Dagverslag zaterdag 25 maart

RVVH 1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen de nummer drie van de ranglijst BVCB. De boys staan zelf momenteel op een 5e plek met 30 punten uit 18 wedstrijden en BVCB heeft er 31. Koploper Heerjansdam staat goed aan de leiding met 37 punten uit 18 wedstrijden. Bij winst kon RVVH weer een goeie slag slaan en aanhaken bij de top drie. Mochten de boys verliezen dan moet RVVH de strijd met de koplopers laten gaan en weer naar onder kijken.

RVVH moest al na 14 minuten een 0-1 opgelopen achterstand zien goed te maken, uit een cornerbal kon Ferdi Sinar BVCB aan de leiding brengen. De boys waren zeker niet de mindere, en na een voorzet van Shamir de Jesus was het dan Gino Boers die voor de gelijkmaker kon tekenen.1-1.

Met de wind in de rug kwamen er nog enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst moest keeper Massimo van Ewijk een schot van Gino Boers wegwerken en daarna werkte de doelman een poging van Papito Merencia ook naast zijn doel tot cornerbal. Met een gelijke 1-1 stand was de rust bereikt.

In de 2e helft maakte RVVH de jacht op de voorsprong. Met enkele verse krachten wilde trainer Kevin Vink toch de drie punten zien binnen te halen. Toch duurde het lang voor er verandering kwam. De boys kwamen in de slotfase goed weg bij een vrije trap van BVCB, gelukkig stond de paal  een treffer in de weg. Enkele minuten voor het einde werd Remco Buist toch weer de matchwinner voor RVVH. Een aanval over links van Patrick Lopes da Veiga Martins kwam via Laurens de Witte bij Remco Buist terecht die meteen daarna het vonnis voltrok. 2-1.

Door de winst mag RVVH ineens weer omhoog kijken in de ranglijst waar de boys nu op een mooie 3e plaats bivakeren. De overige uitslagen waren voor RVVH ook gunstig. Spartaan’20 – Brielle 0-0, Terneuzense Boys – Xerxes DZB 5-2, De Zwerver – DCV 2-2, Heerjansdam – SVOD’22 3-1, Cvv Zwervers – Rijsoord 1-2, SHO – Nieuw Lekkerland 1-0. Aanstaande zaterdag 1 april speelt RVVH een uitwedstrijd tegen Spartaan’20, en het is geen grap! Koploper Heerjansdam gaat zaterdag op bezoek bij BVCB.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Steketee, Eggers, Dragon(82 Lopes da Veiga Martins), Niamut(72 El Koubai), Proost, Merencia, Ajarai(46 dos Santos), Stolk, Boers(77 Buist), de Jesus(72 de Witte).

Koploper RVVH heeft al een aardig gat van vijf punten geslagen met de  nummer 2 Spirit 2. Om dit zo te laten dan moeten er sowieso weer drie punten gepakt worden. Zaterdag moesten de boys het op eigen terrein opnemen tegen de nummer 9  Ariston’80 2 uit Delft.

Na 10 minuten kwam RVVH al aan de leiding toen Levi Hoogendoorn in de rebound een bal op de lat van Tayfun Karaca alsnog binnen schoot. Helaas werd de treffer afgekeurd door scheidsrechter mevrouw Sharmaine Beekmans voor buitenspel. De boys hadden een leuk voetballend ploegje tegenover zich, die in de 1e helft al 6 corners kreeg. Gelukkig kon RVVH deze goed verdedigen.

In de 35e minuut namen de boys toch de leiding. Youri Volkman haalde vanaf 20 meter de trekker over en de keeper redde nog wel maar de bal was uiteindelijk al over de doellijn geweest. RVVH nam de 1-0 voorsprong mee de rust in.

Na de pauze moest trainer van Harselaar drie noodgedwongen wissels toepassen. Keeper Joris Blaak kon niet verder, Levi Hoogendoorn werd uit de wedstrijd getrapt en ook Kevin de Graaf moest de wedstrijd vroegtijdig staken. RVVH kon nog niet echt het verschil maken. Pas halverwege de 2e helft namen de boys verder afstand. Damian Mars stuurde Claudio van Halem op pad , die faalde geen moment om de 2-0 binnen te werken. Twee minuten later was Claudio weer trefzeker bij een prima voorzet van Mauro Daviraz.3-0.

