Uitgebreid dagverslag zaterdag 15 februari.

Weer geen punten voor RVVH – Ruime winst voor RVVH 2. RVVH O11-2 boekt grote oefenwinst.

Zaterdag kwam de nummer drie Die Haghe op bezoek aan de Sportlaan. RVVH staat momenteel op een 10e plek en moet nu de punten gaan pakken, want de nummers 11,12,13 en 14 komen steeds dichterbij.

De boys begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden al vroeg de mogelijkheid om de score te openen. Al in de 4e minuut bracht Ibrahim El Koubai de bal goed voor het doel, maar Gino Boers kon dit helaas niet verder afmaken.  Enkele minuten later brak Brandon Könemann goed door en ging hij op zijn doel af, alleen stond het vizier te hoog. Zijn schot ging hoog over.

RVVH miste nog de scherpte. Ook in de 13e minuut toen Ibrahim El Koubai zijn teamgenoot Könemann op maat bediende voor het doel, maar Brandon kopte de bal net over. Halverwege de 1e helft kwam RVVH goed weg toen Die Haghe van afstand net langs de kruising schoot. Na een klein half uur spelen zorgde Die Haghe weer voor gevaar in de zestien, dus moest er even aan de noodrem getrokken worden. Scheidsrechter de Haan wees resoluut naar de penaltystip.

Die Haghe had het vizier niet op scherp en schoot ruim naast. De strafschop moest helaas weer worden overgenomen omdat de grensrechter een fout ontdekte bij keeper Spelde. In 2e instantie miste Sander de Jong niet en kwam de 0-1 op het scorebord te staan.

Enkele minuten later kwam RVVH een defensieve fout weer duur te staan, Die Haghe scoorde Aoulad Said de 0-2 voor zijn team. RVVH slaagde er niet meer in om het tij nog te keren, met een 0-2 achterstand gingen de boys de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft was Mahmud Sönmez binnen de lijnen gekomen ten koste van Wouter Swart om het team te versterken. De boys moesten nog twee keer zien te scoren om er alsnog een punt aan het duel over te houden, en Die Haghe vond het wel best want zij hadden bij winst de 2e periodetitel op zak.

RVVH had al vroeg kunnen zorgen voor aansluiting bij een vrije trap aan de rand van de zestien door Raoul Gangadin, maar zijn schot veranderde van richting tot cornerbal. Kort daarna volgde nog een vrije trap die ook gemist werd door Mahmud Sönmez. Het duurde even maar toch kreeg RVVH eindelijk de aansluiting, een voorzet op maat van Mahmud Sönmez werd doorgekopt door Brandon Könemann naar Gino Boers die uiteindelijk voor de verlossing zorgde.1-2.

In de resterende tijd werd alles op alles gezet om de gelijkmaker te scoren, maar het doel was lastig te vinden. Die Haghe vierde feest na het laatste fluitsignaal van arbiter de Haan. De gasten uit Den Haag pakten hun 2e periodetitel. RVVH staat weer zonder punten.

Opstelling RVVH 1: Spelde, van Valen, Swart(46 Sönmez), Brand, El Koubai, Mosmans(82 de Jesus), Gangadin(73 Eggers), Proost, Merencia, Boers, Könemann.

RVVH 2:

Zaterdag ging RVVH op bezoek bij hun naaste concurrent Sportlust’46. De nummer 3 tegen de nummer 4, beide teams hebben  28 punten uit 15 wedstrijden. Een aantrekkelijke wedstrijd dus.

De boys namen al vroeg in de wedstrijd afstand van de tegenstander, een voorzet van Francesco Messina kon door Topscoorder Kaj Voskamp tussen de palen worden gewerkt. RVVH combineerde er aardig op los en was ook vaak in balbezit. Toch duurde het even voordat de teller weer verder liep, na een klein half uur waren de rollen omgedraaid en was het nu Kaj Voskamp die Francesco Messina in stelling bracht om de 0-2 op het scorebord te brengen.

