Dagverslag zaterdag 1 april

De mannenhoofdmacht van RVVH heeft na twee winstpartijen tegen SVOD’22(1-2) en BVCB thuis(2-1) weer kunnen aanklampen bij de top drie van de zaterdag 1e klasse C. Koploper Heerjansdam is met 7 punten afstand op RVVH nog steeds de moeilijk te kloppen ploeg. Zaterdag moesten de boys het aan de Oldegaarde in Rotterdam opnemen tegen de nummer 6 op de ranglijst Spartaan’20. Aan de Sportlaan ging RVVH destijds op 12 november met 0-2 onderuit tegen de gasten uit Rotterdam door twee doelpunten van Luis Baldeh Baldeh. Nu zijn de boys natuurlijk uit op revanche, en bovendien zijn de punten ook nodig om Heerjansdam op de hielen te blijven volgen.

De wedstrijd was nog maar amper vijf minuten oud en RVVH keek al tegen een 1-0 achterstand aan door een snelle treffer van Jaser Cavdar namens Spartaan’20. RVVH ging meteen in de achtervolging en wilde snel de gelijkmaker op het scorebord hebben. Gino Boers haalde na 12 minuten de trekker over, maar zijn poging werd tot corner verwerkt door keeper Gianni Szepan-Afele. De cornerbal leverde niets op.

Na 25 minuten kreeg RVVH wel loon naar werken. Een cornerbal van Guytano dos Santos kwam via Romano Niamut bij aanvoerder Papito Merencia terecht die meteen uithaalde voor de 1-1. Op slag van rust kon Leon Steketee een achterstand van RVVH voorkomen door een gevaarlijk schot van Spartaan voor de doellijn weg te werken. Kort hierna blies scheidsrechter A.W.J. v/d Boogaard voor rust.

In de 2e helft werden de toeschouwers weer prima vermaakt met aantrekkelijk voetbal van beide zijden. De schorsingsvrije Everton Pires Tavares was in het veld gekomen voor Shamir de Jesus en al na twee minuten kon hij zijn team weer bijna aan de leiding brengen. Een makkelijk schot teisterde helaas de paal. Even later kon Spartaan’20 wel weer afdrukken.2-1. Gelukkig kon RVVH snel op gelijke hoogte komen. Een minuut of vier na de treffer van Spartaan’20 was het Guytano dos Santos die zijn schot geblokt zag worden door de keeper, toch was hij attent genoeg om de rebound wel binnen te werken.2-2.

Spartaan’20 kon na 70 minuten langszij komen bij een vrije trap, maar de lat bracht de redding voor RVVH. Trainer Kevin Vink bracht weer enkele wissels in het veld om alsnog een overwinning over de streep te halen, ook Remco Buist was binnen de lijnen gekomen. Tien minuten voor het einde zette RVVH nog eens aan en uiteindelijk kwam er nog de voorsprong voor de boys. Papito Merencia reageerde direct in een duel met keeper Szepan-Afele en met de punt van de voet kon hij de bal net het laatste zetje geven het doel in. De aanvoerder en keeper raakten wel beiden geblesseerd, Papito kon de laatste tien minuten niet meer uitspelen.

RVVH stelde in de slotfase de winst zeker toen topscoorder Remco Buist drie minuten voor het einde de 2-4 tussen de palen werkte. In blessuretijd miste Ibrahim El Koubai net de 2-5. Zijn poging kwam op de lat terecht. Zo mocht RVVH dan toch de dikverdiende drie punten meenemen naar de Sportlaan. De winst heeft RVVH ook nog eens op de 2e plaats gebracht, want Xerxes DZB kwam zaterdag niet in actie en koploper Heerjansdam ging met 1-0 onderuit tegen BVCB. Heerjansdam heeft nu 40 punten uit 20 wedstrijden, RVVH 36 uit 20 en op de 3e plaats Xerxes DZB met 34 uit 19 gevolgd door BVCB met 34 uit 20. Komende zaterdag speelt Brielle thuis tegen Xerxes DZB.

Overige uitslagen zijn: BVCB – Heerjansdam 1-0, SVOD’22 – SHO 1-0, DCV – Cvv Zwervers 2-1, Rijsoord – Terneuzense Boys  0-3, Nieuw Lekkerland – De Zwerver 1-0.

Donderdagavond 6 april speelt RVVH op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Sc Feijenoord.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Eggers, Steketee, Dragon, Niamut(71 Ajarai), Merencia(83 El Koubai), Proost, dos Santos(71 de Witte), Stolk, Boers(76 Buist), de Jesus(46 Pires Tavares).

