Dagverslag zaterdag 11 februari

Door: Arie Verveer

Zaterdag stond er dan de Ridderkerkse derby op het programma. De boys van Blauw en Wit kregen op eigen terrein bezoek van Rijsoord. Rijsoord dat vorige zaterdag de eerste 3-1 overwinning boekte op Spartaan’20, wilde nu proberen de lijn door te trekken. Maar RVVH zit ook in een stijgende lijn en heeft een goeie reeks neergezet. Vanaf 3 december werd er gewonnen van SHO(2-0), De Zwerver(2-4), Cvv Zwervers(4-1) en Xerxes DZB(1-2). Interessante wetenswaardigheden voor een aantrekkelijke wedstrijd.

RVVH kon al na twee minuten het scorebord in werking zetten bij een behoorlijke kans. Everton Pires Tavares trok de bal goed voor, maar Gazar Dermendjan kwam helaas tekort voor de afronding. Rijsoord had na ruim een kwartier ook een dot van een kans om de score open te breken toen de razendsnelle Jari Bendt alleen op keeper Tim Elkhuizen afging. Gelukkig kon Tim op tijd redding brengen.

Halverwege de 1e helft kreeg RVVH wat meer grip op de tegenstander. Aanvoerder Papito Merencia leverde de bal af bij Gazar Dermendjan die daarna meteen de trekker overhaalde maar zonder resultaat. Vlak voor rust maakte RVVH dan eindelijk het verschil. Papito Merencia pompt de bal de zestien in en Everton Pires Tavares schoot beheerst binnen. Ondanks enkele missers van Rijsoord ging RVVH dan met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de 2e helft had Gino Stolk al vlot de kans om de marge te vergroten toen hij alleen op keeper Jesse Verveer van Rijsoord afging, maar de keeper kon een treffer voorkomen. Even later was het wel raak. Een strakke voorzet van Shamir de Jesus kwam bij Everton Pires Tavares terecht, die gaf een tikje naar Papito Merencia die uiteindelijk de 2-0 binnen schiet. Vijf minuten later drukte Papito Merencia al weer zijn stempel op de wedstrijd toen hij een voorzet van Laurens de Witte strak tussen de palen werkte. 3-0.

Het leek erop dat Rijsoord op de slachtbank van RVVH terecht zou komen, maar dat liep met een sisser af. Rijsoord kon na 70 minuten aansluiting krijgen. Kevin Versteeg maakte na een vrije trap  de stand weer wat draaglijker voor Rijsoord. 1-3. RVVH moest wel oppassen om niet nog een doelpunt tegen te krijgen, want dan zou het nog wel eens moeilijk kunnen gaan worden. Gelukkig stond RVVH zijn mannetje. De wedstrijd werd gedegen uitgespeeld. Everton Pires Tavares werkte nog wel een voorzet van Philip Dragon over het doel en Leon Steketee schoot vlak voor tijd van afstand net naast.

Door de winst heeft RVVH er weer drie punten bij en voorzichtig kunnen de boys weer omhoog gaan kijken. RVVH staat op een mooie 6e plek met 25 punten uit 14 wedstrijden en slechts twee punten achterstand op koploper Heerjansdam die thuis tegen Xerxes DZB niet verder kwam dan 0-0. Overig uitslagen in de 1e klasse C zijn; De Zwerver – Cvv Zwerver 1-0, SVOD’22 – Brielle 2-3, SHO – Terneuzense Boys 1-0, Spartaan’20 – DCV 5-1. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 3 uur de verre uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Boers, Steketee, Dragon, Niamut, Proost, de Witte(62 Buist), Stolk(62 Ajarai), Merencia(68 Eggers), Pires Tavares, Dermendjan(46 de Jesus/84 El Koubai).

RVVH 2:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen de nummerlaatst Fc Oudewater 2.

Door de nederlaag vorige zaterdag tegen Poortugaal 2(3-1) had RVVH de koppositie moeten afstaan aan Spirit 2. Fc Oudewater ging zaterdag met 1-2 onderuit tegen Hellevoetsluis 2.

De boys begonnen matig aan de wedstrijd. Een 1e grote kans voor RVVH werd na een kwartier om zeep geholpen, een strakke voorzet van Mauro Daviraz kon onderschept worden door Menno v/d Male die daarna net naast schoot. Later in de wedstrijd kreeg RVVH wat meer grip op de tegenstander. Dit pakte uiteindelijk goed uit, want na ruim een half uur had Maurice het vizier wel op scherp en kon hij  de 1-0 binnen schieten.

Daarna miste RVVH wederom enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Een vrije trap van Tayfun Karaca van zo,n 25 meter werd door de keeper met beide vuisten weggewerkt. Op slag van rust haalde Maurice Lopes de trekker over en weer stond de keeper een treffer in de weg. Daarna in blessuretijd schoot Ray Kroon nog hoog over het doel.

