Uitgebreid dagverslag zaterdag 7 december

RVVH 1 goed terug – Winst voor RVVH 7 – Vrouwen RVVH halen het maximale. RVVH O19-1 door naar de promotiepoule.

De mannenhoofdmacht van RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer 3 XerxesDZB. De gasten uit Rotterdam Zevenkamp hebben momenteel 19 punten in 10 wedstrijden verzameld en RVVH staat nu met 13 punten uit 10 wedstrijden op een 9e plaats. Afgelopen zaterdag ging RVVH met een forse 5-0 nederlaag tegen Poortugaal huiswaarts. De vraag was alleen of RVVH de klap al weer te boven zou zijn?

Trainer Ronald Hulsbosch had enkele wijzigingen aangebracht in zijn team, Jay Brand(blessure) en Gino Boers(schorsing) werden vervangen door Danny van Valen en Ibrahim El Koubai. Gazar Dermendjan nam de plaats in van Mahmud Sönmez.

Na het startsein van arbiter A.H.Kuup werd keeper Danny Spelde al direct op de proef gesteld door een hard schot van Xerxes, Danny verwerkte de bal over zijn doel tot cornerbal. RVVH moest op zijn hoede zijn, maar liet zich niet van de wijs brengen. Na een aftastende beginfase kon RVVH toch al vroeg in de wedstrijd de score openen. Een cornerbal van Christiaan Sprangemeijer leek te hard te zijn, maar kon door Wouter Swart nog worden terug gekopt naar Brandon Könemann die daarna meteen binnen kopte.1-0.

RVVH trachtte de score verder uit te breiden, maar Xerxes dacht daar anders over. Het aanvallende Xerxes probeerde uit enkele momenten toch weer snel op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Bruce van Kesteren ging hard naast het doel van Spelde, ook enkele corners verliepen zonder kleerscheuren. In de slotminuten voor rust werkte Kai Fens toch de gelijkmaker het doel in na een cornerbal.1-1.

Hierna kreeg  RVVH nog mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het vizier stond niet op scherp. Een voorzet van Ibrahim El Koubai kwam te hard voor Papito Merencia om binnen te koppen, en ook Gazar Dermendjan gaf Brandon Könemann nog een unieke kans tot scoren. Maar de goaltjesdief van RVVH kwam een paar stappen tekort.

Met de stand in evenwicht namen beide teams de weg naar de kleedkamers voor rust.

In de 2e helft nam RVVH na 57 minuten opnieuw de leiding. Een vrije trap van Christiaan Sprangemeijer belandde zo op het koppie van Papito Merencia, die de bal mooi in de hoek kopte.2-1. RVVH kreeg meer grip op de wedstrijd, maar verzuimde hun mogelijkheden af te maken. Een vrije trap van zo,n 30 meter werd door Jesse Eggers strak naast geschoten en een voorzet van Papito Merencia werd door Dermendjan en Könemann gemist.

Na 77 minuten kwam er toch de 3-1 voorsprong op het scorebord. Na een cornerbal van Christiaan Sprangemeijer stond Brandon Könemann weer op de goeie plek om uit te halen.3-1. De boys konden in de slotfase de score verder uitbreiden, maar misten de nodige kansen. Brandon Könemann schoot over het doel en later kopte hij nog naast. Maar ook Papito Merencia en Shamir de Jesus kregen de bal niet het doel in.

RVVH deed na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter A.H.Kuup de drie punten weer snel in de pocket. Door de winst is RVVH 1 treetje omhoog gegaan op de ranglijst. De boys staan nu op een 8e plaats met 16 punten uit 11 wedstrijden. Komende zaterdag speelt RVVH zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in Wateringen tegen VELO. Aanvang half drie.

Opstelling RVVH 1: Spelde, van Valen, Swart, Eggers, Mosmans, El Koubai, Celen, Merencia, Sprangemeijer(80 Sönmez), Dermendjan(80 de Jesus), Könemann(88 Gangadin).

RVVH speelde thuis tegen Smitshoek 2.

