Uitgebreid dagverslag zaterdag 15 april

Door: Arie Verveer

RVVH 2 geeft voorsprong weg – RVVH 6 op titelkoers – RVVH O19-1 nadert koploper. RVVH O11-2 nog altijd ongeslagen.

RVVH kreeg zaterdag op eigen terrein bezoek van Rijsoord. In de Ridderkerkse derby moest RVVH gaan proberen om de lijn van vorige week door te zetten. De broodnodige punten zijn nodig om weg te komen bij de dreigende onderste plaatsen.

Trainer Ronald Hulsbosch miste zaterdag drie belangrijke krachten, Christiaan Sprangemeijer, Nedely Fortes en Jessie Proost waren er wegens een blessure niet bij. Daardoor begonnen Remon Luksch en Cerezo Drenthe in de basis.

Na wat aftasten van beide kanten kwam RVVH met het eerste wapenfeit. Remon Luksch zag een verdwaalt schot net langs het doel van keeper özrak gaan. Korte tijd later drukte Cerezo Drenthe af na een lange rush, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden.

Het zat weer eens niet mee voor RVVH. Rijsoord stelde er in deze fase nog weinig tegenover en wachtte af. In de 25e minuut probeerde Mahmud Sönmez met een solo-actie keeper özrak te verslinden, maar özrak redde.

Tien minuten later trok Jesse Eggers ten strijde het zestienmetergebied binnen om gevaar te stichten. Zijn schot werd geblokt door de keeper van Rijsoord.

RVVH kwam in de slotminuten voor rust toch wat ongelukkig op achterstand, na een schot van Rijsoord op het doel was het Khalid Rahli die uit de kluts de bal in de touwen werkte.0-1. De boys wilde nog voor rust de stand in evenwicht brengen, maar slaagden hier niet in. Met een 0-1 achterstand maakte RVVH de stap naar de kleedkamer voor rust.

In de 2e helft voerde RVVH de druk wat op, en al vrij snel kon de stand weer in evenwicht gebracht worden. Na 54 minuten was het Papito Merencia die met een uitstekende steekbal Brandon Könemann bereikte. De goaltjesdief wist er wel raad mee, en rondde het slim af.1-1.

Tien minuten later kon RVVH bijna de leiding nemen, maar een schot van Jesse Eggers werd tot corner verwerkt door keeper özrak van Rijsoord. Halverwege de 2e helft kwam Rijsoord tegen de verhouding in toch op voorsprong, uit een cornerbal wist Melvin Zaalman uiteindelijk de bal in het doel te prikken.

Net als vorige zaterdag moest RVVH weer een 2e achterstand weg zien te werken. Trainer Hulsbosch bracht enkele verse krachten in om hier verandering in te brengen. Toch was het Rijsoord die in de slotminuten de wedstrijd besliste. Na een strak schot van Romain van Bruggen(1-3) besliste Khalid Rahli vijf minuten voor tijd de derby in 1-4.

RVVH trachtte nog wel om de achterstand te verkleinen, maar daar slaagden de boys niet in. Het bleef bij 1-4. Gelukkig waren na afloop de uitslagen voor RVVH nog gunstig, de Meeuwen gingen met 1-0 onderuit bij Die Haghe, Deltasport met 2-1 onderuit tegen Forum Sport en Poortugaal met 1-2 tegen Kloetinge. Bij winst of gelijkspel had RVVH dus weer een goeie stap kunnen maken, maar dit is niet gebeurd.

Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Honselersdijk.

Opstelling RVVH 1: Levestone, Swart(75 Lioe Anjie), J.Drenthe, Eggers, Luksch, Merencia, El Koubai(75 Mosmans), Sönmez, C.Drenthe(66 de Jesus), Boers, Könemann.

RVVH 2:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen Rijnsburgse Boys 2.

In de 1e helft begonnen de boys meteen met veel druk op de tegenstander. Dit resulteerde al vrij snel in een eerste doelpoging voor RVVH, Francesco Messina schoot na een mooie actie de bal net over de kruising heen. Kort daarna was RVVH er weer dichtbij toen Kaj Voskamp een voorzet van Geert Cleef net over kopte.

Na 10 minuten ging Messina alleen op de keeper af, en bracht de keeper redding. De rebound die volgde werd ook niet binnen gewerkt. De kansen voor RVVH regen zich aaneen, maar afronding ontbrak nog altijd. Een schot van Kaj Voskamp spatte op de paal uiteen.

