RVVH verdiend langs Poortugaal

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH heeft op een wederom drijfnat en koud sportpark “Ridderkerk” de punten in eigen huis weten te houden. Poortugaal werd na een degelijke partij voetbal van Ridderkerkse kant met 2-0 huiswaarts gestuurd. Beide goals vielen na de rust.

De opening van de wedstrijd was meteen voor de Ridderkerkers die de gasten terug drongen met gelijk al mogelijkheden voor Guytano dos Santos die vanaf links maar net voorlangs schoot. Enkele minuten later was Leon Steketee er met een kopbal na een corner van links dichtbij, de bal kon nog net van de doellijn worden weggewerkt. Gaandeweg de eerste helft kwam Poortugaal ook wat meer opzetten en nam het Ridderkerkse offensief wat af. Dat leverde kort achter elkaar mogelijkheden op voor Sven Breukhoven, gered door Steketee, en voor topscorer Bradley el Idrissi, die zijn inzet in de korte hoek gekeerd zag worden door Delano Kortstam. Ook het verder degelijk voetballende RVVH creëerde richting de rust nog wat mogelijkheden. Zowel Gino Stolk als Papito Merencia waren kansrijk na voorbereidend werk van Mohamed el Yakoubi waarna ook een schuiver van Dos Santos nog belandde in de handen van keeper Marvin Nooteboom. Aan de andere kant ging de gevaarlijke Stan Maas over links goed door maar greep RVVH goalie Kortstam goed in. Ruststand derhalve 0-0.

Na de rust was het weer RVVH wat als eerste op zoek ging naar een goal en slaagde daar ook snel in. Binnen twee minuten kopte de mee naar voren gegane Jesse Eggers een lange voorzet vanaf links van El Yakoubi krachtig in de verre benedenhoek, 1-0. RVVH controleerde daarna nog meer de wedstrijd en leek weinig meer te duchten te hebben van Poortugaal. Op het uur uitte zich dat in een verdubbeling van de score. Stolk kwam aan de rechterkant in balbezit en sneed naar binnen, daarbij enkele tegenstanders passerend. De bal ging soepel naar de linkerkant waar ook El Yakoubi bij betrokken was en waarbij de goed doorgelopen Stolk vervolgens in het centrum de prachtige aanval kon afronden, 2-0. Daarmee leek de wedstrijd ook gespeeld. RVVH gaf nauwelijks iets weg, al leek de ingevallen Qrushinco Rosina over links nog even gevaarlijk te worden maar dat kon tijdig worden gered. En RVVH zelf zag nog een kans van El Yakoubi rechts in de zestien hoog over de goal verdwijnen, maar daar bleef het wel bij. RVVH pakte zo een dik verdiende overwinning, waarbij het Poortugaal vanaf het begin de wil op legde en daarmee drie belangrijke puntjes bijschreef.

RVVH – sv Poortugaal 2-0 (0-0)

47. Eggers 1-0

60. Stolk 2-0

Scheidsrechter M. Kok die gaf een gele kaart aan Sousa en Wagenaar (beiden Poortugaal).