De boys begonnen zonder Damian Mars(beenbreuk), Rodney van Dam(bank), Noury Mulder(bank en Gino Stolk(1e). Cerezo Drenthe, van Dongen, Messina en Haasdijk kwamen hiervoor in de plaats. RVVH keek al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan tegen de nummer 3 van de ranglijst.

Bob Krens probeerde bij een vrije trap de stand weer gelijk te trekken, maar mikte te hoog. Halverwege de 1e helft kon RVVH pas terug komen door een mooi schot van Jair Louter dat hard in het doel verdween.1-1.

Vijf minuten later kopte Smitshoek al weer de 1-2 binnen. Met deze stand nam RVVH de weg naar de kleedkamer voor rust.

In de 2e helft maakte RVVH naarstig de jacht op de gelijkmaker, een schot van Cerezo Drenthe ging net naast het doel. In de 64e minuut trok RVVH de stand weer recht. Na een cornerbal van Danny Haasdijk kon aanvoerder Rick Resoort de bal het doel inwerken.2-2.

Trainer Han van Harselaar bracht enkele nieuwe krachten in het veld, dit bracht geen verandering. Smitshoek sloeg hierna 2x toe binnen 1 minuut. Na een kopbal  in de 72e minuut schoot Smitshoek een minuut later de 2-4 keihard binnen. De wedstrijd was beslist. Door de winst is Smitshoek de nieuwe koploper geworden in de reserve eersteklasse. RVVH staat na 11 wedstrijden op een 5e plaats met 19 punten.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Resoort, van Halem, van Dongen, Louter, Krens, C.Drenthe(65 van Dam), Messina, Haasdijk, van Barneveldt(66 Mulder), Voskamp.

RVVH ging op bezoek bij DSO 4.

In de laatste competitiewedstrijd van het jaar kwam RVVH vlot uit de startblokken. Na 12 minuten werd Robin Malipaard op maat bediend door Jip Donkers voor de 0-1. Twintig minuten later waren de rollen omgedraaid en was het Donkers die er zelf 0-2 van maakte.

Voor rust was het toch de thuisploeg die met twee goals weer langszij wist te komen. Met een 2-2 stand gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft doorbrak DSO de stand. Keeper Delano Willemen werd omzeild en het werd 3-2. Na ruim een uur spelen bracht Jip Donkers zijn team weer in de wedstrijd door de 3-3 te scoren. DSO leek hierdoor aangeslagen en RVVH bleef hoop houden op een goed resultaat. De ploeg speelde alles of niets, toch ging het in blessuretijd nog fout. Vanuit de uitbraak schoot de thuisploeg toch de winnende treffer nog binnen.

RVVH was na het laatste fluitsignaal in rouw gedompeld door de nederlaag. Na 10 wedstrijden staat RVVH nu op een 10e plaats met 9 punten. Voor de boys is het nu winterstop. Zaterdag 25 januari hervat RVVH de competitie met een uitwedstrijd tegen Be-Fair 2.

Opstelling RVVH 3: Willemen, v/d Nat, Pang, Capelle, Boogert, Oudijn(58 Altiok), Spierings, Ruiz Camarena, de Vries, Donkers(74 El Aroussi), Malipaard.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 5 Zwervers IJvv 5.

Met forse cijfers gingen de boys onderuit. RVVH werd met 8-1 verslagen. De enige goal van RVVH kwam op naam van Kelvin Wittekoek.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12:45 op de Bongerd tegen Barendrecht 11.

RVVH 7:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Transvalia Zw 5.

In de 1e helft kreeg RVVH weinig kansen, de wedstrijd verliep moeizaam en eindigde bij rust in een 0-0 tussenstand.

Na de pauze begon RVVH beter. Jake Koolwijk opende de score en daarna zorgde Jeffrey Aluy voor de 0-2. Een onterechte penalty van Transvalia werd goed gepakt door keeper Suleyman Kosar van RVVH. Door de winst staat RVVH nu op een 2e plaats. Koploper Hekelingen 7 gaat met 18 punten uit 7 wedstrijden aan de leiding.

