Dagverslag zaterdag 5 februari

RVVH 1:

RVVH oefende zaterdag op eigen terrein tegen de hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda. De competitie was inmiddels ook weer hervat met een reeks inhaalwedstrijden waarvoor RVVH natuurlijk ook in afwachting was voor het resultaat van Nieuwenhoorn tegen Terneuzense Boys. Bij een gunstige uitslag van deze wedstrijd kon RVVH de 1e periodetitel binnenslepen. Dus misschien rond half 5 dat RVVH het weet.

De boys begonnen goed aan de wedstrijd en hadden bijna de leiding kunnen nemen via Papito Merencia, maar na zo,n 10 minuten schoot hij op de lat. Tien minuten later was het raak aan de andere kant. Yusri El Kandoussi bracht Jodan Boys op een 0-1 voorsprong. RVVH liet het hier niet bij zitten en stond enkele minuten later weer op gelijke hoogte. Uit een pass van Daniël Furtado Oliveira kon de vrijstaande Gino Stolk uithalen.1-1.

Een schot van John Vugt belandde in het zijnet. Met een gelijke stand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft kreeg RVVH de mogelijkheden om Jodan Boys op achterstand te brengen maar het vizier stond niet scherp genoeg om af te ronden. Könemann en Dieterich schoten over en Jessie Proost schoot recht op de keeper af. Ook in de slotfase vergat RVVH af te ronden. Een schot van Patrick Lopes Martins da Veiga kwam via onderkant lat weer terug het veld in en in de rebound schoot Sanzio Dieterich de bal over.

Niet veel later blies de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde. De 1-1 bleef op het scorebord staan. RVVH kon later de 1e periodetitel binnen slepen toen bekend was dat Nieuwenhoorn het niet gehaald had kwa doelgemiddelde. Nieuwenhoorn won na een 0-1 achterstand bij rust toch met 3-1 van Terneuzense Boys. Nieuwenhoorn moest met 6 doelpunten verschil winnen. Overige uitslagen zijn Xerxes DZB – Nieuw Lekkerland 2-1 en Kloetinge – BVCB 5-1. Komende zaterdag zijn er weer inhaalwedstrijden. RVVH komt dinsdagavond weer in actie. Om 8 uur spelen de boys in Maasluis tegen Excelsior Maasluis en zaterdag oefent RVVH op eigen terrein tegen Rijsoord mits er natuurlijk weer niet afgebeld word door de Kraaien.

Basisopstelling RVVH: Elkhuizen, Eggers, Vugt, Steketee, Proost, Stolk, Ajarai, Merencia, van Dam, Oliveira, Pires Tavares.  Wisselspelers:Boers, Könemann, Dieterich, van Bruggen, Buist, El Koubai, Lopes Martins da Veiga.

RVVH begon zaterdag meteen weer aan het serieuze werk. De boys gingen op bezoek bij de nummer 9 op de ranglijst Hellevoetsluis 2. Het ging weer om de punten in de 1e competitiewedstrijd na de lockdown. RVVH kwam in de 1e helft op een 0-1 voorsprong door Leroy Nijgh. Na 38 minuten schoot hij uit een strafschop zijn team op voorsprong. De kleine voorsprong werd behouden tot aan de rust.

Na de pauze ging het beter lopen en werd de score verdubbeld door Laurens de Witte na een mooie pass van Philip Dragon. Halverwege de 2e helft wist Laurens de Witte nogmaals het net te bollen, Claudio van Halem lag de bal uitstekend terug. 0-3. Even later waren de rollen omgedraaid en was Laurens de aangever en Claudio van Halem maakte het goed af.

In het slotkwartier van de wedstrijd deed Hellevoetsluis iets terug. Uit een vrije trap en een strafschop werd het 2-4. Met nog een minuut of zes op de klok had RVVH nog effen de tijd om de klus af te maken. Het slotakkoord kwam van Juwensly Orcadio en Laurens de Witte die brachten de 2-6 uitslag op het scorebord. Trainer Han van Harselaar was blij na afloop,  zijn rentree leverde al meteen drie punten op.

RVVH staat na 8 wedstrijden met 16 punten op een 3e plaats. Koploper is SHO 2 met 21 punten uit 8 wedstrijden. Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH om 8 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Papendrecht 2. Komende zaterdag speelt RVVH wederom thuis tegen Brielle 2.,

RVVH had zaterdag nog geen competitieverplichtingen en trad daarom aan tegen Spirit 3 voor een vriendschappelijk potje voetbal. RVVH keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Na 4 minuten tekende Spirit al voor de voorsprong. In de 32e minuut waren er mogelijkheden voor de 2-0 maar deze werd recht in de handen van keeper Joris Vugt geschoten.

