Dagverslag zaterdag 7 mei

RVVH speelde op eigen terrein tegen Soccer Boys 2.

De boys kregen al meteen kansen om de score te openen. In de 7e minuut was het Bart de Vries die een doorkopbal van Ronald Ouwens direct op het doel schoot, alleen miste zijn schot wat scherpte. Enkele minuten later maakte Bart de Vries weer een actie en lag hij de bal laag terug. Na een overstapje van Ronald Ouwens schoot Nick Huizer tegendraads in, maar de keeper pakte hem goed.

In de 18e minuut probeerde Robin Malipaard ook het doel te vinden, maar hij schoot uit de volley net over. Vlak voor het half uur viel bij Soccer Boys de bal wel goed tussen de palen. Twee spelers van Soccer Boys gingen 1 op1 richting de keeper en speelden dit goed uit waardoor RVVH op een 0-1 achterstand kwam. Even later kon RVVH op gelijke hoogte komen. Ronald Ouwens schoot uit een strafschop hard de 1-1 binnen.

RVVH kon in korte tijd verder uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Een schot van afstand door Kamal El Ouardi was onhoudbaar voor de keeper en rolde tergend langzaam het doel in. Na de 2-1 zette Bart de Vries de 3-1 op het scorebord. Enkele minuten voor rust had Nick Huizer de 4-1 kunnen maken, maar uit de draai schoot hij net naast.

Vlak na rust moest keeper Joris Vugt redding brengen bij een actie van de spits van Soccer Boys. De bal werd te ver vooruit gespeeld. RVVH kreeg hierna mogelijkheden met Menno v/d Male die eerst op de paal schoot en later nog eens op het doel schoot waarbij nu de keeper weer redding bracht. In de 52e minuut kon RVVH dan weer het verschil maken. Ronald Ouwens schoot de 4-1 keihard in de korte hoek binnen.

Soccer Boys deed nog voor het uur iets terug en kwam op 4-2. Tien minuten later zorgde een lage schuiver van Menno v/d Male voor de 5-2. Via een vrije trap bracht de tegenpartij de spanning terug naar 5-3. Enkele minuten voor tijd maakte Mike Kooiman er nog 6-3 van. Door de winst is RVVH een plaatsje gestegen op de ranglijst, met 22 punten uit 18 wedstrijden staan de boys nu op een 9e plek. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om kwart over twaalf een uitwedstrijd tegen SCH’44 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, j v/d Nat, Spierings(26 M v/d Graaf), D v/d Nat, Capelle(58 Resoort), Kloppenburg, Malipaard, de Vries(58 T de Vries), El Ouardi(63 Kooiman), Ouwens, Huizer(46 v/d Male).

RVVH speelde een uitwedstrijd tegen de nummer 2 Spirit 5.

De boys kwamen in de 1e helft op een 3-0 achterstand. Na de pauze kon RVVH niets meer aan de stand veranderen. Het bleef 3-0. RVVH staat nu op een 5e plaats, in 14 wedstrijden zijn er 15 punten behaald.

Komende zaterdag speelt RVVH om kwart over 1 een uitwedstrijd tegen NOC Kralingen 3.

RVVH speelde thuis tegen Fc Binnenmaas 5.

In de 1e helft kwam RVVH op een 0-1 achterstand. Na rust zette Kelvin Komduur zijn team weer op gelijke hoogte. Vlak voor tijd ging RVVH met 1-2 onderuit. Aanstaande zaterdag gaat RVVH om 12:30 uur op bezoek bij Smitshoek 9.

RVVH 7:

De nummer 4 RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 6 op de ranglijst Gravendeel.

De boys moesten in de 1e helft al een 2-0 achterstand zien weg te werken. Roy de Lepper zorgde voor de aansluitingstreffer. Met een 2-1 achterstand ging men de rust in.

Na de pauze ging de wedstrijd met 3-1 verloren. RVVH staat op een keurige 4e plaats. In 18 wedstrijden zijn er 30 punten behaald. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen CKC 4.

RVVH 8:

RVVH speelde een uitwedstrijd tegen Poortugaal 6.

In de 1e helft kwam RVVH al op een riante 0-3 voorsprong. In het 2e deel van de wedstrijd werd de klus geklaard door RVVH. De boys wonnen de wedstrijd met 1-6.

Bryan Tieleman en Randy Gouman scoorden beiden 2x. De overige doelpunten kwamen van Robin Monsma en Guleed Hosh. RVVH staat op een mooie 5e plaats. In 13 wedstrijden zijn 19 punten behaald. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen GHVV’13 6

Trainer Andrew Thomas speelde met zijn vrouwenteam zaterdag tegen zijn nieuwe toekomstige club DTS’35 Vr1.

In Ede wisten de vrouwen aan het begin van de competitie nog bijna te stunten, maar in blessuretijd ging de wedstrijd helaas verloren. Nu wilden de vrouwen dit ook laten zien aan hun trainer. RVVH heeft elke punt hard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De onderste plaats betekent rechtstreekse degradatie en plek 10 en 11 spelen nacompetitie om handhaving. Dit zou betekenen dat de vrouwen mogelijk tot en met 25 juni aan de bak mogen. Handhaving in de topklasse zou natuurlijk prachtig zijn.

De vrouwen hielden in de 1e helft goed stand. Met een enigszins gehavend team( Alyssa Dijkstra geblesseerd, Chanel Zimmerman vakantie, Ruby van Velzen studie in suriname en Celine Duijzer ook afwezig) lukte het toch om met 0-0 de rust in te gaan.

In de 2e helft moesten de vrouwen een kwartier voor tijd het onderspit delven. Na de 0-1 viel in de 80e minuut uit een onterechte vrije trap de 0-2. Toen was het gedaan. De teleurstelling was na de wedstrijd voor Iris Zoon nog groter. Ze was verkozen tot Lady of the Match, maar de bos bloemen die ze overhandigd zou krijgen was helaas gepikt. Hoe triest is dit?

Gelukkig hadden de concurrenten van RVVH, Woezik en SSS ook beide verloren dus het puntenverschil blijft hetzelfde. In de resterende 4 wedstrijden moeten de vrouwen zien af te rekenen met DSS( 14 mei uit), Wartburgia 21 mei thuis), SSS 28 mei uit en Woezik 4 juni thuis. De laatste twee duels zijn wel hele belangrijke in strijd voor handhaving.

Opstelling RVVH Vr1: Snel, Grootenboer, van Houwelingen, Zoon, van Dijk, Kemp, Zoutewelle, Hietbrink(77 van Alten), Pott, Schot, Verheijen.

RVVH O17-1:

RVVH speelde thuis tegen het laag geklasseerde SVS O17-1.

De nummer 2 van de ranglijst RVVH had geen moeite met de tegenstander. Bij rust stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Yovannie Dias opende de score en door een eigen doelpunt kwamen de boys op 2-0.

In de 2e helft liep RVVH verder uit naar een 5-0 overwinning. Na de 3-0 van Djavann Munro scoorde Ruben v/d Elst de 4-0. Het slotakkoord kwam van Tom Piena die de 5-0 tussen de palen werkte.

RVVH staat op een 2e plaats met 31 punten uit 14 wedstrijden. Koploper is SHO O17-1 met 36 punten uit 16 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half vier een uitwedstrijd tegen Blijdorp O17-1.