Dagverslag zaterdag 1 juni

Het 1e van RVVH had zich afgelopen in de laatste competitiewedstrijd veilig gespeeld in de 4e divisie. Daardoor zijn de boys weer verzekerd van een nieuw seizoen op 4e divisie niveau. Er moesten geen wedstrijden meer extra gespeeld worden, dus was RVVH al heerlijk vrij. Wel werden er in de 4e divisie nacompetitiewedstrijden gespeeld. Voor promotie naar de 3e divisie werd gespeeld door Westlandia, Smitshoek en Fc ‘sGravezande. Uitslagen zijn: Westlandia-Achilles Veen 0-3, Achilles Veen-Westlandia 2-0. Halsteren-Fc’sGravezande 2-3, Fc’sGravezande-Halsteren 2-0. Smitshoek-AWC 1-1, AWC-Smitshoek 0-2.

Finalewedstrijden zijn op 5 en 9 juni:Smitshoek-Achilles Veen en Unitas-Fc’sGravezande.

Voor behoud van de 4e divisie won VOC met 3-0 van de Ster en Heerjansdam won op eigen terrein met 2-0 van DCV. Woensdagavond 5 juni speelt Heerjansdam in de 2e ronde thuis tegen Spijkenisse en VOC speelt een uitwedstrijd tegen Valken’68. Bij winst van Heerjansdam is de tegenstander SHO of VELO en bij winst van VOC is de tegenstander WNC of Sc Kruisland.

Zaterdag was er een uniek moment daar. RVVH speelde nacompetitie voor promotie naar de reserve 1e klasse. Het niveau waar RVVH 2 ook ooit actief was. Doordat RVVH 2 nu in de reservehoofdklasse speelt is het daarom dan ook mogelijk dat het 3e team naar de reserve 1e klasse kan gaan. Maar het was nog niet zover, want eerst moest er in de kwartfinale op eigen terrein worden afgerekend met de Jonge Spartaan 2.

De boys kwamen meteen goed uit de startblokken en al vroeg werd dan ook al het scorebord in werking gebracht. Jordi Mosmans kon met een uitstekende dieptepass Kevin van Heek bereiken. Kevin kon goed doorgaan en koelbloedig afmaken.1-0. Een minuut of tien later werd de score al bijna verdubbeld, maar Bart de Vries haalde hard uit na een voorzet van Mike Kooiman maar er werd ruim naast geschoten. Net na het half uur werd de 2-0 wel binnen gewerkt door Jardy Terwisscha maar de treffer werd afgefloten door de scheidsrechter.Vlak voor rust kon RVVH dan toch nog op een mooi moment de voorsprong verdubbelen. Met een knappe steekbal van Mike Kooiman werd Kevin van Heek weer in stelling gebracht om de 2-0 te scoren. Met deze mooie tussenstand gingen de beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft verzuimde RVVH verder uit te lopen. Kevin van Heek kreeg een dot van een kans maar raakte de bal niet goed voor de afronding. Met enkele verse krachten als versterking gingen de boys door. RVVH kwam in de 64e minuut nog goed weg toen de Jonge Spartaan een vrije trap vol op de paal schoot. Inmiddels liep de wedstrijd al naar de slotfase uit. Daarin gebeurde van alles. Een grote misser van Jayden Gravenbeek op de 3-0. Hij ging alleen door, haalde uit maar zijn schot ging over het doel.

Een minuut of drie voor tijd kwam de spanning weer terug in de wedstrijd toen de warrig leidende scheidsrechter de bal op de stip lag na een licht vergrijp binnen de zestien. De Jonge Spartaan maakte dan ook de 2-1. Drie minuten in blessuretijd deelde de scheidsrechter weer een kadootje uit en weer werd er vanaf de stip nu de gelijkmaker geproduceerd. RVVH probeerde nog wel het tij te keren maar slaagde er na 7 minuten blessuretijd niet meer in om de wedstrijd winnend af te sluiten. Er moest een verlenging komen voor een beslissing.

