RVVH 2 door naar de finale nacompetitie!

Nadat afgelopen zaterdag DSO door RVVH werd ingepakt tijdens de nacompetitie, was het nu dinsdagavond Westlandia 2 die bij RVVH op de slachtbank ging. De elf Herculanen van trainer Han van Harselaar gingen voor elkaar door het vuur en maakten er een mooie pot voetbal van. Na 4 minuten spelen was het even oppassen voor RVVH, maar Westlandia prikte de bal in het zijnet. Daarna was RVVH dominant aan de bal en kwamen er mogelijkheden.

Een voorzet op maat van Levi Hoogendoorn werd door Juwensly Orcadio meteen opgepikt, maar naast geschoten. Nog voor het kwartier lobte Leroy Nijgh de bal over enkele spelers heen richting Levi Hoogendoorn die de bal meteen het doel inwerkte, maar helaas werd de treffer door scheidsrechter D.B.Coenraads afgekeurd. RVVH kreeg hierna nog enkele mogelijkheden om de leiding te nemen, maar slaagden hier niet in.

Bo Terlouw miste in de 38e minuut een voorzet van Leroy Nijgh en vlak voor rust zag Bo Terlouw zijn schot tot corner verwerkt worden. Op slag van rust kwamen de gasten uit het Westland aan de leiding. Na balverlies van RVVH nam Westlandia de bal snel over en werd de 0-1 klem in de hoek geschoten.

In de 2e helft bracht van Harselaar na zo,n 10 minuten spelen drie verse krachten binnen de lijnen. Kort na de wissels kon RVVH op gelijke hoogte komen. Juwensly Orcadio trok met zijn actie het zestienmetergebied in en werd hierbij op het randje gevloerd door zijn tegenstander. Arbiter Coenraads wees resoluut naar de stip en Youri Volkman ontfermde zich hierover en zette toen de 1-1 op het scorebord.

Halverwege de 2e helft kon en moest RVVH de leiding nemen, maar de afronding ontbrak. Na een mooie actie van Levi Hoogendoorn werd Bo Terlouw aan het werk gezet, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. In de slotfase van de wedstrijd kreeg RVVH loon naar werken. Nadat Levi Hoogendoorn de bal miste schoot Kevin de Graaf onberispelijk binnen.

Lang kon RVVH hier niet van genieten, want in de laatste minuut kreeg Westlandia een vrije trap die in 1e instantie weggewerkt werd door keeper Joris Blaak, maar in de scrimmage kon Blaak helaas de gelijkmaker niet meer voorkomen.2-2.

De verlenging moest een beslissing gaan geven en daarna eventueel nog strafschoppen, maar de boys wilden het dit keer niet zover laten komen. Een goed schot van Claudio van Halem ging maar op een haar naast het doel van Westlandia. Nog voor het verstrijken van de 1e verlenging was het toch raak! Menno v/d Male werd op zijn wenken bedient door Twan v/d Weele met een mooie steekbal, Menno kopte daarna meteen raak en liet iedereen juichen. De voorsprong was er weer, maar er was nog een kwartier te spelen.

In de 2e verlenging kreeg Menno v/d Male nogmaals de kans om te scoren, maar nu werd zijn schot tot corner verwerkt. Westlandia probeerde alles op alles te zetten, maar de kracht ontbrak bij de tegenpartij. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Coenraads barstte de feestvreugde los! RVVH 2 heeft de finale bereikt. Op een neutraal terrein moet RVVH het gaan opnemen tegen Forum Sport die dinsdagavond met 2-0 won van Sc Monster.

Deze finale vindt zaterdag 18 juni a.s. plaats op het terrein van vv Excelsior Maassluis, Lavendelstraat 2 te Maassluis. De aanvang is 11:00 uur.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Vugt(55 v/d Weele), Volkman, Louter, Mars(55 Boogert), Kreuk, Terlouw, Nijgh(55 van Halem),van Barneveldt(62 de Graaf), Hoogendoorn(91 van Leenen), Orcadio(76 v/d Male) .