Verslagen doordeweekse wedstrijden 12/13 februari

Er zijn deze week weer enkele oefen en bekerwedstrijden gespeeld. RVVH O14-1, RVVH O15-1 en RVVH O16-1 speelden op maandag vriendschappelijk en RVVH 1 speelde in de 16e finale van de KNVB beker tegen Xerxes DZB en op eigen terrein oefende het 2e team tegen Bolnes 1.

RVVH 1 speelde dinsdagavond op het Faas Wilkes Sportpark tegen Xerxes DZB voor een plek bij de laatste 16 clubs van de KNVB beker. Xerxes DZB is voor RVVH geen onbekende en vaak ook een fijne tegenstander om tegen te spelen. De boys kregen al vroeg een goeie kans om de wedstrijd open te breken. Na drie minuten trok Philip Dragon de bal voorlangs maar Mo El Yakoubi kwam tekort om af te drukken.

In de 10e minuut kwam Xerxes DZB even gevaarlijk voor het doel van keeper Kristian Nikolic, maar gelukkig redde Kristian goed. Net na het kwartier kopte Xerxes DZB alsnog de 1-0 binnen. RVVH antwoordde snel met een schot in het zijnet van Everton Pires Tavares. Verder kon RVVH weinig gevaar brengen bij de tegenpartij. Een goed schot van Mo El Yakoubi werd nog wel over de lat gewerkt door de keeper. Tegen de rust speelde Xerxes DZB terug op de keeper die vervolgens de bal oppakte. De scheidsrechter gaf een vrije trap binnen de zestien, maar er werd te vroeg ingelopen bij de trap van Guytano dos Santos. Hierna gebeurde het weer. Toen de 3e maal schoot Guytano dos Santos de gelijkmaker uiteindelijk binnen. 1-1 was dan ook de ruststand.

In de 2e helft gebeurde er ook na het inbrengen van wat verse krachten nog weinig. Na 68 minuten kwam er wat meer snelheid in de ploeg met het inbrengen van Shamir de Jesus. Twee minuten later snelde hij naar de achterlijn om daar strak voor te zetten, de voorzet werd net naast gekopt door Suently Alberto. Vlak voor tijd kwam RVVH goed weg. Kristian Nikolic moest een gevaarlijk schot van Xerxes DZB voor het doel wegwerken. Even later blies de scheidsrechter voor het einde.

Strafschoppen moesten worden genomen. Xerxes DZB mocht beginnen en schoot tweemaal binnen, de penalty die hierna volgde werd gepakt door Xerxes DZB. De andere gingen er allen in. RVVH was foutloos met de strafschoppen waardoor RVVH dan ook doorging naar de volgende ronde. Papito Merencia nam de 1e, daarna volgden Guytano dos Santos, Everton Pires Tavares en Philip Dragon. Romano Niamut bracht uiteindelijk de beslissing.

Opstelling RVVH 1:Nikolic, Steketee, Dragon, Alberto, Kaba(46 Moreno), Merencia, Niamut, dos Santos, Pires Tavares, Stolk(46 Proost), El Yakoubi(68 de Jesus).

RVVH 2 speelde op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Bolnes 1.

Het was weer een weerzien met oud RVVH spelers Noury Mulder en Rodney van Dam. Bolnes liet in de 1e helft zien dat het een goed voetballende ploeg was. Toch tot grote uitgespeelde kansen kwam het niet. RVVH daarentegen kon na 7 minuten al de leiding nemen als de scheidsrechter de bal op de stip had gelegen. Nadat Wonder Roberts ten val gebracht werd verzuimde de leidsman om een penalty te geven. Na een kwartier probeerde Sven Bout vanuit de tweede lijn raak te schieten maar hij mikte net te hoog. In de 35e minuut zag Patrick Lopes Martins da Veiga zijn schot recht in de handen van de keeper belanden. Met een ongewijzigde 0-0 stand gingen beiden teams de rust in.

In de 2e helft nam Bolnes na 52 minuten de leiding, de sterke spits Daley Hilkemeijer schoot na een vrije trap de 0-1 binnen. RVVH kwam er iets meer uit en kreeg een goeie kans op de gelijkmaker toen Claudio van Halem uit de draai de trekker overhaalde. Zijn schot ging net naast. Een kwartier voor tijd kon RVVH toch langszij komen, Sven Bout kroop tussen de verdediging door en haalde onhoudbaar uit.1-1. Kort daarna moest de keeper van Bolnes alles uit de kast halen om een poging van Dirk Kusters te redden.

Uiteindelijk won Bolnes de wedstrijd met 1-2. Weer was het Daley Hilkemeijer die 10 minuten voor tijd de 1-2 tegen de touwen werkte. Damian Mars haalde nog wel uit en schoot recht op de keeper af. Ondanks het verlies was het toch een nuttige oefenwedstrijd tegen een prima tegenstander. RVVH kan zich nu gaan richten op de bekerwedstrijd aanstaande zaterdag om 11:15 op het Sportpark tegen het Haagse Quick 2.

Opstelling RVVH 2: van Staaijeren, Kusters, Swarttouw(60 v/d Weele), B.de Graaf(60 Boogert), Mpongo, Volkman(46 Pires), Terlouw(75 Volkman), Roberts, Bout, Lopes Martins da Veiga(46 Mars), van Halem.

Maandagavond waren de leerlingen van de Calthorpe Park School uit Groot-Brittannië te gast aan de Sportlaan. Er werd daar door drie teams van RVVH tegen gespeeld.

RVVH O14-1 speelde tegen de Calthorpe Park U16 girls. Vanaf de aftrap was het al meteen raak, Marley Browne zette goed druk en prikte meteen binnen.1-0. Even later verdubbelde Amin Msseyh de score naar 2-0. De Engelse meiden begonnen nu meer gelijkwaardig te worden en wisten af en toe zelfs door te breken. Toch bleef het doel schoon van RVVH. Vlak voor rust kon Isaiah Chin a Joe na een goeie aanval te 3-0 tegen de touwen werken.\

In de 2e helft werd RVVH gemakzuchtig en kregen de juist meer energie. Door een fout in de opbouw bij RVVH en een strafschop klampten de Engelsen weer volledig aan.3-2. Tien minuten voor tijd viel uit een diagonaal schot de 3-3 binnen. Hierna werd RVVH wakker geschud en werd de wedstrijd alsnog met 4-3 gewonnen. Vanaf 16 meter schoot Amin Msseyh de bal stijf in de kruising.4-3.

RVVH O15-1 kwam goed uit de startblokken, binnen twee minuten had Jayce Bijvoets al de 1-0 binnen gewerkt. De boys konden niet zo heel lang de voorsprong behouden want binnen vier minuten kwamen de Engelsen  op 1-1. Het spel ging hierna over en weer maar verdere doelpunten bleven uit. Ruststand 1-1. In de 2e helft werd er voornamelijk op het middenveld gespeeld en kwamen de beide teams niet meer tot scoren. 1-1.

RVVH O16-1 moest in de 1e helft een 0-1 achterstand zien weg te werken. Shuve Bartholomeus zorgde voor een 1-1 ruststand. Na de pauze maakte RVVH de klus af en werd de wedstrijd met 4-1 gewonnen. Topscoorder Brobbey nam twee doelpunten voor zijn rekening. De 3-1 werd door de Engelsen in eigen doel gewerkt.