In de 1e verlenging kon RVVH eindelijk weer afstand nemen. De superster van RVVH O23-1 Joshua Darson gaf nu bij RVVH 3 ook weer zijn visitekaartje af. Een goeie steekbal tussendoor kon door Joshua Darson goed worden meegenomen en ook meteen worden afgerond. 3-2. Diep in de extra tijd sloeg Joshua nog eens genadeloos toe met de alles bevrijdende 4-2. Na een korte pauze begonnen de boys aan het laatste deel van de verlenging. Daar viel al vroeg de beslissing. De keeper verslikte zich in de bal en Mike Kooiman nam de bal mee en schoot de 5-2 in het lege doel.  De Jonge Spartaan kwam nog wel terug naar 5-3 maar dit maakte voor RVVH niets meer uit.

De boys zijn nu een ronde verder!! Zaterdag spelen de boys een uitwedstrijd tegen Koudekerk 2. Aanvangstijd volgt later. Na winst volgt er nog een grote finale.

Opstelling RVVH 3:Elkhuizen, Monteiro, R.Resoort, M de Graaff(104 Capelle), Malipaard, Mosmans, B de Vries(54 Vries), van Heek(72 Darson), Groeneveld, Terwisscha(54 Gravenbeek), Kooiman.

RVVH 4 +RVVH 5:

Zaterdag was het dan zover. Beide teams speelden in competitieverband tegen elkaar. RVVH 4 op plek 7 en RVVH 5 op de 6e plek. Beide teams hebben evenveel punten behaald, alleen RVVH 5 heeft een wedstrijd minder gespeeld. RVVH 4 opende de score in de 1e helft. Quensley Blansjaar tekende voor de 1-0. Met een 3-1 voorsprong voor het 4e gingen de beide teams de rust in. Doelpunten kwamen van Adil en Ruben van Vliet. Voor RVVH 5 scoorde Lars Achterberg de enige treffer.

In de 2e helft zorgden Quensley Blansjaar en Patrick van Es voor een ruime 5-1 winst van RVVH 4. VOOR RVVH 4 zit het seizoen er op. RVVH 5 speelt zaterdag 8 juni om half drie nog een thuiswedstrijd tegen Fc Binnenmaas 5.

RVVH O23-1:

RVVH speelde op de dinsdagavond de eerder al afgelaste wedstrijd uit tegen Oranje Wit O23-1.

Dit was niet zomaar een wedstrijd, want er stond voor RVVH nog veel op het spel. De boys konden bij winst met twee doelpunten verschil promoveren naar de 2e divisie. Op de ranglijst stond RVVH op een 4e plek met drie punten achterstand op de nummer drie Baronie O23-1. Het beloofde dus een spannend avondje te gaan worden.

De boys namen in de 1e helft al de leiding door een doelpunt van Joshua Darson. Oranje Wit produceerde nog voor rust de gelijkmaker. 1-1 was dan ook de ruststand. Na de pauze kon RVVH verder afstand nemen. Met twee treffers van Joshua Darson kwam RVVH met de 1-3 in goeie positie. Helaas dacht de thuisploeg er anders over toen ze dan ook de 2-3 binnenwerkten.

Gelukkig kwam in het slot de bevrijdende treffer voor RVVH. Er werd in de allerlaatste minuut een penalty gegeven aan RVVH. Mike Kooiman moest gaan aanleggen voor de beslissing. Hij schoot genadeloos binnen en daarna was het ook meteen afgelopen. De vreugde was groot want RVVH was gepromoveerd naar de 2e divisie!! Gefeliciteerd Boys!! Wat een prestatie zeg!!

RVVH O16-1:

De boys moesten al op de vroege zaterdag aantreden tegen Vredenburch O16-1.

Op het terrein van gastheer BVCB werd er in de finale gespeeld voor de Zwaluwen jeugdbeker. Na de opkomst met vuurwerk en rookpotten begonnen de boys wel met wat spanning in de benen. Al vlot kwamen er wat kansen voor RVVH voor Jayden Felicia en ook voor de vertrekkende Brobbey, maar de scherpte ontbrak nog. Halverwege de 1e helft kregen de tegenstanders uit Rijswijk ook kans om de leiding te nemen, maar goed optreden van keeper Jaydie Stip bleef de 0-0 op het scorebord staan.

