Uitgebreid dagverslag zaterdag 23 maart

RVVH na gemiste kansen onderuit – Belangrijke zege RVVH 3. RVVH Vrouwen zetten belangrijke stap richting handhaving Topklasse. Eerste plaats in zicht na zege RVVH O19-1.

Er stonden zaterdag weer heel wat belangrijke duels op het programma voor zowel de senioren als voor de jeugdteams. De mannenhoofdmacht moest proberen de mooie lijn van afgelopen zaterdag tegen Westlandia zien door te trekken tegen de nummer 3 SHO uit Oud-Beijerland. RVVH 3 ging op bezoek bij de koploper.

Ook bij de jeugdelftallen probeerde RVVH O19-1 dichterbij koploper Xerxes DZB te komen. RVVH O11-1 streed zaterdag ook tegen de nummer 1 SHO O11-1.

RVVH 1:

Voor RVVH een moeilijke taak zaterdag om  de nummer drie SHO uit te schakelen. De boys begonnen sterk aan de wedstrijd met al na een kwartier een eerste wapenfeit van RVVH via Mahmud Sönmez die met een cornerbal gevaar bracht in zestien van SHO. Het leverde helaas niets op.

Even later kon RVVH wel de score openen. Na het mistasten bij SHO  profiteerde Gino Boers meteen en kopte hij de 1-0 binnen. Kort daarna was het Nedely Fortes die RVVH in een zetel kon zetten om de 2-0 binnen te werken, maar helaas schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Halverwege de 1e helft zette SHO toch de gelijkmaker op het scorebord. Waar iedereen de bal miste bij een corner, was het Bob Vermunt die de gasten uit Oud-Beijerland op gelijke hoogte bracht.1-1.

RVVH zette al weer een nieuwe aanval in, en kreeg meteen een prima kans om de voorsprong weer te pakken. Papito Merencia wachtte helaas te lang om uit te halen en daarna ging een schot van Nedely Fortes ook verloren.

Nog voor het half uur namen de boys weer de leiding, een mooie omhaal van Brandon Konemann verdween in het doel van keeper Konings van SHO. Wat zou het mooi zijn om de voorsprong te behouden tot de rust. Toch was het oppassen op een tegenstoot van SHO.

Vlak voor rust kwam RVVH goed weg toen de paal redding bracht bij een inzet van Robin Zwinkels. Gelukkig gingen de boys met een positieve stand de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft verzuimde RVVH de score verder uit te breiden. Twee dotten van kansen werden om zeep geholpen door Brandon Könemann en Jardell Drenthe. Brandon Könemann miste een enorme kans vrij voor de keeper en Jardell Drenthe stuitte na een solo actie op keeper Konings van SHO.

Halverwege deel twee kwam ook Mahmud Sönmez alleen voor keeper Konings te staan, maar hij wilde het vervolgens te mooi doen om de bal te touwen in te jagen. Een stiftbal ging over het doen heen verloren. Twee minuten later kantelde de wedstrijd. Na een spetter op de paal bij doelman Elkhuizen werd de rebound door Giovanni Breevaart binnengeschoten.2-2.

Een minuut of vier later zette Bob Vermunt SHO op een 2-3 voorsprong. Vermunt kopte raak in de kruising.

RVVH kon even later voor de gelijkmaker tekenen, maar een inzet van Brandon Könemann ging via een SHO speler tegen de paal. Een kwartier voor tijd besliste Joost Both de wedstrijd definitief voor SHO. 2-4. Trainer Ronald Hulsbosch zette nog wel enkele verse krachten in, maar dit kon niets meer aan de stand veranderen.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Takacs bleef RVVH aangeslagen achter. De boys hadden de wedstrijd in eigen hand kunnen hebben, maar faalden uiteindelijk in de afwerking. Door het verlies van de Meeuwen blijft RVVH van de onderste plek verwijderd. Komende zaterdag is er geen competitie voor RVVH. Deltasport haalt de wedstrijd in tegen Honselersdijk. RVVH speelt zaterdag voor de beker tegen eersteklasser ARC.

