Belangrijke punten voor RVVH

Door: Theo Leenheer

LEIDSCHENDAM – RVVH pakte eindelijk weer eens een overwinning. En een hele belangrijke! Bij verlies had er een aardig gat ontstaan met de tegenstander RKAVV, dat nu na deze zege tot op twee punten is genaderd.

Daarmee is het belang van deze wedstrijd wel weergegeven. RKAVV kon bij winst op de Ridderkerkers een gat slaan van acht punten. Dus verliezen mocht sowieso niet, winst was eigenlijk het enige doel. Toch was dat in deel één niet echt zichtbaar. RVVH creëerde geen enkele kans laat staan mogelijkheid. Ook wist men nauwelijks de vijandelijke zestien te vinden. RKAVV deed het iets beter maar echte grote kansen bleven ook uit. Remco Overdevest zag tot twee keer toe keeper Kristijan Nikolic een inzet goed pareren en daar bleef het ook bij. Niemand was dus verrast met een 0-0 stand bij rust.

Hoe anders was dat in de tweede minuut na de rust. Guytano dos Santos kreeg bij de zestien meterlijn de bal aangespeeld, controleerde hem op de borst om vervolgens met een verwoestende halve volley de bal in de kruising te jagen, 0-1. Een werkelijk schitterende goal! Eigenlijk RVVH’s eerste aanvallende actie gericht tussen de palen. RKAVV moest daarna en een schot van Khashayar Saeb eindigde in de handen van Nikolic. Halverwege deel twee kreeg Overdevest de beste kans. Aangespeeld in de diepte rechts in de zestien besloot hij fraai over Nikolic te schieten maar eindigde de bal net naast. Het slotoffensief van de thuisclub leverde weer een bal naast op van Overdevest en de ingevallen en fysiek sterke Yani Bouras kopte een corner maar net over. Ondanks aandringen leek het daarbij te blijven voor de thuisclub. De Ridderkerkers, die in de tweede helft veel meer in de vijandelijke linies waren te vinden dan voor de rust, beslisten diep in de blessuretijd de wedstrijd. De ver opgedrongen thuisclub zag de afgeslagen bal bij Philip Dragon rechts op de middenlijn belanden. Die zag vervolgens de grote ruimte aan de linkerkant waar hij de opstomende Gino Stolk vond. Stolk ging met de bal richting de zestien om vervolgens keeper Mike ten Kroode overtuigend te kloppen, 0-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en de drie punten definitief in de pocket.

RKAVV – RVVH 0-2 (0-0)

47. Dos Santos 0-1

90+6. Stolk 0-2

Scheidsrechter S. van Westing gaf gele kaarten aan Merencia, De Jesus en Boers (allen RVVH) en aan Overdevest (RKAVV).