Bekerwedstrijden dinsdag 12 maart

Dinsdagavond werden er twee wedstrijden voor de 8e finales van de KNVB beker afgewerkt. RVVH 1-Graaf Willem ll/VAC 1 en RVVH 2-Smitshoek 2.

RVVH 1;

Op een nat en druilerig Sportpark van RVVH streden de boys om een plek bij de laatste acht van de KNVB beker. De tegenstander was de koploper uit de zaterdag 3e klasse B Graaf Willem ll/VAC uit Wassenaar. In de 1e helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer aan de zijde van RVVH. Toch duurde het even voor het echt gevaarlijk werd voor het doel van de tegenpartij. Halverwege de 1e helft kwam Shamir de Jesus met een strakke maar tevens harde voorzet die voor Wessel Verhaar niet goed gekopt kon worden. Even later trok Shamir de Jesus met een snelle actie zelf de zestien in om vervolgens uit te halen, helaas ontbrak de scherpte voor afronding.

In de 28e minuut lukte het wel om de leiding te nemen. Laurens de Witte lag de bal breed op Gino Stolk die daarna tekende voor de 1-0 voorsprong. Een minuut of drie later werd de score verdubbeld. Na een korte corner van Gino Stolk en Daan Blij kwam de bal bij Wessel Verhaar terecht die met een mooi hakballetje de 2-0 binnen werkte. Met een 2-0 voorsprong ging RVVH de rust in.

Na de pauze was Graaf Willem ll/VAC in de 54e minuut dicht bij de aansluitingtreffer, maar de afronding was slordig. Trainer Kevin Vink bracht nog wat verse krachten binnen de lijnen om de score verder uit te breiden, maar dit bleek lastig. Wessel Verhaar kreeg in de 70e minuut nog wel een bal op maat van Everton Pires Tavares, maar Wessel schoot recht op de doelman af. In de staart van de wedstrijd kwam de spanning toch nog even terug toen de tegenstander de 2-1 scoorde. Gelukkig werd in de extra tijd de wedstrijd definitief beslist. Patrick Lopes Martins da Veiga trok voor en Gino Stolk werkte de 3-1 binnen.

Niet veel later blies de scheidsrechter de wedstrijd af. RVVH nu bij de laatste acht van de KNVB beker. De mogelijke tegenstanders in de kwartfinale zijn: Capelle, RKAVV, Poortugaal, Forum Sport, Spijkenisse, RCL en Spirit.

Opstelling RVVH 1:Nikolic, Steketee, Boers, Kusters, Kaba, Merencia(62 Niamut), de Witte, Blij(81 Bout), de Jesus(62 Pires Tavares), Verhaar(78 Lopes Martins da Veiga), Stolk.

RVVH speelde dinsdagavond tegen Smitshoek 2 voor een plek bij de laatste acht.

Beide teams kregen al vroeg de mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Na drie minuten was het Bryan de Graaf die de bal voorlangs kopte. Vijf minuten later moest keeper Joris Blaak een prima redding doen om zijn doel schoon te houden. De wedstrijd die in een hoog tempo gespeeld werd kreeg na 24 minuten weer geen ommekeer. Een opgelegde kans voor Bryan de Graaf miste wederom de afronding. Even later probeerde Damian Mars bij een solo-actie die keeper van Smitshoek te verslaan, maar de keeper zag de bal naast gaan. Met een ongewijzigde stand gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft werd er weer in een hoog tempo gespeeld.  De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen Smitshoek erin slaagde  om op een 0-1 voorsprong te komen. Keeper Joris Blaak zag de goal van Nigel Hooplot tussen de benen door gaan. RVVH begon meer druk te zetten en maakte de jacht op de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was Youri Volkman daar dichtbij, maar hij schoot ongecontroleerd over het doel. Twee minuten later was het wel raak. Een vrije trap werd door Youri Volkman diagonaal binnen geschotem.1-1.

Helaas ging RVVH in de 83e minuut onderuit. Balverlies bij RVVH werd afgestraft en in de korte hoek binnen geschoten door Quinten v/d Ent van Smitshoek. Vlak voor tijd was er nog een buitenkansje voor Ricky Boogert maar hij schoot in het zijnet. De wedstrijd ging met 1-2 verloren. Het bekeravontuur zit er helaas op. RVVH han zich nu helemaal gaan richten op de competitie.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Mars(85 Pires), Monteiro, B.de Graaf, Boogert, Mosmans, M.Lopes(60 Mpongo), Volkman, Delgado(80 Gravenbeek), Hoogendoorn(60 K.de Graaf), Orcadio.