Uitgebreid dagverslag zaterdag 25 januari

RVVH 2 verslaat koploper – Monsterscore bij RVVH 6. RVVH O19-1 nipt onderuit – RVVH O13-1 en CKC O13-1 delen de punten.

De mannenhoofdmacht van RVVH startte zaterdag weer voor de competitie. Op eigen terrein streden de boys tegen het team van Honselersdijk. Honselersdijk staat momenteel met 9 punten uit 12 wedstrijden op een 13e plek, en RVVH bivakkeert met 16 punten uit 12 wedstrijden op een 8e plaats.

Hoe zou het gaan na de winterstop en na enkele oefensessies? Met welk team zou trainer Ronald Hulsbosch starten? Bij RVVH was in elk geval Jessie Proost weer terug in de basis, Christiaan Sprangemeijer en Danny van Valen bleven met een blessure langs de kant.

RVVH kon al vroeg de score openen met twee behoorlijke mogelijkheden voor Brandon Könemann en Jesse Eggers, maar het lukte niet om de bal tussen de palen te krijgen. Eerst werd een goed schot van Könemann tot corner verwerkt door de keeper en even later stond de keeper weer zijn mannetje bij een strakke vrije trap van Jesse Eggers.

In de 13e minuut probeerde ook Jessie Proost de zestienjarige keeper Quinten v/d Helm te verrassen met een hard schot, maar deze miste de scherpte. Enkele minuten later haalde Gino Boers geweldig uit binnen de zestien en redde de doelman wederom. De kansen hoopten zich op voor de thuisploeg en Honselersdijk kon nog weinig gevaar brengen.

Na 20 minuten lukte het Papito Merencia ook niet om te scoren, vanaf de linkerkant slingerde hij de bal voor en kwam die op het dak van het doel terecht. Halverwege de 1e helft liep Jay Brand goed over de rechterkant en pompte hij de bal de zestien in, maar helaas werd er niet gescoord. Vlak voor het half uur deed zich opnieuw een kans voor, voor Gazar Dermendjan die meteen de trekker overhaalde. Maar helaas stuitte hij weer op keeper v/d Helm.

Even later keerde de wedstrijd om. Honselersdijk kon vrij gemakkelijk en simpel doorlopen richting het doel van keeper Danny Spelde en Tom van Veen scoorde de 0-1 voor de gasten. RVVH moest snel zien te herstellen en zo spoedig mogelijk 1-1 maken. Toch hadden de boys daar moeite mee! Een mooie aanval van Jessie Proost kwam uiteindelijk terecht bij Gazar Dermendjan, maar keeper v/d Helm zorgde dat zijn doel schoon bleef.

In de slotminuten bleef Honselersdijk weer op de been door de fantastische inzet van de zestienjarige doelman v/d Helm na een poging van Jay Brand. De 1e helft zat erop en RVVH ging toch met een vreemd gevoel de kleedkamer in, want als je zulke kansen al niet weet te maken, hoe moet het dan verder?

Na de pauze kwam er weinig verbetering bij de blauwwitte brigade. Gazar Dermendjan zag zijn poging net over de kruising gaan en even later mikte Papito Merencia net naast bij een vrije trap van zo,n 20 meter afstand. Trainer Hulsbosch bracht ondertussen wat nieuwe aanvallende inmpulsen binnen de lijnen om de wedstrijd toch weer in handen te krijgen.

Bijna werd RVVH in de 70e minuut geholpen door de tegenstander toen Shamir de Jesus de bal strak voor het doel trok en Honselersdijk bijna in eigen doel schoot. De tijd begon te dringen en nog altijd was er de achterstand.

In de resterende tijd leek het voor RVVH steeds meer een strijd te gaan worden tegen de keeper, want telkens wist de doelman bij pogingen van Sönmez en Könemann zijn team weer te redden. Zo eindigde de wedstrijd voor RVVH teleurstellend in een 0-1 verliesbeurt. Door het verlies zakt RVVH langzaam weer af naar de onderste regionen.

Komende zaterdag moeten de boys weer aan de bak! Om 15:00 uur speelt RVVH een uitwedstrijd tegen Neptunus/Schiebroek.

