RVVH pakt punt in het Westland

Door: Theo Leenheer

NAALDWIJK – Op het voor RVVH ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur trapten Westlandia en RVVH af voor hun onderlinge wedstrijd. Een kleine twee uur later bleek dat doelpunten maken moeilijk kan zijn, want de wedstrijd eindigde zoals hij was begonnen, 0-0.

Zeker in de eerste helft kwam RVVH daar goed mee weg. Hoewel ze zelf eerst een grote kans creëerden, Daan Blij bereikte op links de vrije Mohamed el Yakoubi die keeper Jordie van Leeuwen knap zag redden en in de rebound de buitenkant van de paal raakte, was het daarna toch vooral de thuisclub die met snel aanvalsspel de Ridderkerkse veste bestookte. Daarmee bewees Westlandia over een goed voetballende ploeg te beschikken. Vooral via hun rechterkant kwam veel gevaar met ook een veelvuldig opkomende back. Dat leverde zeker goede kansen op maar die bleken niet besteed aan Desley Bransen, Hidde van der Arend, Zion Valies (knappe reflex van Delano Kortstam), nogmaals van der Arend samen met Sergi Roeleveld (gestuit door de voet van Kortstam). Zo haalde RVVH ongeschonden de kleedkamer voor het rustsignaal.

Na de rust pakte RVVH het iets anders aan, het gaf wat sneller druk en gaandeweg kregen de  Ridderkerkers steeds meer grip op de wedstrijd en wist het ook veel meer af te dwingen dan voor de rust. Binnen tien minuten was via de linkerkant El Yakoubi er al dichtbij en vijf minuten later kreeg de zojuist ingevallen Wessel Verhaar een mogelijkheid die hij recht in de handen van Van Leeuwen schoot. Westlandia stelde met veelal lange ballen daar niet meer zo veel gevaar tegenover, alleen Roeleveld kopte gevaarlijk voorlangs na een pass van de ingevallen Mark van der Zalm. RVVH bleef strijden voor het eerste uitdoelpunt van dit seizoen. De ingevallen Shamir de Jesus bereikte in de slotfase via de rechterkant eerst net niet de eveneens ingevallen Jeremy Moreno, kwam een teenlengte te kort en later Verhaar, die echter over de bal heen maaide, anders had er wellicht nog een feestje in gezeten. Nu bleef het zoals het was en pakte RVVH het eerst winstpunt in een uitwedstrijd, waarbij ook voor het eerst de nul achterin werd gehouden. Laten we dat dan maar als een dubbel winstpunt zien.

Westlandia – RVVH 0-0

Scheidsrechter J. van Pinxteren gaf gele kaarten aan Steketee en Dragon (beiden RVVH) en aan Verbeek (Westlandia).