Dagverslag zaterdag 4 februari

RVVH 1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de koploper in de 1e klasse C Xerxes DZB .

Op het Sportpark Wollefoppen in Rotterdam Zevenkamp stonden twee teams tegenover elkaar die goed aan elkaar gewaagd zijn. Twee teams die een mooie pot voetbal op de mat kunnen en willen brengen. Dit was ook zichtbaar in de wedstrijd.

RVVH nam het initiatief, Everton Pires Tavares kreeg al na twee minuten een behoorlijke kans toen hij de bal in de voeten kreeg van Gazar Dermendjan, maar helaas kon Tavares de bal niet tussen de palen krijgen. Enkele minuten later schoot Xerxes DZB op het doel en keeper Tim Elkhuizen zag de bal ruim naast gaan. Halverwege de 1e helft kon Jessie Proost een prima voorzet afleveren bij Gino Stolk die in juiste positie stond, alleen kopte hij de bal recht op de keeper. Na een ruim half uur probeerde Laurens de Witte zich tussen twee verdedigers door te wringen, daarna schoot hij naast het doel. Xerxes DZB kon door RVVH goed op afstand gehouden worden. Met een ongewijzigde stand gingen beide teams de rust in.

Na de pauze kon al meteen Romano Niamut goed doorlopen tot de achterlijn om een voorzet te geven op Laurens de Witte, maar die verzuimde daarna om direct uit te halen. Even later probeerde Philip Dragon de Xerxes keeper te verrassen bij een strakke vrije trap, maar deze verdween net naast het doel. In de 55e minuut was het toch totaal onverwachts Xerxes DZB die de leiding nam. Orlano Stewart schoot de 1-0 binnen. RVVH kon vrij snel daarna weer langszij komen. Na een vrije trap van Papito Merencia stond Everton Pires Tavares op de juiste plek om de bal binnen te koppen. 1-1.

RVVH wilde meer en voerde de druk nog iets op. In het slotkwartier kregen de boys dan ook voldoende mogelijkheden om de leiding te nemen. Eerst was het Jessie Proost die de bal strak voor het doel bracht en Xerxes kon op het nippertje wegwerken. Daarna haalde Philip Dragon de trekker over van afstand waarna de keeper redding moest brengen. Na 80 minuten had RVVH dan wel voldoening! Jessie Proost plaatste vanaf de achterlijn weer een goeie voorzet die door Everton Pires Tavares werd gemist, maar gelukkig stond Remco Buist daar nog wel om de 2-1 te scoren. Een verdiende voorsprong.

In het slot van de wedstrijd zette Xerxes DZB alles in het werk om de gelijkmaker te scoren. Ook in de ruim tien minuten toegevoegde blessuretijd ging zelfs de keeper nog mee naar voren, maar gelukkig gingen de drie punten met RVVH mee naar Ridderkerk. Xerxes ging met 1-2 onderuit. Door de winst heeft RVVH weer een stapje omhoog gezet in de ranglijst. Met 22 punten uit 13 wedstrijden staan de boys nu op een keurige 6e plaats. Heerjansdam heeft de koppositie van Xerxes DZB nu overgenomen. Overige uitslagen in de 1e klasse C zijn: Rijsoord – Spartaan’20 3-1, Brielle – De Zwerver 3-1, DCV – BVCB 0-3, Cvv Zwervers – SHO 2-2, Terneuzense Boys – Heerjansdam 0-4, Nieuw Lekkerland – SVOD’22 6-0. Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH een uitwedstrijd voor de Fidus Cup, om 8 uur spelen de boys tegen Meeuwenplaat. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden dan volgt er weer een uitwedstrijd tegen Excelsior Maasluis. Komende zaterdag staat de streekderby thuis tegen Rijsoord op het programma.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Boers, Steketee, Dragon, Niamut, Proost, de Witte(86 van Barneveldt), Merencia, Stolk, Pires Tavares(86 Karaca), Dermendjan(60 Buist).

