Dagverslag zaterdag 13 januari

Allereerst wil ik even iedereen het allerbeste wensen voor 2024 en  dat het maar een gezond en ook een sportief jaar mag gaan worden. De bal is in elk geval weer gaan rollen bij een aantal teams. De mannenhoofdmacht van RVVH speelde op Duitse grond een oefenpartij. RVVH 4 haalde een competitiewedstrijd in en RVVH O14-1 speelde ook een vriendschappelijke wedstrijd.

RVVH 1:

In Dusseldorf speelde RVVH een oefenpartij tegen SG Benrath-Hassels. De boys moesten in de 1e helft een 1-0 achterstand zien weg te werken. Door een doelpunt van Romano Niamut kon RVVH met een 1-1 stand de kleedkamer in voor de rust.

Na de pauze pakte RVVH goed uit tegen de Duitsers. Gino Stolk zorgde voor een 1-2 voorsprong. Daarna wisten vervolgens Papito Merencia, Everton Pires Tavares en Jeremy Moreno ook het net te vinden. De boys dachten de winst binnen te hebben, maar het werd nog een spannend slot. Na de 1-5 schoten de gastheren ook driemaal raak. Met een 4-5 overwinning sloot RVVH de wedstrijd af.

Aanstaande zaterdag dan gaat het echte werk weer beginnen. In Capelle start RVVH tegen Capelle aan de 2e helft van de competitie. De boys hebben na de wedstrijd thuis tegen Capelle(0-1 verlies) nog wat recht te zetten met hun tegenstander. RVVH had toen de wedstrijd niet hoeven te verliezen en deed ook niet onder voor hun tegenstander. Laten we hopen dat de boys nu de drie punten kunnen meenemen uit Capelle. De andere week speelt RVVH weer de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Dan komt Heerjansdam naar de Sportlaan.

RVVH startte zaterdag met een inhaalwedstrijd voor de competitie. Op eigen terrein werden de degens gekruist met Rijnmond Hoogvliet Sport 5.

De boys hadden vijf wedstrijden niet weten te winnen en waren er nu op gebrand om toch eens de drie punten binnen te slepen. In de 1e helft nam RVVH de leiding door een doelpunt van Quensley Blansjaar. Tim Wittekoek tekende voor een 2-0 ruststand.

Na rust liep RVVH verder uit naar een 5-1 onerwinning door doelpunten van Ruben van Vliet, Dylan Ho a Hing en Thomas Huisman. Door de winst staat RVVH nu op een 6e plek met slechts drie punten achterstand op RVVH 5. Aanstaande zaterdag speelt RVVH een uitwedstrijd, om 12 uur gaan de boys op bezoek bij de nummer drie Charlois 3.

RVVH O14-1:

RVVH oefende zaterdag op eigen terrein tegen Fc Zoetermeer O14-2.

Tegen een gelijkwaardige tegenstander duurde het even voordat RVVH warm gedraaid was, het eerste kwartier kwamen er nauwelijks kansen. Later kon RVVH toch de voorsprong pakken. Door goed druk zetten kon uiteindelijk Marley Browne de bal ontfutselen van de laatste man bij Zoetermeer en  daarna wist hij ook nog eens de 1-0 binnen te werken. De boys namen de voorsprong dan ook mee de rust in.

In de 2e helft veranderde er weinig in het spelbeeld. De score werd na 10 minuten wel verdubbeld, een schitterende lange bal van  Dean van Maris werd direct op Isaiah Chin a Joe gespeeld. Hij kon vrij doorlopen op de keeper en de 2-0 in het doel schuiven. Twee minuten later kwam Fc Zoetermeer met de aansluitingstreffer. De spits van Zoetermeer kopte de 2-1 binnen na een slippertje van Dean Maris. In het slotakkoord van RVVH werd de marge nog vergroot. Marley Browne speelde zijn directe tegenstander uit en schoot daarna in de verre hoek de 3-1 binnen.

Zaterdag 20 januari speelt RVVH om 11 uur wederom een oefenwedstrijd. De boys nemen het in een uitwedstrijd op tegen Soccer Boys O14-2.