Sportlust zorgde voor weinig gevaar, de tegenstander was geen schim van de 1e wedstrijd thuis . Het baltempo ging daarna omlaag, maar de boys schroefden de score verder op. Kaj Voskamp en Gino Stolk waren goed voor de 0-3 en 0-4.

In de 2e helft stond iedereen nog amper op hun plek, of er was al gescoord. Binnen 41 seconden had Kaj Voskamp de 0-5 al tussen de palen zitten. RVVH had de punten al in de knip, maar vond het nog niet genoeg. Halverwege de 2e helft scoorde Huib van Barneveldt op fraaie wijze uit de 2e lijn de 0-6. Enkele minuten later mocht Sportlust de eretreffer maken, maar verder dan dat liet RVVH het niet komen.

De 1e jaars seniortalent Danny Haasdijk zette de teller na 78 minuten op 7. Na een prachtige pass van Cerezo Drenthe liet hij het net bollen. Het slotakkoord viel in de 80e minuut door Cerezo Drenthe. Door de 1-8 overwinning staat RVVH nu wat steviger op een 3e plaats.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Louter(72 Bogdanovic), Resoort, van Dam, van Dongen, van Prooijen, Krens(19 Haasdijk), Stolk(62 van Halem), Dermendjan(62 C.Drenthe), Voskamp(49 van Barneveldt), Messina.

RVVH 3:

RVVH oefende in Numansdorp tegen een combinatieteam van NSVV.

Vanaf de 1e minuut was RVVH de sterkere partij, met veel overwicht dwongen de boys vaak terreinwinst.Na een rommelige fase kwamen er toch enkele kansen tot stand. Een aantal pogingen van Bart de Vries misten de scherpte.

In de 27e minuut dreigde een bal van Ricky Boogert in de handen van de keeper te eindigen, maar Noury Mulder was er als de kippen bij om de bal toch in de touwen te werken.0-1. Vlak voor rust waren er nog pogingen van Wessel Spierings en Sander Oudijn, maar de score werd niet verdubbelt.

Na de pauze veranderde het spel, RVVH bleef de sterkere partij. De middenvelders gingen te hoog voetballen, waardoor de thuisploeg ook na iedere afgeslagen aanval gevaarlijk kon worden. RVVH kreeg twee levensgrote kansen dat ze alleen op de keeper af gaan, maar ze verzuimde het goed uit te spelen.

NSVV kon in de slotfase geen vuist meer maken, waardoor RVVH kans zag de wedstrijd in het slot te gooien. Diep in blessuretijd vond Noury Mulder een inlopende Jip Donkers die na zijn aanname om zijn as draaide en de bal in het net plaatste. De arbiter vond het daarna wel genoeg el floot af.

Opstelling RVVH 3: Willemen, v/d Nat(60 Swarttouw), Oudijn, Spierings, Boogert(46 Malipaard), Ruiz Camarena, de Vries(65 de Graaf), Mulder, Altiok(85 Boogert), El Aroussi(55 Donkers), Kalpoe.

RVVH 5:

RVVH kreeg op eigen terrein Excelsior R 2 op bezoek.

In de 1e helft werd de wedstrijd al meteen beslist. De boys kwamen op een 4-1 voorsprong door doelpunten van Savon v/d Enden(2x), Bruce Snoek en Levi Hoogendoorn. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

RVVH staat na de winst met 18 punten op een 8e plaats.

RVVH 6:

RVVH speelde op de Bongerd tegen Barendrecht  16.

In de kwartfinale van de beker was  het lange tijd in evenwicht. Na ruim een half uur kon RVVH de score toch openen, van zo,n 30 meter  afstand schoot Menno den Boef de bal de touwen in. Enkele minuten later kopte Patrick van Es de 0-2 binnen na een vrije trap van Quensley Blansjaar. RVVH nam deze gunstige uitslag mee de rust in.