In de 25e minuut moest keeper Joris Blaak een achterstand voorkomen, maar hij deed dit uitstekend en werkte een gevaarlijke bal met beide vuisten weg.

Na 34 minuten nam RVVH dan eindelijk afstand na heel veel gemiste kansen. Geert Cleef kon met een keurige steekpass Bob Krens bereiken die daarna de bal op formidabele wijze over de Rijnsburg keeper stifte.1-0.

Drie minuten later kwam RVVH in een zetel toen Noury Mulder de bal op maat neerlag voor Francesco Messina. Hij schoot beheerst de 2-0 binnen.

Ruststand 2-0.

In de 2e helft gebeurde er weer genoeg waar RVVH niet op gerekend had. In de 63e minuut zorgde Rijnsburgse Boys voor de aansluitingstreffer.2-1. Een minuut of negen later was de stand weer gelijk getrokken en kon RVVH weer opnieuw proberen de voorsprong te pakken.

RVVH was geen schim meer van de 1e helft. Enkele wissels in het team zorgden niet voor verbetering. Rijnsburgse Boys rook de overwinning, en nam vijf minuten voor tijd dan ook de leiding.2-3.

In blessuretijd lag arbiter van Drunen de bal nog op de stip na een overtreding van RVVH in het strafschopgebied. De penalty werd verzilverd en RVVH ging met 2-4 onderuit. De druiven waren zuur na afloop van de wedstrijd waarin RVVH in de 1e helft de baas speelde over Rijnsburgse Boys.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12:15 uur een uitwedstrijd tegen Fc ’s Gravezande 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Capelle(86 Makubikwa), Louter(79 van Dommelen), van Prooijen, van Halem, van Dam, Krens, Cleef, Mulder(55 Rietveld), Messina, Voskamp.

RVVH 3:

RVVH heeft de koppositie nog altijd in beeld en lig nu op de loer om deze in beslag te nemen. Zo simpel is het natuurlijk niet, want de boys moesten dan eerst afrekenen met naaste concurrent SHO 3. SHO staat met 1 punt achterstand op RVVH op een 3e plaats. Koploper in de afdeling is Smitshoek 3 met 38 punten uit 18 wedstrijden.

In Oud-Beijerland kwam RVVH flitsend uit de startblokken. Na een overtreding op zo,n 25 meter van het doel op Kevin de Graaf schoot vrije trappenspecialist Sander de Ruiter de bal koelbloedig in de kruising.0-1.

Damian Mars op wie de tegenstander geen grip kon krijgen kon enkele keren richting de achterlijn dribbelen om de ballen voor het doel te krijgen, maar helaas was er voor de afronding niemand voor de goal om af te maken.

SHO kon een half uur lang niet of nauwelijks gevaar stichten voor het doel van RVVH tot dat Scheidsrechter Bouwer een overtreding had gezien van keeper Wouter Korteweg. De spits op wie de overtreding werd gemaakt schoot de bal hard de kruising in.1-1.

Na een blessure van Wesley Korpershoek kwam Pablo Ruiz Camarena binnen de lijnen. Amper twee minuten in het veld drukte Pablo met een droge knal af richting de hoek.1-2. Een geweldig moment om op voorsprong te komen. RVVH wist nog uit wat corners gevaarlijk te zijn, maar kon geen vuist maken.

Ruststand 1-2.

In de 2e helft bleef RVVH de bovenliggende partij wat na 60 minuten resulteerde in de 1-3. Jochem Hoekstra bediende Sander de Ruiter op maat om daarna meteen de trekker over te halen.1-3.

RVVH dacht op rozen te zitten, maar SHO wist halverwege de 2e helft toch de aansluiting te vinden. Uit een cornerbal en uit de counter bracht SHO de spanning weer terug. 3-3. Het was aan RVVH gelegen om weer terug te komen in de wedstrijd.

Revlinho Sastrowitomo wist na 73 minuten naar binnen te dribbelen en ruimte te vinden voor een schot. De bal vond de onderkant van de lat en stuiterde achter de lijn weer terug het veld in. Scheidsrechter Bouwer wees resoluut naar de middenstip.3-4.

