Uitgebreid dagverslag zaterdag 29 februari

RVVH 1 laat het weer afweten – RVVH 4 klopt de nummer drie. RVVH vrouwen delen de punten.

In Leiden moest RVVH tegen  2e klasser UVS gaan uitmaken wie er over zou gaan naar de laatste zestien van de districtbeker. De boys begonnen matig aan de wedstrijd en lieten aanvallend te weinig zien voor de toeschouwers. UVS daarentegen kreeg enkele mogelijkheden om de wedstrijd open te breken, maar het vizier stond ook niet op scherp.

Na een klein half uur spelen zorgde Mahmud Sönmez nog wel voor gevaar toen hij de zestien binnentrok en de bal voor het doel plaatste waar Gino Boers doorkopte naar Brandon Könemann die scoorde. Scheidsrechter Spaans keurde de treffer af wegens duwen van Gino Boers.  Enige minuten later mocht Jesse Eggers van afstand gaan aanleggen voor een vrije trap, keeper v/d Burg kon ternauwernood redding brengen op de harde schuiver.

Vlak voor rust kreeg ook UVS de bal niet tussen de palen, een poging van Boris Muller ging over het doel van Danny Spelde. Ruststand 0-0.

In de 2e helft veranderde er niet zo heel veel. Na een uur spelen kon RVVH eindelijk afstand nemen, een diepe bal van Raoul Gangadin werd door alles en iedereen gemist voor de goal behalve Wouter Swart die kon de bal nog net binnen houden en doorkoppen naar Brandon Könemann. Hij scoorde de verlossende treffer voor zijn team. Maar er was nog een half uur te spelen, dus kon er nog van alles gebeuren.

UVS kon in het laatste kwartier toch nog langszij komen, een hard schot van Boris Muller ketste via Jesse Eggers zo het doel in.1-1. In de slotfase leek RVVH alsnog de wedstrijd te gaan beslissen, maar Gino Boers miste 2 maal achtereen een behoorlijke kans. Eerst werd er in het zijnet geschoten, daarna in blessuretijd schoot hij een voorzet van Brandon Könemann vlak voor het doel hoog over. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Na drie raak geschoten penalties pakte keeper Danny Spelde de 4e strafschop, maar scheidsrechter Spaans liet de strafschop overnemen. Daarna ging die in 2e instantie er wel in. RVVH begon goed aan de strafschoppen met een makkelijke treffer van Könemann. De 2e strafschop werd ruim naast geschoten door Ibrahim El Koubai.Jesse Eggers, Mahmud Sönmez en Papito Merencia faalden niet vanaf de penaltystip. UVS schoot de laatste en beslissende penalty via de onderkant lat het doel in.

Het bekeravontuur zit er weer op van RVVH. De boys moeten nu alles gaan geven voor de competitie. Aanstaande zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Heinenoord.

Opstelling RVVH: Spelde, Swart, Eggers, Gangadin, El Koubai, Proost, Mosmans, Merencia, Sönmez, Boers, Könemann.

RVVH oefende dinsdagavond op het Slikkerveer terrein tegen Slikkerveer 3.

Al vroeg in de wedstrijd werd Noury Mulder vrij voor de keeper gezet, maar hij kon niet tot een schot komen. Enkele minuten later zorgde Cerezo Drenthe voor hetzelfde recept, maar hij kreeg de bal nog op het hoofd van Kevin de Graaff die net over kopte.

Direct vanaf de opbouw kwam Slikkerveer met de verrassing, een doelpunt van de pijlsnelle spits zorgde voor de 1-0 op het scorebord. Het spel golfde wat op en neer, maar toch waren het weer de overburen die RVVH op een 2-0 achterstand zette.

Na een half uur leek RVVH wat terug te gaan doen, maar Pablo Ruiz Camarena werd dermate gehinderd dat hij niet tot een schot kon komen. Vanuit een corner wist Levi Swarttouw nog op de paal te koppen. De bal werd opnieuw ingebracht maar werd door Noury Mulder in de handen van de keeper gekopt. Vlak voor rust wist Joris Vugt zijn team nog in de wedstrijd te houden door een 1 op 1 situatie onschadelijk te maken.

In de 2e helft dicteerde RVVH het spel. De thuisploeg kwam er niet meer af. De boys bleven aandringen op een aansluitingstreffer, maar waren onzorgvuldig in de passing. Schoten uit de 2e lijn van Sander Oudijn en Kevin de Graaff werden goed gepareerd. Ook inzetten van binnen het strafschopgebied konden geen potten breken.

