Beker- en inhaalwedstrijd dinsdag 21 november

Door: Arie Verveer

Dinsdagavond speelde de mannenhoofdmacht van RVVH in Alphen a/d Rijn een wedstrijd in de 2e ronde van de KNVB districtbeker. Tegenstander was de 4e divisionist ARC(Alphense Racing Club). ARC speelt net als RVVH in de 4e divisie, alleen spelen hun in A en RVVH in B. ARC heeft in 12 wedstrijden 17 punten verzameld in de competitie en RVVH daarentegen heeft in 11 wedstrijden 13 punten verzameld. Beide teams ontlopen elkaar niet zoveel op papier.

Tijdens de wedstrijd was daar niet zo heel veel van te zien. RVVH was duidelijk de meerdere, maar drukte dit nog niet in doelpunten uit. Trainer Kevin Vink had een aantal vaste kernspelers vrij af gegeven en gaf daarom andere spelers ook weer kans om zich te presenteren. De boys hadden veel balbezit en kregen na zo,n 8 minuten een goeie kans om de leiding te nemen. Laurens de Witte haalde van afstand de trekker over en de keeper had daar moeite mee, liet los maar RVVH was er niet direct in de buurt om alsnog de 0-1 binnen te werken.

Net voor het kwartier was het Jeremy Moreno die los kwam van zijn tegenstander en vervolgens weer kon aanleggen naar Laurens de Witte. Daarna lukte het Laurens de Witte niet om de keeper te verrassen. De doelman liet wel weer los, maar in 2e instantie kreeg Laurens de bal ook niet tussen de palen. Even later probeerde Jeremy Moreno met een mooie actie vanaf de achterlijn de bal binnen te werken, maar de boys bleven uiteindelijk steken op 0-0. Dan moest het in de 2e helft wel gebeuren, want anders moeten strafschoppen uitkomst gaan brengen.

In de 2e helft kon RVVH eindelijk de voorsprong pakken. De rappe Shamir de Jesus liep door tot de achterlijn en trok goed voor op Jeremy Moreno die meteen de bal binnen kopte.0-1. Een kwartier voor tijd stichtte Jeremy Moreno opnieuw gevaar. Net buiten de zestien haalde hij uit, maar zijn schot kwam op de lat terecht. Enkele minuten later werd de score verdubbeld door RVVH. Een vrije trap van Daan Blij werd de zestien ingepompt en Wessel Verhaar werkte de bal het doel in. 0-2.

Vlak voor tijd miste RVVH een enorme kans op de 0-3, Gino Stolk kwam 1 op 1 met de keeper te staan en werkte de bal naast het doel. Na wat extra speelminuten vond scheidsrechter R.S.Hornes het wel genoeg en fluit hij de wedstrijd naar het einde. RVVH door naar de 3e ronde van de beker. Nu maar afwachten of we weer eens een thuiswedstrijd loten.

Opstelling RVVH 1:Nikolic, Eggers, Boers(81 dos Santos), Kusters, Kaba, Niamut, de Witte, Blij(81 Merencia), de Jesus(69 Bout), Moreno(76 Stolk), Verhaar.

RVVH O16-1:

RVVH haalde dinsdagavond een competitiewedstrijd in. De boys deden dit op het hoofdveld in Ridderkerk tegen Rockanje O16-1.

De boys konden al vroeg in de wedstrijd de score openen, maar het eerste schot van Dyrone Vaarnold ging net naast. Daarna ging het spel wat op en neer zonder echte kansen. Even later had RVVH wel succes! Wie anders dan Brobbey(Victory Oboh) schoot vanaf 20 meter de 1-0 in de rechterbovenhoek. Kort hierna wilde Brobbey weer de keeper verrassen met een uitstekende lobbal maar helaas ontbrak de scherpte en ging de bal net naast.

Jayden Sewnundum had het vizier wel op scherp toen hij vanaf de linkerkant de 2-0 binnenwerkte. Daarna werd de score nog verder opgeschroefd door RVVH. Shuve Bartholomeus werd gevloerd binnen de zestien. Een strafschop voor RVVH die door Justin Lam verzilverd werd.3-0. Met deze royale tussenstand gingen de boys de rust in.

Na de pauze kwam RVVH door een eigen doelpunt op 4-0. Door het slordig spel kwam Rockanje toch uit het niets terug naar 4-1. De gasten schoten wel van afstand maar dit leverde totaal geen gevaar op. Gelukkig was er toch weer Brobbey die zijn team met twee goals weer verder op weg hielp. 6-1. RVVH wilde meer en liep verder uit naar 8-1. Een aanval over rechts van Jayden Felicia zorgde al voor een comfortabele 7-1 stand op het scorebord. Het slotakkoord kwam van Dyrone Vaarnold, vanaf 20 meter werd de 8-1 weergaloos binnen geschoten.

Door de ruime overwinning staat RVVH ongeslagen op een mooie plek van de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10 uur op eigen terrein tegen Smitshoek O16-2.