RVVH knokt zich naar een punt

Door: Theo Leenheer

‘s-GRAVENZANDE – RVVH pakte op het sfeervolle Juliana sportpark een knap punt bij de nummer twee van de ranglijst FC ‘s-Gravenzande. Een late achterstand werd vijf minuten later teniet gedaan door een wonderschone treffer van Laurens de Witte.

RVVH beleefde een moeilijke middag. De thuisploeg was veel dreigender en met resoluut spel werd RVVH iedere keer weer terug gedrongen. Zeker in het eerste half uur leverde dat een eenrichtingsverkeer op richting de goal van de ook deze middag weer prima keepende Kristijan Nikolic. Pogingen van Stefan Bruijn, Roy Vermolen en Timo Ploemen leverden voor FC ‘s-Gravenzande niet het gewenste resultaat op. Halverwege deel één een snelle aanval over links waarbij Angelo Zwirs opstoomde en de bal afgaf op Vermolen die op zijn beurt doorspeelde op Bruijn, maar die schoot vervolgens naast. Een vrije trap van Roy van Beek verdween over. Na een half uur kreeg RVVH wat meer grip op de wedstrijd en klopte het ook aan de poort van keeper Edgar Leerdam. Een vrije trap van Everton Pires Tavares verdween niet veel naast de linkerkruising en na een korte corner van links was het Philip Dragon die van buiten de zestien een venijnig schot losliet maar wat door Leerdam kon worden gepakt. In de blessuretijd moest aan de andere kant Nikolic zijn talenten tonen bij een schuiver in de benedenhoek van Van Beek, wat hij met verve deed. De ruststand werd dus 0-0.

Na de rust met twee ongewijzigde teams eenzelfde beeld. Een fel aanvallende thuisploeg, maar ook een knokkend en strijdend Hercules, wat toch iedere keer weer tijdig echt gevaar wist te verijdelen. Achterin stond het gewoon goed en was men de mening toegedaan niets door te laten. Wat de thuisclub ook probeerde er zat altijd wel weer een Ridderkerks voetje dwars. En als dat niet gebeurde dan was er nog Nikolic. Zo ook in de 70e minuut toen na een corner de bal uiteindelijk goed werd ingekopt door Bruijn, maar Nikolic met een uitstekende redding de bal nog over wist te tikken. Dat bleek een kleine tien minuten later uitstel van executie. Wederom een snelle aanval waarna met een uitgekiende steekpass Van Beek in het centrum vrij voor Nikolic werd gezet en deze passeerde, 1-0 gevolgd door een orkaan van geluid van de ‘Breeje Durpers side’. In de slotfase dus toch de achterstand, maar het moet gezegd de Ridderkerkers rechtten de rug. Op karakter streed men in die laatste fase om niet te verliezen. De enorme wil en inzet daarvoor werd beloond toen zo’n vijf minuten na de openingsgoal de gelijkmaker viel. En wat voor één! Een Ridderkerkse aanval leek onderbroken door een handsbal bij een verdediger, maar de prima fluitende scheidsrechter F. Berg gaf voordeel aan RVVH waarna De Witte aan de rechterkant van de zestien met een heerlijk schot de verste hoek achter Leerdam vond, 1-1 en nu Ridderkerkse vreugde. De absolute slotfase verliep wel hectisch, waarbij Nikolic nog meerdere malen werd beproefd maar dit samen met zijn verdedigers goed doorstond. Na zes minuten blessuretijd stond de 1-1 eindstand op het bord en zal volgende week duidelijk worden wat dit punt waard is. Nog één finale!

FC ‘s-Gravenzande – RVVH 1-1 (0-0)

79. Van Beek 1-0

84. De Witte 1-1

Scheidsrechter F. Berg gaf een gele kaart aan Stolk (RVVH).