Oefenwedstrijden dinsdag 12-9-2023

Dinsdagavond zijn er weer enkele oefenwedstrijden gespeeld. RVVH 1 ging op bezoek bij Papendrecht, RVVH oefende tegen Spirit 2 en RVVH O23-1 speelde thuis tegen Excelsior Maasluis O18-1.

RVVH 1:

Met een gemixt team speelde de mannenhoofdmacht van RVVH tegen Papendrecht, Papendrecht had Roy Rijntjes, Cerezo Drenthe en Donovan Stewart binnen de selectie. Trainer Kevin Vink liet maarliefst zeven vaste waarden van zijn selectie achter, de anderen kwamen nu wel weer aan bod om te spelen. Papito Merencia maakte ook weer de nodige minuten bij de hoofdmacht.

RVVH startte matig en had het vizier niet op scherp. In de 1e minuut was kon Jeremy Moreno de score al openen, maar de keeper Roy Rijntjes zag de bal voorlangs gaan.

Na ruim een kwartier werd aan de andere zijde keeper Tim Elkhuizen ook op de proef gesteld, gelukkig kon Tim de bal tot corner verwerken. Net na het half uur trok Mo El Yakoubi de bal goed voor het doel, maar iedereen voor het doel miste de bal. In de slotminuten voor rust nam RVVH dan toch de leiding. Na een goed combinatie tussen Sven Bout en Jeremy Moreno kwam de bal bij Mo El Yakoubi terecht die daarna meteen keeper Rijntjes kansloos liet. Lang kon RVVH niet van de voorsprong genieten want in de laatste minuut voor rust kreeg Cerezo Drenthe het op zijn heupen. Met een snelle rush kon hij er vandoor en direct daarna de bal voor het doel pompen, zijn medespeler schoot de gelijkmaker binnen. Ruststand 1-1.

Met de nodige wissels begon RVVH aan de 2e helft. Er waren nog geen tien minuten gespeeld en de boys keken tegen een achterstand aan. Jesse Eggers miste zijn tegenstander die daarna vrij kon doorlopen naar het doel. RVVH trachtte weer snel aan te haken, maar dit duurde best lang. Een kwartier voor tijd kopte Gino Stolk een vrije trap van Philip Dragon net over het doel. Enkele minuten later kwamen de boys toch nog langszij. Philip Dragon haalde de trekker over en zijn schot kwam via de voet van Bo Terlouw in het doel voor de 2-2. Dit was tevens de eindstand.

RVVH kan nu weer gaan werken naar de competitiewedstrijd tegen Smitshoek, zaterdag om half drie aan de Smitshoekse Baan.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Eggers, Dragon, Kusters, Kaba, Niamut(46 Terlouw), Merencia(70 Niamut), Bout(46 Stolk), Moreno, Blij(70 Bout), El Yakoubi.

Dinsdagavond speelde RVVH een uitwedstrijd tegen Spirit 2.

Spirit was afgelopen seizoen nog lange tijd kanshebber voor de titel in de reserve 1e klasse waarin  RVVH uiteindelijk kampioen geworden was. Spirit moest later afhaken.

De boys begonnen dominant aan de wedstrijd, binnen 12 minuten werd Spirit al op achterstand gezet. Patrick Lopes Martins da Veiga lag de bal breed op Claudio van Halem die daarna de keeper compleet verraste. 0-1.

In een hoog tempo ging de wedstrijd door, maar RVVH kon de score nog niet uit breiden. Tot tweemaal toe stuitte Menno v/d Male met zijn actie op de keeper. Aan de andere kant kon Kristian Nikolic de bal klemvast pakken bij een volley van de Spirit spits. Enkele minuten voor rust stuitte Menno v/d Male wederom op de keeper, maar in de rebound stond Claudio van Halem wel in juiste positie om de 0-2 binnen te werken. Met deze voor RVVH gunstige tussenstand gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft deed RVVH het tempo nog iets omhoog. Menno v/d Male veroverde de bal van de Spirit keeper, Menno zette vervolgens Patrick Lopes Martins dan Veiga aan het werk. Met een diagonaal schot werkte hij de 0-3 binnen. De koek bij RVVH was nog niet op want, in de 50e minuut werd de score nogeens opgeschroefd. Menno v/d Male lag de bal breed naar Claudio van Halem die al weer zijn 3e doelpunt in de touwen kon jagen.

Het leek een grote overwinning voor RVVH te gaan worden, want vijf minuten later kon Menno v/d Male met een fraai stiftballetje over de keeper heen voor de 0-5 tekenen. Uit een moment van slapte maakte Spirit vlak voor tijd de stand nog wat draaglijker.1-5. Eindstand 1-5.

Opstelling RVVH 2:Nikolic, v/d Weele, Tuinfort, Swarttouw(46 Monteiro), Boogert(46 Mpongo), Pires, Volkman(46 Delgado), de Graaf(46 Mars), van Halem(78 Swarttouw), Lopes Martins da Veiga, v/d Male.

RVVH O23-1:

RVVH speelde op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Excelsior Maasluis O18-1.

De boys begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Joshua Darson zette RVVH op een 1-0 voorsprong. De overige kansen werden niet benut. Vlak voor rust kwam Excelsior Maasluis langszij.1-1.

Na de pauze kwam Excelsior Maasluis met een geheel ander team binnen de lijnen. Given Brunswijk bracht RVVH opnieuw aan de leiding. 2-1. Excelsior Maasluis kon na een uur spelen weer op gelijke hoogte komen, uit een strafschop viel de 2-2. In blessuretijd verhoogden de gasten de stand naar 2-3 en 2-4.

Zaterdag 16 september speelt RVVH voor de competitie om 12 uur een uitwedstrijd tegen Poortugaal O23-1.