Dagverslag zaterdag 11 maart

Na de domper van vorige zaterdag tegen DCV{0-2 voorsprong weggeven in laatste drie minuten} moest RVVH nu de koppies allemaal weer omhoog richten in de volgende wedstrijd. De boys speelden op eigen terrein tegen het stugge en altijd lastige Nieuw Lekkerland. In het verleden kwam RVVH in competitieverband al  20 keer eerder uit tegen Nieuw Lekkerland. De meest recente was in Nieuw Lekkerland waar er met 1-1 gelijk gespeeld werd. Er werden 7 wedstrijden gewonnen door RVVH, 7 gingen er verloren en 6x gelijk. In een oefenwedstrijd in 2003 werd er met 4-2 gewonnen. De meest opmerkelijkste uitslag was toch wel in het seizoen 1986/1987 toen er op eigen terrein met 6-6 werd gelijk gespeeld. Henk v/d Ent opende de score, daaarna waren Bartho Westerdijk en Ronald Harms goed voor de 2 en 3-0. Jack Knikman maakte er voor rust nog 3-1 van. Na de pauze werd het 4 en 5-1 door Robert Dubbeldam en Henk v/d Ent. Via Jack Knikman werd het 5-2. Ronald Harms tekende voor de 6-2. Daarna knokte Nieuw Lekkerland terug naar de 6-6 door doelpunten van Jack Knikman(2x) en Jeroen Koudstaal(2x).

De feiten liggen allemaal dicht bij elkaar dus. Maar de wedstrijden onderling blijven lastig. Dit bleek ook zaterdag. Na 7 minuten kwam het balverlies van Leon Steketee RVVH duur te staan. Nieuw Lekkerland profiteerde daarvan en kon via Sven Schilders op een 0-1 voorsprong komen. Vier minuten later zat RVVH al dicht bij de gelijkmaker, maar helaas mikte Papito Merencia iets te hoog na een korte corner.

RVVH miste daarna opnieuw mogelijkheden tot de gelijkmaker. Laurens de Witte kwam net een teenlengte tekort om af te ronden, na een vrije trap van Gino Stolk miste Everton Pires Tavares ook zijn doel.  Na een half uur kon Gino Stolk vanaf de achterlijn prima voorgeven, maar Remco Buist kon de bal geen vervolg geven. De 0-1 achterstand bleef dan ook op het scorebord staan.

In de 2e helft ontsnapte RVVH aan een 0-2 achterstand. Nieuw Lekkerland pegelde de bal net langs het doel van keeper Tim Elkhuizen. Kort daarna werkte doelman Nick Schutte van Nieuw Lekkerland een schot van Papito Merencia goed weg. Even later moest RVVH helaas met 10 man de 0-1 achterstand zien weg te werken. Wegens natrappen moest Everton Pires Tavares met rood het veld verlaten.

Nog ruim een half uur had RVVH om hieraan te werken. Maar de boys brachten helaas te weinig. Na de inzet van Levi Hoogendoorn kwam er nog wel enig gevaar, maar het bleef een matte vertoning. Nieuw Lekkerland stelde in het laatste kwartier de drie punten veilig. Door een doelpunt van Jip Kegge eindigde de wedstrijd in 0-2. Een terechte overwinning voor de gasten uit Nieuw Lekkerland. RVVH moet na het verlies afstand nemen van de 4e plaats. De boys staan nu op een 6e plek met 27 punten uit 17 wedstrijden. De clubs onder RVVH beginnen dichterbij te komen. Overige uitslagen in de 1e klasse C zijn: De Zwerver – Xerxes DZB 1-1, Heerjansdam – DCV 2-0, BVCB – Brielle 2-1, Cvv Zwervers – Terneuzense Boys 1-2, SHO – Rijsoord 4-1, Spartaan’20 – SVOD’22 3-1.

Aanstaande zaterdag reist RVVH af naar Oostkapelle, op Sportpark Duinhelm aan de Magnolialaan spelen de boys om half drie tegen SVOD’22.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Boers, Steketee, Dragon(64 Eggers), Niamut, Proost(75 Hoogendoorn), Stolk, de Witte(75 El Koubai), Merencia, Buist(38 Lopes da Veiga Martins), Pires Tavares.