Koploper RVVH had een voorsprong van acht punten op de nummers twee en drie Spirit 2 en Nieuwenhoorn 2. Om de twee achtervolgers op afstand te laten dient er sowieso weer gewonnen worden. Zaterdag gingen de boys richting Hellevoetsluis voor de wedstrijd tegen Hellevoetsluis 2.

RVVH ging in de 1e helft slecht van start. Toch namen de boys vlak voor rust nog de leiding. Mauro Daviraz kon op het middenveld de bal overnemen en direct daarna zette hij met een fraaie steekpass Youri Volkman alleen voor de keeper, waarna hij met een stiftbal de bal in het doel werkte voor de 0-1 voorsprong. Even daarna werd een slordigheid in de verdediging nog bijna afgestraft door de thuisploeg.

Na de pauze kwam RVVH beter uit de startblokken na de donderspeech van trainer van Harselaar. Er kwamen weer wat kansen en na het uur wisten de boys de score te verdubbelen. Ray Kroon werd de diepte ingestuurd door Maurice Lopes, hij slalomde zich er doorheen en haalde onhoudbaar uit.0-2. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld door RVVH. De drie punten zitten weer in de knip!! Door de winst blijft het verschil nog altijd 8 punten. Met nog zes wedstrijden te gaan lijken de boys al goed op koers voor de titel, maar toch is de weg nog ver. Spirit 2 en Nieuwenhoorn wisten beiden te winnen met 1-3 van Fc Oudewater 2 en Nieuwerkerk 2. Zaterdag 15 april speelt RVVH om 11 uur thuis tegen Neptunus/Schiebroek 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, Zoutewelle, Daviraz, Louter, v/d Weele, Volkman, Lopes, de Graaf(10 Karaca), Kroon, van Halem(46 van Leenen), v/d Male(76 Swarttouw).

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de rodelantaarndrager VVOR 2.

Om van de onderste plek weg te blijven moesten de boys winnen om op afstand te blijven van VVOR, want het verschil onderling was slechts twee punten. Kort na de aftrap kreeg RVVH al de mogelijkheid om VVOR pijn te doen bij een goeie actie van Nick Huizer die tussen drie man door wist te breken en toen uithaalde. Zijn schot miste helaas de nodige scherpte voor afronding.

In de 35e minuut probeerde Jardy Terwisscha het verschil te maken in de dribbel, maar hij schoot recht op de keeper af. In de slotminuten stond het vizier wederom niet op scherp bij RVVH, Jaden Gravenbeek schoot van 30 meter afstand ruim over en Jardy Terwisscha kopte naast het doel. Zo gingen beide teams met een ongewijzigde 0-0 stand de kleedkamer in voor rust.

Na de rust ging er van beide kanten weer veel mis. Bart de Vries miste en VVOR had het vizier ook niet op scherp.Enkele keren wist Joris Vugt redding te brengen. In de 69e minuut kreeg RVVH het deksel op de neus toen de rechtsbuiten van VVOR alle ruimte kreeg om de 1-0 te scoren. Een minuut of acht later bracht Jardy Terwisscha de stand weer in evenwicht. Na een kapbeweging kon Jardy in de lange hoek binnen schieten. Even later moest Joris Vugt alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen voor RVVH. Diep in blessuretijd werd een goeie voorzet van Karnik Nazaryan gemist door de voorwaartsen van RVVH. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Met de puntendeling zijn beide teams weinig mee opgeschoten.

Aanstaande zaterdag 8 april speelt RVVH om half drie voor de competitie thuis tegen Barendrecht 3.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Msseyh(59 Kroos), Mosmans, Monteiro, Malipaard, Delgado, Krens, de Vries, van Heek, Terwisscha(82 Nazaryan), Huizer(18 Gravenbeek).

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Steeds Hoger 5.

De laatste overwinning voor RVVH was op 28 januari, toen werd  er nog met 2-3 gewonnen van Blijdorp 6. Daarna werd er gelijkgespeeld tegen SDV 3(0-0) en verloren tegen Capelle 7 met 3-1. Een overwinning zou daarom wel weer eens welkom zijn.

In de 1e helft kwam RVVH nog niet tot scoren. Na de pauze  werd het verschil gemaakt, de wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Doelpunten kwamen van Jessie Fransekaaklijn, Kelvin Wittekoek en Simon Buijze. In een wat vertekende stand staat RVVH op een 11e plek. De boys hebben nog een aantal wedstrijden in te halen. Zaterdag 8 april gaat RVVH om half 1 op bezoek bij Coal 2.

Zaterdag werd er een duel gespeeld tussen de nummer 11 RVVH en de nummer 12 XerxesDZB 5.

De boys begonnen slecht en kwamen daardoor snel op achterstand. Bij rust stond XERXES Dzb al met 1-5 voor. Sem Komduur maakte de enigste goal voor RVVH.

