RVVH laat goede indruk achter

Zaterdag startte RVVH na een aantal trainingen aan de 1e oefenwedstrijd van het seizoen. Tegenstander was er een van formaat. De boys gingen op bezoek bij de competitiegenoot Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn was al wat langer bezig aan de voorbereiding en heeft ook al enkele oefenwedstrijden gespeeld.

Trainer Kevin Vink heeft dit seizoen de beschikking over weer behoorlijk wat nieuwe spelers. Hij zette dan ook meteen drie nieuwe aanwinsten aan het werk. Sven Bout, Mo El Yakoubi en Wessel Verhaar maakten de eerste minuten. Binnen drie minuten gaf Mo El Yakoubi al zijn visitekaartje af door de 0-1 binnen de touwen te werken.

Een kwartier later probeerde El Yakoubi weer de score te verdubbelen, over links ging hij er rap vandoor en schoot op het doel. De scherpte ontbrak helaas. Even later zette Everton Pires Tavares weer voor op Mo El Yakoubi, maar dit keer kwam hij net tekort.

In de 25e minuut werd Nieuwenhoorn op een 0-2 achterstand gezet door een fraaie goal. Philip Dragon bediende Wessel Verhaar uitstekend, daarna werd de keeper verrast met een verraderlijke stiftbal die uiteindelijk in het doel belandde.0-2. Nieuwenhoorn had op dit moment nog niet gevaarlijk geweest en wist ook niets te creëren. Met een mooie 0-2 voorsprong gingen de boys naar de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze werd er aan beide kanten veel gewisseld. Daardoor kreeg de 2e helft een wat andere wending. Nieuwenhoorn werd sterker en RVVH was minder voor het doel te vinden. Toch leverde het na een uur spelen nog een ruimere voorsprong op. Een hensbal in de zestien van Nieuwenhoorn werd door scheidsrechter Rozenboom bestraft met een strafschop. Guytano Dos Santos schoot van 11 meter de 0-3 binnen.

In het laatste kwartier van de 2e helft kon Joey Kleijn voor de aansluiting zorgen voor Nieuwenhoorn. Hij werd licht geraakt in het strafschopgebied en kon hierna van elf meter zelf raak schieten.1-3. Enkele minuten later moest Delano Kortstam goed redding brengen bij een gevaarlijk moment van Nieuwenhoorn, maar uit de cornerbal die daarop volgde kon Steven Hamann de 2-3 binnenwerken.

In de slotminuten kwam Nieuwenhoorn toch nog langszij. Joey Kleijn ging randje buitenspel door en zorgde voor de gelijkmaker.  Kort voor tijd werd Gazar Dermendjan nog wel door Philip Dragon aan het werk gezet met een slimme steekbal , hij scoorde nog de 3-4 maar de treffer ging niet door wegens buitenspel. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het einde. Al met al gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.  RVVH heeft goed partij geboden in een wedstrijd met twee gezichten. Trainer Kevin Vink kan trots zijn op zijn team dat ze zo,n goede wedstrijd gespeeld hebben.

Basisteam 1e helft: Elkhuizen, Steketee, Niamut, Dragon, Bout, Proost, Stolk, Pires Tavares, Verhaar, Dos Santos, El Yakoubi

Team 2e helft: Kortstam, Boers, Niamut, Kaba, Kusters, Stolk(70 Proost), Verhaar(70 Bout), Dos Santos(70 Dragon), Blij, Dermendjan.