzien van een grote variatie aan bomen en struiken. De verwachting is dat het sportpark de komende jaren een groene metamorfose doormaakt.

Hieronder vindt u een fotogalerij voor een indruk van de herinrichtingswerkzaamheden. Na afronding van de werkzaamheden is er ook een video met drone-beelden gemaakt.