Opstelling RVVH: Elkhuizen, Swart, J.Drenthe, Eggers, Proost(85 van Prooijen), El Koubai(76 de Jesus), Merencia, Sönmez, Boers, Fortes(78 Luksch), Konemann.

RVVH kreeg zaterdag de nummer twee Quick Boys op bezoek.

Een lastige klus, maar RVVH had zich hiervoor goed gewapend. Trainer Han van Harselaar had na lang blessureleed weer de beschikking over Tarek Yekhlef, hij maakte weer zijn eerste speelminuten.

Het was vooral Jordi Mosmans die in het begin de nodige opruimwerkzaamheden moest verrichten. Zonder kleerscheuren kwamen de boys het eerste kwartier door. In de 18e minuut taste keeper Joris Blaak net mis bij een rake kopbal van Quick Boys.0-1.

Meteen daarna kon Bob Krens bijna de gelijkmaker binnenwerken, maar zijn poging ging net naast het doel verloren.

In de 28e minuut werd de score verdubbeld door Quick Boys. 0-2. Gelukkig kon RVVH vrij snel de aansluitingstreffer maken. Kader Diop kopte de bal door na Donovan Lioe Anjie die vervolgens de bal strak in de kruising kopte.1-2.

De boys pikten de draad weer goed op. Amper 4 minuten na de aansluitingstreffer schoot Kader Diop de gelijkmaker al binnen. 2-2. RVVH liet Quick Boys in deze fase wankelen, maar toch moesten de boys attent blijven. Bob Krens probeerde van afstand de bal in de touwen te werken, maar hij miste in afronding.

In de 38e minuut kroop RVVH door het oog van de naald toen Quick Boys op de lat kopte. Vlak voor rust haalde Donovan Lioe Anjie ook de trekker over van afstand, maar deze zeilde net over het doel heen.

Ruststand 2-2.

Direct na rust opende Quick Boys goed met een snelle goal.2-3. RVVH werkte aan de gelijkmaker, maar had moeite met de afronding. Eerst was het Kader Diop die vanuit een moeilijke hoek in het zijnet schoot, daarna stevende Bob Krens alleen op de doelman af en stuitte hierbij op de keeper.

Enkele wissels werden ingebracht om het Quick Boys toch weer enigszins moeilijk te maken. Toch kwamen de boys nog enkele keren goed weg, keeper Joris Blaak redde enkele keren uitstekend zijn team voor verdere achterstand. In het laatste kwartier moest ook de lat redding brengen bij een inzet van Quick Boys.

In de slotminuten leverde een vrije trap van Noury Mulder niets op, en bij een uitstekende voorzet van Geert Cleef kwam Noury Mulder net een teenlengte tekort om de bal het laatste zetje te geven het doel in.

Quick Boys nam uiteindelijk de drie punten mee terug naar Katwijk. RVVH is na het verlies hekkensluiter met 19 punten uit 20 wedstrijden gevolgd door Capelle 2 met 20 punten uit 20 wedstrijden. RVVH is zaterdag vrij van competitievoetbal.

Opstelling RVVH 2:Blaak, van Dommelen(59 Voskamp), Yekhlef(46 Lopes), Capelle(80 Makubikwa), Mosmans, van Dam, Cleef, Lioe Anjie, Krens(55 Mulder), Messina, Diop.

De boys van RVVH gingen zaterdag op bezoek bij de koploper Smitshoek 3. Slecht 1 punt was RVVH verwijderd van koploper Smitshoek. SHO stond met 32 punten uit 15 wedstrijden nog tussen beide clubs in, dus alleen SHO zou bij winst van RVVH nog roet in het eten kunnen gooien van RVVH.

RVVH begon vlijmscherp aan de wedstrijd. Na 4 minuten spelen was er het eerste schot van de wedstrijd te noteren. Spits Ibo El Aroussi raakte de bal vanaf 20 meter vol met zijn linkerbeen richting de bovenhoek, maar de keeper kon hem pakken.