Koploper RVVH ging op de zaterdagmorgen op bezoek bij Poortugaal 2.

In de openingsfase waren de kansen voor thuisploeg. Binnen 14 minuten kopte Poortugaal de 1-0 al binnen. Een handsbal binnen de zestien van Poortugaal had RVVH een gelijkmaker kunnen opleveren als scheidsrechter Kucuksen een strafschop gegeven had, maar helaas wilde de leidsman van niets weten. Na 20 minuten trakteerde hij aan de andere zijde Poortugaal wel op een strafschop na een overtreding van Jair Louter. De 2-0 kwam dan ook al weer op het scorebord te staan.

De slappe vertoning van RVVH werd na een half uur weer afgestraft door Poortugaal.3-0. Kansloos werd de 1e helft afgesloten.

Na rust werd er meer inzet getoond door RVVH, dit leverde wel wat kansen op maar een aansluitingstreffer bleef nog uit. Pas in de 81e minuut zorgde Maurice Lopes voor de 3-1. Vlak voor tijd kreeg Damian Mars nog een enorme kans, maar helaas ging zijn inzet voorlangs. Door het verlies heeft RVVH de koppositie moeten overdragen aan Spirit 2. Door de 3-1 winst van Spirit op Smitshoek 2 staat Spirit nu 1 punt voor op RVVH. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uur op eigen terrein tegen Fc Oudewater 2. Spirit gaat zaterdag om half 12 op bezoek bij MVV’27 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Daviraz(70 Zoutewelle), Louter(46 Swarttouw), v/d Weele(70 van Leenen), Mars, Volkman, Lopes, Hoogendoorn, Lopes da Veiga Martins(56 Boogert), de Jesus(56 van Halem),  v/d Male.

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Rhoon 2.

In de 4e minuut moest de keeper van Rhoon al een redding brengen bij een schot van Jordi Mosmans. Een minuut of tien later kon RVVH de bal niet goed wegwerken na een dekkingsfout, de spits van Rhoon strafte dit meteen af.1-0. Halverwege de 1e helft taste RVVH weer mis. Jardy Terwisscha schampte de bal net naast.

Na ruim een half uur werd de marge vergroot door Rhoon. In de counter greep RVVH niet in en werd het 2-0. Vlak voor rust werd een schot van Kevin van Heek geblokt en in de rebound werd de poging van Jardy Terwisscha van de lijn gehaald.

In de 2e helft kon keeper Joris Vugt een verdere achterstand voorkomen met een fraaie redding. Op het einde van de wedstrijd schoot Varoen Sewpal nog wel voor de aansluitingstreffer zorgen, maar helaas was er te weinig tijd om de gelijkmaker nog op het scorebord te krijgen. Zodoende moest RVVH een 2-1 verlies lijden. Aanstaande zaterdag gaat RVVH het weer opnieuw proberen. De boys spelen om half drie thuis tegen CKC 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt, v/d Graaf, Monteiro, Capelle, Malipaard(72 Sewpal), Mosmans, Delgado, Krens, Gravenbeek(72 Amaarouk), van Heek, Terwisscha.

RVVH kwam in een uitwedstrijd tegen SDV 3 niet tot scoren. De wedstrijd eindigde in een ongewijzigde 0-0 stand. Komende zaterdag gaat RVVH om half 1 op bezoek bij Coal 2.

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Capelle 8.

RVVH begon matig en hadden moeite om de kansen die er kwamen te benutten. Na een half uur kwamen  de boys verdiend aan de leiding. Een voorzet van Thom van Muyen werd daarna door Mark de Sterke in de touwen gewerkt.1-0. Vlak voor rust kwam Capelle langszij.1-1.

Na de pauze had RVVH wederom moeite met het afmaken van de kansen. Capelle kon uit de counter uiteindelijk de wedstrijd met 1-2 winnen. RVVH bevakkeert nu na het verlies op een mooie 7e plaats met 12 punten uit 10 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 2 uur een uitwedstrijd tegen DCV 4.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij WCR 3.

