Dagverslag zaterdag 17 januari

Door: Arie  Verveer

Zaterdag werden er in verband met de voorjaarsvakantie maar een beperkt aantal wedstrijden afgewerkt. RVVH 1 speelde thuis tegen Smitshoek, RVVH 2 ontving thuis Quick 2 voor de beker, RVVH 5 haalde een wedstrijd in tegen Rhoon 4, RVVH O16-1 nam het woensdagavond al op tegen Sc Excelsior O16-2, RVVH O15-1 oefende tegen Rijsoord O15-1 en RVVH O11-1 speelde een oefenwedstrijd tegen Smitshoek O11-3.

RVVH had zaterdag geen competitieverplichtingen maar speelde voor de beker. De om vijf uur geplande wedstrijd werd naar voren gehaald. De boys namen het om kwart over 11 op tegen de zondaghoofdklasser Quick 2. Trainer Marlo Bruma had voor deze wedstrijd even de honneurs waargenomen voor trainer van Harselaar die het weekend in Limburg vertoefde.

De boys keken al binnen drie minuten tegen een achterstand aan. Een 1e schot van Quick beandde in het zijnet, maar daarna tastte de debuterende keeper Roel van Dommelen mis en kopten de gasten de 0-1 binnen. In de tegenstoot probeerde Gazar Dermendjan de vlotte gelijkmaker binnen te werken, maar de bal ging voorlangs. Nog voor het kwartier lukte het wel om op gelijke hoogte te komen. Damian Mars ging zijn directe tegenstander voorbij binnen de zestien maar moest daarna toch afgestopt worden door Quick. Scheidsrechter N.Jongeneel gaf een strafschop en Youri Volkman schoot deze goed binnen.1-1.

Halverwege de 1e helft probeerde Dirk Kusters vanaf de linkerkant de keeper te verrassen met hoge boogbal maar deze ging net over het doel heen. Enkele minuten later was het wel raak. Daan Blij schoot van ver de 2-1 binnen. In de slotminuten voor rust kwam Damian Mars net tekort om de 3-1 binnen te werken na een voorzet van Gazar Dermendjan. Kort daarna werkte Gazar Dermendjan zelf de 3-1 binnen. Dit was dan ook de ruststand.

In de 2e helft werden er wat verse krachten ingebracht om de marge nog verder uit te breiden. Een beste kans was er dan ook in de 69e minuut voor Sven Bout die goed uithaalde, maar hij zag zijn schot door de keeper tot corner verwerkt worden. Drie minuten later ging Juwensly Orcadio alleen op de keeper af maar wist helaas de keeper niet te omzeilen. Met nog ongeveer een kwartier te spelen op de klok was Gazar Dermendjan wel weer doeltreffend, hij schoot de 4-1 binnen.

De wedstrijd leek gespeeld, maar kort voor tijd kwam de spanning nog wel wat terug toen Quick een strafschop mocht nemen. Gelukkig wist keeper Roel van Dommelen de penalty te keren waardoor het dan ook 4-1 bleef. Of Roel van Dommelen nu aan gaat sluiten bij de selectie zullen we de komende weken gaan zien na dit wervelend optreden van de keeper van RVVH 6. De boys zijn nu weer een ronde verder en zitten nu bij de laatste zestien. De mogelijke volgende tegenstanders zijn onder andere Forum Sport 2, Westlandia 2, Antibarbarie 2, Fc Binnenmaas 2, DVV’09 2, Velo 3, Smitshoek 2, Excelsior Maasluis 2, Lyra 2, BVCB 2, Capelle 2, Fc Maense 2, Ter Leede 3, Stompwijk’92 2. Aanstaande zaterdag spelen de boys weer om 11 uur thuis voor de competitie tegen Noordwijk 2.

Opstelling RVVH 2: van Dommelen, van Halem, Kusters, v/d Weele(63 Boogert), Pires(73 Swarttouw), Volkman(63 Mosmans), Mars(63 Orcadio), M.Lopes, Bout, Blij, Dermendjan.

Zaterdag stond er voor RVVH een inhaalwedstrijd gepland thuis tegen Rhoon 4.

De boys hadden in de 1e helft de overhand maar tot scoren kwam de blauwwitte brigade niet. Met een ongewijzigde 0-0 stand begonnen de boys ook aan de 2e helft. Kansen die er kwamen werden uiteindelijk niet benut. De wedstrijd bleef steken op nul-nul.

Op de ranglijst blijft RVVH ook met een punt erbij op de 4e plaats staan. Zaterdag 2 maart spelen de boys om half drie weer op eigen terrein tegen Egelantier Boys 2.

RVVH O16-1:

Woensdagavond speelde RVVH op eigen terrein de 8e finale van de Zwaluwen Jeugdbeker tegen Sc Excelsior O16-1.

Op Valentijnsavond stuurde trainer Eduard Bekkers zijn manschappen met volle kracht vooruit. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong voor RVVH door topscoorder Brobbey, die een fout van Excelsior genadeloos afstrafte. Daarna maakte hij met maarliefst 4 doelpunten zijn eigen show. Na de 5-0 werd Dyrone Vaarnold alleen voor de keeper gezet voor de 6-0. Jaylen Hageraats schoot tegendraads de 7-0 binnen. Met deze ruime voorsprong ging RVVH de rust

Na de pauze hadden de toeschouwers net hun koffie binnen en  Brobbey had alweer de 8-0 in de touwen gewerkt. De boys hadden de dubbele cijfers al in zicht, dus gingen ze daar ook voor. Shuve Bartholomeus werd diep gestuurd door Amar Kurtalic vanaf het middenveld. Drie minuten later maakte Brobbey de tien vol na een steekbal van Jayden Felicia.

Daarna werden de supporters nog verder vermaakt. Door twee goals van Dyrone Vaarnold en eentje van Jayden Felicia wonnen de boys met 13-0. Topscoorder Brobbey had met 7 doelpunten recht op twee wedstrijdballen.

Op eigen terrein werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen Rijsoord O15-1.

Met hulp van enkele spelers van RVVH O14 kwamen er in de 1e helft wat kleine kansjes. Toch was de grootste kans voor Rijsoord, gelukkig kon Hewad Latakwal de bal goed tegenhouden. In de 25e minuut kon Daniël Pogosjan van afstand de score openen voor RVVH. Vlak voor rust tekende Stijn Baartman voor de 2-0 ruststand.

In de 2e helft klampte Rijsoord even aan toen de 2-1 binnen viel. Maar RVVH richtte zich weer op en won de wedstrijd met 4-1. Na de 3-1 van Stijn Baartman was Cristiano Goncalves goed voor de 4-1.

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Smitshoek O11-3.

In een leuke opgaande wedstrijd werd er volop gescoord. Ezekiel Manana Adames drukte tweemaal af . Daarna liep RVVH verder uit naar 4-0 door doelpunten van Gabriël Garcia Bellas en Roman Josee. Met een 4-2 voorsprong ging RVVH de rust in.

Na de pauze won RVVH de wedstrijd met 6-3. Gabriël Garcia Bellas scoorde de 5 en de 6-3.