Twee minuten later was het wel raak nadat Kevin van Heek de bal hoog voortroken Robin Malipaard het meest attent reageerde en de bal met de punt van de schoen binnen kon tikken. 0-1.

RVVH bleef koploper Smitshoek onder druk houden. In de 10e wisten de mannen de score zelfs te verdubbelen. Wederom was het Kevin van Heek die twee man passeerdeop de vleugel en door kon rennen naar de achterlijn. Daar wist hij het overzicht te houden en richting penaltystip de bal te geven op Sander de Ruiter die koelbloedig de klus klaarde.0-2.

Smitshoek liet het er niet bij zitten en begon aan een opmars van terreinwinst. Dit resulteerde in de 16e minuut in de aansluitingstreffer.1-2. De wedstrijd bleef lange tijd in balans met enkele kleine kansen te noteren.

Vlak voor rust verschafte Robin Malipaard meer lucht door een droge knal vanaf buiten het strafschopgebied binnen te schuiven.1-3.

Na de pauze bleef RVVH de bovenliggende partij. Helaas zakte dit na 20 minuten volledig in en was de organisatie weg. Keeper Wouter Korteweg hield zijn team meerdere malen op de been met enkele fraaie reddingen. Even leek ook Wouter kansloos te zijn toen spits en aanvoerder van Smitshoek hem wist te omzeilen maar op de paal schoot.

In de absolute slotfase hield Damien Mars nog de bal van de lijn waardoor het geloof  bij de tegenstanders wegzakte. de voorhoedespelers van RVVH verzuimden in deze fase de voorsprong verder uit te breiden en de wedstrijd in het slot te gooien.

Zo won RVVH wederom van een concurrent en staan de boys  op een keurige 2e plaats. RVVH is zaterdag vrij van competitievoetbal.

Opstelling RVVH 3: Korteweg, Swarttouw, Kloppenburg, van Dun, Mars, Spierings, de Ruiter(73 Korpershoek), de Graaff, van Heek(83 Boogert), El Aroussi(65 Ooft), Malipaard(59 Rietveld).

RVVH kreeg op eigen terrein bezoek van de nummer 2 DRL 2.

De boys die 17 punten uit 12 wedstrijd in de middenmoot staan kregen ondanks de vele afwezigen toch een sterk team op de been.

Na een grote kans van DRL na 10 seconden bleef RVVH de rest van de wedstrijd heer en meester. Leon Smit speelde een grote hoofdrol in de wedstrijd.

Halverwege de 1e helft kopte Leon Smit een voorzet van Ton Kreling fantastisch binnen. Kort daarna kon Raymond Josee de score al verdubbelen, maar zijn inzet kwam op de paal. Uiteindelijk viel de 2-0 niet veel later door Paul v/d Kooij die het eindstation was van een mooie aanval.

In de 2e helft ging RVVH verder. Kort na rust viel de mooiste goal van de middag. Een splijtende pass van Robert Kooiman werd door Leon Smit aangenomen op de borst en in 1x binnen geschoten. Pogingen van DRL liepen op niets uit door de ijzersterke verdediging van RVVH.

Hierna klaarde Leon Smit de klus voor de blauwwitte brigade. Uit een corner kopte hij de 4-0 binnen, en in het slotakkoord ging hij alleen op de keeper af voor de 5-0.

De medekoploper werd zodoende met 5-0 verslagen door een sterk en gemotiveerd RVVH. Op naar volgende week wanneer de derby tegen Barendrecht op het programma staat.

RVVH is zaterdag tegen NOC Kralingen 3 fors onderuit gegaan. Keeper Sjoerd Mikolajczak kreeg 7 doelpunten te verwerken. De wedstrijd ging met 7-1 verloren.

Ian de Jager kopte de enige treffer binnen.

RVVH staat nu op een 5e plaats met 27 punten uit 18 wedstrijden.