In een nieuw tenue van sponsor Bet City en Axoft IT en Telecom begonnen de boys goed. Kansen over en weer resulteerden in een 2-2 ruststand. De kersverse vader Roy de Lepper liet 2x het net bollen voor RVVH.

In de 2e helft werd het wat lastiger toen WCR op een 4-2 voorsprong kwam. Leon Smit kon met de 4-3 de spanning wel weer terug brengen in de wedstrijd. Maar helaas won WCR de wedstrijd met 5-3.

Komende zaterdag moet RVVH proberen de drie punten in eigen knip te steken. Om 1 uur spelen de boys thuis tegen Heinenoord 4.

RVVH O23:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen rodelantaarndrager Smitshoek O23.

De boys speelden een machtige 1e helft. Met een hoog tempo en veel beweging kon Smitshoek goed op afstand gehouden worden. Na 13 minuten kon Joshua Darson na een goeie actie de score openen voor RVVH. Enkele minuten later probeerde RVVH de marge de vergroten, maar een kopbal van Sven Bout ging net naast.

Kamal El Ouardi schoot van afstand, maar dit schot miste ook de afronding. In het slot van de 1e helft verzuimden ook Sven Bout en Floris Kreuk de wedstrijd in het slot te gooien. Met een magere 1-0 voorsprong ging RVVH de rust in.

Na rust maakte Joshua Darson weer het verschil. Thijmen Vries bracht Joshua Darson in stelling en zo kwam er de verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord. Later in de wedstrijd kon Bo Terlouw de 3-0 scoren na een mooie actie van Moise Mpongo. Uiteindelijk door een strafschop bepaalde Smitshoek de eindstand op 3-1. De boys staan nu met 4 punten uit 3 wedstrijden op een mooie 6e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH wederom thuis. Om 12 uur starten de boys tegen de nummer 3 SHO O23.

Na enkele oefenwedstrijden gespeeld te hebben, mochten de vrouwen nu eindelijk weer een herstart maken aan de 2e competitiehelft. De vrouwen kregen zaterdag bezoek uit het verre Groningen. Tegenstander was The Knickerbockers Vr1.

In de 1e helft keken de vrouwen al tegen een 0-1 achterstand aan. Na de hervatting kwamen de gasten uit Groningen op een 0-2 voorsprong. Ruby van Velzen kon de spanning weer wat terugbrengen in de wedstrijd. Uit een strafschop maakte ze er 1-2 van. Daarna werd de wedstrijd met 1-3 verloren. De drie punten gingen mee naar Groningen.

Aanstaande zaterdag reist RVVH af naar Klaaswaal voor de competitiewedstrijd tegen SSS Vr1. SSS staat twee punten achter op RVVH. Winst is dan belangrijk om sowieso SSS onder zich te houden. De aftrap aan de Jaap Kosterstraat is om half 1.

RVVH O19-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Charlois O19-1.

Met veel balbezit in de 1e helft begonnen de boys best goed, maar echt gevaarlijk kon RVVH niet worden voor het doel van Charlois. Uit de counter kwam RVVH op een 0-1 achterstand. Later kon Charlois de score verder uitbreiden. Een terechte strafschop zorgde voor de 0-2. Voor rust kon Yovanni Dias nog de aansluitingstreffer scoren. 1-2.

In de 2e helft was het geloof in een overwinning weg. Veel duels werden gewonnen door Charlois. De boys kwamen niet meer in het spel en al snel werd het 1-4 voor Charlois. Bilal Akova deed nog wel iets terug voor RVVH, maar de wedstrijd ging met 2-5 verloren. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 11 een uitwedstrijd tegen de Jonge Spartaan O19-1.

RVVH O17-1:

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Barendrecht O17-2.

