Uitgebreid dagverslag zaterdag 20 april

RVVH door winst een stap omhoog.

Op het zonovergoten Sportpark De Strijphorst in Honselersdijk moest RVVH zaterdag gaan proberen om de broodnodige punten mee te pikken naar Ridderkerk. De boys zijn goed op weg om van de onderste plaatsen weg te komen, maar hebben zeker daarvoor nog een aantal punten nodig.

RVVH begon goed aan de wedstrijd tegen de nr 4 Honselersdijk. Al na twee minuten haalde Shamir de Jesus de trekker over voor RVVH, maar keeper Boy Zuiderwijk gaf goed redding. Enkele minuten later gaf Brandon Könemann zijn visitekaartje al af, een bekeken steekpass van Mahmud Sönmez bereikte de goaltjesdief en Brandon zette zijn team al vroeg op een 0-1 voorsprong.

In de 11e minuut werd de score al weer verdubbeld. Een mooie voorzet van Jesse Eggers kon goed aangenomen worden door Jessie Proost, uit stand schoot hij de 0-2 binnen.

RVVH zat in een zetel maar verzuimde door te drukken. Mahmud Sönmez testte na 25 minuten spelen keeper Zuiderwijk, maar zijn schot ging over het doel verloren. Later redde Zuiderwijk nog een poging van Brandon Könemann.

Vlak voor rust kwam Honselersdijk met de aansluitingstreffer. Leon de Brabander zorgde voor de 1-2 ruststand.

In de 2e helft probeerde RVVH al snel het verschil te maken, Shamir de Jesus kon de wedstrijd beslissen maar liet het afweten.

Na een klein uur spelen kreeg invaller Cerezo Drenthe de bal op een presenteerblaadje van Brandon Könemann, maar Cerezo miste de afronding.

RVVH bracht zichzelf weer onnodig in de problemen, toen scheidsrechter Rembrand Duindam na een overtreding binnen de zestien een strafschop cadeau gaf aan de thuisploeg. Angelo Zwirs schoot Honselersdijk weer op gelijke hoogte.2-2.

De boys moesten weer aan de bak, en deden dit ook. Een kwartier voor tijd was Wouter Swart er dichtbij, maar een kopbal na een cornerbal van Mahmud Sönmez ging net naast.

Even later was het wel raak. Mahmud Sönmez werd op zijn wenken bediend door Brandon Könemann, met een mooie steekbal ging Mahmud er vandoor en hij maakte het uitstekend af.2-3. Twee minuten later besliste Jesse Eggers de wedstrijd, een vrije trap van zo,n 30 meter afstand werd licht geraakt maar strak ingeschoten.2-4.

Vlak voor tijd bereikte Cerezo Drenthe de achterlijn en lag de bal panklaar voor Brandon Könemann die met weinig moeite de 2-5 binnen de touwen werkte.

In de lange blessuretijd kon RVVH de score nog verder uitbreiden. Na een handsbal in het strafschopgebied gaf arbiter Duindam ook een strafschop aan RVVH. De meestal zelfverzekerde topscoorder Brandon Könemann stuitte dit keer op keeper Zuiderwijk.

Diep in blessuretijd werd de score alsnog vergroot. Na een solo-actie van Cerezo Drenthe ging de bal via een tegenstander het doel in.2-6. RVVH haalde opgelucht adem, want er is weer een uitstekende prestatie neergezet en de boys hebben weer een stapje omhoog gedaan.

Enkele overige uitslagen waren na afloop gunstig voor RVVH. De Meeuwen gingen thuis met 0-2 onderuit tegen Kloetinge en Deltasport verloor op eigen terrein van Westlandia met 3-5. Helaas won andere concurrent Poortugaal met 0-2 van SHO.

Aanstaande zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Deltasport, als de inhaalwedstrijd gewonnen word dan zou RVVH wel eens uit de zorgen kunnen zijn. Maar de wedstrijd moet eerst nog gespeeld worden.

