Dagverslag zaterdag 18 mei

RVVH startte op de vroege zaterdagmorgen met een uitwedstrijd tegen Capelle 2. Met een zeer gehavend team werd het weer extra moeilijk om een goed resultaat te krijgen. In de beginfase moest Capelle met enkele mogelijkheden al bestreden worden. Dat deed de verdediging goed en ook gelegenheidskeeper Damian Mars stond zijn mannetje. Gaandeweg in de wedstrijd kreeg RVVH wel meer balbezit. Nog voor het half uur was het de van een blessure terug gekeerde Mo El Yakoubi  die de bal goed in zestien bracht. Claudio van Halem kon daarna niet scoren, maar in tweede instantie stond Jarmo de Bode wel op de goeie plek om RVVH op een 0-1 voorsprong te brengen. De boys gingen dan ook met de 0-1 voorsprong de rust in.

In de 2e helft waren er goeie opgelegde kansen voor Capelle, maar gelukkig kon keeper Damian Mars een gelijkmaker voorkomen. RVVH had ook mogelijkheden, een mooie volley van Haroon Latakwal ging voorlangs en een schot van Mo el Yakoubi belandde in het zijnet. In het laatste kwartier wist Haroon Latakwal de 0-2 binnen te werken nadat hij met een steekbal van Appie Kaba op pad gestuurd werd. Helaas werd de treffer afgekeurd door scheidsrechter Afalah wegens buitenspel. In het slot van de wedstrijd kwam Capelle toch nog op gelijke hoogte. Een vrije trap aan de rand van de zestien kon niet worden gepakt door de keeper.1-1. Hier bleef het ook bij.

RVVH staat door het gelijkspel nog steeds bij de top vier van de reserve hoofdklasse. Aanstaande zaterdag spelen de boys op eigen terrein om 12 uur tegen koploper BVCB 2. Bij winst van BVCB zijn ze kampioen, mocht BVCB gelijkspelen en de nummer twee Scheveningen winnen, dan word Scheveningen kampioen. RVVH is er alles aan gelegen om het kampioensfeest van BVCB te verstoren en met winst de competitie af te sluiten. Uitslagen van de overige wedstrijden zijn: Fc’s Gravezande 2-Quick Boys 2 2-1, Katwijk 2-Scheveningen 2 2-3, BVCB 2-Forum Sport 2 4-2, Fc Rijnvogels 2-Nieuwenhoorn 2 9-1, SHO 2-Rijnsburgse Boys 2 7-0, Noordwijk 2-Jodan Boys 2 3-3.

Opstelling RVVH 2:Mars, v/d Weele(46 D.Arnold), Eggers(61 Kaba), Swarttouw, Mpongo, Volkman, M.Lopes, Latakwal, de Bode, van Halem(61 Piena), El Yakoubi(61 Boogert).

RVVH is al verzekerd van nacompetitie voor promotie. De boys namen het zaterdag op eigen terrein op tegen de nummer vier van de ranglijst LMO 2. In de 1e helft kreeg LMO een goeie kans om de score te openen na 17 minuten toen de spits 1 op 1 kwam met keeper Marlo Bruma, maar gelukkig kwam de bal via de paal in de handen van Bruma terecht. Een kwartiertje later mikte Bart de Vries met zijn volley net te hoog voor de voorsprong. Daarna kon RVVH wederom de nul houden. Eerst werd er van afstand ruim naast geschoten en dik in blesuuretijd kon Marlo Bruma een gevaarlijk afstandsschot net uit de hoek tikken. Ruststand 0-0.

Na de pauze moest de keeper opnieuw alles uit de kast halen om zijn doen schoon te houden. Robin Malipaard had het vizier ook niet op scherp. Hij schoot van afstand een metertje naast. In de 62e minuut wist de spits van LMO de bal te veroveren en de 0-1 binnen te schieten. RVVH probeerde nog wel de gelijkmaker op het scorebord te krijgen maar slaagde daar niet meer in. Een poging van Bart de Vries werd door de keeper van LMO onschadelijk gemaakt en een schot van Christiaan Groeneveld ging net langs de kruising.. Zo ging de wedstrijd met 0-1 verloren.

