Uitgebreid dagverslag zaterdag 16 maart

Door: Arie Verveer

RVVH 1 raast over Westlandia heen – RVVH 3 naderd de 1e plaats.  RVVH O11-2 sterk aan kop.

Zaterdag reisde RVVH af naar Naaldwijk voor de wedstrijd tegen Westlandia. Een wedstrijd die voor de Blauwwitte brigade net als elke wedstrijd weer bijzonder belangrijk is. RVVH is nog altijd hekkensluiter in de 1e klasse B, en moet iedere punt zien binnen te halen om van  de onderste plaats weg te komen.

Op het Sportpark van Westlandia streden beide teams tegen de wind, die bijna stormachtig dwars over het veld raasde. Het werd dan ook lastig om een mooie pot voetbal op de mat te brengen. Toch lukte dit RVVH vrij goed. Vanaf de 1e minuut begonnen de boys meteen heersend aan de wedstrijd. In de 7e minuut was er al een dikke kans voor Nedely Fortes. Toen hij alleen op de keeper afging faalde hij in de afwerking.

De boys bleven goed druk zetten en kwamen na bijna een kwartier toch verdienstelijk op voorsprong. Jesse Eggers dacht laat ik maar eens uithalen van afstand. Van ruim 30 meter afstand schoot hij de bal strak in het doel en taste de keeper volledig mis.0-1.

Even later was het bijna weer raak na een voorzet van Brandon Könemann op Gino Boers. Boers schoot net naast.

In de 24e minuut stond de 0-2 al weer op het scorebord. Een fraaie voorzet van Mahmud Sönmez werd meteen op de schoen genomen door Nedely Fortes die daarna de keeper kansloos liet.

RVVH zat al in een zetel met de 0-2 voorsprong, maar toch moest het oppassen. Meerdere keren hebben ze voorgestaan dat het daarna weer mis ging. Maar de boys wisten nu van geen ophouden, want de 0-3 was al weer in voorbereiding. Weer een voorzet van Mahmud Sönmez ging nu net te hard voor Gino Boers, hij raakte de bal nog wel maar schoot over het doel.

Enkele minuten voor rust kreeg Gino Boers weer een opgelegde kans, maar Boers schoot op de paal.

Met een fortuinlijke 0-2 voorsprong gingen de boys richting de kleedkamer voor de rust.

Na de pauze had RVVH al weer snel balbezit en kon Jessie Proost de score verder uitbreiden, hij ging alleen op het doel af maar schoot tegen de keeper op. Gino Boers probeerde daarna de bal ook in het doel te werken, maar deze werd uit het doel gewerkt door Westlandia.

In de 49e minuut zorgde Nedely Fortes voor de bevrijdende treffer. De 0-3 bracht een stukje zekerheid bij RVVH. Kort hierna tekende Brandon Könemann voor de 0-4. De goaltjesdief werd op zijn wenken bediend door een fraai hakballetje van  Mahmud Sönmez.

Westlandia zette hier totaal niets tegenover, ze werden overlopen door RVVH. Na precies een uur spelen zette Nedely Fortes ook nog de 0-5 op het scorebord, Nedely maakte zijn actie en speelde zijn tegenstander keurig uit.

RVVH bereikte na 73 minuten een monsterscore. Met een uitstekende steekbal van Christiaan Sprangemeijer werd Brandon Könemann in werking gezet voor de 0-6. Enkele minuten later wilde Könemann nogmaals toeslaan, maar zijn kopbal werd net over de lat gewerkt door de doelman van Westlandia.

Na het eindsignaal van scheidsrechter Tony van Waveren had RVVH de drie punten in de knip! Door de gunstige uitslagen zijn de boys nu eindelijk van de onderste plek verlost. Nu proberen deze lijn door te zetten naar aanstaande zaterdag, want dan komt titelkandidaat SHO op bezoek aan de Sportlaan.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Swart, J.Drenthe, Eggers, Proost, El Koubai(75 Messina), Merencia, Sönmez, Boers, Fortes(71 Sprangemeijer), Könemann(82 Cleef).

