Dagverslag zaterdag 20 mei

De laatste loodjes zijn al weer aangebroken voor enkele teams van RVVH. De spanning stijgt voor de mannenhoofdmacht die op een punt achterstand koploper Heerjansdam nog altijd blijven volgen in de hoop dat ze punten verspelen, maar de Dammers blijven stug doorgaan met winnen. RVVH O15-1 speelde zaterdag de kampioenswedstrijd en verder natuurlijk nog meerdere spannende wedstrijden.

RVVH 1:

RVVH ging zaterdag naar Capelle voor de eennalaatste competitiewedstrijd tegen Cvv Zwervers. De Zwervers staan met 20 punten op een 12e plek en strijden nog altijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen, de Capellenaren kunnen dus nog wat punten gebruiken. RVVH daarentegen zit koploper Heerjansdam nog steeds op de hielen met een punt achterstand, dus winst is voor de boys een must. Ook om de laatste periode binnen te slepen.

De begonnen sterk aan de wedstrijd en al vlot werd het scorebord in werking gebracht. Philip Dragon ging er als een speer vandoor en kon de bal nog vlak voor de achterlijn voorgeven op Everton Pires Tavares die al na drie minuten de 0-1 binnen kon schieten. Een kwartier later werd keeper Yordi Godijn weer onder vuur genomen door Gino Boers en Romano Niamut, maar beide pogingen leverden niets op. In de slotminuten voor rust moest aan de andere zijde keeper Elkhuizen een gelijkmaker voorkomen met een prima redding. Kort daarna werd de marge op een gunstig moment vergroot door Guytano dos Santos. Hij ging alleen op keeper Godijn af en probeerde meteen te scoren, maar dit lukte niet. In tweede instantie kon hij de bal alsnog in de touwen werken.

Ruststand 0-2.

In de 2e helft zocht CvvZwervers al snel de aansluiting. Binnen 4 minuten kopte Melivai Krolis de 1-2 binnen. RVVH had hier niet op gerekend, maar de boys waren ook anders uit de kleedkamer gekomen dan voor rust. Trainer Kevin Vink greep na een uur in en zette wat verse krachten binnen de lijnen. Er kwam nog weinig verandering in. Net voor het Ridderkerks laatste kwartiertje was aangebroken kon RVVH weer gevaar stichten. Een steekbal van de rappe Shamir de Jesus kwam bij Gino Boers terecht die kon de bal nog wel een zetje geven maar helaas leverde het geen doelpunt op.

In de slotminuten kon RVVH de score toch nog opschroeven. Shamir de Jesus trok de zestien in en werd gehinderd maar kon de bal nog klaarleggen voor Remco Buist die meteen tekende voor de 1-3. Even later was het weer Shamir de Jesus die nu na een fraaie actie zelf de 1-4 binnen werkte. Een mooie en inmiddels al weer een 8e overwinning op rij voor de boys. Wat had Heerjansdam gedaan? Daar was iedereen wel benieuwd naar. De Dammers gingen op bezoek bij het al gedegradeerde De Zwerver Kinderdijk. Binnen 5 minuten nam Heerjansdam de leiding door een doelpunt van Gert-Jan Plaisier, in de 33e minuut kwam de Zwerver op gelijke hoogte. Dit was voor RVVH gunstig, maar nog voor rust tekende Mathijn Valster voor de 1-2. In de 2e helft liep Heerjansdam uit naar een 1-4 overwinning door doelpunten van Mathijn Valster en Luke Homan. Er is dus niets veranderd in de strijd voor het kampioenschap, de strijd gaat ongemeend spannend door tot het einde. Het belooft dan ook een mooie ontknoping te gaan worden volgende week in de laatste competitieronde.

RVVH heeft door de winst zich wel verzekerd van de 3e en laatste periodetitel. De overige uitslagen zijn:Brielle – SHO 0-6, Rijsoord – SVOD’22 2-2, De Zwerver – Heerjansdam 1-4, DCV – Nieuw Lekkerland 3-3, Terneuzense Boys – Spartaan’20 1-1, Xerxes DZB – BVCB 3-2. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Terneuzense Boys. Heerjansdam speelt dan op eigen terrein tegen Cvv Zwervers.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Steketee, Eggers, Dragon, Niamut, Proost, Ajarai(60 El Koubai), Stolk(87 Bout), dos Santos, Boers(75 Buist), Pires Tavares(60 de Jesus).