Opstelling RVVH: Levestone, Swart, Eggers, J.Drenthe, Proost(88 El Koubai), Mosmans(63 Sprangemeijer), Merencia, Sönmez, Boers, de Jesus(56 C.Drenthe), Könemann.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Fc s’Gravezande.

Fc s’Gravezande staat momenteel op een 11e plaats  met 25 punten uit 22 wedstrijden, en RVVH staat met 3 puten minder op een 13e plaats. Bij winst kon RVVH op gelijke hoogte komen met de Westlanders. De boys moeten om veilig te komen nog punten gaan verzamelen.

De wedstrijd verliep alleen anders dan verwacht. Met de rust moesten de boys al een 2-0 achterstand zien weg te werken.

In de 2e helft faalde RVVH als collectief, de wedstrijd ging met 5-0 verloren.

RVVH blijft door het verlies nog wel op de 13e plaats, maar is nog niet zeker voor lijfsbehoud. Hekkensluiter Capelle 2 is zaterdag door een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior M 2 RVVH tot op 1 punt genaderd.

Nummer 11 en 12 Jodan Boys 2 en Fc Rijnvogels 2 hebben een gat geslagen van vijf punten op RVVH.In  de resterende drie wedstrijden moet RVVH het maximale uit zien te halen. 11 mei spelen de boys thuis tegen Barendrecht 2, daarna volgen Jodan Boys 2 uit en Fc Rijnvogels 2 thuis. Om te overleven heeft RVVH zeker drie overwinningen nodig.

Zaterdag 4 mei speelt RVVH om 11 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Smitshoek 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Louter, Yekhlef, Capelle(46 van Halem), van Prooijen, van Dam, Cleef, Krens(60 Mars), Mulder(60 van Dommelen), Hoekstra(46 Makubikwa), Voskamp.

Afgelopen donderdagavond speelde het Vrouwenteam van RVVH tegen het Vrouwenteam van RCL te Leiderdorp.

Beide teams kwamen in de 1e helft niet tot scoren. In de 2e helft maakte Manuela Grootenboer het verschil. Door twee treffers won RVVH de wedstrijd met 0-2.

Zaterdag 4 mei spelen de vrouwen voor de competitie thuis tegen koploper DTS Ede.

RVVH speelde thuis tegen Brielle O11-1.

Onder een stralend zonnetje ging de wedstrijd van start. RVVH opende de score door een fraaie afstandsschot van Joel Hooghart.1-0. Even later prikte Djenoah Duarte op dezelfde wijze de 2-0 binnen.

Voor rust rondde Joel Hooghart een mooie aanval af voor de 3-0, dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft gingen de boys lekker door met voetballen. RVVH liep verder uit naar een 5-0 voorsprong door doelpunten van Djenoah Duarte en Tim Bout, Tim kopte een bal die terug kwam van de lat het doel in.

Het slotoffencief was wederom van Tim Bout, een voorzet van Dyrone Vaarnold werd door Tim keurig afgerond.6-0. Brielle scoorde in de slotseconde nog de 6-1.

RVVH staat nu door de winst op een 2e plaats met 15 punten uit 7 wedstrijden. Koploper Spijkenisse O11-1 heeft 1 wedstrijd meer gespeeld en 18 punten.

RVVH O11-2 Toernooi:

RVVH speelde zaterdag een paastoernooi bij VFC in Vlaardingen. In het totaal werden er vier wedstrijden afgewerkt.

In de 1e wedstrijd streed RVVH meteen tegen gastheer VFC. De wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen. Gyani Sequeira(2x), Remigio L,Acosta en Camron Meiland zorgden voor een 4-0 zege.

In de 2e wedstrijd werd er niet gescoord, tegen Hekelingen eindigde de wedstrijd zoals het begon. 0-0.

De 3e wedstrijd ging tussen RVVH en het nog zonder puntverlies SSS uit Klaaswaal. RVVH ging met 0-1 onderuit.

De laatste en 4e wedstrijd werd gewonnen met 1-0. RVVH heeft het toernooi afgesloten met een 2e plaats.