Dagverslag zaterdag 22 april

Zaterdag was er weer een goed gevuld programma voor de teams van RVVH. En bovendien waar een ieder natuurlijk natuurlijk ook de topper tussen de koploper Heerjansdam en RVVH, maar ook waren we benieuwd wat het 2e team zou doen tegen Smitshoek 2? Zou RVVH de voorsprong van 8 punten op naaste achtervolger Nieuwenhoorn 2 kunnen behouden? Aan het einde van de zaterdagmiddag hadden we meer duidelijkheid. In de kantine werd het in elk geval een feestelijk gebeuren met een optreden van volkszanger Jesse v/d Wielen.

RVVH 1:

Zaterdag begon de hoofdmacht van RVVH dan eindelijk aan de topper in de 1e klasse C waar iedereen al naar uitkeek, RVVH speelde op eigen terrein tegen de koploper Heerjansdam. Heerjansdam had een voorsprong van 4 punten op RVVH en kon bij winst nog verder uitlopen richting de titel, maar RVVH wilde het zover niet laten komen. Want mochten de boys winnen dan volgt RVVH nog op 1 punt achterstand en word de druk op Heerjansdam groter en groter. Beide teams begonnen wat aftastend aan de wedstrijd, maar gaandeweg werd de druk van RVVH toch wat opgevoerd. Een 1e poging werd al gedaan door Gino Stolk na 5 minuten, maar hij schoot naast.

Halverwege de 1e helft probeerde Everton Pires Tavares het doel te vinden na een fraaie actie, maar helaas werkte keeper Yoel van Dalen de bal tot corner. Daar kwam uiteindelijk niets uit. Vlak voor rust kwam Heerjansdam toch nog tot scoren. Na een eerdere misser van de Dammers schoot Davy van Mierop de bal toch nog van afstand  tussen de palen. 0-1. Een ongunstig moment voor RVVH dat na de pauze aan de bak moest.

RVVH moest zoals gezegd aan de bak in de 2e helft om zo snel mogelijk weer op gelijke hoogte te komen en dan mogelijk nog voor meer. Gino Stolk opende met een verdwaald schot wat dan ook naast het doel verloren ging. Na tien minuten bracht trainer Kevin Vink zijn 1e wissel binnen de lijnen, Shamir de Jesus werd gebracht voor aanvoerder Gino Boers. Enkele minuten later snelde de Jesus er al vandoor naar de achterlijn om de bal strak voor te geven. Helaas ging de bal iets te hard voor Everton Pires Tavares, hij redde het nog wel maar de hoek werd te moeilijk om vanuit daar nog het doel te bereiken.

De tijd tikte maar door en door, maar RVVH keek nog altijd tegen die achterstand aan. Gelukkig kwam er nog verandering in. Shamir de Jesus werd opnieuw in stelling gebracht en wederom pompte hij de bal voor het doel waarbij uiteindelijk Romano Niamut de bal direct op de pantoffel nam en keihard raak schoot. De vreugde was groot in het RVVH kamp en ook bij de toeschouwers natuurlijk. Het beloofde nog een spannend slot te gaan worden, waarbij het nu alle kanten uit kon gaan. Toch was RVVH de ploeg die de drie punten het hardste nodig hard.

nkele minuten later kreeg RVVH voldoening na het harde werken. Een voortreffelijke solo van Everton Pires Tavares begon al buiten de zestien en daarna ging hij zelf het avontuur aan en haalde in de zestien snoeihard uit. De bal ging strak de hoek in! Wat een mooie goal zeg!! Het werd nu wel billen knijpen voor beide teams, maar de druk lag nu bij Heerjansdam. RVVH kon de overwinning toch over de streep trekken ondanks een geclaimde strafschop waar scheidsrechter Anne Greveling niets in zag. Zo heeft RVVH de druk nog eens opgevoerd bij Heerjansdam die nu uiteindelijk geen fouten meer kan permiteren. Het verschil tussen de koploper is nu terug gebracht naar 1 punt.