De kersverse Kampioen RVVH ging zaterdag op bezoek bij zijn directe achtervolger Nieuwenhoorn 2. Nieuwenhoorn had vorige zaterdag de titelstrijd verloren na een 2-2 gelijkspel tegen Hellevoetsluis 2.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de bloemen overhandigt door Remon Luksch aan keeper Joris Blaak.

RVVH startte niet best en werd al vroeg geconfronteerd met een aantal waarschuwingen van Nieuwenhoorn. Na twee minuten zag keeper Blaak gelukkig de bal over gaan. Twee minuten later hield Joris Blaak RVVH al op de been na de 2e waarschuwing van de thuisploeg. Nieuwenhoorn bleef gevaarlijk, want in de 10e minuut was het Remon Luksch die de bal op de lat mikte.

Na een kwartier kreeg RVVH wat meer grip op de wedstrijd. Kevin de Graaf werd op maat bediend door Tayfun Karaca, hij kon RVVH op een 0-1 voorsprong brengen. De drinkpauze tussendoor had RVVH blijkbaar goed gedaan, want de boys werden wederom gevaarlijk hoor. Een dieptepass van Twan v/d Weele bereikte Kevin de Graaf die met een boogbal probeerde de keeper te verrassen, maar de bal ging net over het doel. Toch kon RVVH na 35 minuten de marge vergroten. Tayfun Karaca was doorgebroken en lag de bal breed op Levi Hoogendoorn die daarna keihard de 0-2 in de touwen schoot.

RVVH ging hierna wat nonchalant spelen. Dit kwam de ploeg duur te staan. In drie minuten tijd trok Nieuwenhoorn de stand weer gelijk met twee doelpunten. Vlak voor rust kon RVVH wederom afstand nemen. Tayfun Karaca werd op zijn wenken bediend door Mitchell Zoutewelle voor de 2-3. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft kon RVVH na 55 minuten de score verder uitbreiden. Van eigen helft stuurde Twan v/d Weele Kevin de Graaf weg, die bereikte na een lange rush over 40 meter de keeper van Nieuwenhoorn. Kevin faalde niet en scoorde de 2-4. Nieuwenhoorn gaf zich nog niet verslagen en knokte na 67 minuten weer terug.3-4. De boys kregen het lastig met het offensief en Joris Blaak en de paal konden de gelijkmaker voorkomen van Nieuwenhoorn. In het slot van de wedstrijd kwam Nieuwenhoorn goed weg toen de uitgekomen keeper met twee benen grof de enkels raakte van Damian Mars. Scheidsrechter H.C.Ju verzuimde een rode kaart te geven. Vlak voor tijd schoot Menno v/d Male alle hoop van Nieuwenhoorn aan diggelen.3-5.

Door de overwinning heeft RVVH een gat geslagen van 11 punten op Nieuwenhoorn. Aanstaande zaterdag kan RVVH de competitie in stijl afsluiten. De boys spelen om 11 uur thuis tegen Spirit 2.

Opstelling RVVH 2:Blaak, Swarttouw(80 Mars), Louter, de Boon(46 van Leenen), v/d Weele(64 v/d Male), Volkman, Lopes, Zoutewelle, Karaca, Hoogendoorn(46 Boogert), de Graaf.

RVVH speelde de laatste competitiewedstrijd in en tegen Berkel 2.

De boys staan op een eennalaatste plaats met 13 punten uit 13 wedstrijden. Berkel staat met 4 punten meer net boven RVVH.

Al vroeg in de wedstrijd kwam RVVH goed weg. Bij een lobbal over keeper Joris Vugt twijfelde de scheidsrechter of de bal over de lijn was en in de 10e minuut draait de bal bij een corner van Berkel het doel in, maar de keeper werd hierbij gehinderd dus bleef het nog altijd 0-0. Even later was het aan de andere zijde Nick Huizer die inkopte bij de 2e paal, maar de keeper van Berkel hield het doel schoon.