In de 2e helft liet RVVH het er niet bij zitten, na een uur spelen bereikte Levi Swarttouw met een lange bal Kevin van Heek die daarna de bal over de keeper werkte zo het doel in voor de gelijkmaker. 1-1.  Drie minuten later werd de spits van Spirit met een steekbal op pad gestuurd en kon daarna tot afronding over gaan. 2-1.

RVVH had op gelijke hoogte kunnen komen maar Sander de Ruiter raakte de lat met links. Even later wilde Spirit de bal wegwerken voor het doel, maar deze viel in hun eigen doel. Alles was weer mogelijk. In de slotminuten sloeg RVVH toe. Jip Donkers lag de bal breed voor Bart de Vries die kon daarna de winnende 2-3 binnen schieten.

Aanstaande woensdagavond staat er weer een oefenpartij gepland, om 8 uur spelen de boys thuis tegen SHO 3. Komende zaterdag oefent RVVH uit tegen Pelikaan 3.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Swarttouw, v/d Graaf( 65 D v/d Nat), Capelle, Resoort(65 J v/d Nat), Kloppenburg(73 Donkers), van Noppen(55 de Ruiter), Mssyeh(60 de Vries) El Ouardi(55 Souisa), van Heek, Gravenbeek(60 Malipaard).

RVVH ging op bezoek bij Barendrecht. Tegen het 11e team van Barendrecht werd al in de 1e helft ook meteen de eindstand bepaald. De boys wonnen met 0-1. Na de pauze werd er niet meer gescoord. Matchwinner was topscoorder Jessie Fransekaaklijn.  Door de winst is RVVH Barendrecht gepasseerd op de ranglijst. Komende zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Swiftboys 4.

De vrouwenhoofdmacht speelde in Etten-Leur een oefenpot tegen de koploper in de zondaghoofdklasse DSE. Beide waren gelijkwaardig. De 1e kans van DSE werd gelijk omgezet in een doelpunt. Met een 1-0 achterstand ging RVVH de rust in.

In de 2e helft was RVVH wel sterker. Nina Reitsma zorgde met twee treffers voor een 1-2 voorsprong voor RVVH. Door een mazzelgoal kwam DSE weer op gelijke hoogte. Keepster Laura v/d Wagt stond te ver voor haar doel en DSE profiteerde daarvan.

De volgende elf begonnen aan de wedstrijd: v/d Wagt, Dijkstra, van Houwelingen, van Velzen, van Dijk, Grootenboer, Bergmans, Verheijen, Kemp, Zoutewelle, Reitsma.

Aanstaande maandagavond spelen de vrouwen om 20:00 uur thuis tegen Lyra O17-1. Zaterdag word de competitie hervat in Sassenheim. Om 2 uur worden de degens gekruist met Ter Leede Vr1.

RVVH O19-1:

RVVH begon aan de competitie op eigen terrein tegen koploper BinnenmaasO19-1. Binnenmaas had in 8 wedstrijden de volle winst behaald. 24 punten dus. RVVH daarentegen staat met 7 punten op een 9e plek.

Door een strafschop in de 1e helft nam RVVH de leiding. Menno v/d Male had er geen moeite mee om deze te verzilveren. Binnenmaas kwam hierna op gelijke hoogte. Met een 1-1 gelijke stand gingen beide partijen de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft tekende Menno v/d Male weer voor de 2-1. Binnenmaas scoorde tweemaal en dacht bij een 2-3 stand de buit binnen te hebben. Maar RVVH pakte nog knap een punt toen Joshua Darson de 3-3 in de touwen werkte. Een mooi resultaat! Komende zaterdag speelt RVVH om half drie een uitwedstrijd tegen Brielle O19-1.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Feijenoord voor de topper tegen Onder de 9 -1. De 1e helft was spannend en RVVH scoorde driemaal. De score werd geopend door Daley Ouwens. Daarna zorgde Fawad Latakwal met twee treffers voor de 0-3 ruststand.

Na de pauze pakte RVVH het goed op en maakten ze er een waar spektakelstuk van. De boys wonnen met 3-11. Daley Ouwens liet in de 2e helft 4x het net bollen. De overige doelpunten kwamen van Eldin Bajramovic, Quinn Keur, Robin de Ru en Ojani Muth. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half negen thuis tegen Slikkerveer O11-1.