In een doelpuntrijke wedstrijd kwam RVVH in de 1e helft op een 3-2 achterstand. Na de pauze ging de wedstrijd met 6-3 verloren. Bradley Hoogendoorn schoot 2x raak, Nattan Ghebremdhin 1x. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur op eigen terrein tegen Zinkwegse Boys O17-1.

RVVH speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Poortugaal O15-2.

De boys begonnen niet als te best aan de wedsrijd, er werd met te weinig instelling gespeeld. Victory Oboh kon in de 1e helft een strafschop versieren, waardoor Justin Lam RVVH op een 1-0 voorsprong kon schieten. Voor rust kwam Poortugaal nog op gelijke hoogte.1-1.

In de 2e helft deed RVVH er toch een schepje bovenop om de winst over de streep te trekken. Uiteindelijk kon Victory Oboh na een pass van Amar Kurtalic RVVH de 2-1 winst bezorgen. Door de winst staat RVVH op een mooie 5e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om half 1 een uitwedstrijd tegen Jonge Spartaan O15-1.

RVVH O14-1:

RVVH speelde op de vroege zaterdagmorgen thuis tegen Spijkenisse O14-3.

De wedstrijd ging in de 1e helft gelijk op. Zonder echt grote kansen bleef de stand ongewijzigd op het scorebord staan. In de 2e helft kwamen er wat kansen en nam RVVH dan ook de leiding. Na 45 minuten kon Rens Riedijk van afstand voor te 1-0 voorsprong tekenen. Twee minuten later greep Spijkenisse al weer in. Uit een vrije trap kwamen de gasten op 1-1.

RVVH bleef vol op de aanval spelen en na 51 minuten kon Jayce Bijvoets zijn team weer aan de leiding brengen. Met een fraai stifje over de keeper werd het 2-1. Hierna ging het over en weer, maar echt grote kansen bleven uit. Voor de 2e keer op rij wisten de boys weer te winnen.

RVVH staat nu met 6 punten uit twee wedstrijden op een mooie 2e plaats. Aanstaande zaterdag gaat  RVVH om 10 uur op bezoek bij Strijen O14-1.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Zuidland O13-1.

In een goeie 1e helft nam Zuidland als eerste de leiding. Gelukkig kon Kian Belder RVVH weer op gelijke hoogte brengen. Daarna zorgde Quinn Keur voor de 1-2 voorsprong. Na de pauze stelde Che van Toorn met de 1-3 de winst veilig. Zuidland kwam nog wel met de 2-3 maar de drie punten gingen toch mee naar Ridderkerk.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 9 thuis tegen Barendrecht O13-4.

RVVH O12-1:

RVVH speelde zaterdag een topper uit tegen Fc IJsselmonde O12-3.

IJsselmonde begon sterk aan de wedstrijd en domineerde een groot deel van de 1e helft. Toch kon RVVH de leiding nemen door een doelpunt van Kayra Verstraten. Daarna kon IJsselmonde toch nog op gelijke hoogte komen.1-1.

Direct na de hervatting sloeg IJsselmonde nogmaals toe en moest RVVH weer alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te scoren. Thijmen van Buuren bracht RVVH met de 2-2 weer helemaal terug in de wedstrijd. Even later had IJsselmonde weer het net gevonden en nu moest RVVH risico gaan nemen. RVVH ging achterin 1 op 1 spelen en zette alles in op de aanval. Helaas werd het net niet meer gevonden. De wedstrijd ging met 3-2 verloren. Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur een thuiswedstrijd tegen Ommoord O12-2.

RVVH speelde zaterdag thuis tegen NSVV O11-1.

NSVV opende de score. Daarna kon Roel v.d Greijn de gelijkmaker scoren. NSVV liep daarna uit naar een 1-6 voorsprong. Roel v/d Greijn maakte de stand weer wat draaglijker.2-6.

In de 2e helft ging de wedstrijd met 3-8 verloren. Voor RVVH scoorde Roel v/d Greijn ook de 3e en laatste goal. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 9 op de Bongerd tegen Barendrecht O11-5.