Na een klein half uur moest RVVH de klus met tien man zien te klaren. Nick Huizer kreeg zijn 2e gele kaart. Enkele minuten later stond de verdediging van RVVH niet goed waardoor Berkel de leiding nam. Met een 1-0 achterstand ging RVVH de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze liep Berkel snel uit na een 3-0 voorsprong. RVVH trachtte nog iets terug te doen na 66 minuten toen Mark Resoort van afstand diagonaal uithaalde, maar via de keeper belandde de bal op de lat. Een minuut of tien voor het einde werd de wedstrijd definitief beslist door Berkel. De boys gingen met 5-0 onderuit. Voor RVVH zit de competitie er nu op.  RVVH is op een 7e plek terecht gekomen van de ranglijst. Onderaan staat VVOR op een 8e plaats met drie punten uit 14 wedstrijden.

Opstelling RVVH 3:Vugt, Msseyh, Vaessen(82 Willemen), v/d Graaff, Malipaard, Krens, Delgado, Huizer, Nazaryan(57 van Heek), Terwisscha(65 Resoort), Gravenbeek(57 de Vries).

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer vier op de ranglijst Spirit 7.

In de 1e helft waren de teams met een 2-2 tussenstand in evenwicht. Doelpunten kwamen van Wesley Arbouw en Kelvin Wittekoek. Na de rust won RVVH de wedstrijd met 2-4 door doelpunten van Ruben van Vliet en Jessie Verheij.

RVVH wint wel, maar de boys staan nog onderaan de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om twee uur thuis tegen de koploper NOC Kralingen 3.

RVVH speelde op eigen terrein zaterdag tegen de nummer 7 Dilettant 5.

In een 1e helft waarin RVVH weinig kansen kreeg namen de boys toch de leiding. Sem Komduur scoorde uit een penalty de 1-0. Nog voor de rust kregen de gasten aan de andere zijde ook een strafschop. Die werd benut door Dilettant.1-1 was ook de ruststand.

In het 2e deel kwamen er wat meer kansen, maar uiteindelijk gingen de gasten er met de 1-3 winst vandoor. RVVH staat na 21 wedstrijden nu op een 9e plek. Zaterdag 3 juni spelen de boys hun laatste competitiewedstrijd om half drie thuis tegen de koploper Swift Boys 4.

Op Sportpark De Erve in Mijnsheerenland speelde RVVH zaterdag tegen de nummer 9 GOZ 4.

Het beloofde een zware wedstrijd te gaan worden, want de boys hadden maar net 11 man en geen wissels. GOZ nam dan ook snel de leiding. Maar met de wind mee kwamen er nieuwe kansen voor RVVH. Quensley Blansjaar bracht van afstand de stand weer in evenwicht.1-1.

Na de pauze begon RVVH goed, maar de doelpunten bleven nog uit. In de 70e minuut was het toch weer de thuisclub die de leiding nam.2-1. De boys gingen alles of niets spelen en dat lukte. Door doelpunten van Patrick van Es en Roy de Lepper kantelde de wedstrijd naar 2-3. Helaas kwam de spanning weer terug door twee doelpunten van GOZ.

Een slotoffencief van RVVH  leverde uiteindelijk toch nog de drie verdiende punten op voor RVVH. Patrick van Es zette de 4-4 op het scorebord. De Matchwinner was Cyrill Siemerink die drie minuten voor tijd voor de 4-5 tekende. Door de winst is RVVH aanbeland op een mooie 5e plaats. Zaterdag 10 juni speelt RVVH hun laatste wedstrijd, om half drie gaan de boys op bezoek bij Zwervers IJvv 3.

RVVH O23:

RVVH speelde op eigen terrein tegen de koploper en kampioen Kloetinge O23.

Kloetinge probeerde na 5 minuten al afstand te nemen van RVVH, keeper Nikolic stond wat ver voor zijn doel en met een boogbal trachtte Kloetinge het doel te vinden. Gelukkig ging de bal net over het doel. RVVH was hierna heer en meester en liet Kloetinge weinig tot geen kansen toe. Een mooie actie van Juandro Souisa werd na ruim een half uur bijna bekroond met een doelpunt, helaas tikte de keeper de bal net over de kruising.

Een minuut later was het wel raak! Jarmo de Bode schoot RVVH naar een 1-0 voorsprong toe. Enkele minuten voor rust kreeg Kloetinge nog een vrije trap te nemen, maar het strakke schot werd goed weggewerkt door keeper Kristian Nikolic.

