RVVH niet bij de les tegen Heerjansdam

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH leverde weer drie belangrijke punten in. Thuis tegen concurrent Heerjansdam ging het ondanks een vroege voorsprong voor de rust al mis. Die klap kwamen de Ridderkerkers in deel twee niet meer te boven.

De derby tussen de twee concurrenten om het kampioenschap van vorig seizoen begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de met kerst overleden Teus Leenheer, die ruim 71 jaar lid was van RVVH. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij aan beide kanten wat speldenprikjes werden uitgedeeld. Na een kwartier kreeg RVVH echter een penalty na een aangeschoten handsbal in de zestien bij Heerjansdam. Everton Pires Tavares stuurde heel koel keeper Oscar Roos de verkeerde kant op, 1-0. Wie toen dacht dat RVVH door zou gaan en op zoek ging naar revanche voor de eerdere uitnederlaag kwam bedrogen uit. Het werd er niet beter op en de gasten kwamen steeds wat nadrukkelijker in het spel voor. Nog voor de rust sloegen de “Dammers” binnen tien minuten keihard toe. Na een dik half uur speelde Pires Tavares vanaf het middenveld de bal te zacht terug richting zijn keeper Delano Kortstam, waarvan Lars Brinkman dankbaar profiteerde door de bal op te pikken en hem onder Kortstam door te schuiven, 1-1. Twee minuten later kopte diezelfde Brinkman uit een corner goed in maar redde Jessie Proost op de doellijn. De rebound werd door  Davy Mierop over gekopt. Kort daarna wel de voorsprong voor Heerjansdam. Een vrije trap van Mierop van links werd door de vrijgelaten Mathijn Valster bij de tweede paal binnen gekopt, 1-2. Nauwelijks bekomen van de schrik werd het een minuut later ook nog eens 1-3 toen de op links aangespeelde Toby Obiku een voorzet dan wel schotpoging losliet die tot verbazing van iedereen via de binnenkant van de verste paal binnen viel, 1-3. Na nog een kans voor Brinkman brak de rust aan.

Na de rust een direct aandringend RVVH wat via Mohamed el Yakoubi voor dreiging zorgde. Zijn voorzet naar Papito Merencia werd door laatstgenoemde net naast de kruising geschoten. Toch bleken de uitvallen van Heerjansdam ook niet ongevaarlijk. Een voorzet van Gert Jan Plaizier bereikte de ingevallen Milan van den Berg die de bal in handen kopte van Kortstam. Even later schoot Mathijn Valster over. Aan de andere kant probeerde RVVH het met een kopbal net naast van Merencia na een korte corner van links. En had El Yakoubi een kansje bij de tweede paal. RVVH bleef het proberen maar had moeite om de juiste man te vinden in de zestien. Een kwartier voor tijd lukte dat blijkbaar wel, want Suently Alberto werd net binnen de berichte lijnen licht aangetikt en ging neer. De strafschop werd vervolgens binnen geschoten door Merencia en gaf weer hoop in de Ridderkerkse harten, 2-3. RVVH voerde de druk op en er ontstonden in de slotfase de nodige mogelijkheden voor de invallers Wessel Verhaar, Daan Blij en Jeremy Moreno maar gescoord werd er niet. In de tegenstoten kregen ook de gasten nog mogelijkheden op meer maar dat gebeurde ook niet. Zo ging de wedstrijd alsnog weer verloren en schrijven we inmiddels de achtste nederlaag met één doelpunt verschil bij. Hoe zuur ook, ook kleine nederlagen leveren geen punten op en daarom moet RVVH nog vol aan de bak in de tweede seizoenshelft om het hoofd boven water te houden.

RVVH – Heerjansdam 2-3 (1-3)

15. Pires Tavares 1-0 (strafschop)

34. Brinkman 1-1

39. M. Valster 1-2

41. Obiku 1-3

76. Merencia 2-3 (strafschop)

Scheidsrechter S. Oosterkamp gaf gele kaarten aan Proost (RVVH) en aan Obiku, Straal, D. Mierop en trainer B. Mierop (allen Heerjansdam).