Dagverslag zaterdag 21 oktober

Wegens de herfstvakantie werden er zaterdag een beperkt aantal wedstrijden gespeeld. De mannenhoofdmacht van RVVH had een vrije zaterdag, maar speelde een oefenwedstrijd op dinsdagavond tegen Sliedrecht en donderdagavond werd er vriendschappelijk gespeeld tegen competitiegenoot VOC.

Na de 4-2 winst dinsdagavond op Sliedrecht ging het 1e op bezoek bij VOC. De boys kwamen in de 1e helft niet tot scoren. Na de pauze ging RVVH met 1-0 onderuit. Aanstaande zaterdag staat er voor RVVH weer een belangrijke competitiewedstrijd op het programma, om half drie spelen de boys tegen de nummer twee op de ranglijst Zwaluwen in Vlaardingen. Een week later ontvangt RVVH op eigen terrein de koploper ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.

RVVH had de poulefase goed doorlopen en moest het nu in de volgende ronde voor de beker opnemen tegen RKDEO 2. De wedstrijd werd gespeeld aan de Sportparkweg te Nootdorp.

Wegens ziekte van trainer Han van Harselaar werden de honneurs overgenomen door Marlo Bruma. Met een samengesteld team van RVVH 2 aangevuld met RVVH 3 moest de nummer 6 uit de reserve 1e klasse a worden bestreden. In de 1e helft keken de boys na 18 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Justice Pires werd ingespeeld maar kaatst verkeerd terug, in de omschakeling kon RKDEO de 1-0 maken. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft probeerde RVVH weer snel langszij te komen. Patrick Lopes Martins da Veiga was daar heel dichtbij, een steekbal van Twan v/d Weele tussendoor bereikte Patrick die meteen te trekker overhaalde. Zijn schot ging voorlangs. Even later haalde Kevin de Graaf uit vanaf de rand zestien. De keeper redde goed. Halverwege de 2e helft probeerde Kevin het weer en nu schoot hij wel de gelijkmaker binnen.1-1.

RVVH kreeg hierna nog mogelijkheden om toch de volle buit te pakken. Een schot van Kevin de Graaf werd gepakt door de keeper en een kwartier voor tijd zag Levi Swarttouw zijn kopbal van de lijn gehaald worden door RKDEO. In de slotfase moesten de boys nog even oppassen dat ze niet onderuit gingen, na een misstap van Jair Louter haalde de spits van RKDEO nog eens uit maar er werd gelukkig ruim naast geschoten. Inmiddels was de extra tijd al aangebroken. Patrick Lopes Martins da Veiga ging diep en trok nog een keer voor, maar Kevin de Graaf schoot daarna nipt naast. Even later floot scheidsrechter Karagantcheff de wedstrijd naar het einde.

Penalty’s moesten de beslissing gaan brengen. RKDEO moest beginnen en schoot meteen raak. Maurice Lopes zette RVVH weer op gelijke hoogte. De volgende strafschop werd goed gepakt door keeper Kristian Nikolic. Met 1 oog keek RVVH al naar de volgende ronde, maar de boys hadden nog even te gaan. Nummer twee werd ook feilloos ingeschoten door Rick Resoort. Hierna kwam RVVH nog beter in een zetel doordat RKDEO overschoot. Na de 1-3 van Jordi Mosmans schoot RKDEO nog wel de 2-3 binnen, maar RVVH maakte geen misser meer!! Twan v/d Weele schoot RVVH naar de volgende ronde. Doordat RKDEO tweemaal miste was de laatste strafschop niet meer nodig.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH een thuiswedstrijd.Om 11 uur nemen de boys het op tegen de nummer 4 Forum Sport 2, ze staan met twee punten meer dan RVVH 1 plek hoger.

Opstelling RVVH 2:Nikolic, v/d Weele, Louter, Swarttouw(89 M.Resoort), Capelle, Lopes, Volkman(59 R.Resoort), Pires(59 Mosmans), v/d Male(40 K de Graaf), van Halem, Lopes Martins da Veiga.

RVVH O23-1:

RVVH reisde zaterdag af naar Den Hoorn. Voor de volgende ronde van de beker hadden de boys een pittige tegenstander. SV Den Hoorn staat op dit moment op een 3e plaats in de 2e divisie B en RVVH speelt nog een divisie lager in de 3e Divisie F. RVVH staat voor de competitie op een fantastische 2e plek met drie punten achterstand op koploper Unitas 30. Maar de beker is natuurlijk altijd heel anders.

RVVH moest al in de 1e helft een 1-0 achterstand zien weg te werken. Den Hoorn was effectief in kansen afmaken, maar RVVH liet drie a vier grote kansen liggen kwa afronding. Juwensly Orcadio bracht RVVH met de 1-1 weer terug in de wedstrijd.

In de 2e helft was RVVH een groot gedeelte de betere ploeg, maar de boys kregen de bal niet tussen de palen. Kamal El Ouardi raakte de paal voor RVVH. Zo’n twintig minuten voor tijd moest RVVH het onderspit delven toen Den Hoorn de 2-1 maakte. Den Hoorn won de wedstrijd wat geflatteerd met 4-1. Het bekeravontuur zit er op maar aanstaande zaterdag moeten de boys weer paraat zijn! Dan staat er voor de competitie een uitwedstrijd gepland. Op Sportpark de Hulsdonk spelen de boys om half vijf tegen Roosendaal O23-1.

RVVH O14-1:

RVVH speelde op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Fc IJsselmonde O14-2.

De boys gingen goed van start en hadden al na drie minuten de voorsprong te pakken. Daniel Pogosjan schoot de 1-0 binnen. Daarna liet RVVH fraaie aanvallen . Toch bleven de doelpunten nog uit. Na een kwartier wist RVVH de score al weer te verdubbelen. Daniel Pogosjan schoot een vrije trap over 25 meter klem in de kruising. De concentratie viel een beetje weg bij RVVH en uit de counter was het Fc IJsselmonde dat met de aansluitingstreffer kwam. 2-1. Met deze stand gingen de teams de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze zorgde RVVH voor een heel ander spelbeeld. De bal werd vaak ingeleverd door RVVH, enkele kansen voor beide partijen werden niet afgerond. De eindstand bleef dan ook 2-1.

Aanstaande zaterdag start RVVH aan de 2e fase van de competitie, de boys spelen om kwart voor tien een uitwedstrijd tegen LMO O14-1.