In de 2e helft deed RVVH het een stuk beter. Paul v/d Leeden en Tom Overduin brachten RVVH weer terug in de wedstrijd. Helaas ging de wedstrijd alsnog met 4-7 verloren. Sem Komduur mocht ook nog eens scoren.

Zaterdag 15 april aansluitend op de wedstrijd van Cvv Zwervers-Nieuw Lekkerland spelen de boys om 17:15 een uitwedstrijd tegen Cvv Zwervers 4.

RVVH O23:

RVVH staat op een mooie 2e plaats van de ranglijst in de 3e divisie. Nummer 1 Kloetinge gaat nog steeds aan de leiding met drie punten voorsprong. Zaterdag begonnen de boys op eigen terrein tegen de nummer 4 Roosendaal O23. Roosendaal heeft drie punten achterstand op RVVH en kon bij winst op gelijke hoogte komen. RVVH daarentegen wil natuurlijk in het kielzog blijven van koploper Kloetinge, want in de laatste wedstrijd op 20 mei wat weleens een kraker zou kunnen worden speelt RVVH thuis tegen Kloetinge.

De start van RVVH was goed. Binnen vijf minuten deed Thijmen Vries al een 1e poging om RVVH aan de leiding te brengen, maar het vizier was nog niet scherp genoeg. Een minuut of tien later haalde Kamal El Ouardi uit van afstand, de keeper werkte de bal moeizaam achter het doel. Sven Bout kopte vervolgens na een cornerbal op de lat.

RVVH was in de wedstrijd de meerdere, maar kon dit nog niet in doelpunten uitdrukken. Na 27 minuten was het weer Kamal El Ouardi die van ruim 30 meter afstand de trekker overhaalde, maar weer bracht de keeper van Roosendaal redding. Daarna kwam ook Mike Kooiman nog een teenlengte tekort om bij een cornerbal de bal binnen te werken. Met een ongewijzigde 0-0 stand gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft kwam RVVH slecht uit de startblokken. Roosendaal profiteerde daarvan en in de 48e minuut kwam er een listig moment voor het doel van keeper Kristian Nikolic. Bo Terlouw die vlak voor het doel stond raakte per ongeluk de bal en werkte daarna in eigen doel. Een presentje voor Roosendaal, maar een domper voor RVVH. Moeizaam ging RVVH verder. Kansen werden gemist door Joshua Darson en Jarmo de Bode. Pas in de slotfase kwam RVVH weer langszij. Een vrije trap van Kamal El Ouardi net buiten de zestien viel mooi in de hoek binnen.

In de laatste minuut kreeg Roosendaal toch nog de drie punten op een presenteerblaadje van de scheidsrechter die lange tijd grensrechter Reimert de Graaf met de vlag omhoog zag staan wegens buitenspel. Na heel lang overleg keurde hij de treffer toch goed. De druiven zijn extra zuur voor RVVH, dat in de 1e helft het verschil hsd kunnen en zelfs moeten maken, maar in de 2e helft een matte vertoning hebben laten zien. Door de het verlies van RVVH kon Kloetinge weer verder afstand nemen, de Zeeuwen wonnen met 0-6 van Nieuwenhoorn O23. Zaterdag 15 april spelen de boys om half 1 thuis tegen Poortugaal O23.

Basisopstelling RVVH O23: Nikolic, Mpongo, Arnold, de Graaf, de La Cour, Terlouw, El Ouardi, Vries, Kooiman, Bout, Souisa. Wisselspelers: Joshua Darson en Jarmo de Bode.

Het vrouwenteam van RVVH heeft het zwaar te verduren. Er word nog altijd gestreden om bij die onderste plekken weg te komen. Toch slagen de vrouwen er nog altijd niet in. Zaterdag kwam Sc Stiens naar de Sportlaan voor een strijd tussen de nummer 11 RVVH en de nummer 9 Sc Stiens.

RVVH keek bij rust al tegen een 1-2 achterstand aan. In de 2e helft kon RVVH geen potten meer breken en bleef de achterstand voor RVVH op het scorebord staan.  Yora de Swart scoorde namens RVVH de enigste goal. Weer geen punten helaas voor RVVH! Een pleister op de wonden na afloop was dat hekkensluiter RCL Vr1 met 1-3 onderuit ging. Gelukkig blijft RCL nog altijd met 1 punt verschil achter op RVVH. Zaterdag 15 april speelt RVVH om half drie een uitwedstrijd tegen Berkel Vr1.

RVVH O19-1:

Zaterdag speelde RVVH op eigen terrein de wedstrijd tegen Spartaan’20 O19-2.