De nummer 1 RVVH staat op dit moment twee punten los op de naaste concurrent Spirit 2. Zaterdag moesten de boys hun koppositie proberen te behouden. Op eigen terrein werden de degens gekruist met de nummer 8 Fc Binnenmaas 2. Er was 1 club die het spel maakte, en dat was RVVH. Toch waren de kansen en mogelijkheden op 1 hand te tellen, want echt boeiend was het niet. Tayfun Karaca kopte na twee minuten uit een cornerbal ruim naast. Na een kwartier kreeg Youri Volkman nog de kans om te scoren bij een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied en recht voor de goal. Maar zijn harde schuiver belandde in de muur. Vlak voor rust kon Joris Blaak met uitstekend reddingswerk een achterstand nog voorkomen. Zo gingen beide teams met een ongewijzigde tussenstand de rust in.

Na de pauze had RVVH na drie minuten al afstand kunnen en eigenlijk moeten nemen. Een prima voorzet van Maurice Lopes kwam bij Kevin de Graaf terecht, maar tot 2x toe kon hij de bal niet tussen de palen werken. Zo verliep de wedstrijd sober naar het einde. En daar gebeurde toch best nog wel wat. Een kwartier voor tijd redde Joris Blaak zijn team weer van een achterstand. Echter enkele minuten later ging de doelman toch de fout in waarbij de bal verkeerd werd ingespeeld. Binnenmaas profiteerde en maakte er 0-1 van.

Met nog 10 reguliere speelminuten op de klok maakte RVVH de jacht op de gelijkmaker. Levi Swarttouw was er nog dichtbij, maar zijn kopbal ging hoog over. Het venijn zat voor RVVH toch wel echt in de staart van de wedstrijd. In blessuretijd kwam een aanval over enkele schijven terecht bij Tayfun Karaca die daarna meteen de gelijkmaker klem in de hoek prikte. Er was nog meer te halen, want RVVH voerde de druk nogeens op en na 8 minuten blessuretijd werd Shamir de Jesus alleen op pad gestuurd en in een 1 op 1 situatie met de keeper kon hij de 2-1 afdrukken. Een dikke driepunter voor de Boys!! Na afloop kon RVVH nogmaals een feestje bouwen bij het zien van de uitslagen, want naaste concurrent Spirit 2 ging in Nieuwenhoorn met 4-1 onderuit. Hierdoor staat RVVH nu 5 punten voor op Spirit. De nummer drie Poortugaal 2 volgt op 7 punten achterstand.

Komende zaterdag speelt RVVH om half drie een uitwedstrijd tegen Barendrecht 2.

Opstelling RVVH 2:Blaak, van Halem, Louter, v/d Weele(72 Zoutewelle), Mars, Boogert(46 v/d Male), Volkman(72 van Leenen), Lopes, de Graaf(57 Swarttouw), de Jesus, Karaca.

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Hillegersberg 2.

Al vroeg in de wedstrijd keek RVVH tegen een 1-0 achterstand aan. Mitchel de Graaff probeerde uit te verdedigen, maar schoot hierbij tegen de spits van de tegenstander op die maakte het 1 op 1 goed af.1-0. In de 24e minuut leek het erop dat Hillegersberg verder afstand ging nemen, maar keeper Joris Vugt kon een grotere achterstand voorkomen. Pogingen voor de gelijkmaker werden gemist door Robin Malipaard(zwak schot) en Bart de Vries(inzet werd door de keeper weggewerkt). Met een 1-0 achterstand gingen de boys de rust in.

In de 2e helft werd er meer druk gezet door RVVH. Na 65 minuten haalde Oussama Amaarouk de trekker over, maar hij stuitte op de keeper. Even later was er dan toch de gelijkmaker! Jardy Terwisscha kon na een geweldige bal van Jordi Mosmans(Mossi) naar binnen snijden en onder de keeper door schieten.1-1. Met nog 19 minuten speeltijd op de klok was het de thuisploeg die uit buitenspelpositie toch nog de 2-1 binnen kopte. De scheidsrechter keurde de goal goed, want de VAR was ook niet aanwezig om dit te beoordelen.