RVVH maakte er nog een mooi slot van. Met 10 man moesten de boys de laatste tien minuten volmaken door het wegvallen van Damian Mars. Vlak voor tijd werd Tayfun Karaca alleen voor de keeper gezet door Mauro Daviraz voor de 4-0. Daarna werd Tayfun nogmaals aan het werk gezet door Youri Volkman en weer schoot hij raak. RVVH toonde wel aan dat ze vol werklust zitten, want om met 10 man in de laatste 10 minuten nog twee keer te scoren dat zegt genoeg over het team. Dit verdient een compliment!

Door de winst van RVVH en het verlies van Spirit 2 heeft RVVH nu een gat geslagen van 8 punten op de nummer twee Nieuwenhoorn 2 en nummer drie Spirit 2. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 1 een uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak(47 Willemen), Daviraz, Louter, van Halem, v/d Weele, Volkman, Lopes, Karaca, de Graaf(59 Mars), Hoogendoorn(49 Swarttouw), v/d Male.

Met het windje mee begonnen de boys zaterdag aan de uitwedstrijd tegen Lekkerkerk 3.

De kansen die RVVH kreeg via Sem Komduur en Thom van Muyen werden om zeep geholpen. Met een ongewijzigde 0-0 stand gingen de teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft begon RVVH gemotiveerd aan de wedstrijd, toch door onoplettendheid van de keeper kon Lekkerkerk op voorsprong komen na een schot vanaf de aftrap. Een snelle 2-0 ontstond opnieuw door een blunder van de keeper. De moed zakte bij RVVH in de schoenen en ook de gemoederen liepen hoog op na de 3-0 van Lekkerkerk. Wegens wat ongeregeldheden werd de wedstrijd vroegtijdig beeindigt. Het bleef dus bij 3-0.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Xerxes DZB 5.

Op eigen terrein speelde RVVH zaterdag tegen Charlois 3.

RVVH had 1 van de betere clubs tegenover zich. Toch kreeg Charlois nog geen kansen. De boys werden wel een aantal keren gevaarlijk, maar dit leverde niets op. Na een kwartier nam RVVH de leiding. Paul v/d Kooij scoorde zijn 1e treffer van het seizoen. Hierna kwam RVVH onder druk te staan door Charlois, een belangrijke redding van keeper Marcel van Es was noodzakelijk om een treffer te voorkomen.

Na een handsbal van Charlois binnen de zestien wees scheidsrechter Mike Mastrigt naar de stip voor een strafschop. Raymond Josee verzilverde deze.2-0. Even later kreeg Charlois de aansluitingstreffer. Opnieuw een strafschop nu voor Charlois. 2-1 was de ruststand.

In de 2e helft voerde Charlois de druk nogmaals op, door een blunder van de keeper viel dan ook de gelijkmaker.2-2. Vanuit de counter nam Charlois hierna de leiding. De schouders gingen er weer onder bij RVVH, dit resulteerde snel in de gelijkmaker. Vanaf de penaltystip tekende Daniel Vermeulen voor  de 3-3. Er vielen grote gaten achterin bij Charlois, daar kon Patrick van Es van profiteren, hij omspeelde de keeper en bracht RVVH aan de leiding. Keeper Marcel van Es maakte in de slotminuten zijn blunder weer goed om de 4-4 te voorkomen. Het was een zwaar bevochten overwinning, maar de punten tellen!! RVVH staat na de winst op een mooie 7e plaats. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om kwart over 12 een uitwedstrijd tegen Zwervers IJvv3.

RVVH O23:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 6 Blijdorp O23.

Momenteel doet RVVH het niet verkeerd in de 3e divisie, de boys staan met 12 punten uit 8 wedstrijden op een mooie 4e plek en slechts op drie punten achterstand op koploper Kloetinge O23. Winst zou RVVH een nog  betere positie kunnen gaan opleveren.

De boys gingen goed van start en al binnen vijf minuten hadden ze de mogelijkheid om afstand te nemen. Na een overtreding op Joshua Darson lag de scheidsrechter de bal op de stip. De keeper van Blijdorp stopte de penalty, maar ook in de rebound werd er alsnog gemist. Halverwege de 1e helft viel de verdiende voorsprong, een schuiver van Jarmo de Bode ging onder de keeper door het doel in voor de 0-1. Na een spervuur aan kansen en goede reddingen van de keeper wist Bo Terlouw RVVH toch nog voor rust op een 0-2 te zetten.