RVVH startte goed aan de wedstrijd en liet Spartaan’20 nauwelijks aan voetballen toekomen. Toch tegen de verhouding in kwamen de gasten uit Rotterdam op een 0-1 voorsprong via een fantastisch genomen vrije trap. De boys bleven de bovenliggende partij, maar doelpunten bleven lang uit. Vlak voor rust bracht Thijs v/d Wel RVVH weer op gelijke hoogte.

In de 2e helft werd al snel duidelijk dat RVVH de drie punten in eigen huis wilde houden. Binnen vijf minuten maakte RVVH het verschil, door doelpunten van Haroon Latakwal en Djavann Munro werd het 3-1. De boys voerden de druk nog wat op en er volgden een aantal fantastische kansen met drie keer achtereen Yovannie Dias als eindstation.

Na de 6-1 was RVVH nog niet te stoppen. Bram v/d Windt drukte zijn stempel op de wedstrijd, van zo,n 20 meter afstand joeg hij de bal keihard in de kruising.7-1. Het slotakkoord de 8-1 kwam weer van Yovannie Dias. Een mooie overwinning voor de boys!! De boys staan na 6 wedstrijden met 6 punten op plaats negen.

RVVH O17-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 2 Spijkenisse O17-2.

De boys gingen met een 1-2 voorsprong de rust in. Na de pauze gaf RVVH de winst uit handen en won Spijkenisse met 5-2. Mike Hoogendoorn scoorde 2x namens RVVH. Zaterdag 15 april speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Poortugaal O17-2.

De nummer twee RVVH speelde zaterdag thuis tegen Fc Vlotbrug O15-1.

RVVH begon scherp en goed aan de wedstrijd, dit resulteerde dan ook in enkele kansen. Door een bekeken schot in de verre hoek van Djenoah Duarte kwam RVVH aan de leiding. Even later maakte Vlotbrug na een dekkingsfout al weer de gelijkmaker.1-1. RVVH bleef bij de les en kwam vlak voor rust aan de leiding door een doelpunt van Victory Obah(Brobbey).

In de pauze werd de boel nog even op scherp gezet door de trainers. RVVH bleef de sterkste en met een weergaloze pass in de diepte van Sem op Victory Oboh kon deze alleen naar de goal, maar onderweg werd hij gevloerd door de keeper. De penalty werd scherp ingeschoten door Justin Lam. Het slotakkoord kwam wederom van Justin Lam. RVVH won verdiend met 4-1. RVVH staat na de winst op een gedeelde 1e plaats samen met de Jonge Spartaan O15-1.

RVVH O14-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen WFB O14-1.

In het begin kreeg RVVH weinig kansen, toch door goed druk zetten van de boys kwam er toch de 1-0 voorsprong door een doelpunt van Levi n/d Velde.

Na de rust kwamen er meer kansen, maar doelpunten bleven uit. RVVH won de wedstrijd met 1-0. De winst heeft RVVH op een 2e plaats gebracht van de ranglijst.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de overburen Slikkerveer O13-1.

Koploper Slikkerveer staat met 18 punten uit 6 wedstrijd ongeslagen op een stevige 1e plek. Vanaf het begin was het een spannende pot, het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide teams kwamen nog niet tot scoren.

In de 2e helft kreeg RVVH het wel wat moeilijker, maar ze bleven strijden en knokken voor de bal. Door goed keeperswerk van Elin Jacobs kon RVVH toch in de wedstrijd blijven. Keihard werken van RVVH heeft toch een punt opgeleverd en dat tegen de koploper. Dat verdient een dik compliment voor heel het team!!

RVVH O12-1:

RVVH mocht het zaterdag op eigen terrein opnemen tegen de nummer twee op de ranglijst Nieuwerkerk O12-4.

Na een aftastend begin tegen de sterke tegenstander moest keeper Steff van Hooft een achterstand met een fraaie redding voorkomen. RVVH werd daarna wakker en ging er tegenaan. Goed combinatievoetbal leverde na tien minuten toch de 1-0 voorsprong op door een doelpunt van Jehad Abd. Drie minuten later kwam Nieuwerkerk al weer langszij .1-1.

Direct daarna was RVVH scherp en tekende Kayra Verstraten voor de 2-1 voorspong. Met de 2-1 voorsprong ging RVVH de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft werd de overwinning zeker gesteld, met hoog druk zetten bepaalde RVVH het spelbeeld. Na de 3-1 van Kayra Verstraten werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen door RVVH met 5-1 door nog een doelpunt van Kayra Verstraten en Jehad Abd. RVVH staat nu op een 7e plaats. Zaterdag 15 april gaan de boys om half negen al op bezoek bij Capelle O12-3.