Dagverslag zaterdag 16 januari

Het was droog en het natuurgras werd deze keer niet afgekeurd. Dus kon RVVH nu afreizen naar de Zwaluwenlaan in Vlaardingen om de eerder dit jaar afgelaste wedstrijd tegen Zwaluwen nu in te halen.Deze wedstrijd was de laatste wedstrijd voor de 1e periode.  Zwaluwen staat momenteel op een 7e plaats met 20 punten uit 12 wedstrijden. Vorige zaterdag werd er tegen Fc ‘sGravezande een 2-0 achterstand terug gebracht naar 2-2  en kon er nog een punt door Zwaluwen worde meegenomen. RVVH haalde daarentegen vorige zaterdag in Benthuizen geweldig uit. Tegen DSO gingen  de boys na 45 minuten spelen met een 0-1 voorsprong de rust in. Na de pauze kwam RVVH op stoom en werd er met 1-8 gewonnen. Guytano dos Santos nam maar liefst 4 doelpunten voor zijn rekening.

Of RVVH nu weer voor een kunststukje kon zorgen tegen Zwaluwen dat zou mogelijk zijn. Bij Zwaluwen ontbrak de geschorste Lester Pires die wegens een rode kaart 4 wedstrijden niet kan meespelen. Trainer Kevin Vink miste voor deze wedstrijd ook enkele spelers. Romano Niamut, Gino Boers, Jair Louter, Dirk Kusters en Wessel Verhaar waren er dit keer niet bij. Laurens de Witte startte in de basis.

RVVH begon wat aftastend aan de wedstrijd maar kreeg na zo,n 12 minuten toch een beste kans om het verschil te maken. Guytano dos Santos kon de bal uitstekend de zestien inbrengen maar Everton Pires Tavares kwam net tekort om af te drukken. Enkele minuten later moesten Kortstam en Leon Steketee beiden redding brengen bij een gevaarlijke kopbal van Mohammed Lamsiah. Kort daarna probeerde Etson Galong Zwaluwen aan de leiding te brengen met een listige stiftbal over Kortstam heen. Gelukkig kon de keeper erger voorkomen.

In de 35e minuut kon Gino Stolk goed door de verdediging van Zwaluwen heen sluipen en daarna uithalen. Keeper Jari Puister werkte de bal over de achterlijn. De cornerbal leverde ook niets meer op voor RVVH. Kort voor rust moest Delano Kortstam weer een inzet van Zwaluwen met beide vuisten voor zijn doel wegwerken. Zo gingen de beide teams met een ongewijzigde stand de rust in.

Na de pauze zat het RVVH weer niet mee. Een prima pass van Guytano dos Santos bereikte Everton Pires Tavares, hij haalde meteen de trekker over maar schampt de paal. Daarna was het Zwaluwen die langs de verdediging heen ging en Mohammed Lamsiah kon bereikt worden die de bal in het doel van Kortstam werkte.1-0. RVVH probeerde snel langszij te komen maar was niet scherp in de afronding. Een vrije trap van Everton Pires Tavares ging iets te hard voor Leon Steketee die er uiteindelijk niet bij kon.

RVVH kreeg opnieuw een tegenvaller te verwerken. Na 64 minuten moest Leon Steketee met een hamstring blessure het veld verlaten. Enkele verse krachten werden door trainer Kevin Vink ingebracht om de wedstrijd nog te kantelen. De rappe Shamir de Jesus en Daan Blij kwamen binnen de lijnen voor Laurens de Witte en aanvoerder Papito Merencia. In het slotkwartier werd er dan ook alles uit de kast gehaald. Daan Blij kon na 83 minuten goed terugleggen op Gino Stolk, zijn harde schot belandde uiteindelijk recht in de handen van keeper Jari Puister.

Twee minuten later trok Shamir de Jesus de bal strak voor maar Daan Blij verzuimde daarna om af te drukken. Vlak voor tijd mikte Daan Blij nog wel met een lang schot op het doel maar weer lukte het niet om de bal in het doel te werken. De extra toegevoegde tijd leverde ook niets meer op voor RVVH. Zo bleven de drie punten in Vlaardingen achter. RVVH greep dit keer mis. Ondanks het verlies is RVVH op een 12e plek blijven staan. De andere wedstrijd tussen Capelle en VOC werd door Capelle met 3-2 gewonnen. Voor dit jaar zit het erop voor RVVH. Volgend jaar start RVVH op 20 januari weer aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Capelle, daarna volgt de thuiswestrijd tegen Heerjansdam. Of RVVH tijdens de winterstop nog wedstrijden speelt is naar mijn idee nog niet bekend.

Opstelling RVVH 1:Kortstam, Eggers, Steketee(64 Kaba), Alberto, Dragon, Merencia(76 Blij), de Witte(76 de Jesus), Pires Tavares, dos Santos, Stolk, Moreno(54 El Yakoubi).

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Egelantier Boys 2.

De boys gingen met 3-1 onderuit, doelpuntenmaker is Serkan Bülut. RVVH staat na het verlies nu op een mooie 7e plaats. Zaterdag 13 januari vervolgt RVVH de competitie met een thuiswedstrijd tegen RHS 5.

De nummer vier RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer 9 RHS 5.