Het geloof en besef bij RVVH bleef groeien en RVVH steeg boven zichzelf uit in deze fase. Spits Ibo El Aroussi schoot nog een keer op de lat voordat de wedstrijd echt in het slot gegooid werd. Drie minuten voor het einde was het Damian Mars die weer op stoom raakte en de linkerkant bestreek. Hij bewaarde het overzicht en vond op de zestienmeter de vrijstaande Sander de Ruiter die zijn 3e van de middag mocht maken. 3-5.

Met de overwinning houd RVVH nog alle zicht op de titel.

Opstelling RVVH 3: Korteweg, Swarttouw, Korpershoek(33 Ruiz Camarena), van Dun, Mars, Spierings, de Ruiter, de Graaff, van Heek, Hoekstra(74 El Aroussi), Malipaard(61 Sastrowitomo).

RVVH 4;

RVVH speelde een niet als te beste wedstrijd. De boys streden op eigen terrein tegen de koploper Gravendeel 2.

Het fitte en betere Gravendeel stond bij rust op een 0-2 voorsprong. RVVH hield goed stand maar kon geen echte vuist maken.

In de 2e helft ging de wedstrijd met 0-4 verloren. Paul v/d Kooij had nog enkele kansen om zeep geholpen.

RVVH staat na het verlies nog altijd op een 6e plaats met 20 punten uit 15 wedstrijden. Zaterdag 4 mei komt RVVH weer in actie, de boys spelen dan een uitwedstrijd tegen Strijen 5.

RVVH 5:

RVVH kruiste de degens in een uitwedstrijd met Diletant 4 .

De boys kwamen al in de 1e helft op een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van Dylan Ho a Hing.

Helaas ging het in de 2e helft mis toen scheidsrechter Michel Hendriks twee maal een strafschop gaf aan de tegenpartij.

Aan het einde van de wedstrijd moesten de punten gedeeld worden bij een 2-2 gelijkspel. De boys staan op een keurige 4e plaats met 34 punten uit 21 wedstrijden.

RVVH 6:

Koploper RVVH speelde thuis tegen de nummer 6 Oud-Beijerland 5.

De boys kwamen al na een minuut op voorsprong door een doelpunt van Lammert Verhoeven. Binnen zeven minuten zat RVVH op rozen, door doelpunten van Quensley Blansjaar en Cyrill Siemerink werd het 3-0.

RVVH leek een eenvoudige middag te gaan beleven, maar zoals zo vaak maakten de boys het zichzelf weer lastig en lieten ze OSV terugkomen tot 3-2.

Vlak voor rust bracht Maarten Westerveld de marge weer naar twee toe. In de lange hoek schoot hij de 4-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft had RVVH het even moeilijk, maar zorgde Roy de Lepper voor de beslissing.5-2. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Door Patrick van Es en een eigen doelpunt kwam de stand op 7-3.

Roy de Lepper bepaalde met een bekeken schot de eindstand op 8-3. Met nog 5 wedstrijden te gaan is RVVH al weer op titelkoers, maar moet het nog wel oppassen voor de nummer 2 GOZ 4, ze volgen met 37 punten uit 15 wedstrijden de koploper met twee punten verschil.

RVVH Vr1:

De RVVH Vrouwen gingen richting Klaaswaal voor de derby tegen SSS Vr1.

In de 1e helft kreeg RVVH behoorlijk wat kansen, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Paal en lat stonden een treffer in de weg. SSS stelde er weinig tegenover en haalde opgelucht adem bij het rustsignaal van arbiter B.A. v/d Spoel. Met een ongewijzigde stand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze nam SSS de leiding. In de 65e minuut tekende Celine de Jong voor de 1-0 voorsprong. Even later bracht Viviane Verheijen de stand al weer in evenwicht.1-1.

Een kwartier voor tijd moest RVVH weer een achterstand wegwerken, een verzilverde strafschop van Paulien Kraaijenveld bracht SSS op een 2-1 voorsprong. Kort hierna mocht Jennifer Oliveira ook gaan aanleggen voor een strafschop.

SSS ging er met de drie punten vandoor. Stef Valk en Demi van Oudenaren maakten er 4-2 van. De vrouwen staan na het verlies op een degelijke 6e plaats met 25 punten uit 18 wedstrijden.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam is zaterdag in Klaaswaal onderuit gegaan. Met 5-0 waren te SSS vrouwen te sterk voor de Blauwwitte Brigade. De vrouwen staan na de nederlaag op een 10e plaats met 16 punten uit 18 wedstrijden.