De RVVH vrouwen gingen naar Hoornaar voor de wedstrijd tegen Stedoco Vr1.

RVVH begon vanaf minuut 1 met dominant voetbal aan de wedstrijd. Toch duurde het lang voor er een doelpunt viel. Op slag van rust opende Jaline Hoek de score voor RVVH, na een voorzet van Viviane Verheijen haalde Jaline met een halve omhaal uit.0-1.

In de 2e helft werd de score verdubbeld door Fu-Sang Pott. Vanaf de zestien schoot ze de 0-2 binnen. Door de winst heeft RVVH een belangrijke stap gezet richting handhaving Topklasse.

RVVH Vr2:

RVVH heeft het treffen in Utrecht tegen Sporting’70 verloren. Beide teams stonden in punten gelijk op de ranglijst. Uiteindelijk wonnen de vrouwen uit Utrecht met 3-2. Jennifer Bakker scoorde beide doelpunten.

RVVH O19-1 (foto album) :

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de koploper Xerxes DZB. De boys staan op een 2e plaats en hebben een achterstand van 5 punten op de nummer 1.

Bij winst kon RVVH de koploper op 2 punten naderen. Een belangrijke pot dus! In de 1e helft was het RVVH die de score wist te openen. Op aangeven van Mark Resoort zorgde Laurens de Witte voor de 0-1 voorsprong op het scorebord.

In de 2e helft kwam Xerxes nog wel langszij, maar net voor tijd trok Jardy Terwisscha de 1-2 overwinning over de streep. RVVH staat nu met 33 punten uit 16 wedstrijden op een mooie 2e plaats.

Abel Cup:

RVVH heeft woensdag tegen IFC O19-1 gespeeld voor de Abel Cup. In de wedstrijd werd niet gescoord. Na een 0-0 stand moesten strafschoppen de beslissing brengen. RVVH ging met de strafschoppen onderuit.

RVVH O17-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen Sportlust’46 O17-1.

De wedstrijd dreigde uit te lopen naar een 0-0 gelijkspel. Toch was RVVH in de 2e helft de winnaar, in het slot van de wedstrijd gaf invaller Julian den Braber een voorzet op Luuk Simonse. Die wist er wel raak mee! Hij kopte de 1-0 binnen.

Koploper RVVH heeft zaterdag een behoorlijke steek laten vallen. De boys gingen met 0-5 onderuit tegen de nummer 2 Excelsior R O15-1.

Hekkensluiter RVVH moest zaterdag op bezoek bij de koploper Xerxes DZB 013-1. Na een 4-0 achterstand bij rust ging de wedstrijd in de 2e helft met 7-0 verloren.

RVVH ging zaterdag goed van start tegen koploper SHO O11-1. Na 5 minuten spelen kwam RVVH al op een 0-1 voorsprong door goed druk zetten van Sem Keur. Tim Bout kreeg daarna de mogelijkheid om een kans te benutten en deed dit ook.0-1.

Even later speelde Tim Bout de keeper keurig uit en bracht hij de stand op 0-2. Keeper Jaydie Stip voorkwam enkele gevaarlijke momenten van SHO met fraaie reddingen.

De boys kwamen voor rust nog twee maal tot scoren. Tim Bout haalt de bal op van het middenveld en stuurt Djenoah Duarte 1 op 1 met de keeper en zorgt voor de 0-3.

Even later schoot Djenoah Duarte de bal in de verre hoek.0-4.

Na de pauze besliste Tim Bout de wedstrijd.1-5. RVVH staat na de winst weer bovenaan de ranglijst.

RVVH O11-2:

Koploper RVVH kreeg zaterdag Ommoord O11-1 op bezoek.

De boys kwamen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jayden Sewnundum. De wedstrijd eindigde in tranen, want in overleg met de scheidsrechter werd besloten de wedstrijd te staken. Ouders van de tegenstander wilden zich met de wedstrijd bemoeien.