RVVH startte op een stroef veld. De boys hadden de verdediging niet goed staan waardoor RVVH dan ook snel op achterstand kwam. Er werd getracht om weer snel aansluiting te vinden, maar daar slaagde RVVH niet in. Na een 2e tegentreffer gingen de koppies hangen bij RVVH. Gelukkig deed RVVH nog voor rust iets terug. Een inviduele actie van Lars Achterberg leverde dan ook de 1-2 op. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze stond er weer een gemotiveerd elftal binnen de lijnen die tijdens de rust elkaar goed hadden toegesproken. In de 55e minuut bereidde Paul v/d Leeden de 2-2 goed voor, met een steekbal werd Noah Vaessen aan het werk gezet. Hij had er geen moeite mee om de 2-2 tussen de palen te werken. Daarna merkte RVVH dat er nog meer in zat . In de lange minuten die nog volgden werd Kelvin Komduur uiteindelijk nog de matchwinner. Na een fraaie actie langs de zijlijn werkte hij de alles beslissende 3-2 tegen de touwen. De drie punten bleven dan ook dikverdiend in Ridderkerk. Door de winst blijf RVVH op een mooie 4e plaats staan. Zaterdag 20 januari gaat RVVH weer verder aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Charlois 3.

RVVH O23-1:

RVVH startte zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Pelikaan O23-1.

De wedstrijd die eigenlijk vorige zaterdag op het programma stond kon nu toch gespeeld worden. Behalve een 2e plaats zou de winst uiteindelijk niets meer dan dat opleveren. Unitas’30 uit Etten-Leur was al kampioen geworden in de 3e divisie. RVVH begon dan ook zeer matig aan de wedstrijd. Pelikaan nam daardoor dan snel de leiding. Vlak voor rust schoot Kamal el Ouardi uit een vrije trap de gelijkmaker binnen.

In de 2e helft kwam RVVH beter voor de dag. Door een treffer van Marco Spijkerman namen de boys met 2-1 de leiding. De score werd verder uitgebreid door Mike Kooiman die vanaf de penaltystip de 3-1 binnen werkte. Pelikaan scoorde nog wel de aansluitingstreffer maar gelukkig kon Sjaief Vrede direct na de 3-2 de 4-2 in het doel werken. Door de winst stelde RVVH de 2e plaats dan ook veilig.

RVVH O16-1:

Koploper RVVH moest eigenlijk zaterdag de kampioenswedstrijd spelen tegen Spijkenisse, maar de wedstrijd kon helaas niet doorgaan. Toch kon de vlag in top bij RVVH want de 1e plek kwam niet in gevaar. RVVH werd de kampioen van de 2e fase. In het nieuwe jaar starten de boys in een hogere klasse aan de 3e fase.

RVVH O14-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen een goed voetballend Barendrecht O14-3.

Barendrecht drukte RVVH van meet af aan achteruit. Enkele minuten later slaagde RVVH erin om onder de druk uit te voetballen. Twee grote kansen zette RVVH om in een 2-0 voorsprong. Daniël Pogosjan mikte tweemaal raak. Uit een goed lopende aanval deed Barendrecht hierna nog wel iets terug.2-1. Even daarna maakte RVVH weer het verschil. Een mooie aanval via Jahmilchion Mosquera en Ali Wali bereikte het eindstation Daniël Pogosjan die met de 3-1 zijn Hattrick volbracht. Met een gunstige 3-1 voorsprong ging RVVH de rust in.

Na de pauze verslapte RVVH enigszins daardoor kwam Barendrecht terug naar 3-2. Daarna bleef het lang spannend totdat in de slotfase de winst zeker gesteld werd door een treffer van Isaiah Chin a Joe. Danël Pogosjan tekende voor de 5-2 eindstand. De winst heeft RVVH een mooie 2e plaats opgeleverd. Zaterdag 13 januari speelt RVVH om 10 uur op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Fc Zoetermeer O14-2.

Woensdagavond 13 december haalde RVVH een uitwedstrijd in tegen Poortugaal O13-3.

De boys speelden een goeie 1e helft maar kwamen nog niet tot scoren. Een aantal 1 op 1 situaties werden niet afgerond. Met een ongewijzigde stand ging RVVH de rust in.

In de 2e helft ging het over en weer. Toch kon RVVH de leiding nemen. Een mooie krul van Ojani Muth leverde de 0-1 voorsprong op. Poortugaal kon uit een penalty de gelijkmaker binnen werken. 1-1.

Zaterdag mocht RVVH op eigen terrein aantreden tegen Charlois O13-2.

De boys legden in de 1e helft veel energie in de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd door RVVH maar doelpunten leverde het niet op. Charlois kon wel het doel vinden en zette RVVH op een 0-1 achterstand. Gelukkig werkte RVVH de achterstand weer vlot weg. Een schot van Divensly Mahn werd door de keeper weggewerkt, maar Daley Ouwens stond op de goeie plek om de 1-1 binnen te werken.

Later werd Daley Ouwens gevloerd binnen de zestien, dit leverde een penalty op voor RVVH. Joël Gorter schoot via de stip de 2-1 binnen wat ook tevens de ruststand is.

Na de rust speelde RVVH niet op zijn best. Er werd niet meer gescoord. De boys gaan na de 2-1 winst met een goed gevoel de winterstop in.

Dit was tevens het laatste dagverslag van 2023. Later volgt nog wel een overzicht van de topscoorders van de dagverslagteams. Voor nu iedereen alvast fijne en gezonde feestdagen. En laten we weer hopen dat 2024 ons ook weer een goed en sportief jaar gaat opleveren.