Dagverslag zaterdag 26 februari

Zaterdag werd er een beperkt programma afgewerkt door de teams van RVVH in verband met de voorjaarsvakantie en het carnavalsweekend. De mannenhoofdmacht speelde op het Geuzenpark de competitiewedstrijd tegen Brielle. RVVH 2 speelde een oefenwedstrijd tegen Sliedrecht 2 en RVVH 7 ontmoette op eigen terrein Charlois 5.

RVVH oefende op eigen terrein tegen de nummer drie uit de reservehoofdklasse Zuid Sliedrecht 2.

Sliedrecht begon met fel met hoog druk zetten, waarbij de 1e en beste aanval meteen onschadelijk gemaakt kon worden door John Vugt van RVVH. Direct in de tegenaanval nam RVVH al de leiding. Een aanval via een aantal schijven kwam bij Laurens de Witte terecht die daarna de 1-0 kon binnenwerken.

Door een fout in de opbouw bij RVVH kon Sliedrecht na 20 minuten langszij komen. Kansen uit corners van Dirk van Leenen en John van Vugt bleven onbenut. Ook de buitenspelers Juwensly Orcadio en Stevie Soares bleven een onhoudbare plaag voor de defensie te zijn. Maar wisten het net niet te laten bollen. Na ruim een half uur spelen kon Youri Volkman zijn team weer aan de leiding brengen. Een strakke vrije trap van zo,n 19 meter was onhoudbaar voor de keeper van Sliedrecht.2-1.

Enkele minuten later maakte Juwensly Orcadio een prachtige actie over rechts en de lage voorzet werd door een verdediger van Sliedrecht binnen de touwen gewerkt. Met de riante voorsprong ging RVVH de rust in.

In de 2e helft werd de score verder opgeschroeft door Stevie Soares. Met twee treffers kwam de 5-1 op het scorebord te staan. Door fysieke ongemakken bij de tegenstander werd besloten om een kwartier voor tijd te stoppen. Wegens ziekte van trainer Han van Harselaar stond Marlo Bruma voor de groep. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om kwart over 11 een uitwedstrijd tegen Zwaluwen 2.

Opstelling RVVH 2: van Vugt, van Barneveldt, van Leenen(46 Louter), van Vugt, Mars(21 Boogert), Terlouw(46 de Graaf), Volkman(46 Kreuk), de Witte, Soares, Hoogendoorn, Orcadio.

RVVH 7:

De nummer 5 RVVH speelde op eigen terrein tegen hekkensluiter Charlois 5. Het nog puntloze Charlois begon fel aan de wedstrijd en probeerde vroeg druk te zetten. De boys hadden hier wat moeite mee en waren slordig in de pasing om grote kansen te creëren. Halverwege de 1e helft nam RVVH toch de leiding door een rake kopbal van Ruben van Vliet. Niet veel later werkte voorzitter Stefan Komduur wat ongelukkig de bal in eigen doel. In de 1e en beste tegenaanval schoot Roy de Lepper RVVH weer op 2-1.

Voor rust kwam Charlois op gelijke hoogte. Keeper Marcel van Es dook over de bal heen.

In de 2e won RVVH de wedstrijd met 5-3. Doelpunten kwamen van Rick de Vos(3-2), Roy de Lepper(4-2) en Lammert Verhoeven (5-2). Charlois kwam op 5-3 door een doelpunt van Menno Den Boef. RVVH staat op een 4e plaats.