Na de pauze lukte het RVVH eerst weer niet om de bal het doel in te werken. Tayfun Karaca miste het doel en in de rebound kon ook Ray Kroon niet afronden. Enkele minuten later belandde ook een schot van Maurice Lopes over het doel. Na precies een uur spelen kreeg RVVH wel wat meer lucht. Kevin de Graaf kon na een prima actie goed doorgaan en via de binnenkant paal de 2-0 binnenschieten. Een minuut of zes later werd de wedstrijd in het slot gegooid door Levi Hoogendoorn. Een keurige voorzet van Damian Mars werd door Levi Hoogendoorn in de touwen gewerkt worden.3-0.

Kort voor tijd haalde Youri Volkman ook nog uit, maar zijn schot ging naast het doel. Door de winst kon RVVH wel de 2e plek blijven behouden. Koploper Spirit maakte geen misstap. Ze wonnen met 0-4 van MVV’27 2. Zaterdag 25 februari staat er een kraker op het programma. Om half 1 spelen de boys een uitwedstrijd op Sportpark Ouderkerk tegen Spirit 2.

Opstelling RVVH 2:Blaak, v/d Weele(78 van Halem), Swarttouw(63 Zoutewelle), Daviraz, Boogert(63 Mars), Volkman, Kroon, Lopes, de Graaf(63 Hoogendoorn), v/d Male, Karaca.

RVVH 3:

Op eigen terrein speelde de nummer 6 RVVH tegen de nummer 5 CKC 2.

De boys kregen al na 5 minuten een tegentreffer. Een korte terugspeelbal kon onderschept worden door de spits van CKC die daarna direct de 0-1 maakte. Enkele minuten later kon RVVH al weer langszij komen. Ousama Amaarouk kon met een diepe bal Nick Huizer in stelling brengen die kwam 1 op 1 met de keeper te staan en rondde keurig af.1-1.

Na een klein kwartier zat Jaden Gravenbeek dichtbij de 2-1 voorsprong, een vrije trap van Bob Krens werd helaas in het zijnet gekopt. CKC kwam na een onnodige overtreding van RVVH weer goedkoop aan de 1-2 voorsprong via een penalty. Bob Krens probeerde van afstand weer de gelijkmaker te scoren, maar de keeper tikte de bal tegen de lat. Op slag van rust maakte CKC alsnog het verschil. Na een goeie aanval werd de 1-3 bij de 2e paal binnen gekopt.

In de 2e helft trok RVVH de wedstrijd weer helemaal recht. Door twee goals van Bart de Vries was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. In het slot van de wedstrijd greep CKC toch nog de drie punten. Vlak voor tijd lag scheidsrechter R. Franke de bal wederom op de stip, CKC scoorde uit de penalty de 3-4. Na de reguliere tijd werd er uit de counter nogmaals gescoord, na een kapbeweging schoot de spits nog de 3-5 binnen.

RVVH staat nu na 3 wedstrijden op een 6e plaats. Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn O23-1. Zaterdag wederom een uitwedstrijd vriendschappelijk tegen Be-Fair 2.

Opstelling RVVH 3:Vugt, v/d Graaff, Monteiro, Mosmans, Malipaard(55 Sewpal), Krens, Delgado, de Vries, Gravenbeek, Amaarouk(61 Nazaryan), Huizer(61 Terwisscha).

RVVH 4:

RVVH hoefde zaterdag niet in actie te komen voor de competitie. Daardoor speelden de boys nu een onderlinge oefenpartij tegen RVVH 6. Er werd 10 tegen 10 gespeeld. Jeroen v/d Male en John v/d Padt waren zaterdag gepromoveerd en mochten bij RVVH 4 meedoen. In de 1e helft ging het gelijk op en met een 2-2 tussenstand gingen beide teams de rust in.  Na de pauze won RVVH 4 de wedstrijd met 5-3. Doelpunten van RVVH 6 kwamen van Paul v/d Kooij, Patrick van Es en Menno den Boef. Voor RVVH 4 scoorden Kevin Wittekoek(2x), Ruben van Vliet(2x) en Dylan Ho a Hing.

RVVH 5:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de koploper DCV 4.

Na een ongewijzigde stand in de 1e helft kwamen beide teams in de 2e helft ook niet tot scoren. Het bleef 0-0.

Aanstaande zaterdag spelen de boys om 1 uur een uitwedstrijd tegen Dilettant 5.

RVVH O23:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen SHO O23-1.

Na een aftastend begin kon Sven Bout zijn team op voorsprong brengen. Een steekpass van Kamal el Ouardi kon door Sven keurig worden afgemaakt. 1-0. Met weinig kansen aan beide zijden liep de wedstrijd naar de rust toe.

In de 2e helft kon RVVH het verschil maken. Na de 2-0 van Mike Kooiman was het slotakkoord voor Juandro Souisa die er 3-0 van maakte. De wedstrijd werd gedegen uitgespeeld. Door de winst heeft RVVH weer stappen omhoog gezet. De boys staan nu met 7 punten uit 4 wedstrijden op een mooie 4e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen de nummer 2 Blijdorp O23-1.

