Uitgebreid dagverslag zaterdag 8 februari

RVVH 1 pakt 1e punt na winterstop – RVVH 2 terug bij de top 3. RVVH O19-1 wint met dubbele cijfers van NSVV – RVVH O11-1 hard onderuit voor de beker.

De mannenhoofdmacht van RVVH streed zaterdag voor de punten tegen Voorschoten,97. Het team van trainer Ronald Hulsbosch was op twee plaatsen gewijzigd, Raoul Gangadin en Ibrahim El Koubai begonnen in de basis en Jesse Eggers en Danny van Valen namen plaats op de reservebank.

Na het startsein van arbiter Maurick van Dijk begon RVVH meteen sterk aan de wedstrijd, een aanval over de rechterkant opgezet door de opstomende Jay Brand kon al binnen een minuut verzilverd worden door de goaltjespikker Brandon Könemann. Twee minuten later moest keeper Danny Spelde even ingrijpen bij een vrije trap van Voorschoten’97, maar Danny werkte deze met beide vuisten weg uit het doel.

In de 10e minuut nam Jay Brand opnieuw het initiatief en ging nu zelf op het doel af, hij maakte het daarna uitstekend af. RVVH stond op een ruime 0-2 voorsprong en moest dit nu zien vast te houden. Toch liep het weer anders. Shemiel Constancia van Voorschoten was het zestienmetergebied binnen getrokken, maar Wouter Swart moest daarbij even aan de noodrem trekken. Arbiter van Dijk gaf een strafschop die door Ronnie Verplancke de touwen ingewerkt werd.1-2.

Het zal toch weer niet gebeuren dat de voorsprong weer weggegeven word? RVVH speelde juist een puike pot voetbal en streed voor elke meter.

In de slotminuten voor rust kon RVVH de score toch weer verder uitbreiden. Een cornerbal van Raoul Gangadin werd door Wouter Swart met het koppie binnen geknikt. 1-3. Twee minuten later werkte Nicky Guijt voor Voorschoten  de 2-3 al weer op het scorebord.

Op slag van rust scheelde het maar weer weinig of Voorschoten stond weer op gelijke hoogte. Gelukkig kwam Benjamin Beumer net een teenlengte tekort om af te ronden na een voorzet van Jim v/d Krogt. Even later blies scheidsrechter van Dijk voor het rustsignaal.

Na de pauze kwam RVVH iets zwakker de kleedkamer uit, maar dat maakte de wedstrijd niet minder aantrekkelijk. Voorschoten’97 bracht na ruim een uur spelen de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Peer van Paasen trok door het hart van de defensie en maakte er 3-3 van. Voorschoten wilde de wedstrijd naar zich toe trekken en drie punten in eigen knip steken, maar er waren nog ruim 20 minuten te gaan om de stand te veranderen.

In de 68e minuut hield keeper Danny Spelde zijn team weer op de been bij een gevaarlijk schot van Peer van Paasen, maar Danny verwerkte de bal tot corner. Voorschoten begon meer aan te dringen, maar telkens kon RVVH nog altijd een achterstand voorkomen. Bij RVVH werden twee verse krachten ingebracht voor wat extra aanvallende impulsen.

Inmiddels was het laatste kwartier aangebroken van de wedstrijd. In een spannend slot kon het nog alle kanten op, het ging over en weer met de kansen. In de 81e minuut had Brandon Könemann de 3-4 op zijn schoen, maar keeper Stephan v/d Niet bracht redding voor de thuisploeg. Vlak voor het einde probeerde Jay Brand het van afstand, maar deze zeilde net over het doel.

Even daarna werd RVVH weer op zijn voetstuk gezet toen invalspits Melle Rekveld de 4-3 beheerst binnen werkte. De boys hadden slechts 1 minuut en enkele minuten blessuretijd om de achterstand weg te werken. Gelukkig werkte RVVH zich in de laatste minuut weer langszij, een vrije trap vanaf de rechterkant door Raoul Gangadin ging iedereen voorbij en belandde zo het doel in. RVVH haalde opgelucht adem toen arbiter van Dijk de wedstrijd naar het einde blies. De eerste punt is binnen!!

Wellicht zaterdag kunnen de boys de 1e driepunter binnen halen, als Die Haghe op bezoek kom aan de Sportlaan in Ridderkerk.

Opstelling RVVH 1: Spelde, Swart, Celen, Brand, Gangadin, El Koubai(73 Sönmez), Proost, Merencia, Mosmans, Boers(69 de Jesus), Könemann.

RVVH kreeg op eigen terrein bezoek van de nummer 9 Spirit 2.