Komende zaterdag krijgt Heerjansdam opnieuw een zware wedstrijd, dan komt Brielle naar de Molenwei. RVVH gaat zaterdag om 3 uur op bezoek bij SHO. De toeschouwers moeten dan rekening houden met de afsluiting van de Heinenoordtunnel. De overige uitslagen in de 1e klasse C zijn: SVOD’22 – CvvZwervers 3-1, Brielle – Rijsoord 1-0, DCV – Xerxes DZB 2-1, BVCB – De Zwerver 5-1, Nieuw Lekkerland – Terneuzense Boys 4-2, Spartaan’20 – SHO 2-4. Rijsoord en De Zwerver zijn nu gedegradeerd.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Steketee, Eggers, Dragon, Niamut, Proost, de Witte(67 Buist), dos Santos, Stolk, Boers(55 de Jesus), Pires Tavares(81 El Koubai).

Koploper RVVH heeft nog altijd een voorsprong van ruim acht punten op de naaste concurrent Nieuwenhoorn 2. Zou RVVH de marge kunnen behouden? Nieuwenhoorn ging zaterdag op bezoek bij Barendrecht 2 en RVVH moest het op eigen terrein opnemen tegen de nummer 5 op de ranglijst Smitshoek 2.

RVVH werd na zo,n vijf minuten spelen al een goeie mogelijkheid ontnomen om aan de leiding te komen. Tayfun Karaca werd in de zestien gevloerd door de doelman van Smitshoek, maar scheidsrechter D.Rasic verzuimde een strafschop te geven. Even later moest Joris Blaak even handelend optreden bij een gevaarlijk moment van Smitshoek.

Het spel golfde wat op en neer met nog weinig echte kansen over en weer. Toch deed Sven Bout een serieuze poging om RVVH op voorsprong te zetten. Hij haalde van 30 meter uit maar zijn schot ging net over het doel heen. Na 24 minuten zat het Tayfun Karaca ook niet mee toen hij van grote afstand de lat raakte. De kansen regen zich aaneen, maar een doelpunt bleef nog altijd uit. Mauro Daviraz raakte de lat en in de 29e minuut omspeelde Sven Bout de keeper, maar maakte het hierna niet af. In de 35e minuut belandde een schot van Maurice Lopes in het zijnet. Zo gingen de boys met een 0-0 stand de rust in.

In de 2e helft kwam Smitshoek tegen de verhouding in op voorsprong. Uit een strafschop viel de 0-1. RVVH moest aanzetten om op gelijke hoogte te komen, maar dit verliep moeizaam. Pas in het laatste kwartier had RVVH weer enkele mogelijkheden. Tayfun Karaca kopte na 74 minuten naast en een minuut later schoot Maurice Lopes recht in de handen van de keeper. De tijd begon te dringen en gelukkig was er weer Maurice Lopes die uithaalde en de 1-1 in het doel werkte.

RVVH had nog zo,n 8 officiele minuten om de wedstrijd te kantelen. Vlak voor tijd kwam er weer de grootste kans voor Maurice Lopes om de wedstrijd beslissen. Tayfun Karaca trok de bal strak voor het doel, maar Maurice Lopes schrok blijkbaar van de kans en werkte de bal hoog over. Na enkele minuten blessuretijd blies scheidsrechter Rasic de wedstrijd naar het einde. Zo moest RVVH zaterdag genoegen nemen met een punt waar het er zeker mogelijk was om er drie te pakken. Nieuwenhoorn won zaterdag met 1-8 van Barendrecht, dus is de marge tussen RVVH en Nieuwenhoorn nu 6 punten geworden. Zes punten lijkt veel, maar RVVH moet toch oppassen dat het niet nog meer punten kwijt raakt.

Zaterdag 29 april speelt RVVH om half 12 een uitwedstrijd tegen MVV’27 2. Nieuwenhoorn speelt zaterdag om 12 uur op eigen terrein tegen Ariston ’80 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Louter, Swarttouw, v/d Weele, Daviraz, Boogert(82 Mars), Volkman, Lopes, Bout(72 van Leenen), Karaca, v/d Male(54 Hoogendoorn).