Komende zaterdag gaat RVVH om 16:00 uur op bezoek bij SVS 9.

De RVVH vrouwen gingen naar Amsterdam voor de laatste competitiewedstrijd van het jaar tegen Wartburgia Vr1.

Beide teams begonnen met 15 punten totaal aan de 11e wedstrijd van de competitie, met als inzet een plek bij de top 5 van de Topklasse. Wartburgia kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong, maar RVVH liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Keepster Lisette Snel hield met enkele reddingen haar team op de been.

Na zo,n 35 minuten kon RVVH toch op gelijke hoogte komen. Een poging van Jaline Hoek werd gekeerd door de keepster, maar de rebound werd zonder pardon ingeschoten door Viviane Verheijen.1-1. Met deze stand namen beide teams de weg naar de kleedkamer voor de rust.

In de 2e helft kwam RVVH beter uit de startblokken. Halverwege deel twee besliste Viviane Verheijen de wedstrijd, na een schot van Manuela Grootenboer was Viviane er wederom snel bij om de rebound binnen te werken. 1-2.

Door de winst staat RVVH nu op een keurige 5e plaats met 18 punten uit 11 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH voor de beker thuis tegen Oranje Nassau Vr2.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam speelden een uitwedstrijd tegen Hercules Vr1.

RVVH had het overwicht, maar de kansen waren voor Hercules. Enkele kleine kansjes voor RVVH kwam verder niets uit. Met een ongewijzigde 0-0 stand gingen de vrouwen rusten voor de 2e helft.

In de 2e helft had RVVH nog steeds veel balbezit. Een vrije trap van de rand zestienmeter zorgde tegen de verhouding voor de 0-1 achterstand. Trainer Patrick v/d Veen bracht een aanvallende wissel in, dit leverde meteen niet veel later al het gewenste resultaat op. Rebekka van Esch scoorde de 1-1.

Niet veel later kreeg Rebekka wederom een kans, maar het schot werd geblokt en in de scrimmage kreeg Renske Bijdorp haar voet tegen de bal en scoorde zij de 1-2. Met nog een kwartier te gaan voerde Hercules de druk op, maar gelukkig hield RVVH stand. De drie punten gingen mee terug naar de Sportlaan.

De RVVH vrouwen gaan nu de winterstop in. Na 11 wedstrijden staan de vrouwen met 16 punten op een keurige 6e plaats. Zaterdag 1 februari hervat RVVH de competitie thuis tegen Ter Leede Vr2.

RVVH O19-1:

Koploper RVVH speelde hun laatste wedstrijd in Gouda tegen Jodan Boys O19-2.

In de 1e helft kwam RVVH op een 1-0 achterstand. Na de pauze bracht Laurens de Witte RVVH weer op gelijke hoogte. Levi Hoogendoorn schoot RVVH naar de 1-2 voorsprong toe.

De spanning kwam weer terug toe Jodan Boys weer op 2-2 kwam te staan. Maar de boys wonnen toch de wedstrijd met 2-5. Een kanonskogel van Bo Terlouw zorgde voor de 2-3. Daarna klaarden Laurens de Witte en Jardy Terwisscha(penalty) de klus.

De boys zij nu kampioen geworden in de eigen afdeling, RVVH gaat het nieuwe jaar spelen in de promotiepoule voor een plek in de 4e divisie.

RVVH O17-1:

RVVH speelde thuis tegen Spartaan ’20 O17-3.

Een 0-1 acherstand moest worden weggewerkt door RVVH. Sven Bout bracht zijn team weer op gelijke hoogte.1-1. Menno v/d Male bracht de spanning terug in de wedstrijd. Een cornerbal van Menno werd zo het doel ingedraaid.2-1.

Jammer genoeg kwam Spartaan met 10 man toch nog terug naar 2-2.

RVVH speelde thuis tegen SVV O15-1.

De boys speelden een slechte wedstrijd. Na 8 minuten keken ze al tegen een 0-1 achterstand aan. In de 2e helft ging de wedstrijd met 0-2 verloren.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10 uur thuis tegen Soccer Boys O15-1.