Dagverslag zaterdag 4 mei

Zaterdag werd er maar een beperkt aantal wedstrijden afgewerkt door de teams van RVVH. RVVH 1, 2 en O23-1 kwamen uit voor de competitie en RVVH O18-1 en RVVH O16-1 speelden een oefenwedstrijd.

RVVH bevindt zich momenteel op een mooie 3e plaats en volgen koploper BVCB op 4 punten achterstand. Zaterdag reisde RVVH af naar Katwijk voor de wedstrijd tegen de nummer 5 Katwijk 2. Trainer Han van Harselaar kampt nog altijd met een behoorlijke lijst aan geblesseerde spelers, daardoor werd het weer extra moeilijk om een elftal binnen de lijnen te brengen.

Tegenstander Katwijk maakte een goeie start. Binnen vijf minuten keek RVVH al tegen een 2-0 achterstand aan. RVVH kreeg na 16 minuten de kans om weer aansluiting te krijgen maar een inzet van Maurice Lopes werd gekeerd door de keeper van Katwijk. Net voor het half uur moest Levi Swarttouw even aan de noodrem trekken toen de spits van Katwijk doorbrak. Scheidsrechter v/d Maat gaf een strafschop aan Katwijk die uiteindelijk onhoudbaar was voor keeper Roel van Dommelen. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft maakte Katwijk de malaise voor RVVH nog erger. Binnen twee minuten viel de 4-0. Een kwartier voor tijd scoorde Katwijk de 5-0. In het slot van de wedstrijd kon RVVH door goed druk zetten nog aan de 5-1 komen via een speler van Katwijk werd de bal in het doel gewerkt. De wedstrijd ging met 6-1 verloren.

Uitslagen van de overige wedstrijden zijn:Fc’s Gravezande 2-Forum Sport 2 5-1, BVCB 2-Jodan Boys 2 4-3, Fc Rijnvogels 2-Noordwijk 2 5-2, Scheveningen 2-SHO 2 3-1, Capelle 2-Nieuwenhoorn 2 2-0 en Rijnsburgse Boys 2-Quick Boys 2 is gestaakt wegens wanordelijkheden. Op de ranglijst heeft RVVH een stapje naar beneden gedaan. Fc’s Gravezande heeft nu net zoveel punten dan RVVH, ze staan op de 3e plek en RVVH 4e. Aanstaande zaterdag staat er om 11 uur de wedstrijd gepland thuis tegen Fc’s Gravezande 2.

Opstelling RVVH 2:van Dommelen, Kusters, Swarttouw, v/d Weele(60 Boogert), Mpongo, Mosmans, Lopes, Volkman(60 Bout), v/d Male(85 Mars), Dermendjan(75 van Halem), Moreno.

RVVH O23-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Zuidland O23-1.

De boys gingen sterk van start en maakten dan ook meteen duidelijk dat ze wilden winnen. Mike Kooiman was in de 4e minuut al doorgebroken om op zijn doel af te gaan maar werd onderweg gevloerd op de rand zestien. Scheidsrechter Duits verzuimde de bal op de stip te leggen. Alleen een vrije trap werd er gegeven. Thijmen Vries offerde zich op en de keeper kon met moeite wegwerken. In de rebound kon Julian Arnold de bal weer oppikken , maar dit leverde verder niets op.

Enkele minuten later had RVVH wel succes! Joshua Darson trekt de bal goed voor en Marco Spijkerman kon daarna binnenkoppen.1-0. In de 36e minuut werd de marge vergroot door RVVH. Juandro Souisa tikt de bal door naar Mike Kooiman en Mike Kooiman zorgde dan ook voor de 2-0 ruststand.

In de 2e helft werkte RVVH verder aan het doelgemiddelde. Er werd met een ruime 7-0 gewonnen. De boys hadden veel balbezit en kregen beste kansen. Mike Kooiman scoorde uit een strafschop de 3-0, daarna scoorde Juandro Souisa uit een prachtige aanval de 4-0. De 5-0 schoot Mike Kooiman weer uit een penalty binnen. Jarmo de Bode was goed voor de 6-0. Het slotakkoord kwam van Thijmen Vries, hij haalde van afstand de trekker over voor de 7-0.

Door de winst staat RVVH op 1 punt achterstand van de nummer twee VFC O23-1. Komende zaterdag staat er om 12 uur de kraker op het programma thuis tegen VFC O23-1 om 12 uur.

RVVH O18-1:

RVVH speelde op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen St Annaland O18-1.

De boys wisten in de 1e helft met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan door doelpunten van Pascal Valieva en Finn Ipskamp. Na de pauze ging de wedstrijd met 3-8 verloren. Finn Ipskamp scoorde namens RVVH de enige treffer.

RVVH O16-1:

RVVH speelde zaterdag ook een oefenpartij uit tegen SVS O16-1.

De boys kwamen in de 1e helft op een 0-1 voorsprong. Na de rust won RVVH de wedstrijd met 0-2. Er deden vier gastspelers mee. Doelpunten kwamen van Ali Can en gastspeler Aedaen Martis. Zaterdag werd ook de tegenstander bekend voor de finale van de Zwaluwen jeugdbeker. Vredenburch O16-1 won met 1-4 van de Jonge Spartaan O16-1. Datum van de finale is naar mijn idee nog niet bekend.