In de laatste fase van de wedstrijd lukte het Noury Mulder dan toch om vanuit de 2e lijn met een droge schuiver de 2-1 op het scorebord te zetten. RVVH maakte jacht op de gelijkmaker en rook bloed. Net toen het team hiertoe in staat leek, gooide Slikkerveer de wedstrijd in het slot. De wedstrijd ging met 3-1 verloren. Komende woensdagavond oefenen de boys om 8 uur op eigen terrein tegen Barendrecht 3.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Swarttouw(57 Bogdanovic), Kloppenburg(36 Spierings), Oudijn, Drenthe, Ruiz Camarena, de Graaff, Mulder, Kalpoe(46 Boogert), El Aroussi(46 Donkers/62 v/d Ende), Malipaard(77 Kalpoe).

RVVH speelde thuis op het hoofdveld tegen de nummer drie Swift Boys 2.

De boys staan momenteel onderaan de ranglijst met 8 punten uit 10 wedstrijden. Swift Boys daarentegen staan met 22 punten uit 12 wedstrijden op een 3e plek. Bij RVVH begon Marlo Bruma in de basis en kreeg Kevin de Graaff ook zijn speelminuten.

RVVH kon al binnen twee minuten de score open breken toen Jeroen v/d Male in de diepte Jeffrey Sturrus wegstuurde, maar het vizier van Jeffrey stond nog niet op scherp. Een minuut of tien later nam RVVH wel afstand van de tegenstander. Een keurige steekbal binnendoor van Arno Fransen zette Kevin de Graaff alleen voor de keeper en via de paal schoot hij RVVH op een 1-0 voorsprong.

Halverwege de 1e helft probeerde Kevin zijn 2e treffer te maken, maar hij stuitte hierbij op de keeper. Net voor het half uur werd de score verdubbeld. Robert Kooiman kwam met een prima voorzet op Paul v/d Kooij, die het daarna goed afmaakte.2-0.

Swift Boys kopte in de 35e minuut toch de aansluitingstreffer binnen waar eigenlijk niemand bij RVVH op gerekend had. Vlak voor rust was er een mooi moment voor Jeroen v/d Male. Zijn zoon Menno v/d Male maakte zijn debuut bij de senioren en werd meteen door z,n vader in mooie positie gebracht, maar hij stuitte hierbij op de keeper.

RVVH kwam hierna goed weg. Mike Mastrigt moest de bal wegkoppen voor de lijn en gelijk daarna dwarrelde een schot van Swift Boys naast het doel. Nog voor het rustsignaal werd keeper Max Anemaat aangenaam verrast toen Swift Boys vanaf de linkerkant de bal zo over de keeper heen werkte. 2-2.

Vlak na rust kon RVVH weer afstand nemen, maar Jeffrey Sturrus miste de voorzet van Jeroen v/d Male. Na een uur spelen strafte Leon Smit een fout bij Swift Boys genadeloos af.3-2. Marlo Bruma zag zijn poging twee minuten later van afstand stuiten op de keeper.

Swift Boys bracht twintig minuten voor tijd de spanning weer volledig terug naar 3-3. Maar gelukkig was de redder in nood bij RVVH Mike Mastrigt die er vlak voor tijd van afstand toch nog 4-3 van maakte. Een verdiende overwinning dus! Zaterdag 7 maart speelt RVVH om 12 uur thuis tegen CKC 3.

RVVH speelde in Klaaswaal tegen de nummer 9 op de ranglijst SSS Vr1.

Op een winderig sportpark kreeg RVVH na zo,n twintig minuten de tegentreffer gepresenteerd. RVVH had even nodig om in hun spel te komen, maar kon weinig gevaar stichten. Met een 1-0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht voor rust.

Na de pauze werd de drang om te scoren steeds groter bij RVVH. De ingevallen Fu-Sang Pott kon enkele minuten na haar invalbeurt de gelijkmaker op het scorebord brengen. Door beide teams werd nog gestreden voor de winst, maar zover kwam het niet meer. RVVH verzekerde zich toch nog meer van de 4e plaats, want nummer 5 Ter Leede ging tegen Fc Eindhoven met 0-3 onderuit.

Aanstaande zaterdag staat de competitiekraker op het programma, dan komt de nummer 2 Fc Eindhoven op bezoek aan de Sportlaan.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam startte zaterdag ook in Klaaswaal tegen SSS Vr2.

In de 1e helft werd de score geopend door Tara de Rover. Na de pauze scoorde SSS met de wind mee de 1-1. Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Sporting’70 Vr1.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Spijkenisse O11-2.

Met wat kansen over en weer bleef het lange tijd 0-0 staan. Toch wist Spijkenisse de score als eerste te openen. Gelukkig kwam Remigio L’ Acosta nog voor rust met de gelijkmaker. Uit een cornerbal maakte hij er 1-1 van.

In de 2e helft startte RVVH slap aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een 4-1 achterstand. De boys kregen wel de nodige kansen, maar hadden problemen met de afronding. De wedstrijd ging 4-1 verloren.

Aanstaande zaterdag neemt RVVH het om half negen in Oud-Beijerland op tegen SHO.