RVVH kan zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie. Tegenstander daarin is volgens mij nog niet bekend.

Opstelling RVVH 3:Bruma, M v/d Graaff, R.Resoort, Monteiro, Capelle, Zeij(81 Groeneveld), Mutlu, de Vries, van Heek(73 Nazaryan), Malipaard(68 Kouwen), Gravenbeek.

RVVH O23-1:

RVVH doet nog altijd zijn best om bij de bovenste drie ploegen te blijven. De eerste drie gaan dan ook over naar de 2e divisie. Op eigen terrein moest de nummer vijf Baronie O23-1 worden bestreden.

De boys kwamen goed uit de startblokken maar hadden behoorlijk wat moeite met de afronding van de kansen. Na drie minuten was  Juandro Souisa met een schot al dichtbij de voorsprong, maar zijn schot kwam terug van de keeper. In de rebound kon ook Mike Kooiman zijn kans niet verzilveren.

Enkele minuten later was Mike Kooiman weer aan zet en nu schoot hij op de keeper. In de 18e minuut moest de keeper van Baronie weer een schot van Marco Spijkerman wegwerken, daarna slaagde Sven Bout er ook niet in om het doel te vinden. Ja en als je de kansen zelf niet afmaakt dan gaan ze er vaak bij de tegenstander wel in. Baronie schoot na 21 minuten de 0-1 van afstand binnen. Net voor rust kwam RVVH nog goed weg met een gevaarlijke bal voorlangs. Ook keeper Mike van Staaijeren kon met goed keeperswerk een grotere achterstand voorkomen.

In de 2e helft kreeg RVVH het wat lastiger toen Baronie ook nog eens de 0-2 op het scorebord bracht. Na een uur werkte Kamal el Ouardi zich goed door de verdediging van Baronie heen, maar in een 1 op 1 situatie met de doelman slaagde hij er niet in om de aansluitingstreffer binnen te werken. Hij schoot recht in de handen van de keeper. Marco Spijkerman had meer succes daarna. Over een afstand van zo,n 30 meter schoot hij de bal snoeihard binnen. 1-2.

RVVH werkte aan de gelijkmaker maar kwam ook nog goed weg. Een schot van Baronie belandde op de paal. Daarna kopte Marco Spijkerman de bal net naast. In het slot van de wedstrijd dachten de toeschouwers dat de 2-2 binnen viel, maar een vrije trap van Kamal el Ouardi kwam  via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Baronie vergrootte daarna de voorsprong. Een licht vergrijp in het zestienmetergebied zorgde ervoor dat scheidsrechter Beekmans een strafschop toekende aan Baronie. Deze werd met gemak binnen geschoten. De wedstrijd ging uiteindelijk met 1-4 verloren. Door het verlies van RVVH is ook Baronie nu dichter bij RVVH gekomen. RVVH staat met 20 punten uit 13 wedstrijden op een 3e plek, maar Baronie volgt op de 4e plek met ook 20 punten uit 13 wedstrijden. Daaronder staat Oranje Wit met 17 punten uit 13 wedstrijden. Aanstaande zaterdag moeten de drie punten worden binnen gehaald om over te gaan naar de 2e divisie. De boys gaan om kwart over 12 op bezoek bij Oranje Wit O23-1.

RVVH O23-2:

Zaterdag stond voor RVVH de thuiswedstrijd op het programma tegen Sc Excelsior O23-3.

De boys gingen sterk van start maar raakten al vrij snel de controle over de wedstrijd kwijt. Dit werd dan ook keihard afgestraft door Excelsior. De gasten gingen met een 0-4 voorsprong de pauze in.

In de 2e helft lukte het niet meer om tegen het sterke Sc Excelsior nog een vuist te maken. Excelsior liep uit naar 0-8. Vlak voor tijd redde Brooklyn Zijlstra de eer voor RVVH. Vanaf de penaltystip maakte hij er nog 1-8 van. Zo sloot RVVH met een pijnlijke nederlaag het seizoen af.