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen de nummer 2 CKC 2.

De boys namen al na 7 minuten de leiding, na een cornerbal van Bob Krens kon Mitchel v/d Graaf uiteindelijk de 0-1 in de verre hoek binnen schieten. CKC wilde snel op gelijke hoogte komen, maar had daar toch moeite mee. Enkele keren ging de bal over het doel heen en keeper Joris Vugt kon ook een aantal keren goed wegwerken. In de 24e minuut kon Bart de Vries de marge vergroten voor RVVH, een hoge bal van Bob Krens belandde voor de goal en Bart de Vries stifte hem over de keeper heen.0-2.

Na een half uur probeerde Yassin Msseyh de marge te vergroten, maar zijn schot ging over. In de 36e minuut miste Jardy Terwisscha ook de scherpte en mikte de bal ook naast. Even later kon Joris Vugt een inzet van CKC net uit de kruising grijpen. Vlak voor rust scoorde CKC de 1-2 , weliswaar buitenspel maar de treffer werd toch geteld.

In de 2e helft bleef de 1-2 lang op het scorebord staan ondanks de missers van beide kanten. Een aantal corners kwam niets uit. RVVH wist het doel ook niet meer te vinden. Maar de drie punten zitten wel in de knip! RVVH staat nog wel op een 7e plaats, maar heeft nu wel een aantal clubs weer in het vooruitzicht. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie een thuiswedstrijd tegen Berkel 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, van Heek, de Graaff, Mosmans, Monteiro, Msseyh, Krens, Delgado, Gravenbeek, Terwisscha(81 Amaarouk), de Vries(84 Huizer).

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer 5 op de ranglijst Cvv Zwervers 3.

In de 1e helft kwamen de boys op een 0-1 achterstand. Na de pauze kon RVVH de stand niet meer recht trekken. De wedstrijd ging met 1-3 verloren.

Ruben van Vliet scoorde de enigste goal voor RVVH. De boys spelen aanstaande zaterdag om half drie thuis tegen Swift Boys 3.

RVVH speelde zaterdag thuis tegen de nummer 6 Barendrecht 14.

De boys begonnen sterk aan de wedstrijd, toch kwamen ze in de 1e helft niet tot scoren. 0-0,

Na de rust kwam RVVH weer sterk uit de kleedkamer. Sem Komduur zette na een assist van Thom van Muyen RVVH op een 1-0  voorsprong. Helaas bracht Barendrecht even later de stand weer in evenwicht. Korte tijd later bezorgde Paul v/d Leeden RVVH toch de drie punten. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen.

RVVH staat op een 10e plaats met 17 punten uit 17 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen de nummer drie CKC 4.

RVVH speelde zaterdag een duel thuis tegen de nummer 8 Fc Binnenmaas 5.

De boys waren vanaf het begin al sterker dan de tegenstander, een eerste kans voor Johan de Ruiter werd al om zeep geholpen en naast geschoten. Even later haalde Daniel Vermeulen de trekker over van afstand, maar de keeper van Binnenmaas werkte de bal over het doel.

Later in de wedstrijd probeerde Menno den Boef het ook van afstand en nu haalde de Binnenmaaskeeper de bal net voor de kruising weg. Kort voor rust maakte RVVH toch nog het verschil. Leon Smit werkte de voorzet van Aderito Duarte het doel in.1-0.

Na de pauze leek het erop dat de voorsprong in korte tijd weer weggegeven werd. Eerst werd een fout van Roel van Dommelen afgestraft en daarna profiteerde Binnenmaas van een fout in de opbouw bij RVVH. Ineens was het 1-2. RVVH probeerde een opening te vinden, maar meerdere keren stond de keeper een treffer in de weg. RVVH kon wel weer op gelijke hoogte komen. Na een handsbal verzilverde Raymond Josee een strafschop voor RVVH.2-2.