RVVH O19-1:

RVVH is hard op weg om de 1e plaats te bereiken. Momenteel bivakeren de boys op een 2e plaats met 36 punten net onder koploper Xerxes DZB O19-1. De boys staan drie punten achter op de koploper en hopen natuurlijk op een misstap zodat RVVH de koppositie kan overnemen.

Maar RVVH moest eerst zelf aan de bak. In Oud-Beijerland speelden de boys tegen de nummer 4 SHO O19-1. In de 1e helft wist Laurens de Witte de score te openen voor RVVH. Ryan van Dongen zorgde voor de 0-2 ruststand.

Na rust schoot Danny Haasdijk de 0-3 binnen. SHO kwam nog wel terug naar 1-3, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen.

De achterstand op koploper Xerxes DZB bedraagt nog altijd drie punten, want de koploper won met 0-8 van Nieuwenhoorn O19-1.

RVVH O17-1:

RVVH is zaterdag fors onderuit gegaan. Tegen de nummer twee BVCB O17-1 stond RVVH bij rust al op 0-4 achterstand.

Na de pauze werd de wedstrijd met 2-7 verloren. Julian den Braber en Djelo Nivilac scoorden voor RVVH.

RVVH O15-1:

RVVH heeft op eigen terrein een ruime overwinning geboekt. Een 2-0 voorsprong in de 1e helft werd na rust verder uitgebreid naar een 6-0 overwinning.

Jevano Gulpen was de grote man bij RVVH, hij scoorde 5 van de zes doelpunten. Indy Bekker  scoorde ook 1 maal.

RVVH staat op een 2e plaats met 3 punten achtstand op koploper Excelsior R O15-1.

RVVH O13-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Feijenoord. Met de rust stond RVVH met 1-0 achter tegen Feijenoord O11.

In de 2e helft ging RVVH met 4-0 onderuit.

RVVH O11-1:

RVVH ontmoette op eigen terrein koploper Spijkenisse O11-1.

De boys kwamen in de 1e helft niet tot scoren. Het bleef 0-0.

Na de pauze nam RVVH de leiding door een prima vrije trap van Djenoah Duarte. Helaas lukte het niet de voorsprong te behouden. Langzaam raakte de pijp leeg. Spijkenisse scoorde hierna nog drie keer. De wedsrijd ging met 1-3 verloren.

Het team heeft wel inzet getoond.

RVVH O11-2:

Het ongeslagen RVVH speelde een uitwedstrijd tegen Alexandria’66 O11-4

Er werd een moeizame pot gespeeld met een slap begin van RVVH zijde, dit resulteerde in een terechte 1-0 achterstand. Uiteindelijk zorgde Jayden Sewnundum voor rust nog voor de gelijkmaker. Van afstand schoot Jayden de gelijkmaker binnen.

In de 2e helft ging het iets beter met wat kansjes en mogelijkheden. RVVH was ook sterker dan de tegenpartij en wist de wedstrijd toch winnend af te sluiten door een doelpunt van Jahnay Akkermans.

RVVH gaat na 6 wedstrijden nog altijd ongeslagen aan kop met 18 punten.

Voorwedstrijd:

RVVH O11-2 heeft nog een voorwedstrijd gespeeld bij de zondag eersteklasser VOC.

Er werd gespeeld tegen JO12-1, 8 tegen 8. Ondanks een goed begin kwam RVVH op een ruime 3-0 achterstand. Voor rust zorgde Gyani Sequeira voor de aansluitingstreffer.3-1.

In de 2e helft begon RVVH scherper zowel aanvallend als verdedigend. De boys leken hierna de aansluiting helemaal terug te krijgen toen Remigio L’Acosta de 3-2 scoorde. Hierna gaf VOC weer gas en werd het 4-2.

De fut was eruit bij de tegenpartij en RVVH won de wedstrijd met 4-6. Gyani Sequeira en Remigio L, Acosta tekenden voor de 4-3 en de 4-4. Daarna maakten Divaio Sequeira en Remigio L,Acosta de klus af.

Na de wedstrijd werd er nog een lunch aangeboden door VOC en mochten spelers meelopen met het eerste van Olympia. Al met al was het weer geslaagd.