RVVH en Nieuwenhoorn delen de punten

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – In een degelijke pot voetbal hebben RVVH en Nieuwenhoorn de punten eerlijk verdeeld, 1-1. Een stand die voor de rust al was bereikt. RVVH kwam op voorsprong maar zag deze binnen tien minuten alweer teniet gedaan. Daarna was en bleef er evenwicht in de wedstrijd.

Het was met name voor de rust een goede wedstrijd van beide kanten. Twee degelijke ploegen die weinig weggaven en het publiek zag dus weinig open kansen voor de goal. Na een aftastende beginfase was het Olaf van der Sande namens de gasten met een eerste gevaarlijk schot, wat net naast verdween. Na 25 minuten was een eerste gevaarlijke aanvallende actie van de thuisploeg direct doeltreffend. Via de linkerkant was er rond de zestien een prima voetballende actie van Shamir de Jesus, die de bal vervolgens breed legde naar de inkomende Gino Stolk. Deze schoof de bal keurig in de goal, 1-0. Een mooie opsteker, maar helaas geen lang leven beschoren. Zo’n ruime tien minuten voor de rust nam Nieuwenhoorn vanaf de linkerkant een corner en deze was perfect geplaatst op het hoofd van de totaal vrijgelaten Brandon Nooitmeer, die dankbaar binnen knikte, 1-1. Op slag van rust werd De Jesus nog over links gelanceerd en kon hij richting keeper Mike van de Wijngaart, maar deze was hem de baas. Ruststand derhalve 1-1.

Na de rust was het wat minder. Beide ploegen wilden wel voor de overwinning gaan, maar het ontbrak aan echte stootkracht voor de goal. Zo ontspon zich een wat onderhoudende tweede helft. Enkele kansen waren er wel te noteren. Halverwege kopte Frank Molendijk namens Nieuwenhoorn bijna een corner binnen na mistasten van Kristijan Nikolic waar aan de andere kant de ingevallen Everton Pires Tavares, ook na een corner, zijn schot via een verdediger maar net over zag gaan. Pires Tavares kreeg samen met Guytano dos Santos nog een aardige kans in de slotfase waar men bij RVVH ook aan een overtreding en dus penalty op eerstgenoemde dacht, maar scheidsrechter S. Janssen vond het vergrijp niet als zodanig. In de slotminuten was er na een corner van rechts van Pires Tavares nog een gevaarlijke kopbal van Dos Santos en uit de tegenaanval werd Lukas Hamann namens de gasten nog gevaarlijk maar het scorebord bleef onaangeroerd staan. Zo eindigde de wedstrijd na vijf minuten blessuretijd op 1-1 en dat was een stand waar de (neutrale) toeschouwers wel vrede mee konden hebben.

RVVH – Nieuwenhoorn 1-1 (1-1)

25. Stolk 1-0

34. Nooitmeer 1-1

Scheidsrechter S. Janssen gaf gele kaarten aan Van de Ruit, Leerdam en Van der Sande (allen Nieuwenhoorn) en aan Niamut (RVVH).