RVVH kon een fout van de keeper toch nog afstraffen, Jaden Gravenbeek maakte de 2-2. Helaas in blessuretijd ging de wedstrijd nog verloren. Na een cornerbal werd de 3-2 binnen gekopt. Jammer en extra zuur voor RVVH die het zonder punten moeten doen. RVVH staat na 6 wedstrijden met drie punten op een 7e plaats. Aanstaande zaterdag 18 maart spelen de boys om half drie thuis tegen Rhoon 2.

Opstelling RVVH 3:Vugt, Sewpal(63 Amaarouk), v/d Graaff, Malipaard, Delgado, Monteiro, Mosmans, Msseyh(79 Kroos), de Vries, Terwisscha(81 van Heek), Huizer(46 Gravenbeek).

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen SDV 4.

Na een rommelige start van RVVH was het SDV die 2x raak schoot na geschutter van Paul v/d Leede. Vlak voor rust zorgde Sem Komduur voor de aansluitingstreffer.2-1.

In de 2e helft vertoonde RVVH een wat beter spel. Casper Blaak scoorde vanuit een penalty de gelijkmaker. In een spannende slotfase probeerde RVVH nog wel de drie punten binnen te slepen, maar helaas moesten de boys genoegen nemen met een punt. De boys staan met 14 punten uit 13 wedstrijden op een 9e plek. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Swift Boys 4.

RVVH O23:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen de rodelantaarndrager Nieuwenhoorn O23-1.

De boys speelden in een hoog tempo een uitstekende 1e helft. De score werd geopend door Juandro Souisa. Daarna zorgde Kamal el Ouardi en wederom Juandro Souisa al voor een ruime 3-0 voorsprong. Sven Bout en Thijmen Vries zetten de 5-0 ruststand op het scorebord.

Na de pauze werd er nog een kwartier lang goed gevoetbald wat ook nog eens twee goals opleverde voor RVVH. Sven Bout en Mike Kooiman zetten de teller op 7-0. Het slotakkoord kwam in de laatste minuut wederom van Mike Kooiman die er 8-0 van maakte. Door de winst doet RVVH weer helemaal mee. De boys staan met 11 punten uit 7 wedstrijden op een mooie 4e plaats. Komende zaterdag speelt RVVH om half drie een uitwedstrijd tegen Smitshoek O23.

De RVVH vrouwen reisden op de vroege zaterdagmorgen af naar Heerhugowaard voor de wedstrijd tegen Reiger Boys Vr1 om half 1. Tijdens de heenreis kwam helaas het bericht dat de wedstrijd afgekeurd was. Bij aankomst lag er wel sneeuw op het veld en werd er door de scheidsrechter toch besloten om te voetballen echter wel met een uur uitstel. Anders was de reis wel helemaal voor niets geweest.

In de 1e helft scoorden de Reiger Boys de 1-0 dit was ook tevens de eindstand, want in de 2e helft werd er niet meer gescoord. Het word nu voor de vrouwen wel kritisch, want hekkensluiter RCL Vr1 is tot op 1 punt bij RVVH genaderd.  Aanstaande zaterdag staat er voor de vrouwen weer een thuiswedstrijd gepland. Om half drie word er gespeeld tegen de nummer drie Saestum Vr1. Een week later spelen de vrouwen om kwart over 5 een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam Vr1.

RVVH O19-1:

Aanstaande woensdagavond speelt RVVH in de 8e finale van Abel Cup een uitwedstrijd tegen Rockanje O19-1. Mocht RVVH winnen dan spelen ze op 5 april een thuiswedstrijd.

RVVH moest zaterdag vroeg uit de veren, want om half negen stond er al een uitwedstrijd gepland tegen Rockanje O15-1.