RVVH O18-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij koploper HBS O18-2.

Op papier een zware klus. Toch wist RVVH de leiding te nemen door een doelpunt van Pascal Valieva. De voorsprong nam RVVH ook mee de rust in.

Na de pauze drukte de koploper RVVH even op achterstand door twee treffers. Maar hierna pakte RVVH wel de volle winst. Matthew Schot bracht RVVH op 2-2. Daarna waren Pascal Valieva en Senna van Vugt goed voor de 2-4 winst. RVVH staat op een mooie 5e plaats in de ranglijst. Zaterdag 25 mei speelt RVVH om half drie op eigen terrein tegen DRL O18-1.

RVVH O16-1:

Afgelopen dinsdagavond streed RVVH voor een finaleplek van de Abel Cup. Om zeker te zijn van een finaleplek moest er dan in Barendrecht wel gewonnen worden van SmitshoekO16-1.

In de 1e helft waren de teams aan elkaar gewaagd, kansen werden er niet verzilverd. Met een 0-0 stand werd de 1e helft afgesloten.

Kort na de aftrap van de 2e helft ging Smitshoek in de fout, dit foutje werd meteen afgestraft door Brobbey die zorgde voor de 0-1. Helaas was de voorsprong voor korte duur, want Smitshoek kwam snel op gelijke hoogte. 1-1. In een gelijkopgaande strijd moest keeper Jaydie Stip enkele cruciale reddingen maken om een achterstand te voorkomen. RVVH won uiteindelijk wel de strijd met 1-2. Uit een strafschop maakte Justin Lam de winnende treffer. Door de winst mag RVVH nu naar de finale. Op 2e pinksterdag word er op het terrein van Cvv Berkel gestreden tegen Alexandria’66 O16-1.

Zaterdag moest het vermoeide RVVH weer aan de bak voor de competitie. In een uitwedstrijd moest er worden afgerekend met Charlois O16-2. Een slap begin resulteerde dan ook in een vroege 2-0 achterstand. Gelukkig kwam Brobbey na een solo-actie vanaf de linkerkant met de aansluitingstreffer.1-2. Voor rust sloeg Brobbey nogmaals toe. Een schot van Jayden Felicia kon niet goed gecontroleerd worden door de doelman van Charlois, Brobbey was er meteen bij om de 2-2 binnen te werken. Dit was dan ook de ruststand.

In de 2e helft golfde het spel wat op en neer maar de 2-2 bleef op het scorebord staan. De boys gaan zich nu opmaken voor de finale van de Abel Cup. Aanvang 10 uur bij Cvv Berkel.

Zaterdag speelde RVVH de topper tegen koploper VVOR O13-1.

De boys boden goed weerstand in de 1e helft. Enkele kansen werden helaas niet benut. Met een 0-0 stand werd de 1e helft afgesloten.

Na de pauze speelde VVOR met meer dreiging. Een schot op het doel ging via de keeper zo het doel in.1-0. Daarna werd alles op alles gezet voor een goed resultaat. Via Myro van Toorn kon RVVH er toch nog een gelijkspel uitpersen. Komende zaterdag kan RVVH bij winst op Fc Binnenmaas O13-2 mogelijk kampioen worden maar daarbij zijn ze wel afhankelijk van het resultaat van de koploper VVOR O13-1.

RVVH O12-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer drie Overmaas Mo12-1.

In de 1e helft opende Milano de Kruijff de score voor RVVH. Daarna werd de score verdubbeld door een goal van Jayden van Dorp. Met een 2-1 voorsprong ging RVVH de rust in.

Na de rust kwam Overmaas door twee treffers weer op gelijke hoogte. Daarna maakte RVVH het verschil. Nauffel Tahrioui schoot tweemaal raak en zette het scorebord op 4-2. Nout den Hartog en Milano de Kruijff zorgden voor de ruime 6-2 overwinning. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uur een uitwedstrijd tegen Hekelingen MO12-1.