RVVH 2:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Noordwijk.

In de 1e helft kwamen de boys al binnen drie minuten op achterstand. Na 34 minuten schoot Noordwijk van afstand de 2-0 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze won Noordwijk met 3-0 de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 11 uur thuis tegen Quick Boys 2.

Opstelling RVVH 2: Korteweg, Louter(28 Lopes), Mosmans, van Dam, van Prooijen, Luksch, Mulder, Krens, Makubikwa(60 Sastrowitomo), Diop(75 C.Drenthe), Voskamp.

RVVH 3:

RVVH kreeg zaterdag aan de Sportlaan koploper sv Poortugaal 3 op bezoek.

Het verschil in punten was minimaal, dus bij winst kon RVVH de koploper passeren. Een belangrijke pot dus!

Na een kwartier was het al Kevin van Heek die de trekker overhaalde, maar de keeper pakte goed.Twee minuten later nam RVVH toch de leiding, na een handsbal van Poortugaal binnenn de zestien lag arbiter A.A.Jansen de bal op de stip. Rick van Dun schoot van 11 meter raak.1-0.

De wedstrijd ging heen en weer zonder echt al te grote kansen. In de 34e minuut kon Damien Mars een aantal Tackels ontwijken van zijn tegenstanders om zo richting het centrum van Poortugaal te dribbelen. Met een fraai geplaatst schot zette Damien Mars RVVH op een 2-0 voorsprong.

Met deze stand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft werd Poortugaal goed onder druk gezet en RVVH moest attent zijn op de tegencounters van Poortugaal. Na 53 minuten kreeg RVVH hulp van de wind. Sander de Ruiter trachtte de bal voor te trekken, en die werd meegenomen door de wind daarna belandde hij in de kruising.3-0.

Poortugaal zorgde direct na de aftrap voor de aansluitingstreffer, na een misstap van Levi Swarttouw profiteerde de tegenstander.3-1.

Na een aantal omzettingen maakte RVVH de klus verder af. Een lange bal van keeper Joris Blaak zette Diego Rietveld vrij voor het doel.4-1.

Jesse Ooft zorgde met twee goals voor een klinkende 6-1 zege op de koploper. Met trots is de koploper verslagen! RVVH is nu door de winst nog 1 punt verwijderd van de koppositie.

Opstelling RVVH 3: Blaak, Korpershoek(46 Rietveld), Kloppenburg, van Dun, Swarttouw, Spierings, de Ruiter(73 Boogert), de Graaff, van Heek, El Aroussi(64 Ooft), Mars.

RVVH Vr1:

De RVVH vrouwen zijn er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten binnen te slepen. Op eigen terrein ging RVVH met 0-1 onderuit tegen Ter Leede Vr1. Binnen 5 minuten kwamen de gasten uit Sassenheim al op 0-1 voorsprong. Mogelijkheden om de gelijkmaker te maken waren er wel, maar die werden niet afgemaakt.

Komende zaterdag gaan de vrouwen in Hoornaar op bezoek bij Stedoco Vr1.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam van RVVH streed op eigen terrein tegen hekkensluiter Lyra Vr1.

In de 1e helft kwamen beide teams niet tot scoren. Na de pauze ging de wedstrijd met 1-2 verloren. Wendy Mulder scoorde de 1-1 uit een strafschop. Aanstaande zaterdag gaat RVVH in Utrecht op bezoek bij Sporting’70 Vr1.

RVVH O19-1:

De nummer drie RVVH speelde thuis tegen de nummer 9 Spirit O19-1.

Binnen 5 minuten stonden de boys al op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Levi Hoogendoorn werd opgepikt door Danny Haasdijk die de bal daarna doortikte naar Juandro Souisa om de 1-0 binnen te werken.

Korte tijd later miste Levi Hoogendoorn na een voorzet van Danny Haasdijk. De bal werd net over het doel gewerkt. In de 17e minuut werkte de wind enigszins mee bij een gevaarlijke cornerbal van Danny Haasdijk die door de wind bijna het doel indraaide. De Spirit keeper kon nog net de bal met de vuist over het doel werken.