De boys begonnen met veel passie aan de wedstrijd, alleen kansen waren er nauwelijks. Met een ongewijzigde 0-0 stand was de rust aangebroken.

Met twee verse krachten erbij voor RVVH waren de boys extra dominant in de 2e helft. Toch moest RVVH lang wachten voor er echt gescoord kon worden. Vijf minuten voor tijd ging iedereen uit z,n bol toen Victory Oboh(Brobbey) met een fraaie omhaal de 0-1 in de touwen werkte. Rockanje zette alles op alles en bijna was er ook de gelijkmaker nog. Maar gelukkig kwam de bal op de paal. In de rebound kon Justin Lam nog spectaculair redding brengen.

Vlak voor tijd kwam Dyrone Vaarnold nog vrij voor het doel te staan, maar er werd hoog over geschoten. Zo gingen de drie punten toch dik en dik verdiend mee naar Ridderkerk. Een topprestatie voor de boys!!

De winst leverde RVVH wel de 1e plaats op. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Charlois O15-2.

RVVH O14-1:

RVVH ging in de Bongerd op bezoek bij Barendrecht O14-2.

In een niet als te beste 1e helft van RVVH zijde liepen de boys  een 2-0 achterstand op. Na de pauze kwam RVVH beter en feller uit de kleedkamer. Cristiano Gonsalves tekende na 44 minuten voor de aansluitingstreffer. De druk werd nog eens extra opgevoerd door RVVH en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Jayce Bijvoets. Een dikverdiende punt voor de boys!!

RVVH staat na 4 wedstrijden nog altijd aan kop met 10 punten. Aanstaande zaterdag spelen de boys om kwart over tien thuis tegen Fc Maense O14-1.

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein tegen NSVV O13-1 uit Numansdorp.

De boys kwamen in de 1e helft snel op achterstand na een goed en sterk begin. Met een 0-3 achterstand ging RVVH de rust in. In de 2e helft probeerden ze beter tevoorschijn te komen, maar dit lukte alleen uit de counter. Helaas scoorde NSVV nog de 0-4. Daley Ouwens mocht voor RVVH nog wel de 1-4 maken maar hier bleef het dan ook bij. Aanstaande zaterdag 18 maart speelt RVVH om half 9 een uitwedstrijd tegen Poortugaal O13-3.

RVVH O12-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein al  voor de 3e keer dit seizoen tegen LMO.

Vorige wedstrijden werden beide winnend afgesloten door RVVH. Een miscommunicatie in de verdediging bij RVVH leverde al na 6 minuten de 0-1 voorsprong op van LMO. Een kwartier later werd de marge door LMO vergroot naar 0-2. RVVH ging hierna beter voetballen en kreeg weer grip op de wedstrijd, dit resulteerde in een verdiende 1-2 door een doelpunt van Illyas el Yaagoubi. Na rust kon RVVH de goede lijn doortrekken en kwam de gelijkmaker er van Jehad Abd.

RVVH maakte nog de jacht op de drie punten, maar veel kansen werden gemist. LMO werd gevaarlijker met enkele uitbraken. Toch door een eigen doelpunt van RVVH kregen de gasten het weer cadeau. RVVH vergat te scoren en LMO besliste vlak voor tijd definitief de wedstrijd. 2-4. Man of the March( Haroen Sarwari).

Komende zaterdag speelt RVVH om half negen een uitwedstrijd tegen BarendrechtO12-4.

RVVH had op het laatste nippertje nog een vriendschappelijke wedstrijd kunnen regelen. Op eigen terrein speelden RVVH tegen Nieuwenhoorn O11-4.

Het werd een doelpuntrijke wedstrijd. In de 1e helft liepen de boys al uit naar een ruime 4-0 voorsprong door doelpunten van Roel v/d Greijn(2x), Amin Massaoudi en Faysal el Mousaoui. Na de pauze won RVVH de wedstrijd met 10-2. Doelpunten kwamen van Gillion Pietersz(3x), Ryan Gomes Rodriques(2x) en Roel v/d Greijn.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 9 een thuiswedstrijd tegen Charlois O11-1.