RVVH Vr1:

De RVVH vrouwen moesten zaterdag in Klaaswaal op bezoek bij SSS Vr1.

Als er punten gehaald moesten worden, dan zou het zeker tegen SSS moeten gebeuren. SSS staat met 9 punten uit 12 wedstrijden op een 10e plek en RVVH staat daar net boven met twee punten meer. Het pakte helaas weer anders uit. Bij rust liepen de vrouwen al een 2-0 achterstand op.

Na de pauze scoorde SSS de 3-0. RVVH kwam nog wel met de 3-1 van Manuela Hietbrink, maar verder konden de vrouwen niets meer uitrichten om nog iets aan de stand te veranderen.

RVVH O19-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 2 Jonge Spartaan O19-1.

De boys hadden veel balbezit en naarmate de wedstrijd vorderde kreeg RVVH ook meer grip op de wedstrijd. Het verzilveren van de mogelijkheden die kwamen lukte echter nog niet. Met een 0-0 stand ging men de rust in.

Na rust deed Spartaan er een schepje bovenop en al vlot stond RVVH op een 1-0 achterstand. De boys probeerden weer in het spel te komen en via een fantastische vrije trap van Indy Bekker kwam RVVH weer op gelijke hoogte. Na een dekkingsfout kon Spartaan helaas weer de leiding nemen.2-1. Hierna ging alles mis en was RVVH het volledig kwijt. Al svel was een 4-1 achterstand een feit.

Toen gooide Djavann Munro ineens de versnelling erin en schoot hij genadeloos de 4-2 binnen. RVVH probeerde er in de slotminuten nog iets van te maken, maar helaas kregen ze nog de 5-2 om de oren. De boys hebben nu twee weken rust.

RVVH O17-1:

Op eigen terrein speelden de boys tegen Zinkwegse Boys O17-1.

In een zeer matige 1e helft schoot Pascal Valieva RVVH van afstand naar een 1-0 voorsprong. Na de hervatting kreeg RVVH een snelle goal tegen. De druk werd opgevoerd en in de slotfase bezorgde Ruben van Elst vanuit een corner alsnog de 2-1 winst. RVVH staat op een keurige 7e plek van de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om kwart over 12 thuis tegen Brielle O17-2.

RVVH O15-1:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen de koploper Jonge Spartaan O15-1.

De boys speelden een uitstekende wedstrijd en hadden in de 1e helft de overhand. Shuve Bartholomeus kreeg nog een behoorlijke kans om te wedstrijd open te breken, maar zijn inzet ging helaas voorlangs. Met een ongewijzigde tussenstand gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft zag RVVH weer een poging van Shuve gered worden door de keeper. Net voor tijd kregen de boys een zure tegentreffer te verwerken. De wedstrijd ging met 0-1 verloren.

RVVH O14-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Strijen O14-1.

Op een slecht bespeelbaar veld was de eerste uitbraak van RVVH meteen raak. Myka Laan schoot de 0-1 binnen. Niet veel later kon Strijen op 1-1 komen. Dit was ook tevens de ruststand. Na de pauze kwamen er geen grote mogelijkheden meer. Toch wist RVVH de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Door een doelpunt van Christiano Goncalves won RVVH de wedstrijd met 1-2. RVVH is na drie wedstrijden nog de ongeslagen koploper.

RVVH O13-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Barendrecht O13-4.

De boys kwamen in de 1e helft niet in het spel en kregen weinig kansen. Barendrecht benutte de kansen wel en gingen met een 0-2 voorsprong de rust in.

In de 2e helft kwam RVVH sterker binnen de lijnen, maar de beloning werd niet gevonden. Het bleef bij een 0-2 nederlaag.

RVVH O12-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Ommoord O12-2.

RVVH onderschatte de tegenstander. Dat het niet op 0-1 achterstand stond was een wonder. Tegen de verhouding in nam RVVH dan wel de leiding. Na 9 minuten schoot Hamza Alzaibak de 1-0 binnen. Keeper Steff van Hooft kon later in de wedstrijd de gelijkmaker van Ommoord voorkomen. De score werd verdubbeld door Jehad Abd die de 2-0 maakte.

Na de pauze werd de winst zeker gesteld door een doelpunt van Kayra Verstraten. Grote kansen om de score verder uit te breiden werden gemist door RVVH. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Man of the Match: Hamza Alzaibak.

RVVH O11-1:

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd op de Bongerd tegen Barendrecht O11-5.

In de 1e helft kwamen de boys al op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Halit Kalayci en Gillion Pietersz. Barendrecht kon daarna wel de aansluitingstreffer scoren, maar gelukkig scoorde Amin Massaoudi nog voor rust de 1-3.

In de 2e helft liep RVVH uit naar een 2-8 overwinning. Doelpunten kwamen van Gillion Pietersz, Amin Massaoudi(2x)en Halit Kalayci(2x).