De boys voerde de druk nog eens op en uiteindelijk viel het doek voor Binnenmaas. Patrick van Es velde het vonnis en scoorde 2x achtereen. De wedstrijd werd met 4-2 gewonnen. RVVH staat met 23 punten uit 18 wedstrijden op een 7e plaats. Aanstaande zaterdag spelen de boys wederom thuis om 1 uur tegen Barendrecht 12.

RVVH O23:

RVVH staat op het moment op een stevige 2e plaats onder de sterke koploper Kloetinge die op 6 punten afstand staat. De boys gingen zaterdag op bezoek bij de nummer 5 SHO O23.

Trainer Brendon Tholenaars moest zaterdag Sven Bout missen en zag ook nogeens Thijmen Vries afhaken na de warming-up. Vanuit RVVH O19 kwam er versterking bij.

In de 1e helft speelde SHO heel afwachtend en RVVH had veel balbezit. De boys kwamen aan de leiding door Kamal El Ouardi, vanaf 30 meter werd de bal stevig in de bovenhoek geschoten.0-1. Hierna gebeurde er lange tijd niets. Vlak voor rust kreeg RVVH weer de inmiddels toch traditionele discutabele strafschop tegen waardoor het 1-1 werd.

In de 2e helft nam RVVH weer de leiding, Jarmo de Bode vertrok randje buitenspel en maakte het goed af.1-2. Direct daarna viel de gelijkmaker van SHO. Keeper Kaj Capel moest geblesseerd het veld verlaten, Bryan de Graaff trok de keepershandschoenen aan en deed dat niet onverdienstelijk. RVVH voerde de druk op om SHO zo ver mogelijk van het doel te houden en dat lukte aardig.

Bryan de Graaff moest slecht 1 x in actie komen. De boys wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 2-4. Na een doelpunt van Mike Kooiman zorgde Joshua Darson voor de 2-4. Door de winst staat RVVH nog altijd op een 2e plek. Koploper Kloetinge staat nog steeds op 6 punten voorsprong. RVVH heeft nog twee wedstrijden te gaan, zaterdag 13 mei gaat RVVH op bezoek bij Nieuwenhoorn O23 en 20 mei speelt RVVH op eigen terrein tegen Kloetinge.

De RVVH vrouwen zijn in strijd tegen degratie en elke punt is nodig om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zaterdag gingen de vrouwen naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Sporting 70 Vr1.

In de 1e helft bleef de schade beperkt en gingen de vrouwen met een 1-0 achterstand de rust in. Na de pauze ging RVVH met ruime cijfers onderuit. De wedstrijd ging met 8-1 verloren.

Nu RCL met 1-1 gelijk gespeeld heeft tegen Berkel word het voor de vrouwen nog lastiger om onder de rechtstreekse degradatie uit te komen. Zaterdag 13 mei word voor RVVH een cruciale wedstrijd, want dan speelt RVVH om 3 uur op eigen terrein tegen RCL Vr1. Een week later speelt RVVH een uitwedstrijd tegen Klarenbeek Vr1.

RVVH O19-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Victoria’04.

De boys hadden veel balbezit maar waren onzorgvuldig in de passing. Veel duels werden verloren waardoor Victoria de kans kreeg om de juiste keuze te maken. Victoria kwam enkele keren in de zestien en kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong. Daarna werd het voor RVVH lastiger om tot een aansluitingstreffer te komen. Op slag van rust kon RVVH toch langszij komen. David Arnold speelde met een fantastische solo Haroon Latakwal vrij die lag de pan klaar voor Yovanni Dias die de 2-1 maakte.

In de 2e helft maakte RVVH de jacht op de gelijkmaker. En na een overtreding op  Yovanni Dias binnen de zestien kregen de boys een penalty, Yovanni Dias ging zelf achter de bal staan maar schoot de bal over. In de slotfase kreeg Victoria na een overtreding Michael de Munnik ook een strafschop, maar deze werd wel benut. Dit was de genadeslag voor RVVH. De wedstrijd ging met 3-1 verloren.

