Paaswedstrijden

Door: Arie Verveer

Op Paasmaandag ging de mannenhoofdmacht van RVVH richting Poortugaal om daar een wedstrijd te spelen in de kwartfinale van de KNVB beker. Bij winst op Poortugaal zou RVVH ook geplaatst zijn voor die andere beker.

De boys hadden donderdagavond na een matte vertoning voor de competitie nog een 2-0 nederlaag moeten slikken tegen Capelle. In Poortugaal was het nu even anders, want RVVH ging meteen fel van start. Na 7 minuten kwam er een cornerbal van Guytano dos Santos voor de voeten terecht van Romano Niamut die dan ook meteen uithaalde en recht op keeper Marvin Nooteboom schoot. Met enige moeite werkte hij de bal weg maar helaas werd de rebound hierna niet binnen geschoten. Even later lukte het Poortugaal aan de andere zijde ook niet om de wedstrijd open te breken.

Een minuut of zes later nam RVVH de leiding. Romano Niamut haalde geweldig uit vanaf 25 meter en weer werkte Nooteboom weg, maar nu was Gino Boers er razendsnel bij om de 0-1 binnen te schieten. Nog voor het half uur dacht Guytano dos Santos de marge te vergroten uit een vrije trap maar die ging rakelings over de kruising. Vlak voor rust bracht topscoorder Bradley El Idrissi Poortugaal weer op gelijke hoogte.1-1.

Net na rust leek het erop dat RVVH weer afstand ging nemen bij een vrije trap van Guytano dos Santos, maar de bal werd door enkele spelers gemist en Papito Merencia kon wel aannemen en werkte naast. Even later kwam Patrick Lopes Martins da Veiga 1 op 1 met de keeper te staan maar rondde helaas niet af. Beide teams probeerden er nog meer uit te halen maar de wedstrijd eindigde in 1-1. Strafschoppen moesten uiteindelijk een winnaar gaan brengen.

RVVH ging niet goed van start. Papito Merencia zag zijn penalty gestopt worden, maar scheidsrechter Robby Hornes liet de strafschop overnemen en dit keer ging die er wel in. De 2e penalty van Poortugaal werd gestopt door keeper Kristian Nikolic. Na Papito Merencia schoten ook Romano Niamut en Gino Stolk raak. Philip Dragon miste voor RVVH, dus beide teams stonden weer gelijk. Toen Poortugaal ook de 5e raak schoot kon daarna Guytano dos Santos ook binnen schieten.

Nu de 1e serie strafschoppen erop zat werd er nu om en om genomen. De 1e ronde was foutloos van zowel Poortugaal als van Jesse Eggers. In de 2e ronde lukte het Poortugaal weer om de bal binnen te werken. Hierna werd dan de wedstrijd beslist. Leon Steketee schoot ver over het doel. Poortugaal vierde feest en RVVH droop af naar binnen.

Het bekertoernooi zit er weer op. Nu kan de focus helemaal op de competitie. Laten we hopen dat de boys zaterdag weer met zo’n goeie instelling het veld in gaan om het Zwaluwen zo moeilijk mogelijk te maken. Om half drie is de aftrap op het Sportpark RVVH tegen Zwaluwen. Paaszaterdag werden er nog twee wedstrijden ingehaald: Smitshoek-RKAVV 3-0 en Heerjansdam-LRC 1-1.

Opstelling RVVH 1: Nikolic, Steketee, Alberto, Dragon, Niamut, Proost(90+5 Eggers), Merencia, dos Santos, Boers(67 de Witte), Stolk, de Jesus(46 P.Lopes Martins da Veiga).

RVVH 5:

Zaterdag speelde RVVH op eigen terrein voor de competitie tegen de nummer 7 op de ranglijst Zwervers IJvv 4.

De boys moesten in de 1e helft al een 0-3 achterstand incasseren. Zwervers IJvv kon uit de counter enkele keren goed afronden. Na de pauze werd het een lastige klus voor RVVH toen het ook nog eens 0-6 werd. Uiteindelijk kon RVVH door doelpunten van Jarmo de Bode en Thomas van Aanraad nog iets terugdoen. Eindstand 2-6.

RVVH O16-1:

Op de druilerige zaterdagochtend speelde RVVH een uitwedstrijd tegen Drechtstreek O16-1.

De oefenwedstrijd begon gelijkwaardig, maar snel kreeg Drechtstreek een beste kansen om de score te openen, maar gelukkig redde keeper Jaydie Stip. Drechtstreek neemt het spel snel over en weer werd keeper Jaydie uitgetest, hij werkte goed weg maar kon niet voorkomen dat de rebound er wel in ging. Djenoah Duarte haalde van afstand goed uit en zag ook de keeper van Drechtstreek redding brengen op de gelijkmaker. Met een 1-0 achterstand gingen de boys de rust in.

In de 2e helft vergrootte Drechtstreek verder de marge naar 3-0. De aansluitingstreffer werd nog gescoord door Shuve Bartholomeus.3-1 was dan ook de eindstand. Het was aan keeper Jaydie Stip te danken dat het aantal tegendoelpunten binnen de perken bleef.

Aanstaande woensdagavond om 7 uur speelt RVVH op eigen terrein voor de kwartfinale van de Abel-Cup tegen CKC O16-1.