Opstelling RVVH 1: Spelde, Swart, Brand, Eggers, Boers, Mosmans(62 Sönmez), Proost, Celen, Merencia, Dermendjan(62 de Jesus), Könemann.

RVVH kon zaterdag meteen vol aan de bak. De boys kregen koploper SHO 2 op bezoek.

SHO werd van meet af aan goed onder druk gezet en RVVH nam al vroeg de leiding. Althans daar leek het wel op. Bob Krens stuurde met een diepe bal Francesco Messina op pad en Francesco schoot goed binnen. Alleen de grensrechter? en scheidsrechter dachten daar anders over. De treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Halverwege de 1e helft moest keeper Joris Blaak even alles uit de kast halen om zijn team te behoeden voor een achterstand bij een grote kans voor SHO.

Kort voor het half uur verzuimde Huib van Barneveldt om de score open te breken, hij kwam in goeie positie maar wachtte te lang om uit te halen. RVVH haalde ongeschonden de rust, maar de voorsprong had er al zeker kunnen en misschien ook wel moeten zijn!

In de 2e helft kreeg RVVH dan de verdiende voorsprong. Danny Haasdijk nam een mooie cornerbal en Ryan van Dongen kopte de bal binnen.1-0. Een minuut of tien later kon Francesco de score verdubbelen, maar slaagde hier niet in. In de 71e minuut kwam Francesco met een fraaie voorzet op Danny Haasdijk, zijn kunstig hakballetje ging niet tussen de palen.

RVVH stelde in het laatste kwartier toch de overwinning veilig. Een uitstekende voorzet van Huib van Barneveld werd door Kaj Voskamp hard in de touwen geschoten.2-0. Vlak voor tijd redde Joris Blaak weer eens goed na een gevaarlijk moment van SHO. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter had RVVH de verdiende punten in de knip! Door de winst is RVVH gestegen naar de 6e plaats. SHO zakte af naar de 2e plek.

Aanstaande zaterdag neemt RVVH het in Vlaardingen op tegen Zwaluwen 2. Aanvang wedstrijd is 11:15 uur.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Resoort, van Prooijen, Louter, van Dongen, van Dam, Krens(78 van Halem), Messina, Haasdijk, van Barneveldt, Voskamp.

RVVH reisde zaterdag af naar Waddinxveen voor een wedstrijd tegen Be-Fair 2.

Vanaf de aftrap was RVVH al heer en meester, en de 1e kansen kwamen dan snel voor Jip Donkers en Robin Malipaard die keer op keer met flitsende aanvallen de verdediging bestookte. Vanuit het middenveld had RVVH de bal snel in bezit.

Be-Fair lukte het niet om een vuist te maken tegen de Blauwwitte Brigade, hun momenten waren spaarzaam. Met een ongewijzigde tussenstand gingen de teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft kwam er toch de voorsprong, Jip Donkers dook achter de linie van de verdediging en kreeg de bal op maat mee. Donkers schoot direct de bal diagonaal achter de keeper binnen. Met een half uur te spelen werd Be-Fair nu echt uit een winterslaap gehaald. Na wat grote kansen van RVVH zijde beperkten de mannen zich enkel tot verdedigen om zo de winst binnen te halen.

In de absolute slotfase kopte de ingevallen spits van Be-Fair net naast waarop de scheidsrechter besloot af te fluiten. De drie punten gingen in de knip mee naar Ridderkerk. Door de overwinning is RVVH nu van de onderste plaats af. De boys staan met 12 punten nu op een 9e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Kethel Spaland 2.

RVVH begon zaterdag in Oudekerk a/d IJssel tegen de nummer 7 Spirit 4.

In een aardige open wedstrijd kwamen de boys niet tot scoren. Spirit kon na 25 minuten de score openen. Net voor rust kwam RVVH op een 2-0 achterstand.

Na rust bleef RVVH gewoon voetballen. Halverwege deel 2 was er pas de aansluitingstreffer, na een assist van Robert Kooiman kon Johan de Ruiter met een stiftballetje tekenen voor de 2-1.

Helaas werden erna de kansen niet meer omgezet in doelpunten. Het bleef 2-1 voor Spirit. Volgende zaterdag speelt RVVH uit tegen Bolnes 2.

