Dagverslag zaterdag 11 juni

RVVH is zaterdag begonnen aan de nacompetitie voor promotie naar de reserve hoofdklasse. De boys mochten op eigen terrein de degens kruisen met DSO 2 uit Zoetermeer. Forum Sport speelde thuis tegen Hellevoetsluis 2, Sc Monster thuis tegen Smitshoek 2 en Katwijk thuis tegen Westlandia 2. De winnaars van deze wedstrijden gingen door naar de halve finale.

De wedstrijd stond onder spanning en dit was ook merkbaar in de wedstrijd. De boys hadden een klein veldoverwicht, maar als te veel kansen kwamen er niet in het begin. Mede door slordig balverlies kon de ploeg niet hun beste van het spel laten zien. DSO stelde er niet al teveel tegenover en met name Jair Louter was een rots in de verdediging van RVVH 2 . Een omhaal van Bo Terlouw belandde net naast de goal van DSO, maar echt grote kansen bleven uit. Met een ongewijzigde stand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft kon RVVH de bal wat langer in de ploeg houden en er kwamen wat kleine kansjes. Een vrije trap van Youri Volkman werd net over het doel geschoten. Pas laat in de 2e helft kon er gescoord worden door RVVH. In de 85e minuut bleef een aanval van RVVH hangen in het strafschopgebied van DSO en vanuit de scrimmage kon de bal in het doel gewerkt worden door Huib van Barneveldt. Met nog een aantal minuten op de klok was de ontlading groot bij RVVH. Maar RVVH kwam onder druk te staan van DSO en dit werd ver in blessuretijd beloond door de gasten. Eerst werd er een aanval van DSO nog gered, maar daarna uit een toegekende cornerbal kwamen de gasten langszij.1-1.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hoogendoorn kon RVVH zich gaan opmaken voor de verlenging, want er moest een winnaar komen. In de 2e helft van de verlenging werden er nog twee grote kansen om zeep geholpen door Leroy Nijgh en Huib van Barneveldt. Zo bleef de 1-1 op het scorebord staan. Strafschoppen moesten nu de beslissing gaan brengen.

RVVH begon aan de penalty,s maar de 1e werd gemist door Menno v/d Male. Gelukkig pakte Joris Blaak de penalty van DSO en stond het weer gelijk. De 2e strafschop van DSO spatte op de paal uiteen en Bo Terlouw schoot wel binnen. Vervolgens miste Leroy Nijgh de penalty en schoot DSO raak, dus stond de stand weer gelijk. Bij de 4e penalty had Youri Volkman geen moeite om de bal tussen de palen te werken. Joris Blaak pakte daarna een penalty van DSO. Toen Claudio van Halem de beslissende 5e had binnen geschoten kon er een klein feestje gebouwd worden en was RVVH door naar de halve finale.

Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH  om acht uur de halve finale thuis tegen Westlandia 2 die zaterdag met 2-3 wist te winnen in en tegen Katwijk. De andere halve finale gaat tussen Sc Monster 2 en Forum Sport 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, van Barneveldt, Louter, van Vugt(108 van Halem), Boogert(46 Mars), Volkman, de Vries, Terlouw, Nijgh, Hoogendoorn(65 v/d Weele), Orcadio(65 v/d Male).

RVVH heeft nog een aantal wedstrijden in te halen voor dat de competitie werkelijk ten einde is. Bij goede resultaten is het nog mogelijk dat de boys een 3e plek behalen op de ranglijst. Afgelopen woensdagavond kwam Barendrecht 8 naar Ridderkerk.

De boys kwamen in de 1e helft op een 0-2 achterstand, maar kwamen daar in de 2e helft niet meer van terug. Barendrecht was met een 2-6 overwinning de betere ploeg. Johan de Ruiter en Robin Malipaard scoorden voor RVVH. Keeper Marlo Bruma stopte nog twee penalty,s voor RVVH. Paul v/d Kooij en Jeffrey Sturrus misten beiden een strafschop.

RVVH staat nu met 29 punten uit 18 wedstrijden op een 5e plaats. Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH om 19:30 uur thuis tegen Sc Feijenoord 3. Zaterdag volgt dan nog een uitwedstrijd tegen SHO 8.

De RVVH vrouwen kwamen 2e pinksterdag in actie tijdens de finaledag van de Voetbalrijnmondcup op het Sportpark van RVVH. Om 12 uur was de finale voor de vrouwen die het moesten opnemen tegen competitiegenoot SSS uit Klaaswaal. Na een ongewijzigde stand in de 1e helft kon RVVH de 2e helft winnend afsluiten. In de 47e minuut werd de score geopend door Viviane Verheijen  en halverwege deel twee bracht Avalon van Dijk RVVH op een 2-0 voorsprong.

Met deze 2-0 voorsprong werd de finale en de beker gewonnen door de vrouwen.

Nacompetitie: Voor de nacompetitie om behoud van nog een jaar topklasse moest RVVH eigenlijk thuis spelen tegen Sc’t Zand Vr1, maar de tegenstander heeft zich terug getrokken en daardoor is RVVH weer een ronde verder. Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen om 3 uur de halve finale in Groningen tegen Oranje Nassau Vr1. De andere halve finale gaat tussen SSS Vr 1 en The Knickerbockers.