Eerste winstpartij voor RVVH

Zaterdag startte RVVH al weer aan de 2e oefenwedstrijd ter voorbereiding op de nieuwe competitie. Met een brede selectie speelde de Vink formatie op eigen terrein tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Afgelopen zaterdag liet RVVH nog een goeie indruk achter tegen competitiegenoot Nieuwenhoorn, na een 0-3 voorsprong voor de boys knokte Nieuwenhoorn zich in de 2e helft terug naar 3-3. Een mooi resultaat in ee wedstrijd met twee verschillende gezichten. In de 1e helft een sterk en dominerend RVVH en in het 2e deel Nieuwenhoorn die beter uit de startblokken ging.

Nu hadden de boys een ander soort tegenstander tegenover zich. Oranje Wit speelt dit seizoen in de 2e klasse F. Goaltjesdief bij de Dordtenaren is nog altijd Brandon Könemann. RVVH begon in de 1e helft met de nieuwe keeper Michael Brongers als sluitpost. Het was voor hem ook de 1e wedstrijd bij zijn nieuwe club. Na drie minuten spelen werd Brongers al meteen op de proef gesteld bij een cornerbal van Oranje Wit, helaas taste de doelman mis en viel de 0-1 in het doel.

RVVH liet zich niet van slag brengen door de tegentreffer, maar trachtte wel weer snel de wedstrijd in evenwicht te brengen. Na negen minuten was het Shamir de Jesus die vanaf de achterlijn de bal strak voortrok op Guytano dos Santos, die miste de bal en botste vervolgens tegen de doelman op van Oranje Wit. De keeper moest vervangen worden. In de 16e minuut kon RVVH toch op gelijke hoogte komen. Een keurige voorzet van Gino Stolk werd goed opgepikt door Daan Blij die vervolgens meteen uithaalde voor de 1-1.

Het werd daarna eenrichtingsverkeer waarbij RVVH het tempo goed hoog hield. De boys waren gretig en wilden snel weer een goaltje scoren. Guytano dos Santos haalde na 22 minuten uit van afstand, maar zijn schot ging een metertje naast. Even later wist keeper Brongers met de voeten een poging van Oranje Wit te redden. Gino Stolk zag drie minuten later zijn kans ook verloren gaan, toen hij de doelman gepasseerd was schoot hij uit een lastige hoek op de paal. Kort hierna kon RVVH toch de leiding nemen. Shamir de Jesus zette zijn tegenstander goed onder druk en veroverde hierna goed de bal en maakte het daarna zelfverzekerd af.2-1.

In de 37e minuut werd de score verder opgeschroefd door RVVH. Everton Pires Tavares werd gevloerd binnen de zestien en de scheidsrechter gaf dan ook hierna een strafschop. De penalty werd verzilverd door Everton Pires Tavares. 3-1. Vlak voor rust miste Gino Stolk op een haar de 4-1. Gino Boers tikte de bal door naar Gino Stolk en uit de draai schoot hij net naast. Ruststand 3-1.

Het duurde even voor de 2e helft kon starten want Oranje Wit had naast de 1e keeper ook nog de 2e keeper die niet meer verder kon spelen. Gelukkig had RVVH nog de beschikking over meer keepers, dus ging Tim Elkhuizen zich klaarmaken om zijn opwachting te maken bij Oranje Wit. Uiteindelijk kon de 2e helft toch beginnen. Trainer Kevin Vink zette maarliefst 8 verse krachten binnen de lijnen waardoor het spel weer een ander aanzien kreeg. Binnen 5 minuten namen de boys een ruimere voorsprong. Een bekeken voorzet van Mo El Yakoubi kon goed worden binnen gekopt door Gazar Dermendjan, via de paal verdween de bal het doel in.4-1.

RVVH miste hierna wat scherpte met de afronding. Een schot van Wessel Verhaar belandde op de paal en Sven Bout kopte een bal te zacht en naast. Na een ruim uur deed Oranje Wit weer wat terug 4-2. Zo,n twintig minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist door Wessel Verhaar. Een voorzet van Mo El Yakoubi rondde Verhaar prima af.5-2.  Zo had RVVH toch weer een aantrekkelijke wedstrijd laten zien met ook een aantal mooie goals. Komende dinsdagavond komen de boys opnieuw in actie. Op de Bolnesserberg start RVVH aan het Ridderkerk toernooi met een wedstrijd tegen Slikkerveer. Aanvang half acht.

Woensdagavond half acht word de 2e wedstrijd gespeeld voor het Ridderkerk toernooi. Bolnes speelt op eigen terrein tegen Rijsoord. RVVH Onder de 23 neemt ook deel aan het Ridderkerk toernooi, ze spelen om half acht tegen Slikkerveer O23.

RVVH 3 speelt dinsdagavond zijn 1e oefenwedstrijd op eigen terrein tegen Spirit 3, aanvang 8 uur.

Opstelling RVVH 1e helft: Brongers, Steketee, Kusters, Dragon, Boers, Proost, Dos Santos, Stolk, Pires Tavares, Blij, De Jesus.

Opstelling RVVH 2e helft: Nikolic, Steketee(69 Dragon), Boers(60 Eggers), Kaba, Niamut, Bout, Proost, De Witte, El Yakoubi(86 Stolk), Verhaar, Dermendjan.