RVVH nam het zaterdag aan de Sportlaan op tegen de nummer 7 XerxesDZB 5.

In de 1e helft kwam RVVH al op een ruime 3-0 voorsprong door doelpunten van Jessie Fransekaaklijn, Sjoerd Mikolajczak en Serkan v/d Linden. Na de pauze werd het nog even spannend toen de tegenstander terug kwam naar 3-2, maar gelukkig liet RVVH het niet zover komen! De drie punten bleven aan de Sportlaan.

RVVH staat na 12 wedstrijden op een keurige 7e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH wederom thuis, nu tegen Swift Boys 4 om 12 uur.

De nummer 5 RVVH 6 kreeg het laag geklasseerde Bolnes 4 op bezoek.

RVVH profiteerde al vroeg van de fout van de Bolnes doelman. Na een foute uitgooi kon Quensley Blansjaar de 1-0 over de keeper heen schieten. Even later gebeurde dit aan de andere zijde ook bij keeper Vincent Blaak en Bolnes kwam meteen op gelijke hoogte.1-1. Daarna was RVVH heer en meester en liepen de boys vlot uit naar een 6-1 ruststand. Patrick van Es, Lammert Verhoeven, Cyrill Siemerink, Floris Lagerwerf en Quensley Blansjaar schoten allen raak.

In de 2e helft werd de wedstrijd iets grimmiger door de tegenstander, maar de boys lieten zich niet van de wijs brengen. Vrij gemakkelijk liep RVVH uit naar een monsterscore, Bolnes werd met 12-1 verslagen. Floris Lagerwerf en Patrick van Es scoorden beiden 2x, Lammert Verhoeven en Menno den Boef 1x.

Door de overwinning staan de boys nu op een mooie 4e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH niet.

RVVH 7:

De nummer 2 RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 3 Poortugaal 10.

RVVH speelde erg goed en kreeg genoeg kansen, maar de tegenstander wist als eerste de voorsprong te nemen. Uit een cornerbal kwam het team van Peter Houtman op 1-0 te staan. De boys probeerde nog voor rust de schade te herstellen, maar slaagden daar niet in. Met een 1-0 stand ging RVVH de rust in.

De 2e helft was helemaal voor RVVH, ze speelden goed voetbal en kwamen volledig terecht op 1-1 door een treffer van Jake Koolwijk. Daarna werden enkele 1 op 1 kansen met de keeper afgefloten wegens buitenspel.

In het slot van de wedstrijd zat RVVH er Fysiek doorheen. De tegenstander kreeg twee honderd procent kansen, maar de RVVH keeper redde deze uitstekend. Na het laatste fluitsignaal werden de punten verdeeld. RVVH staat in punten gelijk met koploper Hekelingen 7, alleen Hekelingen heeft 4 wedstrijden minder gespeeld.

Komende zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Pernis 4.

De vrouwen van RVVH speelden een oefenpartij tegen zondaghoofdklasser RKSV Nuenen.

In een gelijkwaardige 1e helft kon RVVH pas net voor rust afstand nemen van de tegenstander, een voorzet van Sharella Hunt kon door Manuela Grootenboer tussen de palen gewerkt worden.0-1.

Na de pauze nam RVVH het initiatief met veel druk op de tegenstander. In de 71e minuut werd dit uitbetaald met een doelpunt. Een vrije trap van Iris Zoon kwam op het koppie terecht van Manuela Grootenboer die feilloos binnen kopte.0-2.

Tara de Rover van Stedoco maakte haar debuut bij RVVH.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam oefende zaterdag tegen derdeklasser VVAC Vr1.

In de 1e helft waren beide teams in evenwicht, met een 2-2 tussenstand gingen de teams naar de kleedkamer voor de rust.

Na rust ging de wedstrijd met 5-4 verloren. Doelpunten kwamen van Ashley Schildmeijer, Yara v/d Veen, Celine Schot en Sanne Eikelboom.

RVVH O19-1:

Koploper RVVH ging op bezoek bij de nummer 2 Poortugaal O19-1.

