RVVH blijft in de vierde divisie

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH heeft het gered en zich veilig gespeeld. Door zelf met 3-0 (rust 2-0) van het gedegradeerde DSO te winnen en gunstige uitslagen op de andere velden sluit RVVH het seizoen af op een elfde plaats met ook een positief doelsaldo.

Het werd een wat eenzijdige wedstrijd aan de Sportlaan. RVVH was duidelijk de bovenliggende partij waar DSO zijn sportieve plicht deed. In het eerste kwartier hadden de Ridderkerkers al mogelijkheden de score te openen, maar werd het doel nog niet gevonden. Kort na die fase was het wel raak. Gino Stolk fungeerde aan de linkerkant als storende factor tijdens een DSO opbouwfase en bediende met een machtige steekpass de links in de zestien opduikende Everton Pires Tavares, die daarmee vrij voor keeper Sven Wolfsheimer verscheen. Het subtiele stiftje waarmee Pires Tavares vervolgens de keeper verschalkte was van grote klasse, 1-0. Daarna meerdere kansrijke en mooie RVVH aanvallen, maar resultaat bleef uit. Philip Dragon bediende Stolk die aan de andere kant in de zestien vervolgens Gino Boers vond. Zijn inzet eindigde naast. Net voor de rust weer een goede RVVH uitval, nu via de rechterkant. Pires Tavares speelde Stolk aan, waarna deze de bal bezorgde bij Laurens de Witte die zijn inzet zag worden gestuit. In de blessuretijd kwam RVVH toch op grotere voorsprong. Guytano dos Santos nam een vrije trap van buiten de zestien en mikte succesvol in de lage linkerbenedenhoek, 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust een even wat minder geconcentreerde fase van de Ridderkerkers, die Rajiv Wentholt namens DSO daarvan niet zagen profiteren. Ook Tim Ceder na bijna een uur spelen had RVVH pijn kunnen doen na weifelend ingrijpen bij RVVH achterin. Na ruim uur was een derde goal voor de thuisclub ook dichtbij toen keeper Wolfsheimer een voorzet van rechts op vreemde wijze hoog de lucht in werkte. Stolk nam de vallende bal hard op de pantoffel, maar zijn inzet kon op de doellijn worden gered. Die derde goal viel echter een kleine tien minuten later wel. Over links ging Stolk goed door en vanaf de achterlijn legde hij de bal terug op de instormende Pires Tavares die heel resoluut de verre hoek vond, 3-0 en wedstrijd beslist. Een kwartier voor tijd leek er nog een goal te vallen toen Stolk na een mooie combinatie met De Witte en de ingevallen Jeremy Moreno via een Zoetermeers been maar net naast schoot. Uit de daarop volgende corner kopte Suently Alberto goed in maar werd wederom op de lijn redding gebracht voor de gasten. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Er gebeurde niet veel meer behoudens langs de lijn waar menigeen zich vergaapte aan de soms ook foutieve tussenstanden op de andere velden. In de stand veranderde niets meer zodat RVVH na drie minuten blessuretijd de winstpunten kon bijschrijven. Daarna was het even wachten op de uitslagen van elders en toen die binnen kwamen was de opluchting en feestvreugde groot bij de Ridderkerkers, die zich hadden weten de handhaven in hun debuutseizoen in de vierde divisie. Een mooie prestatie!

VIDEO SAMENVATTING

RVVH – DSO 3-0 (2-0)

17. Pires Tavares 1-0

45+3. Dos Santos 2-0

70. Pires Tavares 3-0

Scheidsrechter T. van Pelt gaf gele kaarten aan Proost, Dos Santos en Niamut (allen RVVH) en aan Kabuta (DSO).