In de 1e helft hadden beide teams moeite om met scoren. RVVH had wel de overhand, maar maakte de mogelijkheden niet af. Francesco Messina schiet hoog over en ook Gazar Dermendjan was niet scherp genoeg voor de goal. Met een ongewijzigde stand gingen de teams naar de kleedkamers voor de rust.

Na de pauze werd de wedstrijd wat levendiger. Vlak na de aftrap moest keeper Joris Blaak al uitstekend redding brengen bij een gevaarlijk moment van Spirit. Even later was het aan de andere zijde een prima kans voor Gazar Dermendjan na een fraaie voorzet van Gino Stolk, maar Gazar maakt het niet af. Een poging later was het wel raak! Nu schoot Gazar de voorzet van Gino Stolk wel binnen.1-0.

RVVH breidde na een klein uur spelen de score verder uit. Een cornerbal van Gino Stolk kon fantastisch worden binnen gekopt door Ryan van Dongen. De mogelijkheden regen zich aaneen voor de thuisploeg. De gasten uit Oudekerk aan de IJssel kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas.

Halverwege de 2e helft had Bob Krens geen geluk bij een vrije trap van Rodney van Dam. Zijn schot teisterde op de lat uiteen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kon RVVH verder afstand nemen. Eerst werd een hard schot van Gino Stolk geblokt door de keeper. Later werd de gouden wissel ingebracht door Han van Harselaar. Cerezo Drenthe drukte vijf minuten na binnenkomst al zijn stempel op de wedstrijd met een mooie goal.

Vlak voor tijd werd de Spirit keeper nogmaals verrast door Cerezo Drenthe, met een stiftbalm werkte hij de bal prachtig over de doelman heen.4-0. Door de winst heeft RVVH weer aansluiting met de Top 3 in de reserve 1e klasse. Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Sportlust’46 2, aanvang 11:45 uur.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Resoort, van Prooijen, Louter, van Dongen, Stolk, Krens(74 Haasdijk), van Dam, van Barneveldt(67 Voskamp), Messina(79 Drenthe), Dermendjan.

RVVH speelde zaterdag tegen hekkensluiter VVOR 6.

In de 1e helft liepen de boys al een 3-2 achterstand op. Jeffrey Hennep en Dylan Ho a Hing schoten raak namens RVVH. Na de pauze ging RVVH met 7-2 onderuit.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Excelsior R 2.

RVVH speelde op eigen terrein tegen de nummer 3 SHO 8.

De boys begonnen goed aan de wedstrijd, waarbij de betere kansen toch wel voor RVVH waren. Na 20 minuten kwam RVVH tegen de verhouding in toch op een 0-1 achterstand. Er werd nog alles aan gedaan om op gelijke hoogte te komen, maar hier slaagde RVVH niet meer in. Met een kleine achterstand ging RVVH de rust in.

In de 2e helft werd de stand snel recht getrokken. Na 47 minuten stuitte Floris Lagerwerf nog op de keeper, maar in de rebound was Menno den Boef er snel bij om de 1-1 binnen te werken. Enkele minuten later was Menno de aangever voor Jordy de Groot, een fantastische voorzet van Menno kon door Jordy worden binnen gekopt.2-1.

RVVH hield het achterin goed dicht en kon zodoende de drie punten weer in eigen knip steken. Door de overwinning heeft RVVH nu plaats genomen op een mooie 5e plek. Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Barendrecht 16.

RVVH 7:

RVVH ging op bezoek bij WCR 4.

De boys kwamen op een 1-0 achterstand in de 1e helft. Na 38 minuten kwam er een einde aan de wedstrijd, Quincy v/d Wegen moest met een oogwond met spoed naar het oogziekenhuis. De boys hadden niet voldoende spelers meer om de wedstrijd uit te spelen.

Op een later tijdstip word de wedstrijd uitgespeeld.

De RVVH vrouwen maakten zaterdag weer een start aan de 2e competitiehelft na winterstop. De nummer 5 ging op bezoek bij de nummer 6 Eldenia in Arnhem.

Beide teams hadden 15 punten verzameld, alleen de thuisploeg had 1 wedstrijd meer gespeeld dan RVVH. De vrouwen gingen goed van start en namen meteen het initiatief. Al na 7 minuten wist Lisanne van Gelder de keepster te verrassen met een hard schot, ze schrok hiervan en liet de bal achter zich vallen.0-1.

Korte tijd later besliste Sharella Hunt al de wedstrijd voor RVVH. Op aangeven van Manuela Grootenboer kon Sharella de 0-2 op het scorebord brengen. Met deze gunstige tussenstand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft speelde Eldenia alles of niets, maar toch kon de ploeg geen vuist maken. RVVH kon de voorsprong vasthouden en zodoende ook plaats nemen bij de Top vier ploegen in de Topklasse.

Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen om half drie thuis tegen Ter Leede Vr1.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam ging in Wilnis op bezoek bij CSW Vr1.

In de 1e helft kon Tara de Rover RVVH op voorsprong brengen. Na de pauze kon de thuisploeg langszij komen en er 1-1 van maken. De vrouwen staan na 13 wedstrijden met 17 punten op een 8e plaats.

RVVH O19-1:

RVVH speelde thuis tegen NSVV uit Numansdorp.

Na twee verliesbeurten tegen PoortugaalO19-1(1-0) en Spartaan’20 O19-2(7-2) moesten de koppies nu weer eens recht vooruit. Dit gebeurde ook, de boys kwamen in de 1e helft al op een 6-0 voorsprong. De 3-0 was een prachtig doelpunt van Twan v/d Weele.

In de 2e helft scoorden RVVH bij de vleet. De boys wonnen de wedstrijd met 12-0. Levi Hoogendoorn en Kamal El Ouardi hadden een groot aandeel in de score, beide spelers namen 4 doelpunten voor hun rekening. De overige doelpuntenmakers waren Juandro Souisa, Bo Terlouw en Duncan v/d Nat.

RVVH staat door de winst op een mooie 4e plaats. Zaterdag 7 maart komt RVVH weer in actie voor de competitie, de boys spelen dan om 11 uur thuis tegen Westlandia O19-2.

RVVH O17-1:

De nummer 3 RVVH kreeg op eigen terrein bezoek van de nummer 5 DCV O17-1.

In de 1e helft stuurde topscoorder Sven Bout zijn teamgenoot Jarmo de Bode diep om de 1-0 te scoren. Met een geringe 1-0 voorsprong zochten de teams de kleedkamer op voor rust.

Na de pauze liep RVVH verder uit naar een 3-0 overwinning. Haroon Latakwal zag zijn schot van richting veranderen en zo in het doel belanden voor de 2-0. De 3-0 kwam van Jarmo de Bode die de bal mooi over de keeper heen werkte.

Aanstaande zaterdag spelen de boys om 12:30 uur uit tegen Spirit O17-1.

RVVH speelde thuis tegen de nummer 2 VVOR O15-1.

De boys konden in de 1e helft al de score openen door een doelpunt van Amin Latakwal. Hierna kwamen de gasten op gelijke hoogte.1-1.

Senna Vught maakte daarna het verschil voor RVVH, ze scoorde de 2 en de 3-1. Voor rust kwam VVOR nog met de aansluitingstreffer.

In de 2e helft werd het nog even billenknijpen toen VVOR de gelijkmaker op het scorebord had gezet. Gelukkig zorgde Matthew Okhonmina voor de bevrijdende en tevens winnende treffer. De winst zorgde ervoor dat RVVH nu op een 5e plaats is beland.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de koploper Coal O13-1.

Beide teams gingen redelijk van start aan de wedstrijd. RVVH kreeg de 1e kans maar deze werd afgefloten wegens buitenspel. De thuisploeg kwam door een niet goed weggewerkte bal op een 1-0 voorsprong. Gelukkig bleef het hierbij, want door een bal op de lat gingen de boys met 1-0 de rust in.

In de 2e helft kon Miquel Garcia Moreno RVVH na een goeie vrije trap van Djenoah Duarte weer op gelijke hoogte brengen. Even later nam RVVH zelfs de leiding, na een fraaie voorzet van Romano de Munnik kon Jasper de Munnik de 1-2 scoren.

Twee momenten van onachtzaamheid liepen uit op een teleurstelling voor de boys. De wedstrijd ging met 3-2 verloren. Aanstaande zaterdag spelen de boys een oefenwedstrijd tegen Spirit O13-1.

RVVH O11-2:

RVVH moest het zaterdag in de 8e finale van de beker opnemen tegen Sc Feijenoord O11-1.

In een gelijkopgaand begin kwamen er wat kleine kansjes over en weer. Toch was het Feijenoord die de score opende. Na de 0-1 kreeg RVVH enkele mogelijkheden, maar deze gingen niet tussen de palen. Voor rust lukte het bij Feijenoord wel om de score verder uit te breiden. RVVH ging met een 0-2 achterstand de rust in.

De boys begonnen vol zelfvertrouwen aan de 2e helft, maar konden de stand niet meer recht trekken. Feijenoord kreeg na enkele aanpassingen het overwicht en liep verder uit naar 0-5. RVVH is strijdend ten onder gegaan tegen een Feijenoord dat beter speelde.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH een oefenwedstrijd uit tegen Fc Binnenmaas O11-1, aanvang 10:30 uur.