In de 2e helft kreeg RVVH nieuwe kansen om afstand te nemen. Een schot van Jarmo de Bode werd eerst naast geschoten. Even later werd Jarmo de Bode opnieuw aan het werk gezet Juandro Souisa en nu werkte hij de bal wel in de korte hoek.2-0. Halverwege de 2e helft werd de overwinning zeker gesteld, althans dat dachten ze. Bo Terlouw schiet uit een vrije trap de 3-0 binnen.

Een minuut of tien voor het einde wist Kloetinge weer roet in het eten te gooien. In vier minuten tijd stonden de gasten weer op gelijke hoogte. Vlak voor tijd leek het erop dat de Kloetinge er ook nog met de winst vandoor ging toen de 3-4 binnen geschoten werd. Gelukkig kon Kamal el Ouardi via de paal nog de gelijkmaker scoren. 4-4. Al met al een zeer geslaagd seizoen voor de boys onder de 23. Nu lekker bijkomen en dan in het nieuwe seizoen weer knallen. RVVH heeft een mooie 2e plaats behaald in de 3e divisie.

Het reeds gedegradeerde RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Sc Klarenbeek Vr1.

Klarenbeek momenteel op een 2e plek liep in de 1e helft al uit naar een 3-0 voorsprong. In de 2e helft werd de wedstrijd met 5-0 gewonnen door de thuisploeg.

Een trieste afsluiting voor het vrouwenteam. Maar in het nieuwe seizoen staat er weer een nieuwe uitdaging. Dan moeten de vrouwen gaan proberen om weer vlot uit de 1e klasse terug te keren naar die hoofdklasse.

RVVH O17-1:

RVVH speelde op eigen terrein tegen de koploper NSVV O17-1.

In de 1e helft liepen de boys al een 1-3 achterstand op. Na de pauze kon RVVH hier niets meer aan veranderen. De wedstrijd ging met 1-4 verloren. Het enigste doelpunt van RVVH werd gescoord door Milan van Esveld.Aanstaande woensdagavond speelt RVVH om half acht nog een inhaalwedstrijd uit tegen OVV O17-1.

Na de gewonnen inhaalwedstrijd tegen LMO(9-0) stond de laatste wedstrijd tegen Smitshoek helemaal in het teken van de kampioenswedstrijd. De opkomst werd onthaald met fakkels en vuurwerk en uit de speakers klonk You never walk alone. De boys begonnen wat gespannen aan de wedstrijd, maar dit zakte uiteindelijk wel weg. RVVH nam al snel de leiding door een doelpunt van Sem Keur. Die voorsprong kon RVVH behouden tot aan de rust.

In de 2e helft werd het spel beter dat resulteerde al weer in 2-0 voorsprong door wederom Sem Keur. Helaas door een eigen doelpunt van Amar Kurtalic kwam de spanningin de wedstrijd weer wat terug. Gelukkig zorgde Brobbey(Victory Oboh) in de laatste minuut voor de bevrijdende 3-1. Hierna floot de scheidsrechter direct de wedstrijd naar het einde. Het feest kon gevierd worden op het veld. De bekers werden uitgereikt door Martin v/d Wel.

Na het douchen en omkleden werd RVVH nog getrakteerd op patat met een snack. Toen het eten erin zat stond er nog een verrassing te wachten, het team mocht op een platte kar een ronde maken door Ridderkerk met veel geschreeuw en getoeter en als toetje werd er nog een ereronde gereden langs de buren. Al met al een zeer geslaagd seizoen geweest voor het team van RVVH. Een bedankje voor iedereen, maar natuurlijk ook voor alle ouders is daarom ook wel op zijn plaats. (Bijgaand zijn nog twee foto’s toegevoegd.)

Zaterdag speelde RVVH een uitwedstrijd tegen Smitshoek O13-2.

RVVH had veel balverlies en Smitshoek zette goed druk waardoor de thuisploeg dan ook met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

In de 2e helft ging RVVH beter voetballen en via een doelpunt van Eldin Bajramovic konden de boys op gelijke hoogte komen. Helaas won Smitshoek de wedstrijd met 2-1. Een verloren bal werd hoog in het doel geschoten. De competitie zit er nu op.