Ruststand 1-0.

In de 2e helft had RVVH moeite om de voorsprong verder uit te breiden. Het zat ook niet mee. Laurens de Witte probeerde de bal over de keeper te stiften, maar schoot de bal naast het doel.

Halverwege de 2e helft moest keeper Joris Vugt een gelijkmaker zien te voorkomen door de bal voor de lijn weg te halen. Een hard schot van Sander Oudijn werd goed geblokt door de keeper van Spirit.

Vlak voor tijd besliste Mark Resoort de wedstrijd definitief. Na een prima actie stifte hij de bal uitstekend over de keeper heen het doel in. 2-0. Scheidsrechter de Jong floot de wedstrijd daarna naar het einde.

Door de winst is RVVH van de derde naar de 2e plaats gegaan. Komende zaterdag staat de wedstrijd gepland uit tegen koploper Xerxes DZB O19-1. De achterstand bedraagt nu 5 punten. Bij winst is RVVH de koploper op 2 punten genaderd.

RVVH O17-1:

RVVH heeft zaterdag de wedstrijd weer eens winnend kunnen afsluiten. Tegen ZwerversIJvv O17-1 stond er bij rust al een 0-3 op het scorebord.

Na de pauze bracht Zwervers de spanning nog wel terug, maar verder dan 2-3 kwam het niet.

Djelo Nivilac opende de score voor RVVH. Daarna waren Deston Gulpen en Julian den Braber goed voor de 0-2 en de 0-3. Door de overwinning staan de boys nu op een 10e plaats met 13 punten uit 15 wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Sportlust’46 O17-1.

RVVH O15-1:

Koploper RVVH ging op bezoek bij Fc Oudewater O15-1.

Bij rust was ook meteen de eindstand bereikt. Een 0-2 winst bleef in de 2e helft ongedeerd.

Jevano Gulpen schoot 2x raak.

RVVH staat met 13 punten uit 5 wedstrijden nog altijd op de 1e plaats. Excelsior R O17-1 volgt met 1 punt minder op een 2e plaats. Aanstaande zaterdag ontvangt RVVH om 10:00 uur nummer 2 Excelsior R O17-1.

RVVH O13-1:

RVVH had vorige week hun 1e punt binnengehaald. Maar zijn er zaterdag niet in geslaagd om de goeie lijn weer op te pakken. Na een 0-2 ruststand ging RVVH roemloos met 0-4 onderuit tegen Spirit O13-1.

Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij koploper Xerxes DZB O13-1.

RVVH O11-2:

RVVH behaalde zaterdag weer een degelijke overwinning. In Schoonhoven wonnen de boys met 1-3 van Schoonhoven O11-2.

Het was een mooie wedstrijd met veel kansen voor RVVH. Vlak voor rust opende Camron Meiland de score voor RVVH.

Na de pauze waren het Gianni Sequeira en Remigio L’Acosta die hun team op een 0-3 voorsprong hadden gezet. Een tegendoelpunt van Schoonhoven bracht de overwinning niet meer in gevaar.1-3.

RVVH heeft door de winst een gat van drie punten geslagen met de concurrentie.

Doordeweekse wedstrijden:

Maandagavond oefende het 2e vrouwenteam tegen AGE Vr1.

Met een ruime 0-5 overwinning keerden de vrouwen terug naar de Sportlaan. Jennifer Bakker scoorde 2x, de overige doelpunten kwamen van Celine Schot, Desphina Kalkman en Eirini Tsiras.

RVVH 1:

Dinsdagavond speelde RVVH in Dordrecht voor de Palice Casino Cup tegen Oranje Wit. De boys speelden zonder Brandon Konemann en zonder Wouter Swart. Na 23 minuten moest RVVH al een 4-0 achterstand zien weg te werken.

De wedstrijd ging met 5-2 verloren. Gino Boers en Papito Merencia scoorden de 4-1 en de 4-2.