RVVH kreeg gaandeweg steeds meer grip op de wedstrijd, maar kon het nog altijd niet in doelpunten uitdrukken. Een voorzet van Brobbey kon Dyrone Vaarnold niet bereiken. Later kon Brobbey voor nog meer dreiging zorgen voor de goal van Vredenburch. Met zijn rug naar de goal draaide hij weg en vanaf zo,n 20 meter haalde hij de trekker over. Helaas ging zijn schot ook weer naast waardoor het dan ook 0-0 bleef tot de rust.

Na de pauze startte RVVH feller en scherper. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld maar nog altijd bleef het scorebord blanco. Toch kwam er de bevrijdende treffer voor RVVH. Jayden Felicia haalde uit met een fantastisch schot en de keeper van Vredenburch doet geen moeite om te duiken. 1-0. Al snel volgt ook een verdubbeling van de score. Aan een solo van Shuve Bartholomeus komt snel  een einde. Na een overtreding word er een vrije trap toegekend. Djenoah Duarte lag vervolgens de bal breed op Brobbey die onhoudbaar hard inschoot.2-0.

Daarna was RVVH de bovenliggende partij en werd er ook niets meer weggegeven. De dikverdiende 3-0 werd later weer goed voorbereid door Brobbey. Hij sprintte de zestien in en zette goed voor op de meegelopen Shuve Bartholomeus die dan ook de bekerwinst zeker stelde met de 3-0 winst. Tot grote vreugde van spelers, staf en trouwe aanhang blies de scheidsrechter de wedstrijd enkele minuten later naar het einde. De beker was binnen!! Met kampioenschappen in de 1e en 2e fase, een verlies in de bekerfinale van de Abel-Cup en winst van de KNVB beker kan RVVH weer terug kijken op mooie prestaties dit seizoen. Nu nog enkele weken trainen, een competitiewedstrijd inhalen en wat oefenwedstrijden en toernooien kan de zomerstop lekker beginnen.

Op de woensdagavond speelde RVVH een oefenwedstrijd tegen het nieuwe Xerxes DZB O16-1.

De boys begonnen slordig aan de wedstrijd maar hadden veel balbezit. Toch kwam RVVH niet tot echte kansen. 0-0 was dan ook de ruststand.

In de 2e helft opende RVVH beter. Baran Asenov schoot de boys op een 1-0 voorsprong. Drie minuten later werd de score verdubbeld door Jaell Hanenberg. In de 67e minuut werd de wedstrijd in het slo gegooid door Stijn Baartman. Na de 3-0 lette RVVH even niet op . Xerxes zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

Zaterdag speelde RVVH wederom een oefenpartij tegen Smitshoek O14-1. De boys konden in het 1e deel weinig gevaar stichten. Smitshoek nam vanaf de penaltystip de leiding. Twee minuten later brachten de gasten de 0-2 ruststand op het scorebord.

Na de rust kreeg RVVH weer de aansluiting. Baran Asanov tekende voor de 1-2. Smitshoek ging een tempo hoger spelen , ze gingen dan ook als winnaar van het veld. De wedstrijd eindigde in 1-4. Dinsdagavond speelt RVVH in Barendrecht een oefenwedstrijd tegen Smitshoek O16 nieuw.

RVVH O14-1:

Op het terrein van vv Smitshoek speelde RVVH een toernooi tegen vervolgens Wieldrecht O14-1, Sportlust O14-2, VFC O14-1 en Smitshoek O14-3. Drie wedstrijden eindigden in 0-0. Alleen tegen VFCO14-1 werd er met 0-1 gewonnen. Amin Msseyh tekende voor de enige goal van RVVH. RVVH werd 2e op het toernooi. Zaterdag 8 juni speelt RVVH op het eigen Sportpark een toernooi.

RVVH oefende zaterdag op eigen terrein tegen Be-Fair O13-1.

De boys hadden moeite met de hoofdklasser. Er werd een goeie pot voetbal op de mat gelegd, maar met een 0-2 achterstand moesten de boys toch de rust in. Na de pauze zorgde Daley Ouwens voor de aansluitingstreffer. De wedstrijd ging met 1-3 verloren.