RVVH weer in de blessuretijd onderuit

Door: Theo Leenheer

DEN HAAG – Net als twee weken eerder ging RVVH in de blessuretijd onderuit. Uit bij HBS leek een zeer verdiend punt in de maak tot een bijna onmogelijke goal een einde aan die illusie maakte en de Ridderkerkers met een kater de bus in moesten stapten.

De eerste helft van de avondwedstrijd, aanvang 18.10 uur, was zeer matig van beide kanten. Weinig kansen en veel slordig balverlies. Na 20 minuten verscheen Jasper Hooft van HBS alleen voor RVVH keeper Delano Kortstam die redde. En tegen de rust was Luca van Leeuwen, een geweldige voetballer waar veel dreiging vanuit ging, gevaarlijk opgekomen en leverde de corner een scrimmage op die voor RVVH gelukkig goed afliep. RVVH stelde daar alleen een gevaarlijk ogende kopbal in de beginfase van Jesse Eggers tegenover. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

De tweede helft was veel levendiger en begon goed voor RVVH. Reeds na vier minuten deed een goede aanval aan de rechterkant de bal belanden bij Everton Pires Tavares die zeer venijnig uithaalde. HBS keeper Luc Vurens kon de bal met moeite keren maar niet klemvast waardoor de rebound gretig kon worden binnengeschoten door Papito Merencia, 0-1. Helaas was het drie minuten later alweer gelijk. Een goede voetballende actie van Van Leeuwen kon nog worden gered maar de ingevallen Mathijs Harthoorn prikte de bal binnen, 1-1. Daarna kreeg RVVH eigenlijk de beste kansen. Een schot van Romano Niamut werd door de keeper weg gestompt waarna Suently Alberto kansrijk maar net voorlangs kopte. Gino Stolk verscheen alleen voor Vurens die redde ten koste van een corner. De kopbal daaruit van Leon Steketee kon maar ternauwernood worden gered. Aan de andere kant was weer Van Leeuwen in de slotminuut gevaarlijk na balverlies in de opbouw. Vier minuten in blessuretijd ging het dan alsnog goed fout. Een ingooi voor RVVH werd slecht verwerkt waarna de bal bij Van Leeuwen kwam. Bij de middenlijn staand zag hij dat Kortstam wat ver voor de goal stond en hij waagde een poging. De bal vloog richting de goal en stuitte net voor Kortstam op het harde kunstgras over hem heen en verdween met een fraaie boog alsnog in het doel. Een bizar doelpunt van grote afstand dus, 2-1. Anderhalve minuut later bleek dit de winnende van een wedstrijd die geen winnaar verdiende maar wel een winnaar kreeg.

HBS – RVVH 2-1 (0-0)

49. Merencia 0-1

52. Harthoorn 1-1

90+4. Van Leeuwen 2-1

Scheidsrechter N. Eren gaf een gele kaart aan Abid (HBS).