Dagverslag zaterdag 6 mei

Zaterdag stonden er maar drie wedstrijden op het programma. RVVH 4, 5 en RVVH O19 kwamen in actie voor de competitie.

De nummer 10 RVVH moest het zaterdag op eigen terrein opnemen tegen de nummer 8 DCV 3. RVVH heeft in 17 wedstrijden 14 behaald en DCV heeft twee punten meer in 17 wedstrijden. In de 1e helft nam DCV de leiding, de gasten gingen met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de pauze kon RVVH iets terugdoen. Door doelpunten van Jessie Verheij en Ruben van Vliet eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Beide teams zijn met de puntendeling weinig opgeschoten. Aanstaande zaterdag 13 mei speelt RVVH wederom thuis. De boys spelen om half drie tegen NOC Kralingen 3. Daarna volgt nog een uitwedstrijd tegen Spirit 7.

De nummer 9 RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer 4 Nieuwerkerk 4.

Na de mooie overwinning van vorige week tegen CKC(7-2) begonnen de boys nu wederom goed aan de wedstrijd. In het begin was het even en kwamen beide teams niet tot echte kansen, maar na zo,n half uur was het dan toch RVVH die de score opende. Tom Overduin was doorgebroken en schoot de 1-0 binnen.

De boys kwamen weer aan voetballen toe en konden de marge nog vergroten. Met een mooi schot van afstand bepaalde Sem Komduur de ruststand op 2-0.

In de 2e helft was het taak om de voorsprong te verdedigen. Al vrij snel kon RVVH uitlopen naar 3-0 door een ongelukkig eigen doelpunt van Nieuwerkerk. Na een grove overtreding van Nieuwerkerk moesten de gasten ook nog eens met 10 man verder door de rode kaart die scheidsrechter Casper Blaak getrokken had. De wedstrijd werd gedegen uitgespeeld en zo werd er weer eens een mooie overwinning neergezet door de boys. Door de winst is RVVH gestegen op de ranglijst, de boys staan nu op een mooie 7e plek. Aanstaande zaterdag speelt RVVH wederom tegen Nieuwerkerk. De wedstrijd in Nieuwerkerk start om half 4. Daarna volgen er nog twee wedstrijden, thuis tegen Dilettant 5 en dan nog thuis tegen Swift Boys 4.

RVVH O19-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Spijkenisse O19-1.

In een eerder stadium was RVVH in de bekerronde te sterk voor Spijkenisse. De groenwitte brigade was er nu op gebrand op revanche, dit was ook duidelijk te zien in hun spel. Spijkenisse was slimmer en beweeglijker aan de bal. Met een 3-0 achterstand ging RVVH de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze trachtte RVVH de wedstrijd nog te kantelen, maar ze slaagden hier niet meer in. De wedstrijd ging met 5-0 verloren. RVVH bevind zich na 9 wedstrijden op een 9e plaats met 6 punten. Voor de boys rest er nog een wedstrijd op 20 mei dan speelt RVVH om half drie thuis tegen Sc Feijenoord O19-2.

Komend weekend staat er weer een volledig programma gepland voor de dagverslagteams. Het word dan ook bijzonder spannend voor RVVH 1 en 2. Zou het 1e de aansluiting op Heerjansdam kunnen behouden? RVVH hoopt natuurlijk op een misstap van de koploper Heerjansdam die met een punt meer nog altijd aan de leiding gaat. RVVH 2 moet zaterdag thuis zelf zien te winnen van Zwaluwen 2 maar daarna moeten de boys anderhalf uur wachten op het resultaat van die andere belangrijke wedstrijd tussen Hellevoetsluis 2 en de nummer 2 Nieuwenhoorn 2. Mocht Nieuwenhoorn gelijkspelen of verliezen dan is RVVH kampioen. Bij winst van Nieuwenhoorn dan moet zaterdag 20 mei de beslissing vallen voor RVVH in een onderling duel tussen beide teams. Volop spanning dus! Laten we ook hopen op veel support voor de beide teams.