RVVH O17-1:

In Oud Beijerland speelde RVVH zaterdag de wedstrijd tegen SHO O17-2.

De boys namen in de 1e helft al een 0-1 voorsprong. In de 2e helft werd de klus door RVVH geklaard. De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Jayden Felicia nam twee doelpunten voor zijn rekening. Romano de Munnik scoorde 1 keer. Zaterdag 13 mei komt RVVH weer in actie, dan staat er om 10 uur een uitwedstrijd gepland tegen OVV O17-1.

RVVH O14-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de koploper Gravendeel O14-1.

De boys kregen een goeie kans om de leiding te nemen, maar helaas werd de bal voor de lijn weggehaald door Gravendeel. De tegenstander werd hierna sterker en kwam tweemaal tot scoren. Met een 2-0 achterstand ging RVVH de rust in.

In de 2e helft werd Gravendeel ver terug gedrukt . Mika Laan kon attent reageren en scoorde uiteindelijk de aansluitingstreffer. 2-1. Na een grote fout van de keeper van Gravendeel sleepte RVVH er ook nog een gelijkspel uit door een doelpunt van Jayce Bijvoets. Helaas ging het hierna toch nog fout voor RVVH. Gravendeel scoorde in de 69e minuut de 3-2. Dit was dan ook de eindstand.

Zaterdag speelde RVVH een uitwedstrijd tegen Spartaan’20 O13-6.

In de 1e helft keek RVVH al tegen een 1-0 achterstand aan. Na de pauze ging de wedstrijd met 5-0 verloren.

RVVH O12-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Excelsior R Mo12-1.

Er werd goed gevoetbald en iedereen ging er tegenaan. Na enkele kansen gemist te hebben viel er dan toch de verdiende voorsprong. Topscoorder Kayra Verstraten scoorde de 1-0. Daarna verzuimde RVVH verder weg te lopen, een omhaal van Jehad Abd raakte de lat en een kans voor open doel werd hoog over geschoten door Kayra Verstraten. In de laatste 10 minuten voor rust had RVVH het moeilijk, Excelsior kreeg diverse kansen, maar keeper Steff van Hooft wist zijn doel schoon te houden.

Na de pauze kwam RVVH fris de kleedkamer uit en dat was ook te zien. Direct na rust kreeg Kayra Verstraten het op zijn heupen. Hij vergrootte de marge naar 2-0. Even later tekende hij ook nog voor de 3-0. Excelsior kwam toch nog met de aansluitingstreffer, maar daarna gaf RVVH vol gas en wist RVVH wederom het net te vinden. Kayra Verstraten maakte er 4-1.

Het slotakkoord van RVVH kwam van Zeger den Hollander die er 5-1 van maakte. In de laatste minuut werd het nog 5-2 door Excelsior. De Man of The Match was Steff van Hooft

Woensdagavond speelde RVVH in het kader van het Ridderkerk Toernooi tegen Slikkerveer O11-1.

In de 1e helft werkte Roel v/d Greijn met twee goals een 0-1 achterstand weg naar een 2-1 voorsprong. Slikkerveer kon hierna weer langszij komen, maar Halit Kalayci bracht RVVH weer aan de leiding. 3-2. Slikkerveer scoorde nog tweemaal waardoor RVVH met een 3-4 achterstand de rust in ging.

In de 2e helft werd de marge vergroot door Slikkerveer. Uiteindelijk werd het aan het einde een nek aan nek race wie de wedstrijd zou gaan winnen. Roel v/d Greijn had met drie doelpunten RVVH weer op 6-6 gezet. Echt in de laatste seconde besliste Slikkerveer toch nog de wedstrijd.7-6. RVVH eindigde als 3e in het Ridderkerk Toernooi.

Zaterdag had RVVH een totale offday. De boys kwamen in een uitwedstrijd tegen Smitshoek O11- 3 op een 1-0 achterstand bij rust. Na de pauze ging de wedstrijd met 6-2 verloren. Roel v/d Greijn maakte de 3-1 en Gillion Pietersz maakte de 3-2.