In de 2e helft liep RVVH verder uit naar een 0-3. Sven Bout scoorde na een prachtige pass van Floris Kreuk die helaas afscheid neemt om voor drie maanden naar Barcelona te gaan. De koek was nog niet op bij RVVH, want gedragen door de wind kon Jarmo de Bode van eigen helft de 0-4 noteren. Vlak voor tijd bepaalde Blijdorp uit een strafschop de eindstand op 1-4.

De winst heeft RVVH weer twee plekken omhoog gebracht in de ranglijst. Koploper Kloetinge maakte zaterdag geen fouten, ze wonnen op eigen terrein met 6-0 van Poortugaal O23. RVVH dus in de achtervolging op de nummer 1. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Roosendaal O23.

De RVVH Vrouwen hadden vorige zaterdag een verdienstelijk punt binnen gesleept door het 2-2 gelijkspel tegen de nummer drie Saestum Vr2. De vraag is of de goede lijn nu voortgezet kon worden? Om kwart over vijf hadden de vrouwen een uitwedstrijd tegen Sparta R Vr1.

In de 1e helft was het Sparta die goed uit de startblokken kwam, met een 2-0 achterstand bij rust moest RVVH het na de pauze weer goed zien te maken.

Dit was nog niet eenvoudig. Tara de Rover scoorde direct uit een cornerbal nog wel de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk ging Sparta er met de 3-1 winst vandoor. De vrouwen bevinden zich in een benarde positie. Met 12 punten staan ze op een 11e plaats en hebben ze alleen nog RCL onder zich. Winst is eigenlijk een must om weg te komen uit die vervelende onderste plek. Wellicht kan daar aanstaande zaterdag zomaar verandering in komen. De Vrouwen spelen om half drie op eigen terrein tegen SC Stiens.

RVVH O17-1:

Op eigen terrein is RVVH met 0-2 onderuit gegaan tegen de nummer 7 LMO O17-1. Komende zaterdag gaat RVVH om 12 uur op bezoek bij Spijkenisse O17-2.

RVVH O14-1:

RVVH had zaterdag moeite om goed te voetballen vanwege de harde wind. Met een ongewijzigde 0-0 stand ging RVVH op eigen terrein de rust in tegen LMO O14-1.

In de 2e helft verliep de wedstrijd slecht voor RVVH. Binnen twee minuten stonden de boys op een 0-2 achterstand. Moeizaam ging de wedstrijd voorbij en toch door een doelpunt van Jael Hanenberg vond RVVH de aansluiting. Helaas mocht de 2-2 niet meer vallen. Aanstaande zaterdag neemt RVVH het om kwart over tien op eigen terrein op tegen WFB O14-1.

RVVH O12-1:

RVVH speelde zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Fc IJsselmonde O12-3.

Het team miste maarliefst drie spelers. Noodgedwongen werden de honneurs waargenomen door anderen. Met de wind in de rug was RVVH in de 1e helft voornamelijk te vinden op de helft van Fc IJsselmonde. Toch kwam IJsselmonde onverdiend op een 1-0 voorsprong. RVVH liet zich niet van de wijs brengen en kwam in de 24e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Jehad Abd. 1-1 was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft kwam RVVH regelmatig gevaarlijk voor de keeper, een doelpunt hing dan ook in de lucht. Na mooi overspel van Haroen Sarwari en Kayra Verstraten kon Carmen de verdiende 1-2 voorsprong maken. RVVH wist hierna de bal niet goed weg te werken bij een hoekschop van FC IJsselmonde, met een beetje geluk viel de 2-2. Er werd nog van alles geprobeerd maar een overwinning zat er helaas niet meer in.

Aanstaande zaterdag spelen de boys om 12 uur thuis tegen Nieuwerkerk O12-4.

RVVH speelde op eigen terrein tegen de buren van de overkant Slikkerveer O11-1.

In de 1e helft namen de boys al ruim afstand. Roel v/d Greijn opende de score voor RVVH, daarna was Halit Kalayci(2x) goed voor een 3-0 voorsprong. Met een 5-1 voorsprong gingen de boys de kleedkamer in voor rust. Roel v/d Greijn scoorde de 4-1 en 5-1.

Na de pauze werd de wedstrijd met 7-4 gewonnen. Doelpuntenmakers waren Roel v/d Greijn en Halit Kalayci. De boys staan nu ongeslagen op een 1e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om half 9 een uitwedstrijd tegen FC Binnenmaas O11-3.