Na rust was Barendrecht snel met een aansluitingstreffer. Beide teams kregen nog enkele kansen, maar die werden niet benut. De grootste kans was er toch wel voor Patrick van Es, maar op enkele centimeters voor het doel miste van Es toch.

Barendrecht bracht 10 minuten voor tijd de stand weer in evenwicht. Strafschoppen moesten nu de wedstrijd gaan beslissen. Barendrecht schoot alle vijf strafschoppen raak, bij RVVH schoten John van de Padt, Lammert Verhoeven en Tim van Dommelen raak. Menno den Boef en Patrick van Es misten hun doel.

RVVH Vr1:

De RVVH vrouwen speelden voor de competitie thuis tegen Ter Leede Vr1.

RVVH heeft de aansluiting bij de top vier van de Topklasse nu te pakken en wil dat nu ook houden zo. Maar Ter Leede blijft natuurlijk een lastig te bestrijden tegenstander. Trainer Andrew Thomas miste zaterdag topspits Sharella Hunt, en bij Ter Leede ontbrak aanvoerster Kitty Susan.

In de 1e helft kwam het niet tot uitgespeelde kansen. Toch kon RVVH vlak voor rust de leiding nemen, na een handsbal gaf arbiter B.Snelderwaard een penalty. De inzet van Manuela Grootenboer werd gestopt door de Ter Leede keepster, maar gelukkig kon Alyssa Dijkstra de bal snel oppikken en doorgeven aan Chanel Zimmerman. Zij had weinig nodig om de bal het doel in te werken.1-0.

Na de pauze werd het rommelig. Ter Leede zorgde met enkele corners nog voor gevaar voor het doel van RVVH, maar de vrouwen losten het goed op. RVVH was opgelucht na het laatste fluitsignaal van arbiter Snelderwaard. Door de winst staat RVVH op een stevige 4e plaats met 21 punten uit 12 wedstrijden.

RVVH O17-1:

RVVH speelde zaterdag voor de competitie tegen koploper Spirit O17-1.

Jarmo de Bode zette de Blauwwitte brigade op voorsprong, hij raakt de bal verkeerd maar gaat toch over de keeper heen. Spirit tekende daarna voor de 1-1 ruststand.

In de 2e helft kon RVVH verder uitlopen, Sven Bout tikte de bal door naar Jarmo de Bode die kon de 1-2 het doel inwerken. De wedstrijd werd met 2-5 gewonnen. Menno v/d Male schoot driemaal raak. De laatste goal scoorde Menno uit een strafschop nadat Sven Bout onderuit gehaald werd.

De boys staan door de winst nu bovenaan de ranglijst.

RVVH O13-1:

RVVH oefende zaterdag in Oudekerk aan de IJssel tegen Spirit O13-1.

De boys kwamen vlot uit de startblokken met een doelpunt van Romano de Munnik die de bal keurig achter de keeper werkte. Daarna kwam het niet tot grote mogelijkheden.

In de 2e helft waren de boys niet gefocust en maakte Spirit snel de 1-1. Het blauwe leger hield de stand tot het einde vast.

RVVH O11-2:

RVVH oefende in de Hoekse Waard tegen Fc Binnenmaas O11-2.

De boys hadden het betere van het spel en liepen vlot uit naar een 0-2 voorsprong. De jongens lieten Binnenmaas even terugkomen in de wedstrijd tot 1-2, maar verder lieten ze het niet komen. Voor rust stond er een ruime 1-4 voorsprong op het scorebord.

Na de pauze werd de wedstrijd met 2-9 gewonnen. Jayce-Lee Bijvoets had een groot aandeel in de score, hij nam 4 doelpunten voor zijn rekening. De overige doelpunten kwamen van Jordy Troost(2x), Sam Kreling, Marwan Mahmoud en Jeremy van Vuuren.

De aankomende twee weken mogen de boys genieten van een welverdiende vakantie.