De boys kregen enkele opgelegde kansen die niet werden afgemaakt. Met een ongewijzigde stand werd de kleedkamer opgezocht voor rust. In de 2e helft verzuimde scheidsrechter v/d Hulst de bal op de stip te leggen toen Levi Hoogendoorn binnen de zestien gevloerd werd. Uiteindelijk gaat Poortugaal met de drie punten weg. Bij een vallende bal van RVVH profiteerde Poortugaal en kwam de 1-0 op het scorebord.

RVVH staat nu na twee wedstrijden met drie punten op een mooie 4e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om 13:45 een uitwedstrijd tegen Spartaan’20 O19-2.

RVVH O17-1:

RVVH startte zaterdag thuis tegen Soccer Boys O17-1.

De boys kwamen in de 1e helft op voorsprong door de tegenstander, een harde vrije trap van Sven Bout werd door de tegenpartij het doel ingewerkt. Daarna zorgde Indy Bekkers voor de 2-0 ruststand.

Na de pauze kreeg RVVH in de laatste 5 minuten twee doelpunten tegen. De wedstrijd eindigde in 2-2.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij SVS O15-1.

In de 1e helft was RVVH duidelijk sterker, de boys kwamen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Matthew Okhonmina. Na de rust ging de stormloop door, maar een treffer bleef uit.

Vlak voor tijd kreeg SVS een strafschop. Keeper Mark Schoenmaker redde uitstekend. De drie punten gingen mee naar Ridderkerk. Na twee wedstrijden staat RVVH met 4 punten op een 3e plaats. Aanstaande zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Alexandria’66 O15-2.

Oefenwedstrijd:

RVVH oefende afgelopen week tegen Feijenoord O13-2. Er werd goed gespeeld door de boys en het spel ging heen en weer.De verdediging hield Feijenoord weg bij het doel. Berry werkte samen met karate Brian Opmeer bijna alle ballen weg voor het doel. Voor rust kwam Feijenoord door een klutsbal op een 1-0 voorsprong.

In de 2e helft trok Zahed Qayoumi met een prachtige vrije trap de stand weer gelijk.1-1. De tegenstander werd onrustig, maar RVVH ging gewoon door. De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Romano de Munnik en Chyrano van Zomeren schoten raak.

Zaterdag:

RVVH speelde thuis tegen CKC O13-1.

De 1e 20 minuten werden er weinig fouten gemaakt aan beide kanten. Een treffer bleef uit, er waren wel mogelijkheden maar het afronden lukte niet. CKC kreeg de beste kansen, maar de solide Dylan Bakker hield zijn doel schoon.

Na de pauze kwamen de bezoekers als eerste op voorsprong door een uitbraak over links. RVVH werd hierna wakker geschud en kregen langzamerhand de overhand. Miquel Garcia Moreno kopte zijn team weer op gelijke hoogte.1-1. Later lukte het niet meer om de overwinning nog over de streep te trekken. Het bleef 1-1.

Aanstaande zaterdag ontvangt RVVH op eigen terrein om 10 uur Slikkerveer O13-1.

RVVH begon zaterdag de wedstrijd thuis tegen Brielle O11-1.

Na een aantal kansen van de tegenpartij kon plotseling Gyani Sequeira de score openbreken. Hij maakte er 1-0 van. Even later zorgde Brielle al weer voor de gelijkmaker. Er werd hard gewerkt, dit resulteerde in een 3-2 voorsprong bij rust. Myka Laan schoot van afstand de 2-1 binnen en Gyani Sequeira zette de 3-2 op het scorebord.

In de 2e helft liep RVVH verder uit naar 5-3. Myka Laan draaide een cornerbal keurig het doel binnen. De eindstand kopte Myka Laan na de 4-3 binnen. Uitblinker in de wedstrijd was Joris Huizer.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half negen thuis tegen Spartaan’20 O11-5.

RVVH O11-2:

RVVH moest zaterdag weer aan de bak tegen Coal O11-1.

Na enkele minuten werd de druk al opgevoerd door RVVH, toch bleef een treffer nog even uit. Pas in de 24e minuut kwam de 1-0 op het scorebord te staan. Jayce-Lee Bijvoets kon na een lange solo de bal tussen de palen werken.

Na de rust werkte Masi QaYoumi en Jayce-Lee Bijvoets de 2 en de 3-0 binnen.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH thuis tegen Spartaan’20 O11-2.