Verslagen doordeweekse wedstrijden

Donderdag moest RVVH weer aan de bak voor de competitie. De boys namen het op tegen de nummer vijf op de ranglijst Capelle. RVVH had in de thuiswedstrijd tegen Capelle nipt met 0-1 verloren waar een gelijkspel toen wel de verhouding was. Daar wilden de boys nu wel verandering in brengen tegen de nieuwe club van trainer Kevin Vink.

Na 11 minuten nam Capelle al de leiding via de rappe Fanny Waandels die met een kopbal de 1-0 binnen werkte. RVVH maakte daarna de jacht op de gelijkmaker. Gino Stolk schoot in de 20e minuut de 1-1 binnen, maar hij ging op randje buitenspel door en daardoor werd de treffer dan ook afgekeurd. Een kleine tien minuten later haalde Guytano dos Santos de trekker over van afstand maar zijn schot belandde in de handen van keeper Ard de Vries. Bij een 1-0 achterstand floot scheidsrechter S. Smit voor de rust.

In de 2e helft kwamen er van beide zijden weinig kansen om te scoren. RVVH streed 45 minuten lang om de gelijkmaker binnen te werken, maar zoals in eerdere wedstrijden ook al het  geval is werden er nauwelijks kansen gecreeërd. Het inbrengen van de vele wissels zorgde ook niet voor de oplossing. Papito Merencia was in de 72e minuut nog het dichtst bij de gelijkmaker, een hard schot kon met moeite voor de rechter doelhoek worden weggewerkt door keeper Ard de Vries. In de extra tijd werd een slippertje van keeper Kristian Nikolic meteen afgerekend door Capelle. Jawad Bellahsan zette de 2-0 op het scorebord wat ook tevens de eindstand is.

Door het verlies heeft RVVH het zichzelf weer niet gemakkelijk gemaakt. Met het oog op de resterende programma word het lastig om van de onderste vier plaatsen weg te komen. Capelle heeft voor de 2e periode goede zaken gedaan en is nu in afwachting wat Smitshoek zaterdag doet tegen RKAVV. Smitshoek moet winnen om de 2e periode binnen te slepen. Bij een gelijkspel heeft Capelle een beter doelgemiddelde dan Smitshoek. Zaterdag worden er twee wedstrijden ingehaald, Heerjansdam-LRC en Smitshoek-RKAVV. Op paasmaandag speelt RVVH voor een plaats in de halve finale uit tegen Poortugaal, aanvang half drie.

Opstelling RVVH 1:Nikolic, Steketee, Alberto, Dragon, Niamut, Proost, de Witte(70 Boers), Merencia(88 Verhaar), dos Santos, Stolk(70 Lopes Martins da Veiga), Pires Tavares(57 de Jesus).

RVVH O23-1:

Dinsdagavond speelde RVVH in de 8e finale van de Drukzo Talent Cup een thuiswedstrijd tegen Alexandria’66 O23-1. Alexandria speelde met een mix van O21/O23. O21 speelt 1e divisie tegen o.a Fortuna Sittard en MVV.

Beide teams begonnen in een hoog tempo. Vroeg in de wedstrijd kon Sjaief Vrede de score openen voor RVVH. De boys hielden de 1-0 voorsprong niet lang vast want tien minuten na de treffer kwam de gelijkmaker.

Alexandria’66 kreeg daarna de 2-1 voorsprong kado van RVVH. Bryan de Graaf werkte de bal wat knullig in eigen doel, hij wilde terugspelen maar dit liep niet goed af. Toch kwam RVVH weer terug in de wedstrijd. Door goals van Sjaief Vrede en vlak voor rust van Thijmen Vries ging RVVH met een 3-2 voorsprong de rust in.

Na de pauze kwam RVVH verder onder druk te staan. Toch slaagde RVVH erin om de marge te vergroten. Een mooie knal van Thijmen Vries belandde via de paal het doel in. Tien minuten voor tijd zorgde Alexandria’66 voor een krankzinnig slot. Uiteindelijk werd het 3-4 en 4-4. Strafschoppen moesten de winnaar gaan opleveren. Alexandria’66 had tweemaal toe de winnende kunnen maken maar raakte beide keren de lat. In een bizarre penaltyreeks won RVVH uiteindelijk met 12-11. Uiteindelijk pakte keeper Mike van Staaijeren de 14e strafschop.

Dinsdagavond 9 april speelt RVVH om 8 uur een uitwedstrijd in de kwartfinale tegen Excelsior Maasluis.

RVVH O16-1:

Woensdagavond oefende RVVH op eigen terrein tegen Sc Feijenoord O17-2.

De boys kwamen in de 1e helft niet tot scoren. Met een ongewijzigde stand ging RVVH de rust in. Na de pauze kon RVVH de leiding nemen, uit een penalty schoot Justin Lam de 1-0 binnen. Sc Feijenoord tekende later nog voor de gelijkmaker.1-1. Daar bleef het bij.