Verslag Betcity-Cup dinsdag 27 februari

Door: Arie Verveer

Dinsdagavond heeft RVVH zich geplaatst voor de 8e finales van de Betcity-Cup. De boys moesten het gaan opnemen tegen de nummer 8 uit de 4e klasse B Dilettant uit Krimpen a/d Lek. RVVH trad niet aan met het vaste selectieteam, maar deed dit met een paar andere spelers erbij. Na het startsignaal van scheidsrechter Jeroen Achterberg duurde het even voordat RVVH de gang erin had, maar na 13 minuten namen de boys de leiding. Daan Blij speelde zich goed vrij en schoot de 1-0 in de verre hoek binnen. Een minuut later kon keeper Delano Kortstam met een prima redding de gelijkmaker voorkomen.

In de 19e minuut was het Laurens de Witte die zijn actie keurig afrondde.2-0. Twee minuten later leek de 3-0 al op het scorebord te komen maar Maurice Lopes zag de bal net niet over de lijn gaan , Dilettant kon op tijd wegwerken. Toch ging er nog het een en ander mis . Net voor het half uur ging Gino Stolk alleen op de keeper af met in zijn zij Patrick Lopes Martins da Veiga, maar hij verzuimde de bal af te geven en ging voor eigen succes en maakte het niet af. Even later had Laurens de Witte het vizier ook niet op scherp, zijn schot ging net naast.

In de 37e minuut ging Patrick Lopes Martins da Veiga op eigen avontuur en schoot dan ook de 3-0 strak in de hoek. Vlak voor rust raakte Gino Stolk op stoom. Hij ging alleen op de keeper af en maakte het keurig af. Na de aftrap mikte Gino Stolk opnieuw raak. Ruststand 5-0.

Na de pauze werd er gewisseld en het scorebord moest volop zijn werk gaan doen. Na 55 minuten lag de 6-0 al binnen van Daan Blij. RVVH ging op naar de tien en kwam bijna om de drie minuten tot scoren. Patrick Lopes Martins da Veiga schoot strak de 7-0 binnen. Daarna kon kon Sven Bout na een uur spelen uit een cornerbal van Daan Blij binnen koppen.

Drie minuten later tekende Daan Blij zelf voor de 9-0. Het slotakkoord viel in de 67e minuut, een schot van Youri Volkman word geblokt en in de rebound schiet Wessel Verhaar de 10-0 binnen. Met nog een aantal minuten te spelen floot de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde. RVVH door naar de 8e finale. In de 8e finale staat er een uitwedstrijd gepland op dinsdagavond 19 maart tegen de winnaar van Heerjansdam-Antibari(5 maart). Mocht RVVH deze wedstrijd winnen dan spelen ze de kwartfinale tegen de winnaar van Spijkenisse-Fc Binnenmaas.

Opstelling RVVH:Kortstam, B.de Graaf, Kusters, Boers, Dragon(55 Vries), de Witte, M.Lopes(55 Volkman), Merencia(46 Bout), Stolk(46 Verhaar), P.Lopes Martins da Veiga, Blij.